X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2017, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krooolik wrote:
    Ja mam jutro wizytę, dopiero o 19:40 i zaczynam się stresować, objawy są, ale coraz słabsze, pociesza mnie tylko to, że brzuch mi rośnie i powoli zaczyna być taki, jaki miałam gdzieś koło 18 tygodnia w ciąży z synkiem. Starałam się nadrobić, ale nie pamiętam, ma któraś jeszcze jutro wizytę?
    My mamy o 13:10 usg genetyczne

anecz_kaa, Mini89, Marikita lubią tę wiadomość

• Ineczka Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2017, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynamonkowaaa wrote:
    Czasami nie wszystko da się przewidzieć, moja mama karmiła mnie 2 tygodnie, dostała krwotoku, trafiła do szpitala i straciła w tym czasie pokarm. Wierze z wszystko dobrze się skończy, Ty się podniesiesz, krwiak wchłonie a z dzidziusiem wszystko będzie w porządku <3
    Mnie dzisiaj znowu wróciło przeziębienie;( Wczoraj było lepiej a dzisiaj znowu mnie dusi...Dzisiaj musiałam pozałatwiać kilka spraw ze względu na to ze ostatni miesiąc leżałam, ale jutro nie wychylam nosa z domu i dalej się kuruje :)
    Nie wierzyłam Wam ze tak wcześnie może się zaokrąglić brzuszek ale zauważyłam ze jak na mnie mam już spory :D
    Co sądzicie o smarowania piersi i brzuszka oliwka dla dzieci?;) Właśnie dzisiaj kupiłam taka z Hipp :)
    Ja smaruje od kiedy się dowidziałam, ze jestem w ciąży mimo, ze jeszcze brzuszka nie mam :)

v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • nancy86 Znajoma

Wysłany: 19 grudnia 2017, 00:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krooolik wrote:
    Ja mam jutro wizytę, dopiero o 19:40 i zaczynam się stresować, objawy są, ale coraz słabsze, pociesza mnie tylko to, że brzuch mi rośnie i powoli zaczyna być taki, jaki miałam gdzieś koło 18 tygodnia w ciąży z synkiem. Starałam się nadrobić, ale nie pamiętam, ma któraś jeszcze jutro wizytę?
    ja mam:) na 14 15:)

31 lat, 4 cs, syn prawie 4 latka
    gannyx8dyz1zt3mp.png
  • karolcia87 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2017, 04:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja o 14.40 ☺

aniołek w niebie Mikołaj 12.2013
    Córka Aurelka 09.2015 <3
    klz9krhm9br6smg4.png
  • Mini89 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2017, 06:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kciuki za wizytujace :)
    Miłego dnia dziewczyny :)

ex2buay3h02dl23a.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2017, 06:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja rano ide do lekarza, bo poza katarem doszedł ból gardła.

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • Niecierpliwa123 Ekspertka

Wysłany: 19 grudnia 2017, 06:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Dziewczyny. Nie bylam tu dlugo czytam troche ale ostatnio brak mi weny na cokolwiek:( brzych mi rośnie spory juz. W biodra mi idzie ból straszny (jestem po operacji-trzaskajace biodra mam) wieczorami ledwo chodze a raczej kołysze sie jakbym byla w 9 mcu! Co bedzie dalej:( tez mam napady szału i zlosci o byle powód. Ostatnio oberwalo sie mojej corci i mialam straszne wyrzuty sumienia-przeprosilam ja ale mimo wszystko jak mogłam tak na nia nawrzeszczec!
    Libido na poziomie -20, mąż wyrozumialy bardzo ale chyba mi to juz przeszkadza ze biedny taki poszkodowany troche ehhh... Święta za pasem a ja jestem w czarnej d... z porzadkami nie mam siły weny i ochoty. Mdlosci powrocily popoludniami i do yego jakieś dusznosci. Czuje ze sie rozpadne do końca...
    Wizyte mam w czwartek usg i strasznie sie denerwuje co zobaczymy tam. Czy z groszkiem wszystko ok co z tym ogromnym miesniakiem i czy nie zagraza dziecku:(

Ale sie nazalilam Wam-ale komus musialam bo tak tu "na żywo" jakos nie potrafie komus sie wyplakac czy wyzalic.
    Dziewczyny życzę powodzenia na wizytach- bedzie wszystko dobrze napewno.
    Aga zajaczki napewno piekne i zdrowiutkie trzymam kciuki!
    Madzia napewno wszystko sie ulozy to tylko chwilowy kryzys. Zobaczysz malutka sie szybko z brakiem cycucha pogodzi a Ty dasz rade! Silna jestes! Bedzie wszystko dobrze musi byc.

Przepraszam za taka litanie i życzę Wam Kochane milego dnia!

Marikita, Lena21 lubią tę wiadomość

xnw4flw15c030w8v.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2017, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry:)
    My kolejny dzień w łóżku. Jutro na 17:30 wizyta. Jeszcze nie myślę o tym by się nie denerwować. Miłego dnia

Marikita lubi tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Ineczka Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2017, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry bo taki musi być skoro mamy tyle wizyt i tyłem pięknych zdjęć będzie forumowa cioteczka to już się doczekać nie może i ze spaniem tez nie bardzo.Czekam na relacje z wizyt buziaki kochane Dzisiaj maz w domu może być mnie torche mnie, ale będę zaglądać :))
    Magda jak samopoczucie ?Trzymaj się kochana

v5abi09kg49ph79h.png
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
  • krooolik Ekspertka

Wysłany: 19 grudnia 2017, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super czyli jest nas wizytujacych trochę, powodzenia dziewczyny, przynajmniej nie musicie tyle czekać bo ja do wieczora jajko zniose, tym bardziej, że mam dzisiaj wolne i siedzę w domu z synem, a nie wiem czy będzie nam się chciało iść na spacer, jak tak zimno :-/

• magdaaq Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2017, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesteście wszystkie kochane. Nie mam sił lajkowac czytam Was jestem ale jak by mnie nie bylo:-( nocka straszna. Lena plakala wolala mama czekala na cyca...ciezko jest bardzo ona nie wie o co.chodzi. ze jestem a.jej nie daje. Mysle co.z tym krwiakiem.ze taki ogromny i jakie szanse mamy. Przecież on zajmuje pol.ilosci wod plodowych...gdyby.pekl zabierze ze soba wszystko...wizyte mam dopiero 08.01 ze względu na to że pozostaje do końca ciazy z tym lekarzem u którego byłam wczoraj certyfikowanym. Gdyby cos mam jechac do szpitala. Nie znam statystyk co w takich przypadkach. Wcześniej te.bóle co mam nie wiazalam z krwiakiem a teraz jak wiem ze to od niego to czuje sie jak na TYKAJACEJ BOMBIE. mam dawke duphaston 2x2 i luteina 2x2

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • Ineczka Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2017, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa123 wrote:
    Witajcie Dziewczyny. Nie bylam tu dlugo czytam troche ale ostatnio brak mi weny na cokolwiek:( brzych mi rośnie spory juz. W biodra mi idzie ból straszny (jestem po operacji-trzaskajace biodra mam) wieczorami ledwo chodze a raczej kołysze sie jakbym byla w 9 mcu! Co bedzie dalej:( tez mam napady szału i zlosci o byle powód. Ostatnio oberwalo sie mojej corci i mialam straszne wyrzuty sumienia-przeprosilam ja ale mimo wszystko jak mogłam tak na nia nawrzeszczec!
    Libido na poziomie -20, mąż wyrozumialy bardzo ale chyba mi to juz przeszkadza ze biedny taki poszkodowany troche ehhh... Święta za pasem a ja jestem w czarnej d... z porzadkami nie mam siły weny i ochoty. Mdlosci powrocily popoludniami i do yego jakieś dusznosci. Czuje ze sie rozpadne do końca...
    Wizyte mam w czwartek usg i strasznie sie denerwuje co zobaczymy tam. Czy z groszkiem wszystko ok co z tym ogromnym miesniakiem i czy nie zagraza dziecku:(

Ale sie nazalilam Wam-ale komus musialam bo tak tu "na żywo" jakos nie potrafie komus sie wyplakac czy wyzalic.
    Dziewczyny życzę powodzenia na wizytach- bedzie wszystko dobrze napewno.
    Aga zajaczki napewno piekne i zdrowiutkie trzymam kciuki!
    Madzia napewno wszystko sie ulozy to tylko chwilowy kryzys. Zobaczysz malutka sie szybko z brakiem cycucha pogodzi a Ty dasz rade! Silna jestes! Bedzie wszystko dobrze musi byc.

Przepraszam za taka litanie i życzę Wam Kochane milego dnia!
    Hormony robią z nami co chcą niestety, ale to ponoć mija tak mi obecne mamusie mówiły. Rozumiem jak to jest kiedy człowiek się zle czuje a tu tyle do roboty jeszcze jak się ma dziecko w domu. Ja jak mam kiepski dzień biorę książkę i leżę pod kocem z dzieciakami się tak nie da.Mysle, ze córka zrozumie jak ja przeprosiłas warto z dziećmi rozmawiać o naszych emocjach często potrafią je lepiej zrozumieć niż my same.Kiedys była taka szkoła, ze negatywnych emocji sie nie powinno dzieciom pokazywać albo stały tekst chłopaki nie płaczą.Kazdy człowiek ma prawo do słabości do emocji dorosły, dziecko jest to cześć naszego życia i im szybciej dxieci naucza się, ze to normalne będą potrafiły sobie z tym radzić podobnie z porażkami. Wierze, ze poczujesz się lepiej i wszsytko zostanie zrobione zostanie czas na słodkie lenistwo :) Z groszkiem musi być wszystko dobrze a mięśniak ma się zmniejszać i robić miejsce dla malucha i kropka :) Mnie bol krzyża łapie albo nie wiem czego dziwnej uczucie ciągnie mnie tak w pośladku czasami jak na rwę tylko to nie to bo bym się nie ruszyła a biodro pewnie jeszcze bardziej boli może jakieś masaże ,basen?

Niecierpliwa123 lubi tę wiadomość

v5abi09kg49ph79h.png
  • Ineczka Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2017, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaaq wrote:
    Jesteście wszystkie kochane. Nie mam sił lajkowac czytam Was jestem ale jak by mnie nie bylo:-( nocka straszna. Lena plakala wolala mama czekala na cyca...ciezko jest bardzo ona nie wie o co.chodzi. ze jestem a.jej nie daje. Mysle co.z tym krwiakiem.ze taki ogromny i jakie szanse mamy. Przecież on zajmuje pol.ilosci wod plodowych...gdyby.pekl zabierze ze soba wszystko...wizyte mam dopiero 08.01 ze względu na to że pozostaje do końca ciazy z tym lekarzem u którego byłam wczoraj certyfikowanym. Gdyby cos mam jechac do szpitala. Nie znam statystyk co w takich przypadkach. Wcześniej te.bóle co mam nie wiazalam z krwiakiem a teraz jak wiem ze to od niego to czuje sie jak na TYKAJACEJ BOMBIE. mam dawke duphaston 2x2 i luteina 2x2
    I dobrze kochana masz ochotę tylko nas czytać to czytaj jak to chociaż trochę pomaga. Ciężka sprawa mam nadzieje, ze tak jak szybko się powiększył tak szybko potrafi się zmniejszyć i zrobi miejsce dla dzidziusia jak będziesz leżeć i odpoczywać. Biedna Lenka najgorsze jest to, ze nie wie o co chodzi i nie ma jak jej tego wytłumaczyć, ze nagle z dnia na dzień cycucha nie ma naprawdę nie wiem co doradzić i jak pomoc nigdy nie byłam w takiej sytuacji :(

v5abi09kg49ph79h.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2017, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam L4 do końca tyg i dostałam antybiotyk. I myślę,czy skonsultować go jeszcze jutro z ginekologiem? A dzisiaj spróbować jeszcze leczenia herbata z malinami? Co sądzicie?

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • Mini89 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2017, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/cf2f3ff89a49.jpg

A tu nasz może Bartuś :)

Urszulka89, krooolik, Magic, karolcia87, Paulina.G, magdaaq, Agniechaaaa, Marikita, Loczek2018, Lena21 lubią tę wiadomość

ex2buay3h02dl23a.png
  • Paulina.G Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2017, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ineczka wrote:
    Hormony robią z nami co chcą niestety, ale to ponoć mija tak mi obecne mamusie mówiły. Rozumiem jak to jest kiedy człowiek się zle czuje a tu tyle do roboty jeszcze jak się ma dziecko w domu. Ja jak mam kiepski dzień biorę książkę i leżę pod kocem z dzieciakami się tak nie da.Mysle, ze córka zrozumie jak ja przeprosiłas warto z dziećmi rozmawiać o naszych emocjach często potrafią je lepiej zrozumieć niż my same.Kiedys była taka szkoła, ze negatywnych emocji sie nie powinno dzieciom pokazywać albo stały tekst chłopaki nie płaczą.Kazdy człowiek ma prawo do słabości do emocji dorosły, dziecko jest to cześć naszego życia i im szybciej dxieci naucza się, ze to normalne będą potrafiły sobie z tym radzić podobnie z porażkami. Wierze, ze poczujesz się lepiej i wszsytko zostanie zrobione zostanie czas na słodkie lenistwo :) Z groszkiem musi być wszystko dobrze a mięśniak ma się zmniejszać i robić miejsce dla malucha i kropka :) Mnie bol krzyża łapie albo nie wiem czego dziwnej uczucie ciągnie mnie tak w pośladku czasami jak na rwę tylko to nie to bo bym się nie ruszyła a biodro pewnie jeszcze bardziej boli może jakieś masaże ,basen?
    Kochana mam taki sam ból jak Ty... Z 2 lub 3 razy na dzień mnie złapie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2017, 09:12

3i499vvjspjyuavk.png
  • Paulina.G Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za wszystkie wizyty ♥️♥️

3i499vvjspjyuavk.png
  • Nalia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mini89 wrote:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/cf2f3ff89a49.jpg

A tu nasz może Bartuś :)

Ale super, ja idę do lekarza jutro i strasznie się boje, czy wszyko ok, czy to przeziębienie jakoś nie wpłynęło na dzidzię, czy ona tam żyje... Mam dusze na ramieniu...

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • Cynamonkowaaa Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2017, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia, tez jestem przeziębiona już tydzień i podejrzewam ze żadna z nas nie przejdzie ciazy bez przeziębienia...Byłam w tym czasie u ginekologa i nie wyglądała na przestraszona, nie dała mi od razu antybiotyku, powiedziała co mogę brać i tyle. O ile nie masz wysokiej temperatury której nie zbijasz to nic się nie stanie. A jeżeli jesteś zestresowana tak jak to opisujesz to taki długotrwały stres prędzej na dzidzie wpłynie. Ciąża się trzeba cieszyć;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2017, 08:57

Nalia lubi tę wiadomość

34bwdqk3ol07x06e.png
    Beta 15 DPO 843,83
    Beta 18 DPO 4089,10
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2017, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynamonkowaaa wrote:
    Nalia, tez jestem przeziębiona już tydzień i podejrzewam ze żadna z nas nie przejdzie ciazy bez przeziębienia...Byłam w tym czasie u ginekologa i nie wyglądała na przestraszona, nie dała mi od razu antybiotyku, powiedziała co mogę brać i tyle. O ile nie masz wysokiej temperatury której nie zbijasz to nic się nie stanie. A jeżeli jesteś zestresowana tak jak to opisujesz to taki długotrwały stres prędzej na dzidzie wpłynie. Ciąża się trzeba cieszyć;)
    Dziękuję za pocieszenie. ;) Poczekam z tym antybiotykiem do jutra. ;) Temperatury nie mam, jedynie katar i ból gardła.

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
‹‹ 321 322 323 324 325 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ