X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • cuddlemuffin Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2017, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się dziś rano aż popłakałam.. Od 2 dni bardzo źle sie czuję, nie moge jesc, zmuszam sie do picia, ciagle boli mnie brzuch, odbija mi się nawet woda.. I dziś się ten cały żal wylał- czuję jakby moje ciało w ogóle nie należało do mnie, jakby mnie zdradziło. Czuję się bardziej jakbym była po chemioterapii a nie w ciąży- bez przerwy jest mi niedobrze, zmuszam się do jedzenia ale to max 800kcal dziennie, staram sie pić ale to tylko pogarsza sytuację, ciągle coś mnie boli, głównie żołądek lub rozdęty brzuch, obolale piersi.. I na dodatek nie mogę nawet powiedziec, ze mam tego dosc, nie dam rady dluzej i chce zeby to sie skonczylo, bo przeciez jestem inkubatorem i wszystko dla wyzszego dobra. Jestem tak rozżalona, że nawet nie rozmawiam z dzieckiem w brzuchu. Jestem zbyt slaba by isc na spacer lub joge, glownie leze.. I chyba to jakas depresja.

• Nalia Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2017, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ech, czytałam, że MCHC może być podwyższone przy niedoborach witaminy B12 lub kwasu foliowego (mch też mam w górnej granicy normy), ale ja biorę kwas foliowy regularnie od 6 miesięcy, a do tego w Femibionie jest ten metylo-jakis, który ma się lepiej wchłaniać. I teraz się boje, że mam go za mało i może to zaszkodzić dziecku ;(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2017, 13:21

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2017, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cuddlemuffin wrote:
    A ja się dziś rano aż popłakałam.. Od 2 dni bardzo źle sie czuję, nie moge jesc, zmuszam sie do picia, ciagle boli mnie brzuch, odbija mi się nawet woda.. I dziś się ten cały żal wylał- czuję jakby moje ciało w ogóle nie należało do mnie, jakby mnie zdradziło. Czuję się bardziej jakbym była po chemioterapii a nie w ciąży- bez przerwy jest mi niedobrze, zmuszam się do jedzenia ale to max 800kcal dziennie, staram sie pić ale to tylko pogarsza sytuację, ciągle coś mnie boli, głównie żołądek lub rozdęty brzuch, obolale piersi.. I na dodatek nie mogę nawet powiedziec, ze mam tego dosc, nie dam rady dluzej i chce zeby to sie skonczylo, bo przeciez jestem inkubatorem i wszystko dla wyzszego dobra. Jestem tak rozżalona, że nawet nie rozmawiam z dzieckiem w brzuchu. Jestem zbyt slaba by isc na spacer lub joge, glownie leze.. I chyba to jakas depresja.
    Kotku masz prawo do takich uczuć. Ciąża to tylko na plakatach wydaje się cudowna. To ogromne zmiany w organizmie. Przykro mi że cię wszystko boli. A zupy? Owoce typu banan ?

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• magdaaq Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2017, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia wrote:
    Ech, czytałam, że MCHC może być podwyższone przy niedoborach witaminy B12 lub kwasu foliowego (mch też mam w górnej granicy normy), ale ja biorę kwas foliowy regularnie od 6 miesięcy, a do tego w Femibionie jest ten metylo-jakis, który ma się lepiej wchłaniać. I teraz się boje, że mam go za mało i może to zaszkodzić dziecku ;(
    Przecież masz tylko nie wielka ilosc obnizona wiec spokojnie.

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2017, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muminka jak tam sytuacja na froncie

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • Magic Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2017, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maluch ma się dobrze! I pierwszy raz widziałam taka pępowine! Serduszko bije 170 i ma 2.5cm. Pięknie się ruszyła mała istotka. Chyba zaczynam się cieszyć ❤

Nalia, magdaaq, Andziula_1988, Lena21, karolcia87, anecz_kaa, Urszulka89, Marikita lubią tę wiadomość

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2017, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magic wrote:
    Maluch ma się dobrze! I pierwszy raz widziałam taka pępowine! Serduszko bije 170 i ma 2.5cm. Pięknie się ruszyła mała istotka. Chyba zaczynam się cieszyć ❤
    Tak takie wizyty krzepia to.prawda. ciesze sie kochanie :*

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • Cynamonkowaaa Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2017, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia wrote:
    Mnie lekarz powiedział ze w tych czasach łatwiej o nadmiar witamin a nie niedobór. Sam sok z kartonu multiwitamina ma dzienna dawkę kwasu foliowego a gdzie jeszcze inne produkty. Teraz we wszystko wpychają witaminy. Wady cewy nerwowej są rzadkie a jak występują to najczęściej u osób zażywających np leki na padaczkę.
    Widzę ze wszystkim się przejmujesz, o wszystko się boisz i prędzej tym zaszkodzisz wiec włącz pozytywne myślenie i przestań się zamartwiać, trzeba być dobrej myśli :)

34bwdqk3ol07x06e.png
    Beta 15 DPO 843,83
    Beta 18 DPO 4089,10
  • Glass Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2017, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cuddlemuffin wrote:
    To się kiedyś skończy kochana :*. Masz prawo tak się czuć psychicznie, ale to minie. Nam wszystkim jest ciężko, ja też czuję się zamknięta w domu i psychicznie zmęczona, ale wiem, że to przez hormony. Ciąża jest ogromnym obciążeniem dla organizmu i niestety niewiele osób głośno mówi jakie to trudne.
    Dla mnie pocieszeniem jest mój M :). Jest taki słodki, że nie sposób go nie kochać. Czuję się jakbym ostatnio trochę go zaniedbywała i czuję lekkie wyrzuty sumienia, ale on jest bardzo wyrozumiały.

l22ndf9h9ev1tba6.png
    2nn3vfxmbuq4kvth.png
  • Cynamonkowaaa Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2017, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ineczka wrote:
    To jest pyszne moje smaki z dzieciństwa zawsze na biwaku się robiło wrzucalo do ogniska i się pyrkalo kilka godzin mniam.
    Zdecydowanie! Jadłam ostatnio we wrześniu, pychotka :)

34bwdqk3ol07x06e.png
    Beta 15 DPO 843,83
    Beta 18 DPO 4089,10
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2017, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja chce wtorek chce być po usg genetycznym aaaaaaaaaaa Zwarjuje

Marikita lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2017, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do nastrojów i macierzyństwa polecam film jak urodzić i nie zwarjowac ;) ja to ta co tak źle znosi wszystko ale nagroda yo wynagradza :) polecam oglądnąć!

pi84 lubi tę wiadomość

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2017, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaaq wrote:
    Muminka jak tam sytuacja na froncie
    Czysto. Krwi troszkę jedynie przy podcieraniu. Wygląda to na resztki.

magdaaq, Andziula_1988 lubią tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2017, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Serio ja oszaleje i osiwieje do wtorku

• Lena21 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2017, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agus musimy dać radę, ja mam wizytę dopiero w czwartek a prenatalne w następny także wydaje mi się ze to jakoś kosmos z tym czekaniem :)

• kkarolina89 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2017, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:
    Serio ja oszaleje i osiwieje do wtorku

Rozumiem Cie, choc i tak super, ze czesto masz kontrole :) ja musze teraz czekac 4 tyg na wizyte, a dzien wczesniej mam usg genetyczne i tez juz ciezko wytrzymac :) nawet kombinowalam, ze mozeby sie przepisac na wizyte tydzien wczesniej, ale chyba by mnie lekarka za wariatke uznala, nie mowiac juz, o tym, co by moj M o mnie pomyslal :p

qb3c20mm6mszqqpm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2017, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chce wiedzieć, ze są zdrowe, że nic im nie jest, ze mają sie dobrze <3

• Nalia Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2017, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wizytę w środę, też nie mogę się doczekać. :)

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2017, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia wrote:
    Ja mam wizytę w środę, też nie mogę się doczekać. :)
    Najgorsze te ostatnie kilka dni

• magdaaq Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2017, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie byle do poniedzialku...

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
‹‹ 301 302 303 304 305 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ