X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • Lena21 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2017, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:
    Jak stoję to jest mniejszy :D a śmieszne to bo schudłam przecież a brzusio wysadziło hihihi :p

Ja mam na odwrót, jak leżę to go prawie nie widać, a jak stoję to już coś tam wystaje :) zawsze miałam płaski brzuch, jak coś to raczej w tyłek szło wszystko wiec jeśli ktoś mnie zna to już zauważa

Do mojej wizyty jeszcze 2,5 h...

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2017, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena21 wrote:
    Ja mam na odwrót, jak leżę to go prawie nie widać, a jak stoję to już coś tam wystaje :) zawsze miałam płaski brzuch, jak coś to raczej w tyłek szło wszystko wiec jeśli ktoś mnie zna to już zauważa

Dobrze zw teraz moda na luźne ubranka :D to ja sie jeszcze kryje ;D

• magdaaq Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2017, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz mialam swoj brzuchol ale teraz widzę że sie nie mieszcze w swoje portki bo ciasno i musze ciążowe zaraz wcisnac

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2017, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena21 wrote:

Kciuki i czekamy na wieści!

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2017, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaaq wrote:
    Ja juz mialam swoj brzuchol ale teraz widzę że sie nie mieszcze w swoje portki bo ciasno i musze ciążowe zaraz wcisnac
    Ja jestem miłośnikiem legginsów :D ale mam juz kupione 3pary ciążowych leżą sobie w szafi o czekają na swoją kolej

• krooolik Ekspertka

Wysłany: 21 grudnia 2017, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze a ja z owulki, tak idealnie wycelowanej mam synka ;-) no to się naczytalam, że dziewczynka to przed, bo te chłopięce są szybsze, ale za to dziewczynskie dłużej żyją ;-) no to zakończylismy starania dwa dni przed, żeby wygrały żeńskie hehe. Ja swoją pierwszą ciążę też straciłam, w drugiej mimo wszytsko starałam się nie przejmować i nie myśleć za dużo i teraz też tak próbuje robić.

• magdaaq Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2017, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:
    Ja jestem miłośnikiem legginsów :D ale mam juz kupione 3pary ciążowych leżą sobie w szafi o czekają na swoją kolej
    Ja tez kocham leginsy :-) ale.i leginsy musze juz znizac bo mnie cisnie powyżej.

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2017, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marikita wrote:
    cześć Dziewczyny!

kciuki za wizytujące dzisiaj :-)

Byłam dzisiaj u hematolog, mam kolejną wizytę za 2 msc-e.
    Wyniki ok :-)

Tylko dzisiaj jakoś mnie dziwnie piecze na dole ... tak jakby jajniki ... i w ogóle mam stresa, że coś jest nie tak :-(

USG mam dopiero 8 stycznia ... :-(
    A jak piecze? W sensie, w środku? Może jakieś zapalenie?

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2017, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krooolik wrote:
    Kurcze a ja z owulki, tak idealnie wycelowanej mam synka ;-) no to się naczytalam, że dziewczynka to przed, bo te chłopięce są szybsze, ale za to dziewczynskie dłużej żyją ;-) no to zakończylismy starania dwa dni przed, żeby wygrały żeńskie hehe. Ja swoją pierwszą ciążę też straciłam, w drugiej mimo wszytsko starałam się nie przejmować i nie myśleć za dużo i teraz też tak próbuje robić.
    Bo tak trzeba myśleć. Mimo przeciwności losu..choć wiadomo ciężko zalezy od dnia. Ale należy mieć dystans bo inaczej człowiek oszaleje.

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2017, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaaq wrote:
    Ja tez kocham leginsy :-) ale.i leginsy musze juz znizac bo mnie cisnie powyżej.
    Grunt zeby było wygodnie :)

• magdaaq Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2017, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:
    Grunt zeby było wygodnie :)
    To już tylko z gumą nas ratuje wygoda :D

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2017, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaaq wrote:
    To już tylko z gumą nas ratuje wygoda :D
    Ja po domku pomykam w dresach :D

• magdaaq Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2017, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:
    Ja po domku pomykam w dresach :D
    Też też

Agniechaaaa lubi tę wiadomość

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2017, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaaq wrote:
    Też też
    Najwygodniejsza opcja :)

magdaaq lubi tę wiadomość

• Lena21 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2017, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czy przez to l4 czy jak, ale ja kocham teraz tylko leginsy i ciążowe joggersy z hm, śmieją się ze mnie bo wcześniej to ze względu na prace zawsze garniturki, koszule, marynarki i oczywiście ZAWSZE szpilki :) a teraz... dres, dres, dres spoko jest :) zawsze myślałam ze będę taka kobieta w ciąży, która nic nie zmieni i będzie długo pracować, będzie wymalowana i nigdy nie będzie wyglądać jak te w gazetach w ponaciąganych dresach - a teraz nam to w dooooie za przeproszeniem, życie mnie szybko zweryfikowało - najpierw długie starania, strata i teraz to ciagle ciążowe zmęczenie, strach, martwienie się, nawet nie myśle co ubieram, byle mi było wygodnie i nic mnie nie naciskało :)

• Ove Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2017, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia wrote:
    Dopochwowo lactovaginal, a doustnie sama chętnie się dowiem. :)
    Doustnie polecam provag :) biorę i póki co (odpukać!) nie miałam żadnego problemu z infekcjami, a w młodości leczyłam się chyba z 4-5 lat zanim się wyleczyłam - jak tylko kończyłam leczenie, przypałętało się coś kolejnego. Istna masakra.

Przynosimy same dobre wieści po UG :)
    Maluch ma 57 mm. NT=1,2mm, kości nosowe widoczne :) Akcja serca miarowa ok 165 min. Wszystkie narządy wewnętrzne i kości czaszki bez zarzutu :)
    Maluch wiercił się niesamowicie, ale powiedziała, że to dobrze - tylko musiała kilka razy mierzyć różne parametry, żeby uchwycić właściwy moment.
    Wg. USG przewidywany termin porodu to 2.07 ;)

Trafiliśmy na bardzo fajną Panią dr. - wszystko cierpliwie tłumaczyła, pokazywała na monitorze. Tż miał swój osobny monitor, więc nie musiał stać nade mną jak robiła mi usg przezpochwowo i dodatkowo zrobił chyba z 40 zdjęć z tego monitora. Jak tylko mi podeśle, to wrzucę.
    Kamień spadł mi z serca, cieszę się, że jednak zdecydowaliśmy się pójść przed świętami.

Koniec końców zrobiliśmy test Pappa - wyniki najprawdopodobniej będą tuż po świętach - Pani dr powiedziała, że zadzwoni jak tylko je otrzyma :)

Lena21, Agniechaaaa, PixiDixi, magdaaq, Carolline, Nalia, karolcia87, anecz_kaa, Niecierpliwa123 lubią tę wiadomość

w4sqgox1ip3g0r0c.png

iv09i09ki84d2sju.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2017, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena21 wrote:
    Nie wiem czy przez to l4 czy jak, ale ja kocham teraz tylko leginsy i ciążowe joggersy z hm, śmieją się ze mnie bo wcześniej to ze względu na prace zawsze garniturki, koszule, marynarki i oczywiście ZAWSZE szpilki :) a teraz... dres, dres, dres spoko jest :) zawsze myślałam ze będę taka kobieta w ciąży, która nic nie zmieni i będzie długo pracować, będzie wymalowana i nigdy nie będzie wyglądać jak te w gazetach w ponaciąganych dresach - a teraz nam to w dooooie za przeproszeniem, życie mnie szybko zweryfikowało - najpierw długie starania, strata i teraz to ciagle ciążowe zmęczenie, strach, martwienie się, nawet nie myśle co ubieram, byle mi było wygodnie i nic mnie nie naciskało :)
    Witam w klubie :p tez chciałam być piękna jak te panie z okładek a na codzień zero makijażu i dresy, przy moich wymiotach nawet nie pomyslałam o czymś dla upięknienia moze jak juz wejdę w ten etap super samopoczucia to wróci mi moje za bardzo staranne dopieszczanie wyglądu :D

Lena21 lubi tę wiadomość

• Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2017, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:
    Witam w klubie :p tez chciałam być piękna jak te panie z okładek a na codzień zero makijażu i dresy, przy moich wymiotach nawet nie pomyslałam o czymś dla upięknienia moze jak juz wejdę w ten etap super samopoczucia to wróci mi moje za bardzo staranne dopieszczanie wyglądu :D
    Ja wracam w czwartek do pracy i nie mam ciuchów :p najlepiej to bym w legginsach poszła :D ale u mnie to nie przejdzie.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2017, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ove wrote:
    Doustnie polecam provag :) biorę i póki co (odpukać!) nie miałam żadnego problemu z infekcjami, a w młodości leczyłam się chyba z 4-5 lat zanim się wyleczyłam - jak tylko kończyłam leczenie, przypałętało się coś kolejnego. Istna masakra.

Przynosimy same dobre wieści po UG :)
    Maluch ma 57 mm. NT=1,2mm, kości nosowe widoczne :) Akcja serca miarowa ok 165 min. Wszystkie narządy wewnętrzne i kości czaszki bez zarzutu :)
    Maluch wiercił się niesamowicie, ale powiedziała, że to dobrze - tylko musiała kilka razy mierzyć różne parametry, żeby uchwycić właściwy moment.
    Wg. USG przewidywany termin porodu to 2.07 ;)

Trafiliśmy na bardzo fajną Panią dr. - wszystko cierpliwie tłumaczyła, pokazywała na monitorze. Tż miał swój osobny monitor, więc nie musiał stać nade mną jak robiła mi usg przezpochwowo i dodatkowo zrobił chyba z 40 zdjęć z tego monitora. Jak tylko mi podeśle, to wrzucę.
    Kamień spadł mi z serca, cieszę się, że jednak zdecydowaliśmy się pójść przed świętami.

Koniec końców zrobiliśmy test Pappa - wyniki najprawdopodobniej będą tuż po świętach - Pani dr powiedziała, że zadzwoni jak tylko je otrzyma :)

Cudownie to obie będziemy miec wyniki pappy po świętach :) ale nastawny sie, ze skoro usg wyszło Ok to test krwi to takie wróżenie ;) musi być dobrze!

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2017, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka89 wrote:
    Ja wracam w czwartek do pracy i nie mam ciuchów :p najlepiej to bym w legginsach poszła :D ale u mnie to nie przejdzie.
    O matko wspolczuje :p

‹‹ 347 348 349 350 351 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ