X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2017, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Osnowa wrote:
    Hej. Ja mam genetyczne 12.01 na 15.00 muszę jechać do Szczecina bo podobno tam są lepsi specjaliści niż u mnie w mieście. Trochę się nie mogę doczekać bo już chce być spokojna, a tak to niecierpliwie się. Czy u was już widać cos? Jakiś brzuch?
    U mnie juz widać ;)

• magdaaq Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2017, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Osnowa wrote:
    Hej. Ja mam genetyczne 12.01 na 15.00 muszę jechać do Szczecina bo podobno tam są lepsi specjaliści niż u mnie w mieście. Trochę się nie mogę doczekać bo już chce być spokojna, a tak to niecierpliwie się. Czy u was już widać cos? Jakiś brzuch?
    Ja juz mam.spory brzuch

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • Sabinkak Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2017, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Osnowa wrote:
    U mnie brzuch bardzo szybko sie pojawił, ale to moja trzecia ciaza, w pierwszej długo nic nie było widać, a w drugiej i teraz już w drugim miesiącu. W swoje rzeczy dawno się nie mieszczę, chociaż waga leci w dol

ca5c089614.png

morfologia nasienia 0% :(

październik - startujemy z ivf :)
    18.10 - punkcja, mamy 7 jajeczek
    Tylko 2 zarodeczki :( od 20 października z mamusią :)
    28.10 piękne dwie kreseczki :)
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2017, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabinkak wrote:
    U mnie brzuch bardzo szybko sie pojawił, ale to moja trzecia ciaza, w pierwszej długo nic nie było widać, a w drugiej i teraz już w drugim miesiącu. W swoje rzeczy dawno się nie mieszczę, chociaż waga leci w dol
    U mnie to samo. Waga w dol a brzuch rosnie i tez 3 ciaza. Ja mam brzuchol.jak w 6mcu.

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • Vanillaice Ekspertka

Wysłany: 27 grudnia 2017, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Osnowa wrote:
    Ja też będę robić w Szczecinie, w Diagenie. A Ty?

Kasia27
    p19uyx8dgi2niu08.png
  • Vanilka Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2017, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja juz po usg genetycznym. Z dzieciatkiem wszytsko super:). Jak Pani dr mowila ze wszystko w nomie i bardzo ladnie rosniemy to az mi lezka poleciala! Maż tez byl pierwszy raz i tak samo wzruszyl. Dzidzius wazy 5,6g. Takze w Nowy Rok przywitamy z bardzo dobrymi wiesciami.

Aga ale fajnie ze znasz juz plec jednego dzieciaczka :D Gratuluje innym pozytywnych wizyt :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 grudnia 2017, 20:53

Sabinkak, nick nieaktualny, magdaaq, melbusia88, Urszulka89, Lena21, karolcia87 lubią tę wiadomość

zem3cwa18ndfk4ne.png

f2w33e3kg6mtqiad.png
  • shadee Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2017, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie też brzuch już spory, przestałam się zapinać w spodnie - dodatkowo uda mi urosły i pojawiły się tam rozstępy
    :(

9ewndqk37cm5zgbo.png

k0kdjw4z4bjlhzwp.png

• Osnowa Przyjaciółka

Wysłany: 27 grudnia 2017, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vanillaice wrote:
    Ja też będę robić w Szczecinie, w Diagenie. A Ty?

Ja w prediag. To jest chyba to samo. Diagen-prediag. :)

Ja mam spodnie z wyższym stanem. Na talii się zapina je. I guzik zapne, ale troszkę ciśnie. Ogólnie to wydaje mi się że nic jeszcze nie widać, a jestem w 11tygodniu. Tylko trochę jakbym się najadla na dole taka oponka. :)

ckaiskjo3c7906hm.png
  • annesa Przyjaciółka

Wysłany: 27 grudnia 2017, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Môj maluszek w dokładnie 12 tyg badań prenatalnych miał 6,3 cm :)

Brzuszek mi w ogóle nie rośnie, tzn ja nic nie widzę chociaż w zwykłych spodniach mi już ciasno jak zapne do końca i musialam kupić ciazowki. Chciałabym już zobaczyć lekko odstajacy brzusio :)

magdaaq lubi tę wiadomość

m3sx43r846v2zvad.png
  • Atom Debiutantka

Wysłany: 27 grudnia 2017, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:
    Dziewczyny w sprawie monitoru oddechu są specjalne dla bliźniąt :) tak, ze spoko bedzie dobrze <3 i zawsze opcja monitoru na pieluszkę lub modne teraz skarpetkowe :D

Agniechaaaaa,a ja nie w sprawie monitorowania,ale..mogłabyś mnie wpisać na 17.07.18? KRAKÓW:)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• Atom Debiutantka

Wysłany: 27 grudnia 2017, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie prenatalne dopiero 10.01,to będzie 13tc,ale wcześniej nie udało mi się umówić:/ A,no i trzymając się mojego postanowienia muszę pilnować lekarzy,żeby nie zdradzili mi płci:) Dobrze,ze mimo trzeciego dziecka niewiele kumam z obrazu usg:)

Sabinkak lubi tę wiadomość

• melbusia88 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2017, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Osnowa wrote:
    Ja w prediag. To jest chyba to samo. Diagen-prediag. :)

Ja mam spodnie z wyższym stanem. Na talii się zapina je. I guzik zapne, ale troszkę ciśnie. Ogólnie to wydaje mi się że nic jeszcze nie widać, a jestem w 11tygodniu. Tylko trochę jakbym się najadla na dole taka oponka. :)
    Dziewczyny ja robiłam przed swiętami w Diagen - prediag, polecam. Byłam u dr Mędrka i było super. Weszłam spięta i zestresowana, ale dr w sekundę rozładował atmosferę żartami. Bardzo dokładny, wszystko wyjaśniał, odpowiadał na pytania. Poprosiłam go o zdjecia w 3d i wydrukował mi nawet w 3 wersjach jeszcze dla dziadków ;-) Usg trwało 20 minut. Jestem zadowolona.

l22n6iyek016fbg8.png
  • Osnowa Przyjaciółka

Wysłany: 27 grudnia 2017, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:
    Dziewczyny ja robiłam przed swiętami w Diagen - prediag, polecam. Byłam u dr Mędrka i było super. Weszłam spięta i zestresowana, ale dr w sekundę rozładował atmosferę żartami. Bardzo dokładny, wszystko wyjaśniał, odpowiadał na pytania. Poprosiłam go o zdjecia w 3d i wydrukował mi nawet w 3 wersjach jeszcze dla dziadków ;-) Usg trwało 20 minut. Jestem zadowolona.

Hej. Ja dostałam właśnie namiary na tego Pana doktora, ale w tym terminie w którym ja muszę mieć zrobione jest on na urlopie, także jestem umówiona do dr Wojciecha, ale nie pamiętam nazwiska :)

ckaiskjo3c7906hm.png
  • Osnowa Przyjaciółka

Wysłany: 27 grudnia 2017, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeszcze jedno. To usg genetyczne jest przez pochwe czy brzuch?

ckaiskjo3c7906hm.png
  • annesa Przyjaciółka

Wysłany: 27 grudnia 2017, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:

Ja obecnie jestem u dr Anny Jędrzejczak w Krakowie. Bardzo miła doktor, odpowiada na pytania, ale brakuje mi tego czegoś, albo ja jestem uprzedzona po swoich przejściach..

PS.
    Mamy taki sam suwaczek :) 7 lipiec termin ?

m3sx43r846v2zvad.png
  • shadee Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2017, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Osnowa wrote:

brzuch

9ewndqk37cm5zgbo.png

k0kdjw4z4bjlhzwp.png

• melbusia88 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2017, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shadee wrote:
    a u mnie słabo zdrowotnie - paskudne, ciągnące się przeziębienie z lejącym się katarem i bólem głowy zatokowym :(
    całe święta w łóżku, dziś dalej nieciekawie
    jutro wizyta diabetologiczna i endokrynologiczna
    przy okazji mam zostać zbadana czy czasem antybiotyku nie trzeba właczyć :( (dobrze mieć koleżankę lekarkę)
    w piątek genetyczne

co do pokoiku - my niedawno zbudowaliśmy dom, teraz pomalutku go wykańczamy.
    Postanowiliśmy od razu zrobić pokoik dziecięcy - ale urządzony w ten sposób że będzie tam wygodny fotel dla mnie.
    Nie wiem czy nasz maluch od początku będzie tam spał - czy pomieszkiwał u nas ale chciałabym bardzo wdrożyć plan z dziecięcą sypialną bo jakoś nie wyobrażam sobie spania z dzieckiem w łóżku przez kilka lat :):)

do dziewczyn z Krakowa - ja korzystam z pro creative - póki co jestem bardzo zadowolona z lekarza, którego wybrałam.
    Ja też planuję wygodny fotel do karmienia :-)I też nie wiem, czy nasz plan wypali, bo wiem, że życie zweryfikuje, ale póki co też nie widzę spania z dzieckiem. Co najwyżej w swoim łóżeczku w naszej sypialni. Ale będę się starać wdrożyć plan ;-)

l22n6iyek016fbg8.png
  • Vanillaice Ekspertka

Wysłany: 27 grudnia 2017, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:
    Dr Mędrek to mój lekarz prowadzący ciąże, właśnie w Diagenie i jestem z niego baaardzo zadowolona :)

Kasia27
    p19uyx8dgi2niu08.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2017, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Osnowa wrote:
    JA miałam przez brzuch i na dzisiejszej wizycie tez juz przez brzuszek :)

• melbusia88 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2017, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annesa wrote:
    Ja obecnie jestem u dr Anny Jędrzejczak w Krakowie. Bardzo miła doktor, odpowiada na pytania, ale brakuje mi tego czegoś, albo ja jestem uprzedzona po swoich przejściach..

PS.
    Mamy taki sam suwaczek :) 7 lipiec termin ?
    Diagen polecałam, bo widziałam, że są dziewczyny ze Szczecina lub okolic ;-) Ja mam suwaczek trochę opóźniony, bo dziś pyknął 13 tydz, mam termin na 5 lipca, a wg usg na 4. Ale różnica prawie żadna między nami te 2-3 dni :-) Poznałaś płeć na prenatalnych?

l22n6iyek016fbg8.png
‹‹ 366 367 368 369 370 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen w ciąży i po porodzie – jak regulowane podparcie ciała wpływa na kręgosłup i miednicę?

Oczekiwanie na przyjście na świat nowego członka rodziny to moment pełen emocji, który wiąże się z ogromnymi zmianami zachodzącymi w anatomii przyszłej mamy. Rosnący brzuszek stopniowo przesuwa środek ciężkości ciała, co bardzo często skutkuje uciążliwym dyskomfortem towarzyszącym kobiecie nawet podczas nocnego odpoczynku. Znalezienie wygodnej pozycji staje się prawdziwym wyzwaniem, zwłaszcza kiedy tradycyjne poduszki i akcesoria przestają przynosić upragnioną ulgę zmęczonym plecom. Prawidłowa regeneracja jest warunkiem zachowania sił witalnych, dlatego warto zrozumieć, jak powierzchnia, na której śpisz, realnie oddziałuje na twoje zmieniające się ciało.

CZYTAJ WIĘCEJ