X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaaq wrote:
    A mi zle....rozmawialam ze swoją gin..ona tez uważa że nie znane sa przyczyny krwawienia i powinnam odstawiac Lene od cyca. Ze tak będzie bezpieczniej...
    Wiem wszystko wiem..ale.psychicznie mi.zle..

Magda ja karmiłam moje dziewczyny obie i straszą odstawiłam jak miała rok i było naprawdę ok, młodszą jak miała 1,5 i tu już był problem bo była bardziej rozumna i się domagała. Rozumiem, Twój żal, ale pomyśl, że robisz to nie dlatego, że masz takie widzimisię tylko masz poważne powody. Lence i tak dałaś już to co najlepsze :) a prawda, jest taka, że Twój organizm bardzo oberwie przy ciąży i jednoczesnym KP, pomyśl o tym, że później możesz mieć problemy z osteoporozą np, bo to bardzo duży wysiłek dla Ciebie.

PixiDixi lubi tę wiadomość

• magdaaq Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny. Planuję karmić rano w południe i na noc. Ale jak moje cyce wytrzymają kto to wie. Leni da rade. To ja matka muszę się uporać.

Marikita, PixiDixi lubią tę wiadomość

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga a Ty masz diete cud!

Markita to prawda, że odwodnienie powoduje bóle głowy. Ja zawsze zanim wezmę tabletki się nawadniam :) czasem działa, czasem nie :)

a do mnie dzwonili z przedszkola, że strasza ma 38 :( odebrałam ją i leży biedna ;/ a było tak pięknie!

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez pomyslalam o osteoporozie...jak dlugo karmilam najstarsza to gin o tym wspominala tylko wtedy hmm szczerze... glebiej nie pomyslalam dopiero z czasem jak nabralam wiedzy i doswiadczenia juz nie odsuwam tematow,ze moga mnie w przyszłości nie dotyczyc...

anecz_kaa lubi tę wiadomość

• anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaaq wrote:
    Dzięki dziewczyny. Planuję karmić rano w południe i na noc. Ale jak moje cyce wytrzymają kto to wie. Leni da rade. To ja matka muszę się uporać.

to fakt... mi też było ciężko. Dasz radę :)

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marikita wrote:
    Dzisiaj nasiliły mi się objawy alergii .... cały dzień kicham, łzy ciekną z oczu, smarkam non stop :-( Koszmar!

Alergia zaczęła mi się razem z ciążą, chociaż wtedy jeszcze nie wiedziałam, że jestem w ciąży.

Rozmawiałam o tym w poniedziałek z ginekologiem, kazał obserwować ...

dzizas co ja mam obserwować, jak widzę, że mam alergie wziewną!!!!
    zwariuję chyba :-( w nocy spać nie mogę bo nos zapchany :-(

przejdę się do mojej rodzinnej w przyszłym tygodniu i z nią pogadam jeszcze o tym, może da mi skierowanie do alergologa.
    No slabo bo nic nie mozesz z lekow...
    U mnie na szczescie na odwrot ciaza zlagodzila alergie,mam taka ciezka rak,mam uvzulenie na plyny do mycia,kosmetyki niektore i czesc metali.

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2017, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co bym nie zjadła boli mnie żołądek. Też tak macie ?

• anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam taką przed 2 ciaza... masakra pokrzywka od szyji do stop ;/ naprawdę coś strasznego! I szukali szukali- i nic! Przeszło po 2 mcach chyba, ale już mi tocznia szukali, chorób reumatologiznych etc a w tym roku po wakacjach miałam zapalenie oskrzeli i dostałam antybiotyk i osłonę i po 5 dniach zaczęłam puchnąć... i skojarzyłam fakty, że wtedy też brałam ten antybotyk i osłonę!!! Odstawiłam i mi przeszło, a już znów dostawałam plam jak ostanio :( więc Wam wspołczuję

• magdaaq Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/0198194cb455.jpg
    Moja dziewczyneczka

Urszulka89, PixiDixi, Loczek2018, Ineczka, Kinga40, Lena21, karolcia87, Carolline lubią tę wiadomość

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • Magic Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anecz_kaa wrote:
    jakie badania robilas? mi narazie kazał mcz, morfo, glukoza, tarczyca = 83zl i toxoplazmoza, razem 153 zl
    Glukoza,hbs,hcv,hiv,kiła,mocz,morfo,rózyczka,toxo,tsh. Ehhh :) dlatego rozmyślań nad lekarzem na NFZ.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2017, 15:14

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magic wrote:
    Glukoza,hbs,hcv,hiv,kiła,mocz,morfo,rózyczka,toxo,tsh. Ehhh :)
    Robilam ten sam.panel. plus morfo mocz.tsh

Magic, Ineczka lubią tę wiadomość

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaaq wrote:
    Moja dziewczyneczka
    Jaki słodziak :D

magdaaq lubi tę wiadomość

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magic wrote:
    Glukoza,hbs,hcv,hiv,kiła,mocz,morfo,rózyczka,toxo,tsh. Ehhh :) dlatego rozmyślań nad lekarzem na NFZ.
    ja jeszcze miałam cmv - oprócz różyczki bo mam przepisane z poprzedniej ciąży że mam przeciwciałą

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaaq wrote:
    Moja dziewczyneczka
    Jaka słodzinka,ślicznosci <3

magdaaq lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2017, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zawsze mówiłam ze bede krótko karmić piersią :D ale oczywiście rozumiem rownież te mamy które karmią długo :) i wiem Madzia, ze dasz rade :) stopniowo małymi kroczkami i i Tobie bedzie lżej i Lenka sie szybko przyzwyczai :)

magdaaq, muminka83 lubią tę wiadomość

• Cynamonkowaaa Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To dziewczyny co jak nie palmers? O biooil tez różne rzeczy słyszałam, ze w ciazy nie bardzo... Zdania są naprawdę bardzo różne:/ A od 4 miesiąca można brzuch czy chodzi o całe ciało? Nie można piersi,pośladków i ud smarować? Bo ja już z braku nawilżenia mam wybroczyny:/ To może chociaż ten palmers na nogi wykorzystam?

34bwdqk3ol07x06e.png
    Beta 15 DPO 843,83
    Beta 18 DPO 4089,10
  • Magic Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja znajoma jest aktualnie w 3.ciąży i musiała odstawić mała-6miesiecy-bo karmienie obkurcza macice to wiadomo czym to grozi. Drugim aspektem jest jej stan zdrowia i wycienczenie-to wspaniałe karmić i ma nosić pod sercem nowe życie ale to duża odpowiedzialność. magdaaq i tak dałaś z siebie wszystko :) ja nie jestem za długim karmieniem ale to decyzja każdej z nas i nikogo nie neguje :) lekarz wie co mówi. Dasz radę bo jak nie Ty,to kto? :)

magdaaq, PixiDixi, muminka83 lubią tę wiadomość

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • Magic Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynamonkowaaa wrote:
    To dziewczyny co jak nie palmers? O biooil tez różne rzeczy słyszałam, ze w ciazy nie bardzo... Zdania są naprawdę bardzo różne:/ A od 4 miesiąca można brzuch czy chodzi o całe ciało? Nie można piersi,pośladków i ud smarować? Bo ja już z braku nawilżenia mam wybroczyny:/ To może chociaż ten palmers na nogi wykorzystam?
    Ja planuje kąpać się w oliwie dla dzieci bo sił mi nie starcza na smarowanie ciała poza tym zapach balsamów mnie odrzuca:)

PixiDixi lubi tę wiadomość

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2017, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magic wrote:
    Ja planuje kąpać się w oliwie dla dzieci bo sił mi nie starcza na smarowanie ciała poza tym zapach balsamów mnie odrzuca:)
    Ja mam prysznic wiec słabo o kąpiele w oliwce :D

Magic lubi tę wiadomość

• Magic Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka89 wrote:
    ja jeszcze miałam cmv - oprócz różyczki bo mam przepisane z poprzedniej ciąży że mam przeciwciałą
    Asa cytomegalia tak też o niej myślałam ale moja gin stwierdziła że nawet jeśli zarazę się cmv to da mi tylko info A nic z tym nie zrobię. A za pewne lekarz na NFZ by nawet o tym nie wspomniał :)

anecz_kaa lubi tę wiadomość

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
‹‹ 281 282 283 284 285 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ