LIPIEC 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
muminka83 wrote:My już po wizycie w Centrum. Dzidziuś prawie dwa cm. Wszystko jest ok. Problem jest jeden. Ginekolog odmówił wypisania leku na tarczycę mówiąc że czekamy na Endo. Popołudniu jadę do mojej głównej gin i ona już mi wypisała receptę.
-
dzisiaj mam wewnętrznego nerwa
wszystko mnie wkurza
do tego jeszcze mdłości, rzyganko i alergia - kicham smarkam pełen serwis
jutro idę do pracy na 4h, biorę urlop na pon-środę
we czwartek będę później w pracy, więc jakoś wytrzymam
-
muminka83 wrote:My już po wizycie w Centrum. Dzidziuś prawie dwa cm. Wszystko jest ok. Problem jest jeden. Ginekolog odmówił wypisania leku na tarczycę mówiąc że czekamy na Endo. Popołudniu jadę do mojej głównej gin i ona już mi wypisała receptę.
-
-
-
Nie dość ze mało czasu teraz małej poświęcam bo nie moge za duzo skakac a Lena jest wszędzie to jeszcze cyca mam jej zabrać. Taka matka na pół etatu...
Wiem ze gdybym.wrocila do.pracy tez by tak było ale to.inna sytuacja bo nie ma mnie i koniec. A tu jestem..a jakby mnie nie było. Nie tak miało byc. Choc.wiem ze to będzie lepsze niz np gdybym musiala z dnia na dzien polozyc sie na oddzial i zniknac zupelnie z zycia..
-
magdaaq wrote:Nie dość ze mało czasu teraz małej poświęcam bo nie moge za duzo skakac a Lena jest wszędzie to jeszcze cyca mam jej zabrać. Taka matka na pół etatu...
Wiem ze gdybym.wrocila do.pracy tez by tak było ale to.inna sytuacja bo nie ma mnie i koniec. A tu jestem..a jakby mnie nie było. Nie tak miało byc. Choc.wiem ze to będzie lepsze niz np gdybym musiala z dnia na dzien polozyc sie na oddzial i zniknac zupelnie z zycia..❤Ada&Pola❤
-
magdaaq wrote:Nie dość ze mało czasu teraz małej poświęcam bo nie moge za duzo skakac a Lena jest wszędzie to jeszcze cyca mam jej zabrać. Taka matka na pół etatu...
Wiem ze gdybym.wrocila do.pracy tez by tak było ale to.inna sytuacja bo nie ma mnie i koniec. A tu jestem..a jakby mnie nie było. Nie tak miało byc. Choc.wiem ze to będzie lepsze niz np gdybym musiala z dnia na dzien polozyc sie na oddzial i zniknac zupelnie z zycia..
Uważam że powinnaś przemyśleć wszystkie za i przeciw. Zgodzę się z faktem że karmienie powoduje skurcze w macicy. Nie wiem czy masz nadal plamienia. Możesz np. karmić raz, dwa razy dziennie. Bliskość możesz stworzyć na tysiące sposobów. Głowa do góry. Jesteś dobrą mamą i to jest najważniejszePixiDixi, Marikita lubią tę wiadomość
-
Nalia wrote:Madzia, uważam że absolutnie nie powinnaś mieć wyrzutów sumienia i się zadręczać. Wiem, że Lena jest za mała, żeby zrozumieć, ale z drugiej strony w Twoim brzuchu też jest dziecko, więc odpoczywając czy będąc nawet mama na pół etatu nie robisz tego dla siebie, ale właściwie również dla dziecka. Wiem, że każde dziecko pewnie kocha się tak samo i nie można tutaj ograniczać, ale może Lena wcale nie zniesie źle odstawienia i wszystko pójdzie dobrze.
Dziękuję za słowa otuchy:*Marikita lubi tę wiadomość
-
muminka83 wrote:Nigdy nie karmiłam piersią dlatego nie rozumiem tego o czym piszesz jednak chciałbym ci powiedzieć że przykro mi. Kotku to że przestaniesz karmić piersią nie oznacza że mniej kochasz, że jesteś gorszą mamą. Kto Ci wbił takie bzdury do głowy?
Uważam że powinnaś przemyśleć wszystkie za i przeciw. Zgodzę się z faktem że karmienie powoduje skurcze w macicy. Nie wiem czy masz nadal plamienia. Możesz np. karmić raz, dwa razy dziennie. Bliskość możesz stworzyć na tysiące sposobów. Głowa do góry. Jesteś dobrą mamą i to jest najważniejsze
-
Cześć! Czytam sobie przepis na paszteciki z kapustą i grzybami i tak przypomniało mi się że ten temat tu się przewijał
... https://www.kwestiasmaku.com/kuchnia_polska/wigilia/paszteciki_z_kapusta_grzybami/przepis.html - strona sprawdzona, jeszcze nie zdarzyło mi się żeby jakiś przepis mi z niej nie wyszedł
.
PixiDixi, anecz_kaa, magdaaq, Magic lubią tę wiadomość
-
magdaaq wrote:https://naforum.zapodaj.net/thumbs/4d315f400ca1.jpg
SmacznegoWyglada pycha ja zaraz warzywka na patelnie wrzucam i schabowego mam to jedyne mięso które wchodzi i mąż mi specjalnie wczoraj zrobił na kurczaka patrzeć nie mogę heh
magdaaq lubi tę wiadomość
30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615 -
Loczek2018 wrote:Cześć! Czytam sobie przepis na paszteciki z kapustą i grzybami i tak przypomniało mi się że ten temat tu się przewijał
... https://www.kwestiasmaku.com/kuchnia_polska/wigilia/paszteciki_z_kapusta_grzybami/przepis.html - strona sprawdzona, jeszcze nie zdarzyło mi się żeby jakiś przepis mi z niej nie wyszedł
.
Loczek2018 lubi tę wiadomość
30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615 -
muminka83 wrote:Nigdy nie karmiłam piersią dlatego nie rozumiem tego o czym piszesz jednak chciałbym ci powiedzieć że przykro mi. Kotku to że przestaniesz karmić piersią nie oznacza że mniej kochasz, że jesteś gorszą mamą. Kto Ci wbił takie bzdury do głowy?
Uważam że powinnaś przemyśleć wszystkie za i przeciw. Zgodzę się z faktem że karmienie powoduje skurcze w macicy. Nie wiem czy masz nadal plamienia. Możesz np. karmić raz, dwa razy dziennie. Bliskość możesz stworzyć na tysiące sposobów. Głowa do góry. Jesteś dobrą mamą i to jest najważniejszeMarikita, magdaaq lubią tę wiadomość
-
Dzisiaj nasiliły mi się objawy alergii .... cały dzień kicham, łzy ciekną z oczu, smarkam non stop
Koszmar!
Alergia zaczęła mi się razem z ciążą, chociaż wtedy jeszcze nie wiedziałam, że jestem w ciąży.
Rozmawiałam o tym w poniedziałek z ginekologiem, kazał obserwować ...
dzizas co ja mam obserwować, jak widzę, że mam alergie wziewną!!!!
zwariuję chybaw nocy spać nie mogę bo nos zapchany
przejdę się do mojej rodzinnej w przyszłym tygodniu i z nią pogadam jeszcze o tym, może da mi skierowanie do alergologa.