X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • Lena21 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2017, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:
    Jak stoję to jest mniejszy :D a śmieszne to bo schudłam przecież a brzusio wysadziło hihihi :p

Ja mam na odwrót, jak leżę to go prawie nie widać, a jak stoję to już coś tam wystaje :) zawsze miałam płaski brzuch, jak coś to raczej w tyłek szło wszystko wiec jeśli ktoś mnie zna to już zauważa

Do mojej wizyty jeszcze 2,5 h...

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2017, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena21 wrote:
    Ja mam na odwrót, jak leżę to go prawie nie widać, a jak stoję to już coś tam wystaje :) zawsze miałam płaski brzuch, jak coś to raczej w tyłek szło wszystko wiec jeśli ktoś mnie zna to już zauważa

Dobrze zw teraz moda na luźne ubranka :D to ja sie jeszcze kryje ;D

• magdaaq Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2017, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz mialam swoj brzuchol ale teraz widzę że sie nie mieszcze w swoje portki bo ciasno i musze ciążowe zaraz wcisnac

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2017, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena21 wrote:

Kciuki i czekamy na wieści!

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2017, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaaq wrote:
    Ja juz mialam swoj brzuchol ale teraz widzę że sie nie mieszcze w swoje portki bo ciasno i musze ciążowe zaraz wcisnac
    Ja jestem miłośnikiem legginsów :D ale mam juz kupione 3pary ciążowych leżą sobie w szafi o czekają na swoją kolej

• krooolik Ekspertka

Wysłany: 21 grudnia 2017, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze a ja z owulki, tak idealnie wycelowanej mam synka ;-) no to się naczytalam, że dziewczynka to przed, bo te chłopięce są szybsze, ale za to dziewczynskie dłużej żyją ;-) no to zakończylismy starania dwa dni przed, żeby wygrały żeńskie hehe. Ja swoją pierwszą ciążę też straciłam, w drugiej mimo wszytsko starałam się nie przejmować i nie myśleć za dużo i teraz też tak próbuje robić.

• magdaaq Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2017, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:
    Ja jestem miłośnikiem legginsów :D ale mam juz kupione 3pary ciążowych leżą sobie w szafi o czekają na swoją kolej
    Ja tez kocham leginsy :-) ale.i leginsy musze juz znizac bo mnie cisnie powyżej.

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2017, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marikita wrote:
    cześć Dziewczyny!

kciuki za wizytujące dzisiaj :-)

Byłam dzisiaj u hematolog, mam kolejną wizytę za 2 msc-e.
    Wyniki ok :-)

Tylko dzisiaj jakoś mnie dziwnie piecze na dole ... tak jakby jajniki ... i w ogóle mam stresa, że coś jest nie tak :-(

USG mam dopiero 8 stycznia ... :-(
    A jak piecze? W sensie, w środku? Może jakieś zapalenie?

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2017, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krooolik wrote:
    Kurcze a ja z owulki, tak idealnie wycelowanej mam synka ;-) no to się naczytalam, że dziewczynka to przed, bo te chłopięce są szybsze, ale za to dziewczynskie dłużej żyją ;-) no to zakończylismy starania dwa dni przed, żeby wygrały żeńskie hehe. Ja swoją pierwszą ciążę też straciłam, w drugiej mimo wszytsko starałam się nie przejmować i nie myśleć za dużo i teraz też tak próbuje robić.
    Bo tak trzeba myśleć. Mimo przeciwności losu..choć wiadomo ciężko zalezy od dnia. Ale należy mieć dystans bo inaczej człowiek oszaleje.

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2017, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaaq wrote:
    Ja tez kocham leginsy :-) ale.i leginsy musze juz znizac bo mnie cisnie powyżej.
    Grunt zeby było wygodnie :)

• magdaaq Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2017, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:
    Grunt zeby było wygodnie :)
    To już tylko z gumą nas ratuje wygoda :D

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2017, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaaq wrote:
    To już tylko z gumą nas ratuje wygoda :D
    Ja po domku pomykam w dresach :D

• magdaaq Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2017, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:
    Ja po domku pomykam w dresach :D
    Też też

Agniechaaaa lubi tę wiadomość

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2017, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaaq wrote:
    Też też
    Najwygodniejsza opcja :)

magdaaq lubi tę wiadomość

• Lena21 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2017, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czy przez to l4 czy jak, ale ja kocham teraz tylko leginsy i ciążowe joggersy z hm, śmieją się ze mnie bo wcześniej to ze względu na prace zawsze garniturki, koszule, marynarki i oczywiście ZAWSZE szpilki :) a teraz... dres, dres, dres spoko jest :) zawsze myślałam ze będę taka kobieta w ciąży, która nic nie zmieni i będzie długo pracować, będzie wymalowana i nigdy nie będzie wyglądać jak te w gazetach w ponaciąganych dresach - a teraz nam to w dooooie za przeproszeniem, życie mnie szybko zweryfikowało - najpierw długie starania, strata i teraz to ciagle ciążowe zmęczenie, strach, martwienie się, nawet nie myśle co ubieram, byle mi było wygodnie i nic mnie nie naciskało :)

• Ove Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2017, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia wrote:
    Dopochwowo lactovaginal, a doustnie sama chętnie się dowiem. :)
    Doustnie polecam provag :) biorę i póki co (odpukać!) nie miałam żadnego problemu z infekcjami, a w młodości leczyłam się chyba z 4-5 lat zanim się wyleczyłam - jak tylko kończyłam leczenie, przypałętało się coś kolejnego. Istna masakra.

Przynosimy same dobre wieści po UG :)
    Maluch ma 57 mm. NT=1,2mm, kości nosowe widoczne :) Akcja serca miarowa ok 165 min. Wszystkie narządy wewnętrzne i kości czaszki bez zarzutu :)
    Maluch wiercił się niesamowicie, ale powiedziała, że to dobrze - tylko musiała kilka razy mierzyć różne parametry, żeby uchwycić właściwy moment.
    Wg. USG przewidywany termin porodu to 2.07 ;)

Trafiliśmy na bardzo fajną Panią dr. - wszystko cierpliwie tłumaczyła, pokazywała na monitorze. Tż miał swój osobny monitor, więc nie musiał stać nade mną jak robiła mi usg przezpochwowo i dodatkowo zrobił chyba z 40 zdjęć z tego monitora. Jak tylko mi podeśle, to wrzucę.
    Kamień spadł mi z serca, cieszę się, że jednak zdecydowaliśmy się pójść przed świętami.

Koniec końców zrobiliśmy test Pappa - wyniki najprawdopodobniej będą tuż po świętach - Pani dr powiedziała, że zadzwoni jak tylko je otrzyma :)

Lena21, Agniechaaaa, PixiDixi, magdaaq, Carolline, Nalia, karolcia87, anecz_kaa, Niecierpliwa123 lubią tę wiadomość

w4sqgox1ip3g0r0c.png

iv09i09ki84d2sju.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2017, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena21 wrote:
    Nie wiem czy przez to l4 czy jak, ale ja kocham teraz tylko leginsy i ciążowe joggersy z hm, śmieją się ze mnie bo wcześniej to ze względu na prace zawsze garniturki, koszule, marynarki i oczywiście ZAWSZE szpilki :) a teraz... dres, dres, dres spoko jest :) zawsze myślałam ze będę taka kobieta w ciąży, która nic nie zmieni i będzie długo pracować, będzie wymalowana i nigdy nie będzie wyglądać jak te w gazetach w ponaciąganych dresach - a teraz nam to w dooooie za przeproszeniem, życie mnie szybko zweryfikowało - najpierw długie starania, strata i teraz to ciagle ciążowe zmęczenie, strach, martwienie się, nawet nie myśle co ubieram, byle mi było wygodnie i nic mnie nie naciskało :)
    Witam w klubie :p tez chciałam być piękna jak te panie z okładek a na codzień zero makijażu i dresy, przy moich wymiotach nawet nie pomyslałam o czymś dla upięknienia moze jak juz wejdę w ten etap super samopoczucia to wróci mi moje za bardzo staranne dopieszczanie wyglądu :D

Lena21 lubi tę wiadomość

• Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2017, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:
    Witam w klubie :p tez chciałam być piękna jak te panie z okładek a na codzień zero makijażu i dresy, przy moich wymiotach nawet nie pomyslałam o czymś dla upięknienia moze jak juz wejdę w ten etap super samopoczucia to wróci mi moje za bardzo staranne dopieszczanie wyglądu :D
    Ja wracam w czwartek do pracy i nie mam ciuchów :p najlepiej to bym w legginsach poszła :D ale u mnie to nie przejdzie.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2017, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ove wrote:
    Doustnie polecam provag :) biorę i póki co (odpukać!) nie miałam żadnego problemu z infekcjami, a w młodości leczyłam się chyba z 4-5 lat zanim się wyleczyłam - jak tylko kończyłam leczenie, przypałętało się coś kolejnego. Istna masakra.

Przynosimy same dobre wieści po UG :)
    Maluch ma 57 mm. NT=1,2mm, kości nosowe widoczne :) Akcja serca miarowa ok 165 min. Wszystkie narządy wewnętrzne i kości czaszki bez zarzutu :)
    Maluch wiercił się niesamowicie, ale powiedziała, że to dobrze - tylko musiała kilka razy mierzyć różne parametry, żeby uchwycić właściwy moment.
    Wg. USG przewidywany termin porodu to 2.07 ;)

Trafiliśmy na bardzo fajną Panią dr. - wszystko cierpliwie tłumaczyła, pokazywała na monitorze. Tż miał swój osobny monitor, więc nie musiał stać nade mną jak robiła mi usg przezpochwowo i dodatkowo zrobił chyba z 40 zdjęć z tego monitora. Jak tylko mi podeśle, to wrzucę.
    Kamień spadł mi z serca, cieszę się, że jednak zdecydowaliśmy się pójść przed świętami.

Koniec końców zrobiliśmy test Pappa - wyniki najprawdopodobniej będą tuż po świętach - Pani dr powiedziała, że zadzwoni jak tylko je otrzyma :)

Cudownie to obie będziemy miec wyniki pappy po świętach :) ale nastawny sie, ze skoro usg wyszło Ok to test krwi to takie wróżenie ;) musi być dobrze!

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2017, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka89 wrote:
    Ja wracam w czwartek do pracy i nie mam ciuchów :p najlepiej to bym w legginsach poszła :D ale u mnie to nie przejdzie.
    O matko wspolczuje :p

‹‹ 347 348 349 350 351 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ