X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2017, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie wczoraj masakra, wymiotowałam 2 razy, z czego wieczorem tak mocno, że bolało mnie coś w środku w okolicy krtanii. :( Dzisiaj trochę lepiej, chociaz nadal brak apetytu i mdłości. Generalnie, nadal nie jem mięsa i jajek, bo m je odrzuca. Mam nadzieję, że po 1 trymestrze się to zmieni.

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • magdis Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2017, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Dziewczyny to ja chyba trafiłam na cudownego lekarza. I to na NFZ. Dzisiaj idę na 3 wizytę (prosimy o kciuki!!!) i to będzie nasze 3 USG. Za każdym razem robi, nawet na samym początku gdzie na zdjęciu mam maleńką kropeczkę to też zrobił :D :) w dodatku to ja wybieram kiedy się widzimy nie mam ustalonej daty typu 12,15 tylko "proszę przyjść za ok miesiąc" i dzień mu totalnie obojętny. Kiedy przyjdę to mnie przyjmie ;)
    jakbym czytała o swoim :D napisz jeszcze że jesteś z Częstochowy :D

terka lubi tę wiadomość

f2w3rjjg9rxvzya9.png
    km5suay3700g32yy.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2017, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. ;)

magdaaq lubi tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Carolline Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2017, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Roznica cynamonkowa jest taka, ze nefrolog jest od chorob nerek a urolog to tak jakby chirurg nerkowy. Oboje znaja sie na nerach to fakt.
    Ja na usg pierwsze pojde 15.01. prywatnie i tez sie nie moge doczekac :p a na pierwsza wizyte u lekarza 11.01 ;)
    A w ogole to co za noc, nie dosc, ze wieczorem nie moglam zasnac, w nocy snily mi sie znow takie glupoty, ze sie slabo robi, to jeszcze mloda 3 x sie budzila na cycka, by o 5.30 zaczac sie juz wybudzac na dobre (zwykle spi do 7.30) i o 6 zazyczyla sobie wacpanna kaszki. Normalnie jestem swieza jak skowronek. Jeszcze moj mi rano podpadl i w sumie wczoraj wieczorem tez, wiec ktos dzisiaj bedzie biedny. W pracy nie moge sie za groma skoncentrowac, mozg ameby wlaczony a 1 sprawe musze dzis skonczyc. Gardlo boli mnie chyba jeszcze mocniej do tego a swieta w lesie. Ja sie pytam jak zyc.

28wh3e3k2h4xyjiq.png
    1usadf9h7i1th0n1.png
  • Ineczka Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2017, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynamonkowaaa wrote:
    Ja byłam u nefrologa a nie urologa, nie pytaj jaka jest różnica bo wydaje mi się ze obydwoje znają się na nerkach :D Z tym piaskiem to możliwe, znaczy u mnie to zasugerowała bo miałam liczne fosforany w moczu. Podobno takie coś się może odkładając ktoś mało je mięsa i nabiału, co u mnie się w 100% zgadza. Najśmieszniejsze jest to ze jak wczoraj trochę pochodziłam to bol się znacznie zmniejszył :D Jestem dobrej myśli :)
    A to ja nie mam fosforanów tylko te erytrocyty i leukocyty białka ani krwiomoczu nic z tych rzeczy,dlatego nie wiem o co chodzi no nic bedzie trzeba się tym zająć :)

v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2017, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ineczka wrote:
    A to ja nie mam fosforanów tylko te erytrocyty i leukocyty białka ani krwiomoczu nic z tych rzeczy,dlatego nie wiem o co chodzi no nic bedzie trzeba się tym zająć :)
    Tez mam erytrocyty i leukocyty. Po nowym roku powtarzam badanie.

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2017, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolline wrote:
    Roznica cynamonkowa jest taka, ze nefrolog jest od chorob nerek a urolog to tak jakby chirurg nerkowy. Oboje znaja sie na nerach to fakt.
    Ja na usg pierwsze pojde 15.01. prywatnie i tez sie nie moge doczekac :p a na pierwsza wizyte u lekarza 11.01 ;)
    A w ogole to co za noc, nie dosc, ze wieczorem nie moglam zasnac, w nocy snily mi sie znow takie glupoty, ze sie slabo robi, to jeszcze mloda 3 x sie budzila na cycka, by o 5.30 zaczac sie juz wybudzac na dobre (zwykle spi do 7.30) i o 6 zazyczyla sobie wacpanna kaszki. Normalnie jestem swieza jak skowronek. Jeszcze moj mi rano podpadl i w sumie wczoraj wieczorem tez, wiec ktos dzisiaj bedzie biedny. W pracy nie moge sie za groma skoncentrowac, mozg ameby wlaczony a 1 sprawe musze dzis skonczyc. Gardlo boli mnie chyba jeszcze mocniej do tego a swieta w lesie. Ja sie pytam jak zyc.
    Moj tez wczoraj podpadl. Szarlotkę upiekł spoko. Ale..dzis ma wigilie w pracy ok od 12 do 14 ale potem wieczorem maja na mieście dla vipow i kuzwa no jezdzil co roku ale sorry...troszkę się zmieniło ja leżąca dzieci muszą isc spac no myślę o Leni bo Oski sam.się ogarmia a ten nie myślał nawet by nie jechac. Myślałam ze mu wczoraj jebne. Ze wogole musialam temat podejmować jak.on sobie wyobrażał wyjscie o 18 i.powrót nie wiadomo o której a że ja mialam położyć mala spac itd.

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • Carolline Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2017, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj mojego prosze by uwaga uwaga odcedzil makaron bo mloda mnie ciagnie za dol swetra i chce na rece. No to wolam, go by jej nie oparzyc a ten do mnie choc ja ci tu pokaze jak to latwo zrobic. Normalnie myslalam, ze go powiesze. Naprawde musi mi pokazywac jak sie makaron odcedza??? To mu mowie, zeby wzial Sare na rece i mi pokazal jak to robi madrala, a najpierw warknelam cos niecenzuralnego zdaje sie.
    Przynajmniej dzieki hormonom, wiem ze jestem dalej w ciazy ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2017, 10:39

magdaaq lubi tę wiadomość

28wh3e3k2h4xyjiq.png
    1usadf9h7i1th0n1.png
  • sunset Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2017, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynamonkowaaa wrote:
    Ja nie wiem ile moja bierze za wizytę z USG, bo mam z PZU ale mysle ze coś koło 170zl. Na genetyczne z kolei jadę w zupełnie inne miejsce które mi poleciła i za samo USG wołają 250zl a razem z testem PAPA 400zl :) I czekam z niecierpliwością bo mam to badanie 9 stycznia :)

Ja też 9-tego :)

c55fflw1uez1iz08.png
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2017, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolline wrote:
    Ja wczoraj mojego prosze by uwaga uwaga odcedzil makaron bo mloda mnie ciagnie za dol swetra i chce na rece. No to wolam, go by jej nie oparzyc a ten do mnie choc ja ci tu pokaze jak to latwo zrobic. Normalnie myslalam, ze go powiesze. Naprawde musi mi pokazywac jak sie makaron odcedza??? To mu mowie, zeby wzial Sare na rece i mi pokazal jak to robi madrala, a najpierw warknelam cos niecenzuralnego zdaje sie.
    Przynajmniej dzieki hormonom, wiem ze jestem dalej w ciazy ;)
    No są the beściaki

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2017, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój gin bierze 180 genetyczne 250 a z pappa 450 Wrocław się ceni :/

Mój też ma ze mną na pienku siedzi od pon na urlopie mówię umyj okna zdejmij firanki a on do mnie a Ty co robisz ?? No sorry ale nie mam zamiaru skakać po parapetach czy myć okien!!! I dziś już pta my dalej w lesie :/ dziś robię farsz do rogalikow z kapustą i grzybami i piekę spody do ciasta

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2017, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj sie pochwaliłam ze fajny apetyt mam, a dzis znowu mdłości gigant :p raczej modlitwy nad porcelaną nie uniknę

• magdaaq Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2017, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:
    Wczoraj sie pochwaliłam ze fajny apetyt mam, a dzis znowu mdłości gigant :p raczej modlitwy nad porcelaną nie uniknę
    Mnie tez mdli.jak cholera.

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2017, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na swojego nie narzekam. Mąż robi zakupy. Pomaga w posiłku. Ogarnia mieszkanie. Zaprowadza syna codziennie na zajęcia dodatkowe a ma z racji szkoły językowej i muzycznej multum. Najgorzej jest jak ma drugą zmianę ale zawsze znajdę kogoś kto zaprowadzi Olinka. Mam nadzieję że miesiąc jeszcze i wrócę do żywych. Bardzo mi na tym zależy. Bo ja to z pracoholików. Zawsze do 8-9 miałam obiad i posprzątane. Długie spacery z dziećmi. Zajęcia dodatkowe. Czas dla siebie był tylko w nocy. Teraz jednak mąż staje na wysokości i nie sugeruje że nic nie robię bo jestem z dziećmi. Mówi że teraz ja potrzebuję pomocy bo zawsze byłam ja dla innych. Cenie go za to

PixiDixi, Lena21 lubią tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2017, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaaq wrote:
    Dzis pewnie takie wibracje w powietrzu :D

Oby tylko w niedziele było idealnie z apetytem chce sie najeść wigilijnej kolacji :D

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2017, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaaq wrote:
    A jak brzuszek twój? Ja już nie plamie nic. Brzuszek też nie boli. Ogólnie czuję się dobrze. Nie leżę ciągle bo przecież czasem trzeba podać obiad czy usiąść i klockami się pobawić ale nie noszę . Judytę na całe szczęście do snu kładzie mąż więc jeden problem z głowy

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Loczek2018 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2017, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c499a31a7742.jpg To ja zacznę, bo raczej przez najbliższe dni nie będę miała czasu tu zaglądać. Niech te nadchodzące święta Bożego Narodzenia będą radosne, rodzinne, spędzone wśród najbliższych, a Nowy Rok przyniesie spełnienie wszelkich marzeń :). Powodzenia wszystkim dziewczynom które mają wizyty/badania w tym okresie miedzy świątecznym. Niech maleństwa rosną zdrowo i pozwolą choć troszkę skosztować świątecznych specjałów!:)

magdaaq, muminka83, PixiDixi, Carolline, melbusia88, karolcia87, Lena21, Urszulka89, Glass, Niecierpliwa123 lubią tę wiadomość

qb3cp07w5ku95ses.png
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2017, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muminka83 wrote:
    Ja na swojego nie narzekam. Mąż robi zakupy. Pomaga w posiłku. Ogarnia mieszkanie. Zaprowadza syna codziennie na zajęcia dodatkowe a ma z racji szkoły językowej i muzycznej multum. Najgorzej jest jak ma drugą zmianę ale zawsze znajdę kogoś kto zaprowadzi Olinka. Mam nadzieję że miesiąc jeszcze i wrócę do żywych. Bardzo mi na tym zależy. Bo ja to z pracoholików. Zawsze do 8-9 miałam obiad i posprzątane. Długie spacery z dziećmi. Zajęcia dodatkowe. Czas dla siebie był tylko w nocy. Teraz jednak mąż staje na wysokości i nie sugeruje że nic nie robię bo jestem z dziećmi. Mówi że teraz ja potrzebuję pomocy bo zawsze byłam ja dla innych. Cenie go za to
    Ja do wczoraj swojego tez chwalilam...no coz.
    Brawo dla Twojego:-)

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2017, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muminka83 wrote:
    A jak brzuszek twój? Ja już nie plamie nic. Brzuszek też nie boli. Ogólnie czuję się dobrze. Nie leżę ciągle bo przecież czasem trzeba podać obiad czy usiąść i klockami się pobawić ale nie noszę . Judytę na całe szczęście do snu kładzie mąż więc jeden problem z głowy
    Kochanie czysto u mnie.od dawna ale niestety to pobolewanie nadal jest. Wczoraj okrutnie mialam parcie.na dół i nawet wstać nie moglam.a już nie wspomne jak balam.sie.isc sikac.
    Tez nie leze caly czas bo fizycznie w domu nie dam.rady. nim mama przyjedzie Lenka czasem juz ubrana umyta Oski do.szkoly sniadanie itd. No ale potem wracam i leze.
    W.niedziele jedziemy do rodzicow bedziemy tam do 2 swieta a potem wracamy i mąż ma do.nowego roku wolne. A potem.znow mama wróci.

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2017, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:
    Dzis pewnie takie wibracje w powietrzu :D

Oby tylko w niedziele było idealnie z apetytem chce sie najeść wigilijnej kolacji :D
    Oj juz mam sline do podlogi na niedzielę i oby cos weszlo...i nie wyszlo :D

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
‹‹ 352 353 354 355 356 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ