X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • Magic Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2017, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaaq powiedz jak się czujesz? Nieco lepiej. Czytałam że krwiaksie niezmiejszył więc może tak zostanie albo będzie się wchlaniał. Czego bardzo ci życzę

magdaaq lubi tę wiadomość

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • Magic Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2017, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annesa wrote:
    Ja płakać nie będę, nie ma to dla mnie naprawdę znaczenia ;) gorzej z mężem, bo jak to facet chce mieć syna i zostawić nazwisko w rodzinie :D
    U nas podobnie. W 12tc mi lekarka powiedziała że chłopak ja z mężem uradowani A tydzień później na nieplanowanej wizycie z powodu krwawienia lekarka "ooo cipcia" A ja oczy jak 5zł. Także lepiej się nie nastawić :)

muminka83 lubi tę wiadomość

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2017, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magic wrote:
    magdaaq powiedz jak się czujesz? Nieco lepiej. Czytałam że krwiaksie niezmiejszył więc może tak zostanie albo będzie się wchlaniał. Czego bardzo ci życzę
    Leze leze leze. Nie mam tak duzych boli jak mialam wiec moze jednak cos lepiej sie dzieje ale...zostawiam to wszystko w rękach opatrznosci. Teraz dopadlo mnie przeziębienie wiec smaram kaszle-potrzebne to jak w dupie koszula. Napinanie brzucha teraz wogole nie wskazane ale nic zrobic nie moge.
    U nas spanie z Lena to byla czysta moja wygoda i lenistwo bo karmiac nie miałam ochoty wstawać za duzo:-) a tak sie wysypiamy.
    Moj gin nigdy na badaniu w 12tyg nie patrzy nawet na płeć. Poznalam w 15tyg bo faktycznie Lena rozlozyla sie idealnie i nie bylo wątpliwości:-))

Magic lubi tę wiadomość

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • Ineczka Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2017, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry kochane :) Trochę nadrobiłam trochę przeleciałam wzrokiem:) Cieszę się z wizyt i dobrych wiadomości :) Kilka dni temu przywitalismy drugi trymestr :) Mdłości od tygodnia brak jedyne co to piersi bola wiec mogłam się cieszyć jedzeniem na święta :) Co do spania z maluszkiem to nas innej opcji niż spanie w sypialni z łóżeczkiem nie ma bo mamy tylko dwa pokoje nie wiem jak sytuacja sie rowzwinie nasze plany swoje a życie swoje, ale chcielibyśmy, żeby dzidziuś spał u siebie w łóżeczku,dlatego myślimy nad łóżeczkiem z funkcja dostawki do łóżka, żebym mogła karmić, ale miał ze tak powiem swoją przestrzeń :) Ktoś może korzystał z takiego łóżeczka i może coś o nim opowiedzieć ?:) Płeć jeszcze nie jest nam znana czekamy na 24 stycznia niedługo powinny być wyniki testu Pappa, ale i tak muszę z nimi poczekać do wizyty bo idą od razu do ginekologa i dopiero są przeliczane na jakieś tam jednostki :)

v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2017, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ineczka wrote:
    Dzień dobry kochane :) Trochę nadrobiłam trochę przeleciałam wzrokiem:) Cieszę się z wizyt i dobrych wiadomości :) Kilka dni temu przywitalismy drugi trymestr :) Mdłości od tygodnia brak jedyne co to piersi bola wiec mogłam się cieszyć jedzeniem na święta :) Co do spania z maluszkiem to nas innej opcji niż spanie w sypialni z łóżeczkiem nie ma bo mamy tylko dwa pokoje nie wiem jak sytuacja sie rowzwinie nasze plany swoje a życie swoje, ale chcielibyśmy, żeby dzidziuś spał u siebie w łóżeczku,dlatego myślimy nad łóżeczkiem z funkcja dostawki do łóżka, żebym mogła karmić, ale miał ze tak powiem swoją przestrzeń :) Ktoś może korzystał z takiego łóżeczka i może coś o nim opowiedzieć ?:) Płeć jeszcze nie jest nam znana czekamy na 24 stycznia niedługo powinny być wyniki testu Pappa, ale i tak muszę z nimi poczekać do wizyty bo idą od razu do ginekologa i dopiero są przeliczane na jakieś tam jednostki :)
    Bardzo fajne jest chicco ale..mozna tez kupić klasyczne drewniane ktore ma.odkrecany bok i dostawiasz do lozka i jest fajnie. Lzoeczko posłuży do 3 lat a chicco do hmmm.6-7mcy...
    Oski tak spal.i to było extra rozwiązanie.

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • kkarolina89 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2017, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annesa wrote:
    Tak, byłam w 12 tyg i gin stwierdziła że na 90% będzie CHŁOPAK! Mąż zachwycony, ale kazałam mu się nie nastawiac jak nie będzie stu procentowej pewności :)

Kto tak jak ja w pierwszej ciąży?

Ja w pierwszej w ciazy :) dzisiaj bylam na zwyklej wizycie i mojej gin, sprawdzila szyjke, macice, lozysko i wszystko ok :) kolejna wizyta 25.01, znow 4 tygodnie oczekiwania :D

qb3c20mm6mszqqpm.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2017, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annesa wrote:
    Tak, byłam w 12 tyg i gin stwierdziła że na 90% będzie CHŁOPAK! Mąż zachwycony, ale kazałam mu się nie nastawiac jak nie będzie stu procentowej pewności :)

U mnie tak samo, też powiedział, że na 90 % chłopak, ale jeszcze liczę po cichu, że może się pomylił ;-)Bo żadnych ptaszków nie widział, a jedynie białe plamki w kroku, które rzekomo świadczą o wykształcających się jajeczkach. Też jestem w pierwszej ciąży :-)

l22n6iyek016fbg8.png
  • annesa Przyjaciółka

Wysłany: 28 grudnia 2017, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magic wrote:
    U nas podobnie. W 12tc mi lekarka powiedziała że chłopak ja z mężem uradowani A tydzień później na nieplanowanej wizycie z powodu krwawienia lekarka "ooo cipcia" A ja oczy jak 5zł. Także lepiej się nie nastawić :)

Czym było spowodowane krwawienie? :(

m3sx43r846v2zvad.png
  • annesa Przyjaciółka

Wysłany: 28 grudnia 2017, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkarolina89 wrote:
    Ja w pierwszej w ciazy :) dzisiaj bylam na zwyklej wizycie i mojej gin, sprawdzila szyjke, macice, lozysko i wszystko ok :) kolejna wizyta 25.01, znow 4 tygodnie oczekiwania :D

Ja mam 22.01 i chyba jajko zniose do tego czasu ;) chyba będę się umawiać co 3 tyg :D

Macie zdjęcia swoich fasolek ? Chociaż chyba już nie takich fasolek:))

m3sx43r846v2zvad.png
  • Ineczka Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2017, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaaq wrote:
    Bardzo fajne jest chicco ale..mozna tez kupić klasyczne drewniane ktore ma.odkrecany bok i dostawiasz do lozka i jest fajnie. Lzoeczko posłuży do 3 lat a chicco do hmmm.6-7mcy...
    Oski tak spal.i to było extra rozwiązanie.
    Oglądałam chicco tylko niestety nie wiem jak to nazwać na dole ma szeroki rozstaw tych nóżek i my mamy łóżko z szufladami wiec nie mamy ich jak wsunąć pod łóżko zostaje nam opcja drewniana z takim boczkiem :) Na allegro widziałam fajne nawet można potem zrobić z tego kołyskę gdyby ktoś miał ochotę wiec kilka rozwiązań w jednym a przy nie za dużym mieszkanku to bardzo przydatne ;)

v5abi09kg49ph79h.png
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
  • Ineczka Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2017, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annesa wrote:

Tez jest to moja pierwsza ciąża :)

v5abi09kg49ph79h.png
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2017, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :)

My starsza córkę odkladalismy do łóżeczka a z młodszą mi się nie chciało:p i spała z nami tak do roku. Później dostała łóżko i śpi u siebie. Teraz czasem do Nas przyjdą jak coś im się śni czy coś. Narazie śpimy w 1 pokoju 25m ma :p ale szkoda mi trochę spać w salonie i mocno zastanawiam się jak to rozwiązać. Bo zmieści Nam się łóżeczko bez problemu. I nie chce żeby dziewczyny cierpiały bo dziecko będzie je budzić. Mam nadzieję że jeszcze max 2 lata dom będzie wychowany i zamieszkamy w nim :)

• anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2017, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy teraz 110m ale tylko 3 pokoje a jeden zajmuje babcia. Czyli mamy ok 85 m plus ogród. Powierzchnia duża ale kolejnego pokoju nie wyczarujesz bo nie ma okien

• annesa Przyjaciółka

Wysłany: 28 grudnia 2017, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ineczka wrote:
    Tez jest to moja pierwsza ciąża :)

I jak się czujecie? Ja walczę nadal z mdłościami. Dziś rano jadąc do pracy mąż musiał się dwa razy zatrzymywać, bo żołądek chciało mi wyrwać :(

Nie wiem czy się uda, ale wstawiam sprawce:D

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/5fb36bf74558.jpg

mięsko, karolcia87, magdaaq lubią tę wiadomość

m3sx43r846v2zvad.png
  • annesa Przyjaciółka

Wysłany: 28 grudnia 2017, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anecz_kaa wrote:
    My mamy teraz 110m ale tylko 3 pokoje a jeden zajmuje babcia. Czyli mamy ok 85 m plus ogród. Powierzchnia duża ale kolejnego pokoju nie wyczarujesz bo nie ma okien

Ja też nie wiem jak logistycznie to rozpracowac. Nasz dom ma ok 120m2 dwu piętrowy i problem taki ze pokój dziecka który chce zrobić jest na górze a jednak więcej czasu spędza się na dole w kuchni /salonie. Latać góra dół nie będzie mi się chciało raczej , myślałam nawet o dwóch lozeczkach na górze i na dole ale nie wiem czy to dobre dla dziecka zmieniać mu co chwile miejsce spania :(?

m3sx43r846v2zvad.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2017, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annesa wrote:
    I jak się czujecie? Ja walczę nadal z mdłościami. Dziś rano jadąc do pracy mąż musiał się dwa razy zatrzymywać, bo żołądek chciało mi wyrwać :(

Nie wiem czy się uda, ale wstawiam sprawce:D

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/5fb36bf74558.jpg
    Mi minęło tak po prostu z dnia na dzień w 12 t 2 d :-D i na razie (odpukać) nie wróciło :-) Poczekaj jeszcze chwilkę, na pewno będzie lepiej.

l22n6iyek016fbg8.png
  • Sabinkak Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2017, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) ja już po usg genetycznym :) wyniki pappa i przeliczenie odbieram za tydzień :) na usg lekarz stwierdził, że wszystko wyglada pięknie, prawidłowa kość nosowa, przeciętność karkowa, przepływy i serduszko :) głowy nie da, ale raczej chłopak :) trochę się uspokoiłam, kolejna wizyta już normalna 5 stycznia, więc całkiem niedługo :)

melbusia88, magdaaq, Agniechaaaa, Ineczka, karolcia87, Lena21, Carolline, Marikita lubią tę wiadomość

ca5c089614.png

morfologia nasienia 0% :(

październik - startujemy z ivf :)
    18.10 - punkcja, mamy 7 jajeczek
    Tylko 2 zarodeczki :( od 20 października z mamusią :)
    28.10 piękne dwie kreseczki :)
  • Magic Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2017, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annesa wrote:
    Czym było spowodowane krwawienie? :(
    W sumie to niczym bo nie znalazła powodu krwawienia,ale brałam acardu i to może od niego. Niby stwierdziła że łożysko naxhodziło na ujście szyjki. Ale wszystko skończyło się dobrze i urodziłam córcie :)

magdaaq lubi tę wiadomość

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2017, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magic wrote:
    W sumie to niczym bo nie znalazła powodu krwawienia,ale brałam acardu i to może od niego. Niby stwierdziła że łożysko naxhodziło na ujście szyjki. Ale wszystko skończyło się dobrze i urodziłam córcie :)
    Acard akurat dobra rzecz bo dzięki niemu skrzepy się nie pojawiają.

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • Magic Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2017, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anecz_kaa wrote:
    Fuck wiesz że mam ten sam problem? Mamy niecałe 100m 2 pokoje,salon z jadalnią i kuchnią,wc i łazienka ale mamy piętro. Strasznie głupio zrobiliśmy bo przy remoncie na poddaszu powinny być nasze dwa pokoje do spania A na dole salon+jadalnią+kuchnia I łazienka z wc ale chciałam być mądrzejsza i teraz mamy problem. Boalbo my spimy na górze albo dzieci...a wiadomo czasami przychodza w nocy. Ale jest plan dostawienia jeszcze 1 pokoju na parterze. Zobaczmy

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
‹‹ 368 369 370 371 372 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ