X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2017, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:
    Najgorsze te ostatnie kilka dni
    Zgadzam się, niby blisko, a jednak daleko... ;)

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2017, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia wrote:
    Zgadzam się, niby blisko, a jednak daleko... ;)
    Tydzień jakiś zleciał a od dzis ciągnie sie i ciągnie

• Ove Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2017, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    Nadrobilam Was, bo od czwartku byłam w delegacji, wczoraj wieczorem wigilia firmowa i w końcu jestem w domu :)

Widziałam ze pisalyscie o kosmetykach - ja jestem fanka Białego Jelenia i Ziaja :)

Mnie coś dziś pobolewa brzuch, dobrze że jestem w domu to leżę i odpoczywam. Ostatnio miałam intensywny czas i sporo stresów w pracy u od kilku dni znów nam jasno brązowe uplawy mimo brania dupka i luteiny. Na wizycie byłam tydzień temu w poniedziałek, kolejna mam zaplanowaną ma 27-ego. Zastanawiam się czy przyspieszyć czy ew to może być efekt luteiny dowcipnej?
    Niby nie ma krwi i ostatnio wszystko było ok...

w4sqgox1ip3g0r0c.png

iv09i09ki84d2sju.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2017, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ove wrote:
    Nadrobilam Was, bo od czwartku byłam w delegacji, wczoraj wieczorem wigilia firmowa i w końcu jestem w domu :)

Widziałam ze pisalyscie o kosmetykach - ja jestem fanka Białego Jelenia i Ziaja :)

Mnie coś dziś pobolewa brzuch, dobrze że jestem w domu to leżę i odpoczywam. Ostatnio miałam intensywny czas i sporo stresów w pracy u od kilku dni znów nam jasno brązowe uplawy mimo brania dupka i luteiny. Na wizycie byłam tydzień temu w poniedziałek, kolejna mam zaplanowaną ma 27-ego. Zastanawiam się czy przyspieszyć czy ew to może być efekt luteiny dowcipnej?
    Czytałam, że lekkie pobolewania są normalne, chociażby przez rozciąganie się macicy. Gorzej, jak są silne bóle lub skórcze. Ja od dopochwowe jest luteiny mam takie żółtawe upławy, ale to pewnie ona wypływa.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2017, 14:49

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • Ove Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2017, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie też tak myślę, że to chyba się rozciąga. Nie jest to taki bol ze musze brać nospe czy inne leki.

Ja po luteinie czasem mam kremowe, czasem żółtawe a teraz właśnie najgorzej, bo jasno brązowe. No ale na razie nie panikuje :)

w4sqgox1ip3g0r0c.png

iv09i09ki84d2sju.png
  • Ineczka Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2017, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:
    A ja chce wtorek chce być po usg genetycznym aaaaaaaaaaa Zwarjuje
    A ja środę heh damy radę :)))

v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • Ineczka Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2017, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ove wrote:

Ja nic takiego u siebie nie zauważyłam po luteinie a ciagle biorę po dupku tez nie a brałam go do 8 tyg może musisz odpocząć poleżeć :)

v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2017, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JA dzisiaj piekłam pierniki żeby mieć jakieś zajęcie byle do wtorku :)

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2017, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ove wrote:
    No właśnie też tak myślę, że to chyba się rozciąga. Nie jest to taki bol ze musze brać nospe czy inne leki.

Ja po luteinie czasem mam kremowe, czasem żółtawe a teraz właśnie najgorzej, bo jasno brązowe. No ale na razie nie panikuje :)
    Po luteinie dopochwowej zdarzają się takie upławy. Grzybica też nie jest rzadkim objawem. Dlatego warto probiotyki stosować by unikać tego typu nieprzyjemności.

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Cynamonkowaaa Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2017, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się czuje lepiej dzisiaj :) Mam nadzieje ze noc tez już będzie spokojna :) Cieszę się ze uda mi się jeszcze trochę ogarnac na święta:) Cięższymi rzeczami zajmuje się mój, ja to co nie wymaga wchodzenia na stołki, używania ostrej chemii :D Choinkę już mamy ubraną, jedynie jeszcze pierniczki będę piekła, No i oczywiście prezenty ;) Mam nadzieje ze Wam tez przygotowania do świat miło upływają, a panowie Wam ładnie pomagają :)
    Mam do was jeszcze takie pytanie, czym smarujecie brzuch i piersi? Ja na razie nie używam produktów na rozstępy, dopiero po I trymestrze ale chciałabym już o ta skore zadbać. Do reszty ciała mam emolient a do brzucha i piersi myslalam nad oliwka dla dzieci, co o tym sądzicie? :)

34bwdqk3ol07x06e.png
    Beta 15 DPO 843,83
    Beta 18 DPO 4089,10
  • pi84 Przyjaciółka

Wysłany: 16 grudnia 2017, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cuddlemuffin wrote:
    A ja się dziś rano aż popłakałam.. Od 2 dni bardzo źle sie czuję, nie moge jesc, zmuszam sie do picia, ciagle boli mnie brzuch, odbija mi się nawet woda.. I dziś się ten cały żal wylał- czuję jakby moje ciało w ogóle nie należało do mnie, jakby mnie zdradziło. Czuję się bardziej jakbym była po chemioterapii a nie w ciąży- bez przerwy jest mi niedobrze, zmuszam się do jedzenia ale to max 800kcal dziennie, staram sie pić ale to tylko pogarsza sytuację, ciągle coś mnie boli, głównie żołądek lub rozdęty brzuch, obolale piersi.. I na dodatek nie mogę nawet powiedziec, ze mam tego dosc, nie dam rady dluzej i chce zeby to sie skonczylo, bo przeciez jestem inkubatorem i wszystko dla wyzszego dobra. Jestem tak rozżalona, że nawet nie rozmawiam z dzieckiem w brzuchu. Jestem zbyt slaba by isc na spacer lub joge, glownie leze.. I chyba to jakas depresja.

Mam identycznie. Ryczę codziennie. Biedny mąż nie wie co robić. Jem tylko pszenne bułki z wędliną drobiową i taka lekką zupę jarzynową. Apetytu zero, ale jak pusty żołądek to jest najwieksza masakra. Dziś mąż kupił mi elektrolity, podobno bezsmakowe, ale na samą myśl widzę się nad porcelaną. Czytałam, że na ten bojący żołądek może pomóc kisiel z siemienia lnianego, ale tu mam podobny odruch jak przy elektrolitach...

oar8yx8dnsktawhx.png
    Starania od 06.2015
    niepłodność idiopatyczna

06.2017 start leczenia w klinice
    09.08.2017 I IUI - :(
    07.09.2017 II IUI - :(
    02.11.2017 ICSI ET - 12dpt 96,8;14 dpt 217;16 dpt 501 :) 26 dpt <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2017, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Próbowałam lnu. Na sam widok miałam mdłości wygląda to jak glut ale przynajmniej nie ma smakun. Na sam widok robi się nie dobrze

• Nalia Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2017, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj też bez apetytu. Zjadłam kanapkę z serem i talerz zupy grochówki z bułką.

Ania123488 lubi tę wiadomość

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • Andziula_1988 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2017, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:
    Serio ja oszaleje i osiwieje do wtorku
    Ja dopiero co byłam w czwartek na wizycie, w poniedziałek na prenatalnych, a już się nie mogę doczekać kolejnej. W piątek idę na nagranie prenatalnych i teraz żałuję, że nie umówiłam się na wcześniejszy dzień. A mogłam. Ale stwierdziłam, że koniec tygodnia to już może będzie widać jaka płeć. I jeszcze wbiłam sobie w ten durny łeb, że tym moim przestraszeniem się mogłam zaszkodzić Maluszkowi. Chociaż nic niepokojące się nie dzieje. Wręcz przeciwnie. Wracają mi siły i apetyt. Już dziś mówiłam do męża, że przez 9 mcy to zwariuje ;p

dqpri09kh0x52aib.png
  • Andziula_1988 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2017, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dziś w drodze wyjątku mąż ubiera choinkę. I już widzę, że ja zrobiłabym to lepiej ;p ale nałaziłam się i trochę bolą mnie plecy i wolę odpocząć.

dqpri09kh0x52aib.png
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2017, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My jutro kupimy choinke i ja chlopcy ubiora. I nie wiem czy stojaka cementem.nie zalac :D bo Lena jak lis... :D

Magic lubi tę wiadomość

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2017, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie tak rwa pachwiny ale zastanawiam sie czy to nie efekt mojego tylozgiecia macicy lub teraz zdziwiona jestem bo w szpitalu mam.wpisane przodozgiecie. Moze to.powoduje u mnie bole

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2017, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaaq wrote:
    Mnie tak rwa pachwiny ale zastanawiam sie czy to nie efekt mojego tylozgiecia macicy lub teraz zdziwiona jestem bo w szpitalu mam.wpisane przodozgiecie. Moze to.powoduje u mnie bole
    Macica przy tylko zgięciu prostuje się. Przynajmniej mi w każdej ciąży wracała do normalnych kształtów a po ciąży znowu tyłozgięcie

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2017, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś czułam się super a chciałam dziewczynom moim zrobić przyjemność i zrobiłam im kulki ziemniaczane, zjadłam i umieram :( mdli mnie tragicznie

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2017, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem teraz mega głodna ale wiem że jak teraz zjem to przez pół nocy będzie mnie mdlic ale nie mogę nie jeść bo mój mąż ma na tym punkcie obsesję

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2017, 18:10

‹‹ 302 303 304 305 306 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ