X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • Ineczka Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marikita wrote:
    kochana dzień zaczynam od owsianki :D i raczej dieta jest bogata w błonnik i że tak powiem szału nie ma :-(
    A pijesz dużo wody ja minimum 3l dziennie i póki co jest oki

v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ineczka wrote:
    Oh podziwiam 3litry...nie jestem w stanie tyle pić. Mało pije:-(

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny polecam strone gdzie sa testowane i analizowane kosmetyki dla kobiet w ciazy m.in.
    Palmers niestety zostal niezbyt dobrze oceniony.

www.srokao.pl

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2017, 11:26

magdaaq lubi tę wiadomość

• magdaaq Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Dziewczyny polecam strone gdzie sa testowane i analizowane kosmetyki dla kobiet w ciazy m.in.

www.srokao.pl
    Tak sroka jest the best. Tez tam spr kosmetyki które uzywam dla dzieci

PixiDixi lubi tę wiadomość

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • Marikita Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ineczka wrote:
    Piję dużo wody, bo mam zwiększone pragnienie ;-)
    .... w zeszłym tygodniu 4 dni bez i myślałam, że pęknę!

f2w3pc0zmldpbhp7.png
    duphaston, kwas foliowy, acard
    fdd0d780f1.png
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magic wrote:
    Cześć wszystkim :)
    Chyba wstaje jak feniks z popiołów od dwóch dni czuje się lepiej. Byłam dziś na badaniach A w sobotę wizyta. 245zł pękło...
    jakie badania robilas? mi narazie kazał mcz, morfo, glukoza, tarczyca = 83zl i toxoplazmoza, razem 153 zl

• Marikita Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W końcu pada śnieg :D

f2w3pc0zmldpbhp7.png
    fdd0d780f1.png
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jesli nawet ktoś X je duzo pokarmów bogatych w błonnik, ale nie pije wody to ten błonnik zamiast działać na pasaż jelitowy i go przyśpieszać to on też chłonie wode i zachowuje się jak korek ;) wiec błonnik i duzo wody 1,5-2l i bedzie ok. Kefiry, maślanki, owoce ze skórką, śliwki właśnie namaczane, śliwki te ze słoiczków, owisanki- trzeba uważać, bo lubią wiązać żelazo, a w ciąży są z nim problemy, można jeszcze napar z siemienia lnianego lub woda z miodem :)

ja jem sporo błonnika, sporo pije a mnie suszy jak na kacu :P i troche się obawiam cukrzycy ciążowej przez to :( ( to jeden z objawów, ale niekoniecznie)

Ja robię podoobną zapiekankę, ale z ziemniakami bo tak jakoś się u przyjęło

Dziś na 20,20 ide na wizytę :))

a co do kasy w ciąży.... idzie jak woda :( to mnie wkurza każda wizyta prywatnie 180zł, prenatalne usg 250, badania też płacę porażka. A u nas na nfz ginekolodzy tacy sobie i nie mam zaufania chociaż tyle, że mam fajnego pediatrę na NFZ. A tak to tez płacę

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2017, 12:08

Marikita lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2017, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wstałam, zjadłam i odrazu zwróciłam :p jest sens jeść? :D

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anecz_kaa wrote:
    jesli nawet ktoś X je duzo pokarmów bogatych w błonnik, ale nie pije wody to ten błonnik zamiast działać na pasaż jelitowy i go przyśpieszać to on też chłonie wode i zachowuje się jak korek ;) wiec błonnik i duzo wody 1,5-2l i bedzie ok. Kefiry, maślanki, owoce ze skórką, śliwki właśnie namaczane, śliwki te ze słoiczków, owisanki- trzeba uważać, bo lubią wiązać żelazo, a w ciąży są z nim problemy, można jeszcze napar z siemienia lnianego lub woda z miodem :)

ja jem sporo błonnika, sporo pije a mnie suszy jak na kacu :P i troche się obawiam cukrzycy ciążowej przez to :( ( to jeden z objawów, ale niekoniecznie)

a co do kasy w ciąży.... idzie jak woda :( to mnie wkurza każda wizyta prywatnie 180zł, prenatalne usg 250, badania też płacę porażka. A u nas na nfz ginekolodzy tacy sobie i nie mam zaufania chociaż tyle, że mam fajnego pediatrę na NFZ. A tak to tez płacę
    Pamietam o wizycie Aneczka trzymam kciuki!.
    Niestety kiepsko z tymi wydatkami,ale i tak wole nasza sluzbe zdrowia.
    Mam kolezanke a Anglii i in vitro robi w Polsce bo ceny sa z kosmosu a i opieka na gorszym poziomie. Nie zakwalifikowala sie do programu panstwowego w Angli i jak pirownala ceny to w Pl moze zrobic 2 podejscia i jeszcze troche zostanie.

• magdaaq Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anecz_kaa wrote:

Kciuki za wizytę!!

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • Marikita Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:
    A ja wstałam, zjadłam i odrazu zwróciłam :p jest sens jeść? :D
    Biedulka :*

f2w3pc0zmldpbhp7.png
    fdd0d780f1.png
  • Marikita Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anecz_kaa wrote:

kciuki są :)

f2w3pc0zmldpbhp7.png
    fdd0d780f1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2017, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marikita wrote:
    Biedulka :*
    Przeżyje :) byle maluchy były Zdrowe <3

• Ineczka Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaaq wrote:
    Oh podziwiam 3litry...nie jestem w stanie tyle pić. Mało pije:-(
    Ja długo walczyłam z migrenami aż doszłam do wniosku, ze jestem odwodniona.Od tego momentu nawykowo piłam rano przed jedzeniem wodę z octem jabłkowym pomagało tez na zapalenie pęcherza, które wracało jak bumerang i naturalnie obniżało prolaktyne, która była u mnie wysoka.I tak już mi zostało.Teraz octu nie pije, ale wciskam cytrynę są dni kiedy oczywiście wszsytko idzie w porcelanę, ale wtedy wmuszam to w siebie, żeby się nie odwodnić czytałam, ze jak się mało pije potem z płynem owodniowym jest problem bo jest go mało wiec staram się pilnować .Teraz wchodzą mi tez zupy wiec zawsze coś :)

v5abi09kg49ph79h.png
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
  • Ineczka Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:

www.srokao.pl
    Tez lubie tam zaglądać :)

v5abi09kg49ph79h.png
  • Ineczka Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marikita wrote:
    Piję dużo wody, bo mam zwiększone pragnienie ;-)
    .... w zeszłym tygodniu 4 dni bez i myślałam, że pęknę!
    Hmm to kurczę nie wiem a może spróbuj gerbera ze śliwka nie wiem czy na dorosłych działa, ale kiedyś zajmowałam się taka dziewczynka i zawsze jej pomagało

v5abi09kg49ph79h.png
  • cuddlemuffin Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Sprawdzilam na stronie mamaginekolog i nie ma nic kompletnie nic o szkodliwosci . Nie strasz niepotrzebnie skoro nie potrafisz powolac sie na konkretne zrodlo.
    Ponizej wklejam link gdzie mamaginekolig pisze o detektorze . Jedyny "negatywny aspekt" to to,ze kobieta moze miec problem ze zlapaniem tetna i TYLE!
    https://mamaginekolog.pl/gadzety-dla-kobiet-ciazy/

Właśnie jest, proszę, tutaj jest ten post, że energia doplera jest za wysoka i we wczesnej ciąży się tego nie zaleca, tj do 8 tygodnia, a dalej nie ma badań. Więc nie krzycz na mnie, że straszę a nie wiem co mówię, bo wiem.
    https://mamaginekolog.pl/usg-wczesnej-ciazy-jak-interpretowac/

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kazda kobieta majac badania genetyczne ma w tym badanie dopplera ,obrazujace caly glowny uklad krwionosny . Jest to zastosowana glowica o czestotliwosci nawet 7.5 mhz. W detektorze jest owszem wykorzystany efekt Dopplera,ale glowica ma czestotliwosc 3 mhz i jest dopuszczona powyzej 8 tc.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2017, 12:49

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już po wizycie w Centrum. Dzidziuś prawie dwa cm. Wszystko jest ok. Problem jest jeden. Ginekolog odmówił wypisania leku na tarczycę mówiąc że czekamy na Endo. Popołudniu jadę do mojej głównej gin i ona już mi wypisała receptę.

PixiDixi, Marikita, Agniechaaaa lubią tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

‹‹ 279 280 281 282 283 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ