X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • Andziula_1988 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2017, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka89 wrote:
    Ja jestem teraz mega głodna ale wiem że jak teraz zjem to przez pół nocy będzie mnie mdlic ale nie mogę nie jeść bo mój mąż ma na tym punkcie obsesję
    To widzę tak jak mój ;( buuu mimo, że wyniki ok to Go nie uspokoiło. Martwi się, że nawet jeśli Maluchowi nic nie zabraknie to ja dostanę anemię. Czytałam, że przez przyjmowanie żelaza to Maluch może mieć szare ząbki

dqpri09kh0x52aib.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2017, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi pomagają o dziwio produkty płynne, zupy, soki. codziennie mój mąż wyciska sok. Dla niego to frajda, a dla mnie coś, co mogę przełknąć. Dzisiaj sok z pomarańczy, jabłka, kiwi i szpinaku.

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2017, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj przyjęłam inną metodę dzialania. Zamiast jeść jak dzika świnka na noc zjadłam tylko trochę jogurtu naturalnego z owocami i płatkami kukurydzianymi

• magdaaq Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2017, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andziula_1988 wrote:
    To widzę tak jak mój ;( buuu mimo, że wyniki ok to Go nie uspokoiło. Martwi się, że nawet jeśli Maluchowi nic nie zabraknie to ja dostanę anemię. Czytałam, że przez przyjmowanie żelaza to Maluch może mieć szare ząbki
    Ze jak? Ze poprzez Twoje przyjmowanie zelaza w ciąży dziecko będzie mialo w przyszłości szare zęby?

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • Ania123488 Przyjaciółka

Wysłany: 16 grudnia 2017, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja już po wizycie... I mój prowadzący wyśmiał dr z czwartku... Spłaszczoną pęcherzyk można stwierdzić w 5 tyg a nie w 10 wiec nie potrzebie sie stresowalam. tylko mamy inny problem... Podwyższony cukier i mam cytomegalie... Może to być szkodliwe dla dziecka

w4sqyx8d2so5pn9c.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2017, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale cytomegalia teraz przechodzisz, czy przechodzilas? Jakie masz wyniki iGG i IgM?

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png

Wysłany: 16 grudnia 2017, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obydwa dodatnie czyli i przechodziłam i przechodze teraz lekarz powiedział ze dziecko może mieć problemy ze słuchem przez to

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2017, 19:24

w4sqyx8d2so5pn9c.png
  • cuddlemuffin Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2017, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masakra, poplakalam sie dzis chyba ze 3 razy- rozwinela mi sie migrena i plakalam z bólu, potem ze złości bo okazalo sie, ze nie mam w domu paracetamolu a na koniec jeszcze bo sie poklocilam z mezem. Chyba ma mnie dosyc. Nie dziwie sie, w tym stanie sama mam siebie dosyć. Przez caly dzien zjadlam dwie kromki razowca z szynka i ogorkiem, kiwi, miske ryzu gotowanego na bulionie z proszku i pomarancza. Do tego ok 750-800ml wody. Osiągnięcie nie lada.

Wysłany: 16 grudnia 2017, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaaq wrote:
    Ze jak? Ze poprzez Twoje przyjmowanie zelaza w ciąży dziecko będzie mialo w przyszłości szare zęby?
    Tak dokładnie. Nie pamietam gdzie to przeczytałam, ale nawet jakiś doktorek się wypowiadał

dqpri09kh0x52aib.png

Wysłany: 16 grudnia 2017, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cuddlemuffin wrote:
    Masakra, poplakalam sie dzis chyba ze 3 razy- rozwinela mi sie migrena i plakalam z bólu, potem ze złości bo okazalo sie, ze nie mam w domu paracetamolu a na koniec jeszcze bo sie poklocilam z mezem. Chyba ma mnie dosyc. Nie dziwie sie, w tym stanie sama mam siebie dosyć. Przez caly dzien zjadlam dwie kromki razowca z szynka i ogorkiem, kiwi, miske ryzu gotowanego na bulionie z proszku i pomarancza. Do tego ok 750-800ml wody. Osiągnięcie nie lada.
    Też się dziś poryczałam ;( i tez się z mężem pożarłam ;( na krzyczałam na niego bez powodu, w końcu się obraził. Jak chciałam przeprosić to się popłakałam i powiedziałam, że to hormony. Jakiś dziś mam podły nastrój.

dqpri09kh0x52aib.png
  • Cynamonkowaaa Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2017, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania123488 wrote:
    Hej ja już po wizycie... I mój prowadzący wyśmiał dr z czwartku... Spłaszczoną pęcherzyk można stwierdzić w 5 tyg a nie w 10 wiec nie potrzebie sie stresowalam. tylko mamy inny problem... Podwyższony cukier i mam cytomegalie... Może to być szkodliwe dla dziecka
    Właśnie tez tak słyszałam z tym pęcherzykiem, ze to potem jak jest serce i rośnie mały człowiek to się czegoś takiego nie stwierdza;) O cytomegalii słyszałam ze nawet niektórzy lekarze nie każą na to badan robic bo i tak się tego nie leczy i żeby ciężarnej nie denerwować. Bądź dobrej myśli :)

34bwdqk3ol07x06e.png
    Beta 15 DPO 843,83
    Beta 18 DPO 4089,10

Wysłany: 16 grudnia 2017, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak właśnie powiedział ze nie da sie tego leczyć i ze będziemy powtarzać badanie za jakiś czas

w4sqyx8d2so5pn9c.png

Wysłany: 16 grudnia 2017, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania123488 wrote:
    Tak właśnie powiedział ze nie da sie tego leczyć i ze będziemy powtarzać badanie za jakiś czas
    Dokładnie;) Wiec głowa do góry żeby dodatkowo maluszka nie stresować :)

34bwdqk3ol07x06e.png
    Beta 15 DPO 843,83
    Beta 18 DPO 4089,10
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2017, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania123488 wrote:
    Obydwa dodatnie czyli i przechodziłam i przechodze teraz lekarz powiedział ze dziecko może mieć problemy ze słuchem przez to
    O jeny... Nie martw się, na pewno będzie wszystko dobrze i dzieciaczek będzie zdrowy. Kiedyś się interesowałam dosyć mocno tematem cytomegalii i tylko w 40% wirus przechodzi do dziecka, z czego tylko 1-10% dzieci ma jakieś problemy z nią związane. A miałaś jakieś objawy?

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png

Wysłany: 16 grudnia 2017, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wykazuje to żadnych objawów dlatego nie wiadomo ze to w nas siedzi

w4sqyx8d2so5pn9c.png
  • Ineczka Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2017, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie jakos hormony nie wariują może dlatego, ze od stycznia brałam leki na prolaktyne potem doszedł dupek i wtedy czułam się beznadziejnie teraz jak większość leków została odstawiona wracam do żywych psychicznie.Z mężem dawno się nie kłóciłem odpukać heh może dlatego, ze pracuje co drugi dzień i jak jest w pracy ogsrne mieszkanie i wszystko jak mnie nie mdli a jak ma wolne to spędzamy ten czas razem i cała reszte mamy w d.... załatwiamy to co trzeba potem herbatka kocyk film:)

Andziula_1988 lubi tę wiadomość

v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • Osnowa Przyjaciółka

Wysłany: 16 grudnia 2017, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynamonkowaaa wrote:
    A ja się czuje lepiej dzisiaj :) Mam nadzieje ze noc tez już będzie spokojna :) Cieszę się ze uda mi się jeszcze trochę ogarnac na święta:) Cięższymi rzeczami zajmuje się mój, ja to co nie wymaga wchodzenia na stołki, używania ostrej chemii :D Choinkę już mamy ubraną, jedynie jeszcze pierniczki będę piekła, No i oczywiście prezenty ;) Mam nadzieje ze Wam tez przygotowania do świat miło upływają, a panowie Wam ładnie pomagają :)
    Mam do was jeszcze takie pytanie, czym smarujecie brzuch i piersi? Ja na razie nie używam produktów na rozstępy, dopiero po I trymestrze ale chciałabym już o ta skore zadbać. Do reszty ciała mam emolient a do brzucha i piersi myslalam nad oliwka dla dzieci, co o tym sądzicie? :)

Hej, ja kupiłam teraz balsam na rozstępy firmy palmers. Jest on od 1 trymestru. Pózniej od 2 trymestru są inne fajne z tej firmy.

ckaiskjo3c7906hm.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2017, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andziula_1988 wrote:
    Nie obraźcie się dziewczyny, ale chyba czytacie za dużo internetu ;)
    Jadłam żelazo przez pół poprzedniej ciąży bo tak morfologia mi zjechała a wszystko co miało dużo żelaza wogóle mi nie wchodziło jak na złość :/
    Moja córka obecnie ma 6,5 roku i ząbki ma jak perełki - teraz ma wymianę mleczaków. Nie mieliśmy żadnych problemów z ząbkami - noo oprócz tego że ma dwa zaplombowane. Ale zawdzięczam to głównie temu, że od początku dbaliśmy o jej buźkę ponieważ ja sama miałam zawsze słabe zęby mimo starań a dentysty panicznie się boję :p

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png

Wysłany: 16 grudnia 2017, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Osnowa wrote:
    Hej, ja kupiłam teraz balsam na rozstępy firmy palmers. Jest on od 1 trymestru. Pózniej od 2 trymestru są inne fajne z tej firmy.
    Mam ten balsam ale mnie ginekolog powiedziała ze na rozstępy typowo to dopiero od drugiego wiec go na razie nie używam :(

34bwdqk3ol07x06e.png
    Beta 15 DPO 843,83
    Beta 18 DPO 4089,10
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2017, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobranoc. ;)

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

‹‹ 303 304 305 306 307 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ