X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2017, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja Wam pokażę brzuch... Mam jak w 6 m-cy:( spodni nie zapne swoich a ciążowe eksponują go mocno :/

Czekam u gina po zaświadczenie do pracy.

We Wrocławiu +4 i korki

• Niecierpliwa123 Ekspertka

Wysłany: 21 grudnia 2017, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po USG wszystko wyglada dobrze:) jak to pan dr określił mały obywatel tak sie krecil ze nie mogl go w ogole uchwycic pomierzyc i zlapac dobry moment:)
    zapytalam czy obywatel czy obywatelka to stwierdzil ze jeszcze za wczesnie. Wiec nie wiem czy tylko tak sobie okruszka okreslil jako on czy nie byl pewny i nie chcial mowic.
    Serduszko bilo prawidłowo-159. Pepowinka ok kostki nosowe obecne i przeziernosc ok. Jestem zadowolona. Mimo ze to drugie nasze to łezka w oku sie zakrecila jak brykalo sobie jak stopki pokazywalo i za glowke sie lapalo... Piekne to bylo!

Dziewczyny jak mam wrzucic Wam fotke?! Wiem wiem ciemna w tym jestem:D

magdaaq, PixiDixi, karolcia87, Mini89, Ove, Lena21, Agniechaaaa, anecz_kaa, melbusia88, mięsko, marta258, Glass, Carolline lubią tę wiadomość

xnw4flw15c030w8v.png
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2017, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa123 wrote:
    Po USG wszystko wyglada dobrze:) jak to pan dr określił mały obywatel tak sie krecil ze nie mogl go w ogole uchwycic pomierzyc i zlapac dobry moment:)
    zapytalam czy obywatel czy obywatelka to stwierdzil ze jeszcze za wczesnie. Wiec nie wiem czy tylko tak sobie okruszka okreslil jako on czy nie byl pewny i nie chcial mowic.
    Serduszko bilo prawidłowo-159. Pepowinka ok kostki nosowe obecne i przeziernosc ok. Jestem zadowolona. Mimo ze to drugie nasze to łezka w oku sie zakrecila jak brykalo sobie jak stopki pokazywalo i za glowke sie lapalo... Piekne to bylo!

Dziewczyny jak mam wrzucic Wam fotke?! Wiem wiem ciemna w tym jestem:D
    Brawo. Masz na 1 str instrukcje jak dodac foto

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • Ove Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2017, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z intrukcji skorzystałam i ja :)
    Mam nadzieję, że będzie widać naszego Malucha:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ee904d357056.jpg

Mini89, PixiDixi, Agniechaaaa, magdaaq, mięsko, karolcia87, Paulina.G, marta258, Loczek2018 lubią tę wiadomość

w4sqgox1ip3g0r0c.png

iv09i09ki84d2sju.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2017, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ove wrote:
    Z intrukcji skorzystałam i ja :)
    Mam nadzieję, że będzie widać naszego Malucha:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ee904d357056.jpg
    Piękny dzidziuś <3

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Lena21 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2017, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heeej jesteśmy, wszystko ok, dzidziuś ruszał sue jak szalony wiec ciężko mu było zrobić zdjęcie, ruszał rękami nogami, wkładał rękę do buzi :):):) mega się wzruszyłam <3 mój mąż wreszcie tam coś zobaczył i tez się jarał tym, że się tak rusza :) serduszko 160 biło, nie spytałam ile mierzy, na usg pisało 7cm ale nie jestem pewna czy to wymiar dzidziusia

Dzięki za kciuki <3

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c0c640cd3ca1.jpg

magdaaq, mięsko, PixiDixi, karolcia87, Paulina.G, Niecierpliwa123, marta258, Kinga40, Carolline, Loczek2018 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2017, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SUper zdjęcie :) ja byłam po receptę w klinice i po leki w aptece i kupiłam sobie croissanty czekoladowe szaman juz 2 :D od dawna nie miałam apetytu a tu dzis niespodzianka moge jeść :) mniam :)

magdaaq, anecz_kaa, PixiDixi, Paulina.G, Niecierpliwa123, Carolline lubią tę wiadomość

Wysłany: 21 grudnia 2017, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/
    No zobaczymy czy cos widac

xnw4flw15c030w8v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2017, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa123 wrote:
    https://naforum.zapodaj.net/
    No zobaczymy czy cos widac
    Skopiowałam ostatni link??? Bo to jest tylko adres strony

• Cynamonkowaaa Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2017, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pumafucin brałam 6 dni :) Byłam u nefrologa i stwierdziła ze faktycznie boli mnie nerka. Zrobiła usg nerek (dopplerowskie- można takie coś w ciazy?) i nic tam nie ma. Mam powtórzyć badanie moczu i wtedy zobaczymy. Od razu jak już tak jeździła to przejechała na macice i było widać bijące serduszko (tu już nie dopplerem) :) I teraz nie wiem, jak mocz wyjdzie okej to będę czekać aż przejdzie.

Lena21, magdaaq lubią tę wiadomość

34bwdqk3ol07x06e.png
    Beta 15 DPO 843,83
    Beta 18 DPO 4089,10
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2017, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, z moim okruszkiem po usg prenatalnym wszystko dobrze :-) serduszko ok, pęcherz jest, żółądek jest, mózg się tworzy, przepływy ok. Brykał radośnie:-) Wiercipiętek chyba po tacie :-) Tętno 155/min. Jestem już spokojniejsza. Co do płci, to raczej lekarz obstawia chłopca, ale nic nie odstawało, tylko w wiadomym miejscu była jasna plama, co jego zdaniem świadczy raczej o tym, że coś wyrośnie. Chociaż ja wolałabym, że jednak nie wyrosło... No ale co będzie, to będzie. Myślicie, że za dwa tygodnie na zwykłym usg będzie widać płeć jeśli się ładnie ułoży ?

Agniechaaaa, PixiDixi, karolcia87, Lena21, Paulina.G, Niecierpliwa123, marta258, Glass, magdaaq, Marikita lubią tę wiadomość

l22n6iyek016fbg8.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2017, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynamonkowaaa wrote:
    Pumafucin brałam 6 dni :) Byłam u nefrologa i stwierdziła ze faktycznie boli mnie nerka. Zrobiła usg nerek (dopplerowskie- można takie coś w ciazy?) i nic tam nie ma. Mam powtórzyć badanie moczu i wtedy zobaczymy. Od razu jak już tak jeździła to przejechała na macice i było widać bijące serduszko (tu już nie dopplerem) :) I teraz nie wiem, jak mocz wyjdzie okej to będę czekać aż przejdzie.
    Ale coś zaleciła?

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png

Wysłany: 21 grudnia 2017, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia wrote:
    Ale coś zaleciła?
    Badanie moczu, jak coś tam wyjdzie to mam zadzwonić, dostałam na zapas receptę na antybiotyk.

34bwdqk3ol07x06e.png
    Beta 15 DPO 843,83
    Beta 18 DPO 4089,10

Wysłany: 21 grudnia 2017, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moze teraz?

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/7edf687a7a10.jpg[/url

Agniechaaaa, magdaaq lubią tę wiadomość

xnw4flw15c030w8v.png

Wysłany: 21 grudnia 2017, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Udalo sie zamiescic zdj:) Dziewczyny gratuluje wszystkim cudownych maluszkow i niech zdrowo rosną!
    Teraz mam wizyte zwykła 4.01 i za miesiac od tej wizyty czyli w lutym myslicie ze moge sama tak zapisac sie na usg zeby poznac płeć?:) kurcze ciekawi jestesmy bardzo i dlugo do tego 20 tyg tak jak gin chce kolejne usg dopiero robic.

xnw4flw15c030w8v.png

Wysłany: 21 grudnia 2017, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje :) Tak rzadko masz USG? Kurde, ja to na początku miałam co tydzień a teraz jak jest już dobrze to mam mieć co 3;) Wiec śmiało się umów;)

34bwdqk3ol07x06e.png
    Beta 15 DPO 843,83
    Beta 18 DPO 4089,10
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2017, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa123 wrote:
    Udalo sie zamiescic zdj:) Dziewczyny gratuluje wszystkim cudownych maluszkow i niech zdrowo rosną!
    Teraz mam wizyte zwykła 4.01 i za miesiac od tej wizyty czyli w lutym myslicie ze moge sama tak zapisac sie na usg zeby poznac płeć?:) kurcze ciekawi jestesmy bardzo i dlugo do tego 20 tyg tak jak gin chce kolejne usg dopiero robic.
    A będziesz mieć prenatalne? mi się nie udało poznać na 100 % płci na prenatalnych, ale moja koleżanka była trzy dni przede mną w 12 tyg 4 dniu i ewidentnie ma zdjęcie męskości swojego syna :-) ułożył się jak żaba i wszystko pokazał.

l22n6iyek016fbg8.png

Wysłany: 21 grudnia 2017, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj miałam prenatalne i gin stwierdzil ze jeszcze za wczesnie na okreslenie płci. No to moje drugie usg dopiero i nastepne powiedzial ze w 20 tyg. No to troche dlugo i tak sie wlasnie zastanawiam czy do niego sie zapisac czy tak zeby poznac płeć zapisac sie gdzie indziej i mu nic nie mowic he he.

xnw4flw15c030w8v.png

Wysłany: 21 grudnia 2017, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie tak mi sie wydaje ze malo tego usg. Chodze do niego prywatnie i spokojniejsza bym byla widzac ze z maluchem wszystko ok. Szczegolnie ze Wy piszecie ze na kazdej wizycie macie usg. A moze przesadzam... Juz sama nie wiem. Z corka miałam czesto usg moze dlatego teraz mnie to troche tak razi.

xnw4flw15c030w8v.png
  • Lena21 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2017, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa123 wrote:
    No właśnie tak mi sie wydaje ze malo tego usg. Chodze do niego prywatnie i spokojniejsza bym byla widzac ze z maluchem wszystko ok. Szczegolnie ze Wy piszecie ze na kazdej wizycie macie usg. A moze przesadzam... Juz sama nie wiem. Z corka miałam czesto usg moze dlatego teraz mnie to troche tak razi.

Wydaje mi się, ze on miał na myśli że 2 usg prenatalne jest ok 20 tygodnia, a zwykle pewnie będziesz miała na wizytach pomiędzy. Jak dziecko się dobrze odwróci i usg jest dobrej jakości to można zobaczyć tez ma zwykłym, przecież nie wszystkie pary decydują się na usg prenatalne a znają płeć :)

‹‹ 350 351 352 353 354 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ