X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2017, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Osnowa wrote:
    Hej. Ja mam genetyczne 12.01 na 15.00 muszę jechać do Szczecina bo podobno tam są lepsi specjaliści niż u mnie w mieście. Trochę się nie mogę doczekać bo już chce być spokojna, a tak to niecierpliwie się. Czy u was już widać cos? Jakiś brzuch?
    U mnie juz widać ;)

• magdaaq Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2017, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Osnowa wrote:
    Hej. Ja mam genetyczne 12.01 na 15.00 muszę jechać do Szczecina bo podobno tam są lepsi specjaliści niż u mnie w mieście. Trochę się nie mogę doczekać bo już chce być spokojna, a tak to niecierpliwie się. Czy u was już widać cos? Jakiś brzuch?
    Ja juz mam.spory brzuch

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • Sabinkak Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2017, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Osnowa wrote:
    U mnie brzuch bardzo szybko sie pojawił, ale to moja trzecia ciaza, w pierwszej długo nic nie było widać, a w drugiej i teraz już w drugim miesiącu. W swoje rzeczy dawno się nie mieszczę, chociaż waga leci w dol

ca5c089614.png

morfologia nasienia 0% :(

październik - startujemy z ivf :)
    18.10 - punkcja, mamy 7 jajeczek
    Tylko 2 zarodeczki :( od 20 października z mamusią :)
    28.10 piękne dwie kreseczki :)
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2017, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabinkak wrote:
    U mnie brzuch bardzo szybko sie pojawił, ale to moja trzecia ciaza, w pierwszej długo nic nie było widać, a w drugiej i teraz już w drugim miesiącu. W swoje rzeczy dawno się nie mieszczę, chociaż waga leci w dol
    U mnie to samo. Waga w dol a brzuch rosnie i tez 3 ciaza. Ja mam brzuchol.jak w 6mcu.

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • Vanillaice Ekspertka

Wysłany: 27 grudnia 2017, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Osnowa wrote:
    Ja też będę robić w Szczecinie, w Diagenie. A Ty?

Kasia27
    p19uyx8dgi2niu08.png
  • Vanilka Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2017, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja juz po usg genetycznym. Z dzieciatkiem wszytsko super:). Jak Pani dr mowila ze wszystko w nomie i bardzo ladnie rosniemy to az mi lezka poleciala! Maż tez byl pierwszy raz i tak samo wzruszyl. Dzidzius wazy 5,6g. Takze w Nowy Rok przywitamy z bardzo dobrymi wiesciami.

Aga ale fajnie ze znasz juz plec jednego dzieciaczka :D Gratuluje innym pozytywnych wizyt :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 grudnia 2017, 20:53

Sabinkak, Agniechaaaa, magdaaq, melbusia88, Urszulka89, Lena21, karolcia87 lubią tę wiadomość

zem3cwa18ndfk4ne.png

f2w33e3kg6mtqiad.png
  • shadee Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2017, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie też brzuch już spory, przestałam się zapinać w spodnie - dodatkowo uda mi urosły i pojawiły się tam rozstępy
    :(

9ewndqk37cm5zgbo.png

k0kdjw4z4bjlhzwp.png

• Osnowa Przyjaciółka

Wysłany: 27 grudnia 2017, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vanillaice wrote:
    Ja też będę robić w Szczecinie, w Diagenie. A Ty?

Ja w prediag. To jest chyba to samo. Diagen-prediag. :)

Ja mam spodnie z wyższym stanem. Na talii się zapina je. I guzik zapne, ale troszkę ciśnie. Ogólnie to wydaje mi się że nic jeszcze nie widać, a jestem w 11tygodniu. Tylko trochę jakbym się najadla na dole taka oponka. :)

ckaiskjo3c7906hm.png
  • annesa Przyjaciółka

Wysłany: 27 grudnia 2017, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Môj maluszek w dokładnie 12 tyg badań prenatalnych miał 6,3 cm :)

Brzuszek mi w ogóle nie rośnie, tzn ja nic nie widzę chociaż w zwykłych spodniach mi już ciasno jak zapne do końca i musialam kupić ciazowki. Chciałabym już zobaczyć lekko odstajacy brzusio :)

magdaaq lubi tę wiadomość

m3sx43r846v2zvad.png
  • Atom Debiutantka

Wysłany: 27 grudnia 2017, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:
    Dziewczyny w sprawie monitoru oddechu są specjalne dla bliźniąt :) tak, ze spoko bedzie dobrze <3 i zawsze opcja monitoru na pieluszkę lub modne teraz skarpetkowe :D

Agniechaaaaa,a ja nie w sprawie monitorowania,ale..mogłabyś mnie wpisać na 17.07.18? KRAKÓW:)

Agniechaaaa lubi tę wiadomość

• Atom Debiutantka

Wysłany: 27 grudnia 2017, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie prenatalne dopiero 10.01,to będzie 13tc,ale wcześniej nie udało mi się umówić:/ A,no i trzymając się mojego postanowienia muszę pilnować lekarzy,żeby nie zdradzili mi płci:) Dobrze,ze mimo trzeciego dziecka niewiele kumam z obrazu usg:)

Sabinkak lubi tę wiadomość

• melbusia88 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2017, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Osnowa wrote:
    Ja w prediag. To jest chyba to samo. Diagen-prediag. :)

Ja mam spodnie z wyższym stanem. Na talii się zapina je. I guzik zapne, ale troszkę ciśnie. Ogólnie to wydaje mi się że nic jeszcze nie widać, a jestem w 11tygodniu. Tylko trochę jakbym się najadla na dole taka oponka. :)
    Dziewczyny ja robiłam przed swiętami w Diagen - prediag, polecam. Byłam u dr Mędrka i było super. Weszłam spięta i zestresowana, ale dr w sekundę rozładował atmosferę żartami. Bardzo dokładny, wszystko wyjaśniał, odpowiadał na pytania. Poprosiłam go o zdjecia w 3d i wydrukował mi nawet w 3 wersjach jeszcze dla dziadków ;-) Usg trwało 20 minut. Jestem zadowolona.

l22n6iyek016fbg8.png
  • Osnowa Przyjaciółka

Wysłany: 27 grudnia 2017, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:
    Dziewczyny ja robiłam przed swiętami w Diagen - prediag, polecam. Byłam u dr Mędrka i było super. Weszłam spięta i zestresowana, ale dr w sekundę rozładował atmosferę żartami. Bardzo dokładny, wszystko wyjaśniał, odpowiadał na pytania. Poprosiłam go o zdjecia w 3d i wydrukował mi nawet w 3 wersjach jeszcze dla dziadków ;-) Usg trwało 20 minut. Jestem zadowolona.

Hej. Ja dostałam właśnie namiary na tego Pana doktora, ale w tym terminie w którym ja muszę mieć zrobione jest on na urlopie, także jestem umówiona do dr Wojciecha, ale nie pamiętam nazwiska :)

ckaiskjo3c7906hm.png
  • Osnowa Przyjaciółka

Wysłany: 27 grudnia 2017, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeszcze jedno. To usg genetyczne jest przez pochwe czy brzuch?

ckaiskjo3c7906hm.png
  • annesa Przyjaciółka

Wysłany: 27 grudnia 2017, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:

Ja obecnie jestem u dr Anny Jędrzejczak w Krakowie. Bardzo miła doktor, odpowiada na pytania, ale brakuje mi tego czegoś, albo ja jestem uprzedzona po swoich przejściach..

PS.
    Mamy taki sam suwaczek :) 7 lipiec termin ?

m3sx43r846v2zvad.png
  • shadee Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2017, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Osnowa wrote:

brzuch

9ewndqk37cm5zgbo.png

k0kdjw4z4bjlhzwp.png

• melbusia88 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2017, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shadee wrote:
    a u mnie słabo zdrowotnie - paskudne, ciągnące się przeziębienie z lejącym się katarem i bólem głowy zatokowym :(
    całe święta w łóżku, dziś dalej nieciekawie
    jutro wizyta diabetologiczna i endokrynologiczna
    przy okazji mam zostać zbadana czy czasem antybiotyku nie trzeba właczyć :( (dobrze mieć koleżankę lekarkę)
    w piątek genetyczne

co do pokoiku - my niedawno zbudowaliśmy dom, teraz pomalutku go wykańczamy.
    Postanowiliśmy od razu zrobić pokoik dziecięcy - ale urządzony w ten sposób że będzie tam wygodny fotel dla mnie.
    Nie wiem czy nasz maluch od początku będzie tam spał - czy pomieszkiwał u nas ale chciałabym bardzo wdrożyć plan z dziecięcą sypialną bo jakoś nie wyobrażam sobie spania z dzieckiem w łóżku przez kilka lat :):)

do dziewczyn z Krakowa - ja korzystam z pro creative - póki co jestem bardzo zadowolona z lekarza, którego wybrałam.
    Ja też planuję wygodny fotel do karmienia :-)I też nie wiem, czy nasz plan wypali, bo wiem, że życie zweryfikuje, ale póki co też nie widzę spania z dzieckiem. Co najwyżej w swoim łóżeczku w naszej sypialni. Ale będę się starać wdrożyć plan ;-)

l22n6iyek016fbg8.png
  • Vanillaice Ekspertka

Wysłany: 27 grudnia 2017, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:
    Dr Mędrek to mój lekarz prowadzący ciąże, właśnie w Diagenie i jestem z niego baaardzo zadowolona :)

Kasia27
    p19uyx8dgi2niu08.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2017, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Osnowa wrote:
    JA miałam przez brzuch i na dzisiejszej wizycie tez juz przez brzuszek :)

• melbusia88 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2017, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annesa wrote:
    Ja obecnie jestem u dr Anny Jędrzejczak w Krakowie. Bardzo miła doktor, odpowiada na pytania, ale brakuje mi tego czegoś, albo ja jestem uprzedzona po swoich przejściach..

PS.
    Mamy taki sam suwaczek :) 7 lipiec termin ?
    Diagen polecałam, bo widziałam, że są dziewczyny ze Szczecina lub okolic ;-) Ja mam suwaczek trochę opóźniony, bo dziś pyknął 13 tydz, mam termin na 5 lipca, a wg usg na 4. Ale różnica prawie żadna między nami te 2-3 dni :-) Poznałaś płeć na prenatalnych?

l22n6iyek016fbg8.png
‹‹ 366 367 368 369 370 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ