X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2017, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa123 wrote:
    Dzisiaj miałam prenatalne i gin stwierdzil ze jeszcze za wczesnie na okreslenie płci. No to moje drugie usg dopiero i nastepne powiedzial ze w 20 tyg. No to troche dlugo i tak sie wlasnie zastanawiam czy do niego sie zapisac czy tak zeby poznac płeć zapisac sie gdzie indziej i mu nic nie mowic he he.
    Dlaczego następne dopiero w 20 tyg? Chyba bym zwariowała nie widząc mojego okruszka, nie wiedząc czy wszystko ok, że serduszko bije, że łapkami macha. Ja mam usg na każdej wizycie. Dziś miałam prenatalne, a u mojego mam wizytę 5 stycznia i zamierzam go męczyć, żeby "pozaglądał" maluszkowi :-) Ja bym na twoim miejscu zapisała się gdzieś jeszcze, albo powiedz mu na następnej wizycie, że chcesz mieć to usg, przecież nie może ci odmówić jeśli chodzisz prywatnie.

l22n6iyek016fbg8.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2017, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też chodzę prywatnie, teraz mam drugie usg - 3 tygodnie od tego co miałam jako pierwsze. Jak wszystko będzie ok do do 28 tc będę miała co 4 tygodnie a potem już co 2 tygodnie - tak miałam w poprzedniej ciąży :)

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Niecierpliwa123 Ekspertka

Wysłany: 21 grudnia 2017, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena21 wrote:
    Wydaje mi się, ze on miał na myśli że 2 usg prenatalne jest ok 20 tygodnia, a zwykle pewnie będziesz miała na wizytach pomiędzy. Jak dziecko się dobrze odwróci i usg jest dobrej jakości to można zobaczyć tez ma zwykłym, przecież nie wszystkie pary decydują się na usg prenatalne a znają płeć :)

No wlasnie on chyba nie robi usg co wizyte. Bo bylam u niego na pierwszej wizycie to sprawdzil wszystko zrobil usg serduszko bylo i na drugiej po miesiacu zbadal aby dowcipnie obejzal badania i tyle. Teraz zrobil usg prenatalne i powiedzial ze nastepne usg ok 20 tyg wiec mysle ze on nie robi na zwyklych wizytach tylko te główne trzy i tyle.
    Tak sobie pomyslalam o tym wlasnie i martwi mnie to bo tez nie wiem czy tyle wytrzymam nie wiedzac co tam z dzidzia sie dzieje itp. Kurcze zawiodlam sie troche
    ..

xnw4flw15c030w8v.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2017, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa123 wrote:
    No wlasnie on chyba nie robi usg co wizyte. Bo bylam u niego na pierwszej wizycie to sprawdzil wszystko zrobil usg serduszko bylo i na drugiej po miesiacu zbadal aby dowcipnie obejzal badania i tyle. Teraz zrobil usg prenatalne i powiedzial ze nastepne usg ok 20 tyg wiec mysle ze on nie robi na zwyklych wizytach tylko te główne trzy i tyle.
    Tak sobie pomyslalam o tym wlasnie i martwi mnie to bo tez nie wiem czy tyle wytrzymam nie wiedzac co tam z dzidzia sie dzieje itp. Kurcze zawiodlam sie troche
    ..
    Porozmawiaj z nim, powiedz, że chcesz usg na każdej wizycie. Wątpie żeby odmówił, bo dlaczego?

l22n6iyek016fbg8.png

Wysłany: 21 grudnia 2017, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jak on ma wlasnie takie zasady ze nie robi usg na zwyklych wizytach to moze wyjde na dziwaczke jak go bede dusic o to na kazdej wizycie? Kurcze wydaje mi sie ze to tak dziwnie bedzie i nie zrecznie. Z drugiej str wlasnie myslalam ze to normalne ze prywatne prowadzenie ciazy=dokladne sprawdzenie czyli usg. No nie wiem juz sama moze sie czepiam...

xnw4flw15c030w8v.png
  • Cynamonkowaaa Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2017, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie nie odpowiadały warunki mojej poprzedniej ginekolog, tez prywatnie to zmieniłam. Teraz się nie martwię, mam wszystkie badania zlecone No i co 3 tygodnie usg co mi odpowiada :)

34bwdqk3ol07x06e.png
    Beta 15 DPO 843,83
    Beta 18 DPO 4089,10
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2017, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa123 wrote:
    Dziewczyny a jak on ma wlasnie takie zasady ze nie robi usg na zwyklych wizytach to moze wyjde na dziwaczke jak go bede dusic o to na kazdej wizycie? Kurcze wydaje mi sie ze to tak dziwnie bedzie i nie zrecznie. Z drugiej str wlasnie myslalam ze to normalne ze prywatne prowadzenie ciazy=dokladne sprawdzenie czyli usg. No nie wiem juz sama moze sie czepiam...
    Kochana za Teoje pieniądze to on zrobi co będziesz chciała :p

Niecierpliwa123 lubi tę wiadomość

• anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2017, 01:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zawsze mam usg na NFZ nie robią ale prywatnie tak

Wysłany: 22 grudnia 2017, 06:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli nie przejmowac sie i powiedziec mu po prostu ze wolalabym miec czesciej usg. W sumie macie racje place i to nie male pieniadze jak dla mnie wiec na taka zwykla zwyczajna wizyte moglabym pojsc na NFZ ale wybralam prywatnie bo wlasnie chcialam zeby to wygladalo porzadnie i wszystko dokladnie. Na nastepnej wizycie pogadam z gin zobaczymy co powie. Dzieki Laski:*

xnw4flw15c030w8v.png
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2017, 06:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa123 wrote:
    Czyli nie przejmowac sie i powiedziec mu po prostu ze wolalabym miec czesciej usg. W sumie macie racje place i to nie male pieniadze jak dla mnie wiec na taka zwykla zwyczajna wizyte moglabym pojsc na NFZ ale wybralam prywatnie bo wlasnie chcialam zeby to wygladalo porzadnie i wszystko dokladnie. Na nastepnej wizycie pogadam z gin zobaczymy co powie. Dzieki Laski:*
    Wiadomo. Ja mam.usg co.wizyte;-) no teraz wiadomo ze musze ale daj spokoj isc priv i zobaczyc malucha 3x podczas ciazy np.
    To nawet na nfz robia czesciej;!))

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2017, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny to ja chyba trafiłam na cudownego lekarza. I to na NFZ. Dzisiaj idę na 3 wizytę (prosimy o kciuki!!!) i to będzie nasze 3 USG. Za każdym razem robi, nawet na samym początku gdzie na zdjęciu mam maleńką kropeczkę to też zrobił :D :) w dodatku to ja wybieram kiedy się widzimy nie mam ustalonej daty typu 12,15 tylko "proszę przyjść za ok miesiąc" i dzień mu totalnie obojętny. Kiedy przyjdę to mnie przyjmie ;)

magdaaq, PixiDixi, Marikita lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2017, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Dziewczyny to ja chyba trafiłam na cudownego lekarza. I to na NFZ. Dzisiaj idę na 3 wizytę (prosimy o kciuki!!!) i to będzie nasze 3 USG. Za każdym razem robi, nawet na samym początku gdzie na zdjęciu mam maleńką kropeczkę to też zrobił :D :) w dodatku to ja wybieram kiedy się widzimy nie mam ustalonej daty typu 12,15 tylko "proszę przyjść za ok miesiąc" i dzień mu totalnie obojętny. Kiedy przyjdę to mnie przyjmie ;)
    Kciuki!

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png

Wysłany: 22 grudnia 2017, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:

Kciuki zacisniete!

xnw4flw15c030w8v.png
  • Ineczka Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2017, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Kciuki .Nadrobilam uff.Waszystkim dziewczynom gratuluje pięknych małych żelków, które na zdjęciach wyglądają cudownie i niech sobie ładnie rosną.Chyba oficjalnie mogę powiedziec, ze mdłości odpuściły mogę jeść i nie muszę wstawać w nocy, żeby zjeść wafla :)
    Cynamonkowa u mnie jest podobnie boli mnie na dole nie często do tej pory zwalalam to na krzyż albo cos co jest związane z rwą mimo, ze wtedy bym się zwijała z bólu.Zrobilam ponownie mocz i w dalszym ciągu mam leukocyty i erytrocyty w moczu.Posiew moczu bakterii nie wykazał, czystość pochwy miałam robiona wymaz tez nie ma żadnej infekcji ani grzybka.Nic mnie nie piecze nie swędzi.Jedyne co to te plecy i gin stwierdziła, ze może to jakiś piasek na nerkach, ale nic innego na to nie wskazuje.Mam iść do urologa i teraz moje pytanie do tej pory chodzę wszędzie prywatnie wiem, ze jest ustawa, która gwarantuje kobieta w ciąży przyjęcie w dniu zgłoszenia albo najpóźniej 7dni po.Jak zapytałam o termin urologa na NFZ Pani z wargami jak glonojad powiedziała mi, ze zapisy są na kwiecień mowie jej o ustawie a ona do mnie, ze nie ma terminów. Jak przyniosę skierowanie to chyba nie ma wyjścia musi mi znaleźć termin a jak nie to mogę zgłosić oficjalna skargę mam już nawet wzór. Skoro mam takie prawo to nie odpuszczę nie lubie takich sytuacji, ale mam dość płacenia składek i chodzenia do każdego lekarza prywatnie,dlatego urologa nie odpuszczę po świętach się za to zabiorę .

Carolline lubi tę wiadomość

v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • Ineczka Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2017, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do ginekologa chodzenia prywatnie co 4 tyg zawsze mnie bada najpierw na fotelu potem robi usg ostatnio dopochwowe i przez brzuch jeszcze próbowała maluda złapać, żeby zobaczyć co ma między nóżkami, ale się nie dało, z tego co wiem każdej robi usg i na każdej wizycie. A za wizyty genetyczne płacicie więcej ?Bylam zdziwiona moja ma certyfikat i wszystko powierzyła uszykowała papiery do pappa wyniki po świętach a za wizytę wzięła tyle ile zawsze miło się zaskoczyłam .Dobrze, ze współpracują z Synevo testy wyszły tez taniej a teraz każdy grosz się liczy :)

v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2017, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ineczka wrote:
    Co do ginekologa chodzenia prywatnie co 4 tyg zawsze mnie bada najpierw na fotelu potem robi usg ostatnio dopochwowe i przez brzuch jeszcze próbowała maluda złapać, żeby zobaczyć co ma między nóżkami, ale się nie dało, z tego co wiem każdej robi usg i na każdej wizycie. A za wizyty genetyczne płacicie więcej ?Bylam zdziwiona moja ma certyfikat i wszystko powierzyła uszykowała papiery do pappa wyniki po świętach a za wizytę wzięła tyle ile zawsze miło się zaskoczyłam .Dobrze, ze współpracują z Synevo testy wyszły tez taniej a teraz każdy grosz się liczy :)
    Tak za genetyczne wiecej. Normalnie160 a tak 230

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png

Wysłany: 22 grudnia 2017, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ineczka wrote:
    Kciuki .Nadrobilam uff.Waszystkim dziewczynom gratuluje pięknych małych żelków, które na zdjęciach wyglądają cudownie i niech sobie ładnie rosną.Chyba oficjalnie mogę powiedziec, ze mdłości odpuściły mogę jeść i nie muszę wstawać w nocy, żeby zjeść wafla :)
    Cynamonkowa u mnie jest podobnie boli mnie na dole nie często do tej pory zwalalam to na krzyż albo cos co jest związane z rwą mimo, ze wtedy bym się zwijała z bólu.Zrobilam ponownie mocz i w dalszym ciągu mam leukocyty i erytrocyty w moczu.Posiew moczu bakterii nie wykazał, czystość pochwy miałam robiona wymaz tez nie ma żadnej infekcji ani grzybka.Nic mnie nie piecze nie swędzi.Jedyne co to te plecy i gin stwierdziła, ze może to jakiś piasek na nerkach, ale nic innego na to nie wskazuje.Mam iść do urologa i teraz moje pytanie do tej pory chodzę wszędzie prywatnie wiem, ze jest ustawa, która gwarantuje kobieta w ciąży przyjęcie w dniu zgłoszenia albo najpóźniej 7dni po.Jak zapytałam o termin urologa na NFZ Pani z wargami jak glonojad powiedziała mi, ze zapisy są na kwiecień mowie jej o ustawie a ona do mnie, ze nie ma terminów. Jak przyniosę skierowanie to chyba nie ma wyjścia musi mi znaleźć termin a jak nie to mogę zgłosić oficjalna skargę mam już nawet wzór. Skoro mam takie prawo to nie odpuszczę nie lubie takich sytuacji, ale mam dość płacenia składek i chodzenia do każdego lekarza prywatnie,dlatego urologa nie odpuszczę po świętach się za to zabiorę .
    Ja byłam u nefrologa a nie urologa, nie pytaj jaka jest różnica bo wydaje mi się ze obydwoje znają się na nerkach :D Z tym piaskiem to możliwe, znaczy u mnie to zasugerowała bo miałam liczne fosforany w moczu. Podobno takie coś się może odkładając ktoś mało je mięsa i nabiału, co u mnie się w 100% zgadza. Najśmieszniejsze jest to ze jak wczoraj trochę pochodziłam to bol się znacznie zmniejszył :D Jestem dobrej myśli :)

34bwdqk3ol07x06e.png
    Beta 15 DPO 843,83
    Beta 18 DPO 4089,10

Wysłany: 22 grudnia 2017, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaaq wrote:
    Tak za genetyczne wiecej. Normalnie160 a tak 230
    Ja nie wiem ile moja bierze za wizytę z USG, bo mam z PZU ale mysle ze coś koło 170zl. Na genetyczne z kolei jadę w zupełnie inne miejsce które mi poleciła i za samo USG wołają 250zl a razem z testem PAPA 400zl :) I czekam z niecierpliwością bo mam to badanie 9 stycznia :)

34bwdqk3ol07x06e.png
    Beta 15 DPO 843,83
    Beta 18 DPO 4089,10
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2017, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynamonkowaaa wrote:
    Ja nie wiem ile moja bierze za wizytę z USG, bo mam z PZU ale mysle ze coś koło 170zl. Na genetyczne z kolei jadę w zupełnie inne miejsce które mi poleciła i za samo USG wołają 250zl a razem z testem PAPA 400zl :) I czekam z niecierpliwością bo mam to badanie 9 stycznia :)
    Z testem 390

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • Lena21 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2017, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kciuki za wizyty :)

U mnie wizyta zwykła z usg 100 zł, prenatalne robię również w zupełnie innym miejscu -250 zl usg, z testem pappa chyba 400 zl, nie wiem, bo go nie robię.

Miłego dnia :)

‹‹ 351 352 353 354 355 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ