X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2017, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja Wam pokażę brzuch... Mam jak w 6 m-cy:( spodni nie zapne swoich a ciążowe eksponują go mocno :/

Czekam u gina po zaświadczenie do pracy.

We Wrocławiu +4 i korki

• Niecierpliwa123 Ekspertka

Wysłany: 21 grudnia 2017, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po USG wszystko wyglada dobrze:) jak to pan dr określił mały obywatel tak sie krecil ze nie mogl go w ogole uchwycic pomierzyc i zlapac dobry moment:)
    zapytalam czy obywatel czy obywatelka to stwierdzil ze jeszcze za wczesnie. Wiec nie wiem czy tylko tak sobie okruszka okreslil jako on czy nie byl pewny i nie chcial mowic.
    Serduszko bilo prawidłowo-159. Pepowinka ok kostki nosowe obecne i przeziernosc ok. Jestem zadowolona. Mimo ze to drugie nasze to łezka w oku sie zakrecila jak brykalo sobie jak stopki pokazywalo i za glowke sie lapalo... Piekne to bylo!

Dziewczyny jak mam wrzucic Wam fotke?! Wiem wiem ciemna w tym jestem:D

magdaaq, PixiDixi, karolcia87, Mini89, Ove, Lena21, Agniechaaaa, anecz_kaa, melbusia88, mięsko, marta258, Glass, Carolline lubią tę wiadomość

xnw4flw15c030w8v.png
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2017, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa123 wrote:
    Po USG wszystko wyglada dobrze:) jak to pan dr określił mały obywatel tak sie krecil ze nie mogl go w ogole uchwycic pomierzyc i zlapac dobry moment:)
    zapytalam czy obywatel czy obywatelka to stwierdzil ze jeszcze za wczesnie. Wiec nie wiem czy tylko tak sobie okruszka okreslil jako on czy nie byl pewny i nie chcial mowic.
    Serduszko bilo prawidłowo-159. Pepowinka ok kostki nosowe obecne i przeziernosc ok. Jestem zadowolona. Mimo ze to drugie nasze to łezka w oku sie zakrecila jak brykalo sobie jak stopki pokazywalo i za glowke sie lapalo... Piekne to bylo!

Dziewczyny jak mam wrzucic Wam fotke?! Wiem wiem ciemna w tym jestem:D
    Brawo. Masz na 1 str instrukcje jak dodac foto

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • Ove Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2017, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z intrukcji skorzystałam i ja :)
    Mam nadzieję, że będzie widać naszego Malucha:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ee904d357056.jpg

Mini89, PixiDixi, Agniechaaaa, magdaaq, mięsko, karolcia87, Paulina.G, marta258, Loczek2018 lubią tę wiadomość

w4sqgox1ip3g0r0c.png

iv09i09ki84d2sju.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2017, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ove wrote:
    Z intrukcji skorzystałam i ja :)
    Mam nadzieję, że będzie widać naszego Malucha:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ee904d357056.jpg
    Piękny dzidziuś <3

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Lena21 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2017, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heeej jesteśmy, wszystko ok, dzidziuś ruszał sue jak szalony wiec ciężko mu było zrobić zdjęcie, ruszał rękami nogami, wkładał rękę do buzi :):):) mega się wzruszyłam <3 mój mąż wreszcie tam coś zobaczył i tez się jarał tym, że się tak rusza :) serduszko 160 biło, nie spytałam ile mierzy, na usg pisało 7cm ale nie jestem pewna czy to wymiar dzidziusia

Dzięki za kciuki <3

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c0c640cd3ca1.jpg

magdaaq, mięsko, PixiDixi, karolcia87, Paulina.G, Niecierpliwa123, marta258, Kinga40, Carolline, Loczek2018 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2017, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SUper zdjęcie :) ja byłam po receptę w klinice i po leki w aptece i kupiłam sobie croissanty czekoladowe szaman juz 2 :D od dawna nie miałam apetytu a tu dzis niespodzianka moge jeść :) mniam :)

magdaaq, anecz_kaa, PixiDixi, Paulina.G, Niecierpliwa123, Carolline lubią tę wiadomość

Wysłany: 21 grudnia 2017, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/
    No zobaczymy czy cos widac

xnw4flw15c030w8v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2017, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa123 wrote:
    https://naforum.zapodaj.net/
    No zobaczymy czy cos widac
    Skopiowałam ostatni link??? Bo to jest tylko adres strony

• Cynamonkowaaa Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2017, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pumafucin brałam 6 dni :) Byłam u nefrologa i stwierdziła ze faktycznie boli mnie nerka. Zrobiła usg nerek (dopplerowskie- można takie coś w ciazy?) i nic tam nie ma. Mam powtórzyć badanie moczu i wtedy zobaczymy. Od razu jak już tak jeździła to przejechała na macice i było widać bijące serduszko (tu już nie dopplerem) :) I teraz nie wiem, jak mocz wyjdzie okej to będę czekać aż przejdzie.

Lena21, magdaaq lubią tę wiadomość

34bwdqk3ol07x06e.png
    Beta 15 DPO 843,83
    Beta 18 DPO 4089,10
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2017, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, z moim okruszkiem po usg prenatalnym wszystko dobrze :-) serduszko ok, pęcherz jest, żółądek jest, mózg się tworzy, przepływy ok. Brykał radośnie:-) Wiercipiętek chyba po tacie :-) Tętno 155/min. Jestem już spokojniejsza. Co do płci, to raczej lekarz obstawia chłopca, ale nic nie odstawało, tylko w wiadomym miejscu była jasna plama, co jego zdaniem świadczy raczej o tym, że coś wyrośnie. Chociaż ja wolałabym, że jednak nie wyrosło... No ale co będzie, to będzie. Myślicie, że za dwa tygodnie na zwykłym usg będzie widać płeć jeśli się ładnie ułoży ?

Agniechaaaa, PixiDixi, karolcia87, Lena21, Paulina.G, Niecierpliwa123, marta258, Glass, magdaaq, Marikita lubią tę wiadomość

l22n6iyek016fbg8.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2017, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynamonkowaaa wrote:
    Pumafucin brałam 6 dni :) Byłam u nefrologa i stwierdziła ze faktycznie boli mnie nerka. Zrobiła usg nerek (dopplerowskie- można takie coś w ciazy?) i nic tam nie ma. Mam powtórzyć badanie moczu i wtedy zobaczymy. Od razu jak już tak jeździła to przejechała na macice i było widać bijące serduszko (tu już nie dopplerem) :) I teraz nie wiem, jak mocz wyjdzie okej to będę czekać aż przejdzie.
    Ale coś zaleciła?

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png

Wysłany: 21 grudnia 2017, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia wrote:
    Ale coś zaleciła?
    Badanie moczu, jak coś tam wyjdzie to mam zadzwonić, dostałam na zapas receptę na antybiotyk.

34bwdqk3ol07x06e.png
    Beta 15 DPO 843,83
    Beta 18 DPO 4089,10

Wysłany: 21 grudnia 2017, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moze teraz?

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/7edf687a7a10.jpg[/url

Agniechaaaa, magdaaq lubią tę wiadomość

xnw4flw15c030w8v.png

Wysłany: 21 grudnia 2017, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Udalo sie zamiescic zdj:) Dziewczyny gratuluje wszystkim cudownych maluszkow i niech zdrowo rosną!
    Teraz mam wizyte zwykła 4.01 i za miesiac od tej wizyty czyli w lutym myslicie ze moge sama tak zapisac sie na usg zeby poznac płeć?:) kurcze ciekawi jestesmy bardzo i dlugo do tego 20 tyg tak jak gin chce kolejne usg dopiero robic.

xnw4flw15c030w8v.png

Wysłany: 21 grudnia 2017, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje :) Tak rzadko masz USG? Kurde, ja to na początku miałam co tydzień a teraz jak jest już dobrze to mam mieć co 3;) Wiec śmiało się umów;)

34bwdqk3ol07x06e.png
    Beta 15 DPO 843,83
    Beta 18 DPO 4089,10
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2017, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa123 wrote:
    Udalo sie zamiescic zdj:) Dziewczyny gratuluje wszystkim cudownych maluszkow i niech zdrowo rosną!
    Teraz mam wizyte zwykła 4.01 i za miesiac od tej wizyty czyli w lutym myslicie ze moge sama tak zapisac sie na usg zeby poznac płeć?:) kurcze ciekawi jestesmy bardzo i dlugo do tego 20 tyg tak jak gin chce kolejne usg dopiero robic.
    A będziesz mieć prenatalne? mi się nie udało poznać na 100 % płci na prenatalnych, ale moja koleżanka była trzy dni przede mną w 12 tyg 4 dniu i ewidentnie ma zdjęcie męskości swojego syna :-) ułożył się jak żaba i wszystko pokazał.

l22n6iyek016fbg8.png

Wysłany: 21 grudnia 2017, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj miałam prenatalne i gin stwierdzil ze jeszcze za wczesnie na okreslenie płci. No to moje drugie usg dopiero i nastepne powiedzial ze w 20 tyg. No to troche dlugo i tak sie wlasnie zastanawiam czy do niego sie zapisac czy tak zeby poznac płeć zapisac sie gdzie indziej i mu nic nie mowic he he.

xnw4flw15c030w8v.png

Wysłany: 21 grudnia 2017, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie tak mi sie wydaje ze malo tego usg. Chodze do niego prywatnie i spokojniejsza bym byla widzac ze z maluchem wszystko ok. Szczegolnie ze Wy piszecie ze na kazdej wizycie macie usg. A moze przesadzam... Juz sama nie wiem. Z corka miałam czesto usg moze dlatego teraz mnie to troche tak razi.

xnw4flw15c030w8v.png
  • Lena21 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2017, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa123 wrote:
    No właśnie tak mi sie wydaje ze malo tego usg. Chodze do niego prywatnie i spokojniejsza bym byla widzac ze z maluchem wszystko ok. Szczegolnie ze Wy piszecie ze na kazdej wizycie macie usg. A moze przesadzam... Juz sama nie wiem. Z corka miałam czesto usg moze dlatego teraz mnie to troche tak razi.

Wydaje mi się, ze on miał na myśli że 2 usg prenatalne jest ok 20 tygodnia, a zwykle pewnie będziesz miała na wizytach pomiędzy. Jak dziecko się dobrze odwróci i usg jest dobrej jakości to można zobaczyć tez ma zwykłym, przecież nie wszystkie pary decydują się na usg prenatalne a znają płeć :)

‹‹ 350 351 352 353 354 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ