X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaaq wrote:
    A mi zle....rozmawialam ze swoją gin..ona tez uważa że nie znane sa przyczyny krwawienia i powinnam odstawiac Lene od cyca. Ze tak będzie bezpieczniej...
    Wiem wszystko wiem..ale.psychicznie mi.zle..

Magda ja karmiłam moje dziewczyny obie i straszą odstawiłam jak miała rok i było naprawdę ok, młodszą jak miała 1,5 i tu już był problem bo była bardziej rozumna i się domagała. Rozumiem, Twój żal, ale pomyśl, że robisz to nie dlatego, że masz takie widzimisię tylko masz poważne powody. Lence i tak dałaś już to co najlepsze :) a prawda, jest taka, że Twój organizm bardzo oberwie przy ciąży i jednoczesnym KP, pomyśl o tym, że później możesz mieć problemy z osteoporozą np, bo to bardzo duży wysiłek dla Ciebie.

PixiDixi lubi tę wiadomość

• magdaaq Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny. Planuję karmić rano w południe i na noc. Ale jak moje cyce wytrzymają kto to wie. Leni da rade. To ja matka muszę się uporać.

Marikita, PixiDixi lubią tę wiadomość

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga a Ty masz diete cud!

Markita to prawda, że odwodnienie powoduje bóle głowy. Ja zawsze zanim wezmę tabletki się nawadniam :) czasem działa, czasem nie :)

a do mnie dzwonili z przedszkola, że strasza ma 38 :( odebrałam ją i leży biedna ;/ a było tak pięknie!

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez pomyslalam o osteoporozie...jak dlugo karmilam najstarsza to gin o tym wspominala tylko wtedy hmm szczerze... glebiej nie pomyslalam dopiero z czasem jak nabralam wiedzy i doswiadczenia juz nie odsuwam tematow,ze moga mnie w przyszłości nie dotyczyc...

anecz_kaa lubi tę wiadomość

• anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaaq wrote:
    Dzięki dziewczyny. Planuję karmić rano w południe i na noc. Ale jak moje cyce wytrzymają kto to wie. Leni da rade. To ja matka muszę się uporać.

to fakt... mi też było ciężko. Dasz radę :)

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marikita wrote:
    Dzisiaj nasiliły mi się objawy alergii .... cały dzień kicham, łzy ciekną z oczu, smarkam non stop :-( Koszmar!

Alergia zaczęła mi się razem z ciążą, chociaż wtedy jeszcze nie wiedziałam, że jestem w ciąży.

Rozmawiałam o tym w poniedziałek z ginekologiem, kazał obserwować ...

dzizas co ja mam obserwować, jak widzę, że mam alergie wziewną!!!!
    zwariuję chyba :-( w nocy spać nie mogę bo nos zapchany :-(

przejdę się do mojej rodzinnej w przyszłym tygodniu i z nią pogadam jeszcze o tym, może da mi skierowanie do alergologa.
    No slabo bo nic nie mozesz z lekow...
    U mnie na szczescie na odwrot ciaza zlagodzila alergie,mam taka ciezka rak,mam uvzulenie na plyny do mycia,kosmetyki niektore i czesc metali.

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2017, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co bym nie zjadła boli mnie żołądek. Też tak macie ?

• anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam taką przed 2 ciaza... masakra pokrzywka od szyji do stop ;/ naprawdę coś strasznego! I szukali szukali- i nic! Przeszło po 2 mcach chyba, ale już mi tocznia szukali, chorób reumatologiznych etc a w tym roku po wakacjach miałam zapalenie oskrzeli i dostałam antybiotyk i osłonę i po 5 dniach zaczęłam puchnąć... i skojarzyłam fakty, że wtedy też brałam ten antybotyk i osłonę!!! Odstawiłam i mi przeszło, a już znów dostawałam plam jak ostanio :( więc Wam wspołczuję

• magdaaq Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/0198194cb455.jpg
    Moja dziewczyneczka

Urszulka89, PixiDixi, Loczek2018, Ineczka, Kinga40, Lena21, karolcia87, Carolline lubią tę wiadomość

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • Magic Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anecz_kaa wrote:
    jakie badania robilas? mi narazie kazał mcz, morfo, glukoza, tarczyca = 83zl i toxoplazmoza, razem 153 zl
    Glukoza,hbs,hcv,hiv,kiła,mocz,morfo,rózyczka,toxo,tsh. Ehhh :) dlatego rozmyślań nad lekarzem na NFZ.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2017, 15:14

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magic wrote:
    Glukoza,hbs,hcv,hiv,kiła,mocz,morfo,rózyczka,toxo,tsh. Ehhh :)
    Robilam ten sam.panel. plus morfo mocz.tsh

Magic, Ineczka lubią tę wiadomość

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaaq wrote:
    Moja dziewczyneczka
    Jaki słodziak :D

magdaaq lubi tę wiadomość

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magic wrote:
    Glukoza,hbs,hcv,hiv,kiła,mocz,morfo,rózyczka,toxo,tsh. Ehhh :) dlatego rozmyślań nad lekarzem na NFZ.
    ja jeszcze miałam cmv - oprócz różyczki bo mam przepisane z poprzedniej ciąży że mam przeciwciałą

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaaq wrote:
    Moja dziewczyneczka
    Jaka słodzinka,ślicznosci <3

magdaaq lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2017, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zawsze mówiłam ze bede krótko karmić piersią :D ale oczywiście rozumiem rownież te mamy które karmią długo :) i wiem Madzia, ze dasz rade :) stopniowo małymi kroczkami i i Tobie bedzie lżej i Lenka sie szybko przyzwyczai :)

magdaaq, muminka83 lubią tę wiadomość

• Cynamonkowaaa Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To dziewczyny co jak nie palmers? O biooil tez różne rzeczy słyszałam, ze w ciazy nie bardzo... Zdania są naprawdę bardzo różne:/ A od 4 miesiąca można brzuch czy chodzi o całe ciało? Nie można piersi,pośladków i ud smarować? Bo ja już z braku nawilżenia mam wybroczyny:/ To może chociaż ten palmers na nogi wykorzystam?

34bwdqk3ol07x06e.png
    Beta 15 DPO 843,83
    Beta 18 DPO 4089,10
  • Magic Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja znajoma jest aktualnie w 3.ciąży i musiała odstawić mała-6miesiecy-bo karmienie obkurcza macice to wiadomo czym to grozi. Drugim aspektem jest jej stan zdrowia i wycienczenie-to wspaniałe karmić i ma nosić pod sercem nowe życie ale to duża odpowiedzialność. magdaaq i tak dałaś z siebie wszystko :) ja nie jestem za długim karmieniem ale to decyzja każdej z nas i nikogo nie neguje :) lekarz wie co mówi. Dasz radę bo jak nie Ty,to kto? :)

magdaaq, PixiDixi, muminka83 lubią tę wiadomość

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • Magic Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynamonkowaaa wrote:
    To dziewczyny co jak nie palmers? O biooil tez różne rzeczy słyszałam, ze w ciazy nie bardzo... Zdania są naprawdę bardzo różne:/ A od 4 miesiąca można brzuch czy chodzi o całe ciało? Nie można piersi,pośladków i ud smarować? Bo ja już z braku nawilżenia mam wybroczyny:/ To może chociaż ten palmers na nogi wykorzystam?
    Ja planuje kąpać się w oliwie dla dzieci bo sił mi nie starcza na smarowanie ciała poza tym zapach balsamów mnie odrzuca:)

PixiDixi lubi tę wiadomość

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2017, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magic wrote:
    Ja planuje kąpać się w oliwie dla dzieci bo sił mi nie starcza na smarowanie ciała poza tym zapach balsamów mnie odrzuca:)
    Ja mam prysznic wiec słabo o kąpiele w oliwce :D

Magic lubi tę wiadomość

• Magic Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka89 wrote:
    ja jeszcze miałam cmv - oprócz różyczki bo mam przepisane z poprzedniej ciąży że mam przeciwciałą
    Asa cytomegalia tak też o niej myślałam ale moja gin stwierdziła że nawet jeśli zarazę się cmv to da mi tylko info A nic z tym nie zrobię. A za pewne lekarz na NFZ by nawet o tym nie wspomniał :)

anecz_kaa lubi tę wiadomość

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
‹‹ 281 282 283 284 285 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ