LIPIEC 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Marikita wrote:kochana dzień zaczynam od owsianki
i raczej dieta jest bogata w błonnik i że tak powiem szału nie ma
30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615 -
PixiDixi wrote:Dziewczyny polecam strone gdzie sa testowane i analizowane kosmetyki dla kobiet w ciazy m.in.
Palmers niestety zostal niezbyt dobrze oceniony.
www.srokao.plPixiDixi lubi tę wiadomość
-
Magic wrote:Cześć wszystkim
Chyba wstaje jak feniks z popiołów od dwóch dni czuje się lepiej. Byłam dziś na badaniach A w sobotę wizyta. 245zł pękło...
-
jesli nawet ktoś X je duzo pokarmów bogatych w błonnik, ale nie pije wody to ten błonnik zamiast działać na pasaż jelitowy i go przyśpieszać to on też chłonie wode i zachowuje się jak korek
wiec błonnik i duzo wody 1,5-2l i bedzie ok. Kefiry, maślanki, owoce ze skórką, śliwki właśnie namaczane, śliwki te ze słoiczków, owisanki- trzeba uważać, bo lubią wiązać żelazo, a w ciąży są z nim problemy, można jeszcze napar z siemienia lnianego lub woda z miodem
ja jem sporo błonnika, sporo pije a mnie suszy jak na kacui troche się obawiam cukrzycy ciążowej przez to
( to jeden z objawów, ale niekoniecznie)
Ja robię podoobną zapiekankę, ale z ziemniakami bo tak jakoś się u przyjęło
Dziś na 20,20 ide na wizytę)
a co do kasy w ciąży.... idzie jak wodato mnie wkurza każda wizyta prywatnie 180zł, prenatalne usg 250, badania też płacę porażka. A u nas na nfz ginekolodzy tacy sobie i nie mam zaufania chociaż tyle, że mam fajnego pediatrę na NFZ. A tak to tez płacę
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2017, 12:08
Marikita lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
anecz_kaa wrote:jesli nawet ktoś X je duzo pokarmów bogatych w błonnik, ale nie pije wody to ten błonnik zamiast działać na pasaż jelitowy i go przyśpieszać to on też chłonie wode i zachowuje się jak korek
wiec błonnik i duzo wody 1,5-2l i bedzie ok. Kefiry, maślanki, owoce ze skórką, śliwki właśnie namaczane, śliwki te ze słoiczków, owisanki- trzeba uważać, bo lubią wiązać żelazo, a w ciąży są z nim problemy, można jeszcze napar z siemienia lnianego lub woda z miodem
ja jem sporo błonnika, sporo pije a mnie suszy jak na kacui troche się obawiam cukrzycy ciążowej przez to
a co do kasy w ciąży.... idzie jak wodato mnie wkurza każda wizyta prywatnie 180zł, prenatalne usg 250, badania też płacę porażka. A u nas na nfz ginekolodzy tacy sobie i nie mam zaufania chociaż tyle, że mam fajnego pediatrę na NFZ. A tak to tez płacę
Niestety kiepsko z tymi wydatkami,ale i tak wole nasza sluzbe zdrowia.
Mam kolezanke a Anglii i in vitro robi w Polsce bo ceny sa z kosmosu a i opieka na gorszym poziomie. Nie zakwalifikowala sie do programu panstwowego w Angli i jak pirownala ceny to w Pl moze zrobic 2 podejscia i jeszcze troche zostanie. -
anecz_kaa wrote:jesli nawet ktoś X je duzo pokarmów bogatych w błonnik, ale nie pije wody to ten błonnik zamiast działać na pasaż jelitowy i go przyśpieszać to on też chłonie wode i zachowuje się jak korek
-
anecz_kaa wrote:
kciuki są -
nick nieaktualny
-
magdaaq wrote:Oh podziwiam 3litry...nie jestem w stanie tyle pić. Mało pije:-(
https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
PixiDixi wrote:Dziewczyny polecam strone gdzie sa testowane i analizowane kosmetyki dla kobiet w ciazy m.in.
Palmers niestety zostal niezbyt dobrze oceniony.
www.srokao.pl
Marikita wrote:Piję dużo wody, bo mam zwiększone pragnienie
.... w zeszłym tygodniu 4 dni bez i myślałam, że pęknę!
PixiDixi wrote:Sprawdzilam na stronie mamaginekolog i nie ma nic kompletnie nic o szkodliwosci . Nie strasz niepotrzebnie skoro nie potrafisz powolac sie na konkretne zrodlo.
Ponizej wklejam link gdzie mamaginekolig pisze o detektorze . Jedyny "negatywny aspekt" to to,ze kobieta moze miec problem ze zlapaniem tetna i TYLE!
https://mamaginekolog.pl/gadzety-dla-kobiet-ciazy/
Właśnie jest, proszę, tutaj jest ten post, że energia doplera jest za wysoka i we wczesnej ciąży się tego nie zaleca, tj do 8 tygodnia, a dalej nie ma badań. Więc nie krzycz na mnie, że straszę a nie wiem co mówię, bo wiem.
https://mamaginekolog.pl/usg-wczesnej-ciazy-jak-interpretowac/ -
Kazda kobieta majac badania genetyczne ma w tym badanie dopplera ,obrazujace caly glowny uklad krwionosny . Jest to zastosowana glowica o czestotliwosci nawet 7.5 mhz. W detektorze jest owszem wykorzystany efekt Dopplera,ale glowica ma czestotliwosc 3 mhz i jest dopuszczona powyzej 8 tc.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2017, 12:49
Marikita lubi tę wiadomość
-
My już po wizycie w Centrum. Dzidziuś prawie dwa cm. Wszystko jest ok. Problem jest jeden. Ginekolog odmówił wypisania leku na tarczycę mówiąc że czekamy na Endo. Popołudniu jadę do mojej głównej gin i ona już mi wypisała receptę.
PixiDixi, Marikita, Agniechaaaa lubią tę wiadomość