X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • Ove Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2017, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:
    Ove ja mam jutro usg genetyczne a kolejne rownież 27.12 :) tak mi gin zapisał :)
    Ooo to trochę mnie uspokoiłaś, bo bałam się, że jednak za często latam do lekarza :) ale Ty z uwagi na ciążę bliźniaczą chyba i tak odgórnie masz częściej wizyty, prawda?:)
    Trzymam kciuki jutro :)
    magdaaq wrote:
    Jestem...dziecko zdrowe. Ale...mam.zajebistego dużego krwiaka zajmuje pol ilosci wod plodowych. Jest masakra...KATEGORYCZNY ZAKAZ KARMIENIA przez tego krwiaka takie mam.bole. Nie wiem co mam napisac bo jestem zalamana. Nie wiem co mnie czeka czy sie wchlonie eczy bede sie z nim.bujala.cala ciaze. Nie moge robic NIc. Powiedzcie to mojej corce...jest zle:-( z moja psychika bardzo zle. Mamy 13+1 dziecko ma ponad 6cm. Termin 24.06.
    Magda, rozumjiem, że Ci ciężko, ale najważniejsze że Malueszek zdrowy.
    A krwiak się wchłonie, musi. Choć nie spodziewałam się, że krwiak może się tak szybko powiększyć. Kiedy masz wizytę kontrolną?

w4sqgox1ip3g0r0c.png

iv09i09ki84d2sju.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2017, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dzisiaj mdłości trochę mniejsze, oczywiście mnie to denerwuje. Do środy jeszcze tyle czasu...

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2017, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia wrote:
    U mnie dzisiaj mdłości trochę mniejsze, oczywiście mnie to denerwuje. Do środy jeszcze tyle czasu...
    Ja cieszyłam się że mdłości mniejsze więc posprzątam w weekend na święta a tu zasmarkałam się i nic nie robię :/ siedzę na L4 do końca tygodnia. Dobrze, że święta poza domem. Ale i tak lubię mieć posprzątane bo inaczej to nie święta dla mnie :p no i nie ominie mnie to bo w tym roku robimy domówkę u nas - tzn. sylwestra ;)

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Lena21 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2017, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia najważniejsze ze z maluszkiem ok, kiedyś się odwdzięczy braciszek akbo siostrzyczka Twojej Leni za poświęcenie z jej strony <3 wiem ze chciałaś karmić do 2 r.ż., ale wiele dzieciaczków jest odstawionych wcześniej z różnych przyczyn i są zdrowe o szczęśliwe, trzymaj się !

• magdaaq Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2017, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję ale na ten czas czuje ze jestem w depresji psychicznej. Lena usnela z placzem ja placze dalej. Nie mam slow na to wszystko. Nie chce pisać wiecej co czuje bo zle to odbierzecie wiec przemilcze.

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2017, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaaq wrote:
    Dziękuję ale na ten czas czuje ze jestem w depresji psychicznej. Lena usnela z placzem ja placze dalej. Nie mam slow na to wszystko. Nie chce pisać wiecej co czuje bo zle to odbierzecie wiec przemilcze.
    Kotku twoja więź jest zrozumiała. Zrozumiemy .

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Cynamonkowaaa Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2017, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czasami nie wszystko da się przewidzieć, moja mama karmiła mnie 2 tygodnie, dostała krwotoku, trafiła do szpitala i straciła w tym czasie pokarm. Wierze z wszystko dobrze się skończy, Ty się podniesiesz, krwiak wchłonie a z dzidziusiem wszystko będzie w porządku <3
    Mnie dzisiaj znowu wróciło przeziębienie;( Wczoraj było lepiej a dzisiaj znowu mnie dusi...Dzisiaj musiałam pozałatwiać kilka spraw ze względu na to ze ostatni miesiąc leżałam, ale jutro nie wychylam nosa z domu i dalej się kuruje :)
    Nie wierzyłam Wam ze tak wcześnie może się zaokrąglić brzuszek ale zauważyłam ze jak na mnie mam już spory :D
    Co sądzicie o smarowania piersi i brzuszka oliwka dla dzieci?;) Właśnie dzisiaj kupiłam taka z Hipp :)

34bwdqk3ol07x06e.png
    Beta 15 DPO 843,83
    Beta 18 DPO 4089,10
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2017, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaaq wrote:
    Jestem...dziecko zdrowe. Ale...mam.zajebistego dużego krwiaka zajmuje pol ilosci wod plodowych. Jest masakra...KATEGORYCZNY ZAKAZ KARMIENIA przez tego krwiaka takie mam.bole. Nie wiem co mam napisac bo jestem zalamana. Nie wiem co mnie czeka czy sie wchlonie eczy bede sie z nim.bujala.cala ciaze. Nie moge robic NIc. Powiedzcie to mojej corce...jest zle:-( z moja psychika bardzo zle. Mamy 13+1 dziecko ma ponad 6cm. Termin 24.06.
    Madzia nie załamuj się. Wiem, że łatwo się mówi, ale zamartwianie się teraz wam nie pomoże. Musisz być silna. Wierzę, że sobie to poukładasz i będzie wszystko dobrze. Ważne, ze maleństwo dzielnie się trzyma i jest zdrowe. Dużo uścisków.

l22n6iyek016fbg8.png
  • Tinnera Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2017, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale zescie naskrobaly !

Madzia trzymaj sie, oby tylko krwiak sie wchlonal, trzymam kciuki.

Ja wizytuje w srode.

"Troszkę Nas Jest.."
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2017, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja nie wiem czy na głowe upadłam czy jak :P i robię orzeszki... masakra :P a jeszcze obiecałam dziewczynom pierniczki

• Mini89 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2017, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda trzymam kciuki by krwiak szybko się wchłonąl! Najważniejsze że dziecko zdrowe!

U mnie po usg ok , ryzyko wad minimalne. Dziecko 12+2 wiec prawie tydzień do przodu i prawdopodobnie chłopak bo coś odstawalo ale lekarz nie da sobie ręki obciąć ;)

Tinnera, melbusia88, Marikita, Agniechaaaa, kashanti, karolcia87 lubią tę wiadomość

ex2buay3h02dl23a.png
  • Paulina.G Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2017, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziu trzymam kciuki żeby krwiak się wchłonąl

3i499vvjspjyuavk.png
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2017, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda a Ty sobie pomyśl, że Lenka i tak nie będzie pamiętać czy karmiłaś ją rok czy 2 lata :) tylko Ty musisz sobie to wszytsko poukładać w głowie i się z tym oswoić

• melbusia88 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2017, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już nie wyrabiam z huśtawką nastrojów, wiecznym płaczem i nerwami z byle powodu :-/ wczoraj płakałam jak 3-letnie dziecko, bo mi się bigos przypalił świąteczny. Aż się zanosiłam :-) teraz wydaje mi się to śmieszne, ale wczoraj dramat... Kiedy to się skończy?

l22n6iyek016fbg8.png
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2017, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj jeszcze długo ;p a ja bym zjadla bigos....

• Marikita Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2017, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! Cieszę się za wizytującego że macie dobre wieści :-)
    Mam nadzieję że krwiak się wchłonie i będzie wszystko ok!

Jutro życzę powodzenia dziewczynom na wizytach :-)

U mnie kolejny tydzień i mam wrażenie że żołądek mi nie trawi ... No i mdłości większe i częstsze ... I zwrotki niestety też są.

Jutro rano jadę na wyniki.

Dobrej nocy!

f2w3pc0zmldpbhp7.png
    duphaston, kwas foliowy, acard
    fdd0d780f1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2017, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ove to fakt mam zalecone częstsze wizyty i badania co 2tyg ;)

• Cynamonkowaaa Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2017, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja drugi dzień z rzędu mam napady szału.. Kłócę się z moim, krzyczę... Boje się że coś się stanie dzidziusiowi :(

34bwdqk3ol07x06e.png
    Beta 15 DPO 843,83
    Beta 18 DPO 4089,10
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2017, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:
    Już nie wyrabiam z huśtawką nastrojów, wiecznym płaczem i nerwami z byle powodu :-/ wczoraj płakałam jak 3-letnie dziecko, bo mi się bigos przypalił świąteczny. Aż się zanosiłam :-) teraz wydaje mi się to śmieszne, ale wczoraj dramat... Kiedy to się skończy?
    Mam to samo. Czytałam dziś legendy dzieciom. Wyłam jak głupia na "Żywej wodzie". :P

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• krooolik Ekspertka

Wysłany: 18 grudnia 2017, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam jutro wizytę, dopiero o 19:40 i zaczynam się stresować, objawy są, ale coraz słabsze, pociesza mnie tylko to, że brzuch mi rośnie i powoli zaczyna być taki, jaki miałam gdzieś koło 18 tygodnia w ciąży z synkiem. Starałam się nadrobić, ale nie pamiętam, ma któraś jeszcze jutro wizytę?

‹‹ 320 321 322 323 324 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ