LIPIEC 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Niecierpliwa123 wrote:Dzisiaj miałam prenatalne i gin stwierdzil ze jeszcze za wczesnie na okreslenie płci. No to moje drugie usg dopiero i nastepne powiedzial ze w 20 tyg. No to troche dlugo i tak sie wlasnie zastanawiam czy do niego sie zapisac czy tak zeby poznac płeć zapisac sie gdzie indziej i mu nic nie mowic he he.
Ja bym na twoim miejscu zapisała się gdzieś jeszcze, albo powiedz mu na następnej wizycie, że chcesz mieć to usg, przecież nie może ci odmówić jeśli chodzisz prywatnie.
-
Lena21 wrote:Wydaje mi się, ze on miał na myśli że 2 usg prenatalne jest ok 20 tygodnia, a zwykle pewnie będziesz miała na wizytach pomiędzy. Jak dziecko się dobrze odwróci i usg jest dobrej jakości to można zobaczyć tez ma zwykłym, przecież nie wszystkie pary decydują się na usg prenatalne a znają płeć
No wlasnie on chyba nie robi usg co wizyte. Bo bylam u niego na pierwszej wizycie to sprawdzil wszystko zrobil usg serduszko bylo i na drugiej po miesiacu zbadal aby dowcipnie obejzal badania i tyle. Teraz zrobil usg prenatalne i powiedzial ze nastepne usg ok 20 tyg wiec mysle ze on nie robi na zwyklych wizytach tylko te główne trzy i tyle.
Tak sobie pomyslalam o tym wlasnie i martwi mnie to bo tez nie wiem czy tyle wytrzymam nie wiedzac co tam z dzidzia sie dzieje itp. Kurcze zawiodlam sie troche
.. -
Niecierpliwa123 wrote:No wlasnie on chyba nie robi usg co wizyte. Bo bylam u niego na pierwszej wizycie to sprawdzil wszystko zrobil usg serduszko bylo i na drugiej po miesiacu zbadal aby dowcipnie obejzal badania i tyle. Teraz zrobil usg prenatalne i powiedzial ze nastepne usg ok 20 tyg wiec mysle ze on nie robi na zwyklych wizytach tylko te główne trzy i tyle.
Tak sobie pomyslalam o tym wlasnie i martwi mnie to bo tez nie wiem czy tyle wytrzymam nie wiedzac co tam z dzidzia sie dzieje itp. Kurcze zawiodlam sie troche
.. -
Dziewczyny a jak on ma wlasnie takie zasady ze nie robi usg na zwyklych wizytach to moze wyjde na dziwaczke jak go bede dusic o to na kazdej wizycie? Kurcze wydaje mi sie ze to tak dziwnie bedzie i nie zrecznie. Z drugiej str wlasnie myslalam ze to normalne ze prywatne prowadzenie ciazy=dokladne sprawdzenie czyli usg. No nie wiem juz sama moze sie czepiam...
-
nick nieaktualnyNiecierpliwa123 wrote:Dziewczyny a jak on ma wlasnie takie zasady ze nie robi usg na zwyklych wizytach to moze wyjde na dziwaczke jak go bede dusic o to na kazdej wizycie? Kurcze wydaje mi sie ze to tak dziwnie bedzie i nie zrecznie. Z drugiej str wlasnie myslalam ze to normalne ze prywatne prowadzenie ciazy=dokladne sprawdzenie czyli usg. No nie wiem juz sama moze sie czepiam...
Niecierpliwa123 lubi tę wiadomość
-
Czyli nie przejmowac sie i powiedziec mu po prostu ze wolalabym miec czesciej usg. W sumie macie racje place i to nie male pieniadze jak dla mnie wiec na taka zwykla zwyczajna wizyte moglabym pojsc na NFZ ale wybralam prywatnie bo wlasnie chcialam zeby to wygladalo porzadnie i wszystko dokladnie. Na nastepnej wizycie pogadam z gin zobaczymy co powie. Dzieki Laski:*
-
Niecierpliwa123 wrote:Czyli nie przejmowac sie i powiedziec mu po prostu ze wolalabym miec czesciej usg. W sumie macie racje place i to nie male pieniadze jak dla mnie wiec na taka zwykla zwyczajna wizyte moglabym pojsc na NFZ ale wybralam prywatnie bo wlasnie chcialam zeby to wygladalo porzadnie i wszystko dokladnie. Na nastepnej wizycie pogadam z gin zobaczymy co powie. Dzieki Laski:*
To nawet na nfz robia czesciej;!))
-
Dziewczyny to ja chyba trafiłam na cudownego lekarza. I to na NFZ. Dzisiaj idę na 3 wizytę (prosimy o kciuki!!!) i to będzie nasze 3 USG. Za każdym razem robi, nawet na samym początku gdzie na zdjęciu mam maleńką kropeczkę to też zrobił
w dodatku to ja wybieram kiedy się widzimy nie mam ustalonej daty typu 12,15 tylko "proszę przyjść za ok miesiąc" i dzień mu totalnie obojętny. Kiedy przyjdę to mnie przyjmie
magdaaq, PixiDixi, Marikita lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-73421.png
Andrzejek21.07.2018 3360g, 55cm
21.01 69cm -
terka wrote:Dziewczyny to ja chyba trafiłam na cudownego lekarza. I to na NFZ. Dzisiaj idę na 3 wizytę (prosimy o kciuki!!!) i to będzie nasze 3 USG. Za każdym razem robi, nawet na samym początku gdzie na zdjęciu mam maleńką kropeczkę to też zrobił
w dodatku to ja wybieram kiedy się widzimy nie mam ustalonej daty typu 12,15 tylko "proszę przyjść za ok miesiąc" i dzień mu totalnie obojętny. Kiedy przyjdę to mnie przyjmie
-
terka wrote:Dziewczyny to ja chyba trafiłam na cudownego lekarza. I to na NFZ. Dzisiaj idę na 3 wizytę (prosimy o kciuki!!!) i to będzie nasze 3 USG. Za każdym razem robi, nawet na samym początku gdzie na zdjęciu mam maleńką kropeczkę to też zrobił
Kciuki zacisniete! -
Cynamonkowa u mnie jest podobnie boli mnie na dole nie często do tej pory zwalalam to na krzyż albo cos co jest związane z rwą mimo, ze wtedy bym się zwijała z bólu.Zrobilam ponownie mocz i w dalszym ciągu mam leukocyty i erytrocyty w moczu.Posiew moczu bakterii nie wykazał, czystość pochwy miałam robiona wymaz tez nie ma żadnej infekcji ani grzybka.Nic mnie nie piecze nie swędzi.Jedyne co to te plecy i gin stwierdziła, ze może to jakiś piasek na nerkach, ale nic innego na to nie wskazuje.Mam iść do urologa i teraz moje pytanie do tej pory chodzę wszędzie prywatnie wiem, ze jest ustawa, która gwarantuje kobieta w ciąży przyjęcie w dniu zgłoszenia albo najpóźniej 7dni po.Jak zapytałam o termin urologa na NFZ Pani z wargami jak glonojad powiedziała mi, ze zapisy są na kwiecień mowie jej o ustawie a ona do mnie, ze nie ma terminów. Jak przyniosę skierowanie to chyba nie ma wyjścia musi mi znaleźć termin a jak nie to mogę zgłosić oficjalna skargę mam już nawet wzór. Skoro mam takie prawo to nie odpuszczę nie lubie takich sytuacji, ale mam dość płacenia składek i chodzenia do każdego lekarza prywatnie,dlatego urologa nie odpuszczę po świętach się za to zabiorę .Carolline lubi tę wiadomość
30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615 -
Co do ginekologa chodzenia prywatnie co 4 tyg zawsze mnie bada najpierw na fotelu potem robi usg ostatnio dopochwowe i przez brzuch jeszcze próbowała maluda złapać, żeby zobaczyć co ma między nóżkami, ale się nie dało, z tego co wiem każdej robi usg i na każdej wizycie. A za wizyty genetyczne płacicie więcej ?Bylam zdziwiona moja ma certyfikat i wszystko powierzyła uszykowała papiery do pappa wyniki po świętach a za wizytę wzięła tyle ile zawsze miło się zaskoczyłam .Dobrze, ze współpracują z Synevo testy wyszły tez taniej a teraz każdy grosz się liczy
30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615 -
Ineczka wrote:Co do ginekologa chodzenia prywatnie co 4 tyg zawsze mnie bada najpierw na fotelu potem robi usg ostatnio dopochwowe i przez brzuch jeszcze próbowała maluda złapać, żeby zobaczyć co ma między nóżkami, ale się nie dało, z tego co wiem każdej robi usg i na każdej wizycie. A za wizyty genetyczne płacicie więcej ?Bylam zdziwiona moja ma certyfikat i wszystko powierzyła uszykowała papiery do pappa wyniki po świętach a za wizytę wzięła tyle ile zawsze miło się zaskoczyłam .Dobrze, ze współpracują z Synevo testy wyszły tez taniej a teraz każdy grosz się liczy
-
Ineczka wrote:Kciuki .Nadrobilam uff.Waszystkim dziewczynom gratuluje pięknych małych żelków, które na zdjęciach wyglądają cudownie i niech sobie ładnie rosną.Chyba oficjalnie mogę powiedziec, ze mdłości odpuściły mogę jeść i nie muszę wstawać w nocy, żeby zjeść wafla
Cynamonkowa u mnie jest podobnie boli mnie na dole nie często do tej pory zwalalam to na krzyż albo cos co jest związane z rwą mimo, ze wtedy bym się zwijała z bólu.Zrobilam ponownie mocz i w dalszym ciągu mam leukocyty i erytrocyty w moczu.Posiew moczu bakterii nie wykazał, czystość pochwy miałam robiona wymaz tez nie ma żadnej infekcji ani grzybka.Nic mnie nie piecze nie swędzi.Jedyne co to te plecy i gin stwierdziła, ze może to jakiś piasek na nerkach, ale nic innego na to nie wskazuje.Mam iść do urologa i teraz moje pytanie do tej pory chodzę wszędzie prywatnie wiem, ze jest ustawa, która gwarantuje kobieta w ciąży przyjęcie w dniu zgłoszenia albo najpóźniej 7dni po.Jak zapytałam o termin urologa na NFZ Pani z wargami jak glonojad powiedziała mi, ze zapisy są na kwiecień mowie jej o ustawie a ona do mnie, ze nie ma terminów. Jak przyniosę skierowanie to chyba nie ma wyjścia musi mi znaleźć termin a jak nie to mogę zgłosić oficjalna skargę mam już nawet wzór. Skoro mam takie prawo to nie odpuszczę nie lubie takich sytuacji, ale mam dość płacenia składek i chodzenia do każdego lekarza prywatnie,dlatego urologa nie odpuszczę po świętach się za to zabiorę .Z tym piaskiem to możliwe, znaczy u mnie to zasugerowała bo miałam liczne fosforany w moczu. Podobno takie coś się może odkładając ktoś mało je mięsa i nabiału, co u mnie się w 100% zgadza. Najśmieszniejsze jest to ze jak wczoraj trochę pochodziłam to bol się znacznie zmniejszył
Jestem dobrej myśli
-
magdaaq wrote:Tak za genetyczne wiecej. Normalnie160 a tak 230
I czekam z niecierpliwością bo mam to badanie 9 stycznia
-
Cynamonkowaaa wrote:Ja nie wiem ile moja bierze za wizytę z USG, bo mam z PZU ale mysle ze coś koło 170zl. Na genetyczne z kolei jadę w zupełnie inne miejsce które mi poleciła i za samo USG wołają 250zl a razem z testem PAPA 400zl
I czekam z niecierpliwością bo mam to badanie 9 stycznia