Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • Ineczka Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marikita wrote:
    kochana dzień zaczynam od owsianki :D i raczej dieta jest bogata w błonnik i że tak powiem szału nie ma :-(
    A pijesz dużo wody ja minimum 3l dziennie i póki co jest oki

v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ineczka wrote:
    Oh podziwiam 3litry...nie jestem w stanie tyle pić. Mało pije:-(

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny polecam strone gdzie sa testowane i analizowane kosmetyki dla kobiet w ciazy m.in.
    Palmers niestety zostal niezbyt dobrze oceniony.

www.srokao.pl

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2017, 11:26

magdaaq lubi tę wiadomość

• magdaaq Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Dziewczyny polecam strone gdzie sa testowane i analizowane kosmetyki dla kobiet w ciazy m.in.

www.srokao.pl
    Tak sroka jest the best. Tez tam spr kosmetyki które uzywam dla dzieci

PixiDixi lubi tę wiadomość

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • Marikita Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ineczka wrote:
    Piję dużo wody, bo mam zwiększone pragnienie ;-)
    .... w zeszłym tygodniu 4 dni bez i myślałam, że pęknę!

f2w3pc0zmldpbhp7.png
    duphaston, kwas foliowy, acard
    fdd0d780f1.png
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magic wrote:
    Cześć wszystkim :)
    Chyba wstaje jak feniks z popiołów od dwóch dni czuje się lepiej. Byłam dziś na badaniach A w sobotę wizyta. 245zł pękło...
    jakie badania robilas? mi narazie kazał mcz, morfo, glukoza, tarczyca = 83zl i toxoplazmoza, razem 153 zl

• Marikita Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W końcu pada śnieg :D

f2w3pc0zmldpbhp7.png
    fdd0d780f1.png
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jesli nawet ktoś X je duzo pokarmów bogatych w błonnik, ale nie pije wody to ten błonnik zamiast działać na pasaż jelitowy i go przyśpieszać to on też chłonie wode i zachowuje się jak korek ;) wiec błonnik i duzo wody 1,5-2l i bedzie ok. Kefiry, maślanki, owoce ze skórką, śliwki właśnie namaczane, śliwki te ze słoiczków, owisanki- trzeba uważać, bo lubią wiązać żelazo, a w ciąży są z nim problemy, można jeszcze napar z siemienia lnianego lub woda z miodem :)

ja jem sporo błonnika, sporo pije a mnie suszy jak na kacu :P i troche się obawiam cukrzycy ciążowej przez to :( ( to jeden z objawów, ale niekoniecznie)

Ja robię podoobną zapiekankę, ale z ziemniakami bo tak jakoś się u przyjęło

Dziś na 20,20 ide na wizytę :))

a co do kasy w ciąży.... idzie jak woda :( to mnie wkurza każda wizyta prywatnie 180zł, prenatalne usg 250, badania też płacę porażka. A u nas na nfz ginekolodzy tacy sobie i nie mam zaufania chociaż tyle, że mam fajnego pediatrę na NFZ. A tak to tez płacę

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2017, 12:08

Marikita lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2017, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wstałam, zjadłam i odrazu zwróciłam :p jest sens jeść? :D

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anecz_kaa wrote:
    jesli nawet ktoś X je duzo pokarmów bogatych w błonnik, ale nie pije wody to ten błonnik zamiast działać na pasaż jelitowy i go przyśpieszać to on też chłonie wode i zachowuje się jak korek ;) wiec błonnik i duzo wody 1,5-2l i bedzie ok. Kefiry, maślanki, owoce ze skórką, śliwki właśnie namaczane, śliwki te ze słoiczków, owisanki- trzeba uważać, bo lubią wiązać żelazo, a w ciąży są z nim problemy, można jeszcze napar z siemienia lnianego lub woda z miodem :)

ja jem sporo błonnika, sporo pije a mnie suszy jak na kacu :P i troche się obawiam cukrzycy ciążowej przez to :( ( to jeden z objawów, ale niekoniecznie)

a co do kasy w ciąży.... idzie jak woda :( to mnie wkurza każda wizyta prywatnie 180zł, prenatalne usg 250, badania też płacę porażka. A u nas na nfz ginekolodzy tacy sobie i nie mam zaufania chociaż tyle, że mam fajnego pediatrę na NFZ. A tak to tez płacę
    Pamietam o wizycie Aneczka trzymam kciuki!.
    Niestety kiepsko z tymi wydatkami,ale i tak wole nasza sluzbe zdrowia.
    Mam kolezanke a Anglii i in vitro robi w Polsce bo ceny sa z kosmosu a i opieka na gorszym poziomie. Nie zakwalifikowala sie do programu panstwowego w Angli i jak pirownala ceny to w Pl moze zrobic 2 podejscia i jeszcze troche zostanie.

• magdaaq Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anecz_kaa wrote:

Kciuki za wizytę!!

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • Marikita Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:
    A ja wstałam, zjadłam i odrazu zwróciłam :p jest sens jeść? :D
    Biedulka :*

f2w3pc0zmldpbhp7.png
    fdd0d780f1.png
  • Marikita Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anecz_kaa wrote:

kciuki są :)

f2w3pc0zmldpbhp7.png
    fdd0d780f1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2017, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marikita wrote:
    Biedulka :*
    Przeżyje :) byle maluchy były Zdrowe <3

• Ineczka Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaaq wrote:
    Oh podziwiam 3litry...nie jestem w stanie tyle pić. Mało pije:-(
    Ja długo walczyłam z migrenami aż doszłam do wniosku, ze jestem odwodniona.Od tego momentu nawykowo piłam rano przed jedzeniem wodę z octem jabłkowym pomagało tez na zapalenie pęcherza, które wracało jak bumerang i naturalnie obniżało prolaktyne, która była u mnie wysoka.I tak już mi zostało.Teraz octu nie pije, ale wciskam cytrynę są dni kiedy oczywiście wszsytko idzie w porcelanę, ale wtedy wmuszam to w siebie, żeby się nie odwodnić czytałam, ze jak się mało pije potem z płynem owodniowym jest problem bo jest go mało wiec staram się pilnować .Teraz wchodzą mi tez zupy wiec zawsze coś :)

v5abi09kg49ph79h.png
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
  • Ineczka Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:

www.srokao.pl
    Tez lubie tam zaglądać :)

v5abi09kg49ph79h.png
  • Ineczka Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marikita wrote:
    Piję dużo wody, bo mam zwiększone pragnienie ;-)
    .... w zeszłym tygodniu 4 dni bez i myślałam, że pęknę!
    Hmm to kurczę nie wiem a może spróbuj gerbera ze śliwka nie wiem czy na dorosłych działa, ale kiedyś zajmowałam się taka dziewczynka i zawsze jej pomagało

v5abi09kg49ph79h.png
  • cuddlemuffin Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Sprawdzilam na stronie mamaginekolog i nie ma nic kompletnie nic o szkodliwosci . Nie strasz niepotrzebnie skoro nie potrafisz powolac sie na konkretne zrodlo.
    Ponizej wklejam link gdzie mamaginekolig pisze o detektorze . Jedyny "negatywny aspekt" to to,ze kobieta moze miec problem ze zlapaniem tetna i TYLE!
    https://mamaginekolog.pl/gadzety-dla-kobiet-ciazy/

Właśnie jest, proszę, tutaj jest ten post, że energia doplera jest za wysoka i we wczesnej ciąży się tego nie zaleca, tj do 8 tygodnia, a dalej nie ma badań. Więc nie krzycz na mnie, że straszę a nie wiem co mówię, bo wiem.
    https://mamaginekolog.pl/usg-wczesnej-ciazy-jak-interpretowac/

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kazda kobieta majac badania genetyczne ma w tym badanie dopplera ,obrazujace caly glowny uklad krwionosny . Jest to zastosowana glowica o czestotliwosci nawet 7.5 mhz. W detektorze jest owszem wykorzystany efekt Dopplera,ale glowica ma czestotliwosc 3 mhz i jest dopuszczona powyzej 8 tc.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2017, 12:49

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już po wizycie w Centrum. Dzidziuś prawie dwa cm. Wszystko jest ok. Problem jest jeden. Ginekolog odmówił wypisania leku na tarczycę mówiąc że czekamy na Endo. Popołudniu jadę do mojej głównej gin i ona już mi wypisała receptę.

PixiDixi, Marikita, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

‹‹ 279 280 281 282 283 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ