LIPIEC 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Po USG wszystko wyglada dobrze:) jak to pan dr określił mały obywatel tak sie krecil ze nie mogl go w ogole uchwycic pomierzyc i zlapac dobry moment:)
zapytalam czy obywatel czy obywatelka to stwierdzil ze jeszcze za wczesnie. Wiec nie wiem czy tylko tak sobie okruszka okreslil jako on czy nie byl pewny i nie chcial mowic.
Serduszko bilo prawidłowo-159. Pepowinka ok kostki nosowe obecne i przeziernosc ok. Jestem zadowolona. Mimo ze to drugie nasze to łezka w oku sie zakrecila jak brykalo sobie jak stopki pokazywalo i za glowke sie lapalo... Piekne to bylo!
Dziewczyny jak mam wrzucic Wam fotke?! Wiem wiem ciemna w tym jestem:Dmagdaaq, PixiDixi, karolcia87, Mini89, Ove, Lena21, Agniechaaaa, anecz_kaa, melbusia88, mięsko, marta258, Glass, Carolline lubią tę wiadomość
-
Niecierpliwa123 wrote:Po USG wszystko wyglada dobrze:) jak to pan dr określił mały obywatel tak sie krecil ze nie mogl go w ogole uchwycic pomierzyc i zlapac dobry moment:)
zapytalam czy obywatel czy obywatelka to stwierdzil ze jeszcze za wczesnie. Wiec nie wiem czy tylko tak sobie okruszka okreslil jako on czy nie byl pewny i nie chcial mowic.
Serduszko bilo prawidłowo-159. Pepowinka ok kostki nosowe obecne i przeziernosc ok. Jestem zadowolona. Mimo ze to drugie nasze to łezka w oku sie zakrecila jak brykalo sobie jak stopki pokazywalo i za glowke sie lapalo... Piekne to bylo!
Dziewczyny jak mam wrzucic Wam fotke?! Wiem wiem ciemna w tym jestem:D
-
Heeej jesteśmy, wszystko ok, dzidziuś ruszał sue jak szalony wiec ciężko mu było zrobić zdjęcie, ruszał rękami nogami, wkładał rękę do buzi
mega się wzruszyłam
mój mąż wreszcie tam coś zobaczył i tez się jarał tym, że się tak rusza
serduszko 160 biło, nie spytałam ile mierzy, na usg pisało 7cm ale nie jestem pewna czy to wymiar dzidziusia
Dzięki za kciuki
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c0c640cd3ca1.jpgmagdaaq, mięsko, PixiDixi, karolcia87, Paulina.G, Niecierpliwa123, marta258, Kinga40, Carolline, Loczek2018 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnySUper zdjęcie
ja byłam po receptę w klinice i po leki w aptece i kupiłam sobie croissanty czekoladowe szaman juz 2
od dawna nie miałam apetytu a tu dzis niespodzianka moge jeść
mniam
magdaaq, anecz_kaa, PixiDixi, Paulina.G, Niecierpliwa123, Carolline lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Pumafucin brałam 6 dni
Byłam u nefrologa i stwierdziła ze faktycznie boli mnie nerka. Zrobiła usg nerek (dopplerowskie- można takie coś w ciazy?) i nic tam nie ma. Mam powtórzyć badanie moczu i wtedy zobaczymy. Od razu jak już tak jeździła to przejechała na macice i było widać bijące serduszko (tu już nie dopplerem)
I teraz nie wiem, jak mocz wyjdzie okej to będę czekać aż przejdzie.
Lena21, magdaaq lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny, z moim okruszkiem po usg prenatalnym wszystko dobrze
serduszko ok, pęcherz jest, żółądek jest, mózg się tworzy, przepływy ok. Brykał radośnie:-) Wiercipiętek chyba po tacie
Tętno 155/min. Jestem już spokojniejsza. Co do płci, to raczej lekarz obstawia chłopca, ale nic nie odstawało, tylko w wiadomym miejscu była jasna plama, co jego zdaniem świadczy raczej o tym, że coś wyrośnie. Chociaż ja wolałabym, że jednak nie wyrosło... No ale co będzie, to będzie. Myślicie, że za dwa tygodnie na zwykłym usg będzie widać płeć jeśli się ładnie ułoży ?
Agniechaaaa, PixiDixi, karolcia87, Lena21, Paulina.G, Niecierpliwa123, marta258, Glass, magdaaq, Marikita lubią tę wiadomość
-
Cynamonkowaaa wrote:Pumafucin brałam 6 dni
Byłam u nefrologa i stwierdziła ze faktycznie boli mnie nerka. Zrobiła usg nerek (dopplerowskie- można takie coś w ciazy?) i nic tam nie ma. Mam powtórzyć badanie moczu i wtedy zobaczymy. Od razu jak już tak jeździła to przejechała na macice i było widać bijące serduszko (tu już nie dopplerem)
I teraz nie wiem, jak mocz wyjdzie okej to będę czekać aż przejdzie.
❤Ada&Pola❤
-
Agniechaaaa, magdaaq lubią tę wiadomość
-
Udalo sie zamiescic zdj:) Dziewczyny gratuluje wszystkim cudownych maluszkow i niech zdrowo rosną!
Teraz mam wizyte zwykła 4.01 i za miesiac od tej wizyty czyli w lutym myslicie ze moge sama tak zapisac sie na usg zeby poznac płeć?kurcze ciekawi jestesmy bardzo i dlugo do tego 20 tyg tak jak gin chce kolejne usg dopiero robic.
-
Niecierpliwa123 wrote:Udalo sie zamiescic zdj:) Dziewczyny gratuluje wszystkim cudownych maluszkow i niech zdrowo rosną!
Teraz mam wizyte zwykła 4.01 i za miesiac od tej wizyty czyli w lutym myslicie ze moge sama tak zapisac sie na usg zeby poznac płeć?kurcze ciekawi jestesmy bardzo i dlugo do tego 20 tyg tak jak gin chce kolejne usg dopiero robic.
ułożył się jak żaba i wszystko pokazał.
-
Dzisiaj miałam prenatalne i gin stwierdzil ze jeszcze za wczesnie na okreslenie płci. No to moje drugie usg dopiero i nastepne powiedzial ze w 20 tyg. No to troche dlugo i tak sie wlasnie zastanawiam czy do niego sie zapisac czy tak zeby poznac płeć zapisac sie gdzie indziej i mu nic nie mowic he he.
-
No właśnie tak mi sie wydaje ze malo tego usg. Chodze do niego prywatnie i spokojniejsza bym byla widzac ze z maluchem wszystko ok. Szczegolnie ze Wy piszecie ze na kazdej wizycie macie usg. A moze przesadzam... Juz sama nie wiem. Z corka miałam czesto usg moze dlatego teraz mnie to troche tak razi.
-
Niecierpliwa123 wrote:No właśnie tak mi sie wydaje ze malo tego usg. Chodze do niego prywatnie i spokojniejsza bym byla widzac ze z maluchem wszystko ok. Szczegolnie ze Wy piszecie ze na kazdej wizycie macie usg. A moze przesadzam... Juz sama nie wiem. Z corka miałam czesto usg moze dlatego teraz mnie to troche tak razi.
Wydaje mi się, ze on miał na myśli że 2 usg prenatalne jest ok 20 tygodnia, a zwykle pewnie będziesz miała na wizytach pomiędzy. Jak dziecko się dobrze odwróci i usg jest dobrej jakości to można zobaczyć tez ma zwykłym, przecież nie wszystkie pary decydują się na usg prenatalne a znają płeć