X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muminka83 wrote:
    My już po wizycie w Centrum. Dzidziuś prawie dwa cm. Wszystko jest ok. Problem jest jeden. Ginekolog odmówił wypisania leku na tarczycę mówiąc że czekamy na Endo. Popołudniu jadę do mojej głównej gin i ona już mi wypisała receptę.
    Dobre wiesci z maluchem! :)

• Marikita Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzisiaj mam wewnętrznego nerwa
    wszystko mnie wkurza
    do tego jeszcze mdłości, rzyganko i alergia - kicham smarkam pełen serwis

jutro idę do pracy na 4h, biorę urlop na pon-środę
    we czwartek będę później w pracy, więc jakoś wytrzymam ;-)

f2w3pc0zmldpbhp7.png
    duphaston, kwas foliowy, acard
    fdd0d780f1.png
  • Marikita Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muminka83 wrote:
    My już po wizycie w Centrum. Dzidziuś prawie dwa cm. Wszystko jest ok. Problem jest jeden. Ginekolog odmówił wypisania leku na tarczycę mówiąc że czekamy na Endo. Popołudniu jadę do mojej głównej gin i ona już mi wypisała receptę.
    :)

f2w3pc0zmldpbhp7.png
    fdd0d780f1.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muminka83 wrote:
    najważniejsze, że lek wypisany a dzidziuś zdrowy ;)

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muminka83 wrote:
    Dobre wiesci!

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi zle....rozmawialam ze swoją gin..ona tez uważa że nie znane sa przyczyny krwawienia i powinnam odstawiac Lene od cyca. Ze tak będzie bezpieczniej...
    Wiem wszystko wiem..ale.psychicznie mi.zle..

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie dość ze mało czasu teraz małej poświęcam bo nie moge za duzo skakac a Lena jest wszędzie to jeszcze cyca mam jej zabrać. Taka matka na pół etatu...
    Wiem ze gdybym.wrocila do.pracy tez by tak było ale to.inna sytuacja bo nie ma mnie i koniec. A tu jestem..a jakby mnie nie było. Nie tak miało byc. Choc.wiem ze to będzie lepsze niz np gdybym musiala z dnia na dzien polozyc sie na oddzial i zniknac zupelnie z zycia..

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaaq wrote:
    Nie dość ze mało czasu teraz małej poświęcam bo nie moge za duzo skakac a Lena jest wszędzie to jeszcze cyca mam jej zabrać. Taka matka na pół etatu...
    Wiem ze gdybym.wrocila do.pracy tez by tak było ale to.inna sytuacja bo nie ma mnie i koniec. A tu jestem..a jakby mnie nie było. Nie tak miało byc. Choc.wiem ze to będzie lepsze niz np gdybym musiala z dnia na dzien polozyc sie na oddzial i zniknac zupelnie z zycia..
    Madzia, uważam że absolutnie nie powinnaś mieć wyrzutów sumienia i się zadręczać. Wiem, że Lena jest za mała, żeby zrozumieć, ale z drugiej strony w Twoim brzuchu też jest dziecko, więc odpoczywając czy będąc nawet mama na pół etatu nie robisz tego dla siebie, ale właściwie również dla dziecka. Wiem, że każde dziecko pewnie kocha się tak samo i nie można tutaj ograniczać, ale może Lena wcale nie zniesie źle odstawienia i wszystko pójdzie dobrze. :)

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaaq wrote:
    Nigdy nie karmiłam piersią dlatego nie rozumiem tego o czym piszesz jednak chciałbym ci powiedzieć że przykro mi. Kotku to że przestaniesz karmić piersią nie oznacza że mniej kochasz, że jesteś gorszą mamą. Kto Ci wbił takie bzdury do głowy?
    Uważam że powinnaś przemyśleć wszystkie za i przeciw. Zgodzę się z faktem że karmienie powoduje skurcze w macicy. Nie wiem czy masz nadal plamienia. Możesz np. karmić raz, dwa razy dziennie. Bliskość możesz stworzyć na tysiące sposobów. Głowa do góry. Jesteś dobrą mamą i to jest najważniejsze

PixiDixi, Marikita lubią tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• magdaaq Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/4d315f400ca1.jpg
    Smacznego

Marikita lubi tę wiadomość

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia wrote:
    Madzia, uważam że absolutnie nie powinnaś mieć wyrzutów sumienia i się zadręczać. Wiem, że Lena jest za mała, żeby zrozumieć, ale z drugiej strony w Twoim brzuchu też jest dziecko, więc odpoczywając czy będąc nawet mama na pół etatu nie robisz tego dla siebie, ale właściwie również dla dziecka. Wiem, że każde dziecko pewnie kocha się tak samo i nie można tutaj ograniczać, ale może Lena wcale nie zniesie źle odstawienia i wszystko pójdzie dobrze. :)
    To ja będę miała większy problem niz Lenka...psychicznie nie jestem gotowa a musze.
    Dziękuję za słowa otuchy:*

Marikita lubi tę wiadomość

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muminka83 wrote:
    Nigdy nie karmiłam piersią dlatego nie rozumiem tego o czym piszesz jednak chciałbym ci powiedzieć że przykro mi. Kotku to że przestaniesz karmić piersią nie oznacza że mniej kochasz, że jesteś gorszą mamą. Kto Ci wbił takie bzdury do głowy?
    Uważam że powinnaś przemyśleć wszystkie za i przeciw. Zgodzę się z faktem że karmienie powoduje skurcze w macicy. Nie wiem czy masz nadal plamienia. Możesz np. karmić raz, dwa razy dziennie. Bliskość możesz stworzyć na tysiące sposobów. Głowa do góry. Jesteś dobrą mamą i to jest najważniejsze
    To moje odczucia bo plan był inny...chciałam karmić 2 lata...chciałam być perfekcyjna...no ta...hmmm

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • Loczek2018 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć! Czytam sobie przepis na paszteciki z kapustą i grzybami i tak przypomniało mi się że ten temat tu się przewijał :)... https://www.kwestiasmaku.com/kuchnia_polska/wigilia/paszteciki_z_kapusta_grzybami/przepis.html - strona sprawdzona, jeszcze nie zdarzyło mi się żeby jakiś przepis mi z niej nie wyszedł :).

PixiDixi, anecz_kaa, magdaaq, Magic lubią tę wiadomość

qb3cp07w5ku95ses.png
  • Ineczka Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaaq wrote:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/4d315f400ca1.jpg
    Smacznego
    Ojej dajn dajn proszę dajn :) Wyglada pycha ja zaraz warzywka na patelnie wrzucam i schabowego mam to jedyne mięso które wchodzi i mąż mi specjalnie wczoraj zrobił na kurczaka patrzeć nie mogę heh

magdaaq lubi tę wiadomość

v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • Ineczka Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loczek2018 wrote:
    Cześć! Czytam sobie przepis na paszteciki z kapustą i grzybami i tak przypomniało mi się że ten temat tu się przewijał :)... https://www.kwestiasmaku.com/kuchnia_polska/wigilia/paszteciki_z_kapusta_grzybami/przepis.html - strona sprawdzona, jeszcze nie zdarzyło mi się żeby jakiś przepis mi z niej nie wyszedł :).
    Właśnie czekam bo siorka ma dzisiaj spotkanie i robiła rogaliki obiecała, ze mi kilka podrzuci mniam dzięki za stronkę to mam kilka przepisów :)

Loczek2018 lubi tę wiadomość

v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muminka83 wrote:
    Muminka pieknie to napisala Madziu i tez sie pod tym podpisuje (piekniej nie napisalabym)....

Marikita, magdaaq lubią tę wiadomość

• Marikita Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Muminka pieknie to napisala Madziu i tez sie pod tym podpisuje (piekniej nie napisalabym)....
    ja też! :)

PixiDixi, magdaaq lubią tę wiadomość

f2w3pc0zmldpbhp7.png
    fdd0d780f1.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marikita wrote:
    ja też! :)
    To i ode mnie masz lajka :) :)

magdaaq lubi tę wiadomość

• Marikita Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj nasiliły mi się objawy alergii .... cały dzień kicham, łzy ciekną z oczu, smarkam non stop :-( Koszmar!

Alergia zaczęła mi się razem z ciążą, chociaż wtedy jeszcze nie wiedziałam, że jestem w ciąży.

Rozmawiałam o tym w poniedziałek z ginekologiem, kazał obserwować ...

dzizas co ja mam obserwować, jak widzę, że mam alergie wziewną!!!!
    zwariuję chyba :-( w nocy spać nie mogę bo nos zapchany :-(

przejdę się do mojej rodzinnej w przyszłym tygodniu i z nią pogadam jeszcze o tym, może da mi skierowanie do alergologa.

f2w3pc0zmldpbhp7.png
    fdd0d780f1.png
  • Marikita Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    To i ode mnie masz lajka :) :)
    :D

f2w3pc0zmldpbhp7.png
    fdd0d780f1.png
‹‹ 280 281 282 283 284 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ