LIPIEC 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
annesa wrote:Ja płakać nie będę, nie ma to dla mnie naprawdę znaczenia
gorzej z mężem, bo jak to facet chce mieć syna i zostawić nazwisko w rodzinie
muminka83 lubi tę wiadomość
Lilianka 1.05.2015
Oliwierek 17.08 2016
Kornel 23.06.2018 -
Magic wrote:magdaaq powiedz jak się czujesz? Nieco lepiej. Czytałam że krwiaksie niezmiejszył więc może tak zostanie albo będzie się wchlaniał. Czego bardzo ci życzę
U nas spanie z Lena to byla czysta moja wygoda i lenistwo bo karmiac nie miałam ochoty wstawać za duzo:-) a tak sie wysypiamy.
Moj gin nigdy na badaniu w 12tyg nie patrzy nawet na płeć. Poznalam w 15tyg bo faktycznie Lena rozlozyla sie idealnie i nie bylo wątpliwości:-))
Magic lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry kochane
Trochę nadrobiłam trochę przeleciałam wzrokiem:) Cieszę się z wizyt i dobrych wiadomości
Kilka dni temu przywitalismy drugi trymestr
Mdłości od tygodnia brak jedyne co to piersi bola wiec mogłam się cieszyć jedzeniem na święta
Co do spania z maluszkiem to nas innej opcji niż spanie w sypialni z łóżeczkiem nie ma bo mamy tylko dwa pokoje nie wiem jak sytuacja sie rowzwinie nasze plany swoje a życie swoje, ale chcielibyśmy, żeby dzidziuś spał u siebie w łóżeczku,dlatego myślimy nad łóżeczkiem z funkcja dostawki do łóżka, żebym mogła karmić, ale miał ze tak powiem swoją przestrzeń
Ktoś może korzystał z takiego łóżeczka i może coś o nim opowiedzieć ?
Płeć jeszcze nie jest nam znana czekamy na 24 stycznia niedługo powinny być wyniki testu Pappa, ale i tak muszę z nimi poczekać do wizyty bo idą od razu do ginekologa i dopiero są przeliczane na jakieś tam jednostki
30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615 -
Ineczka wrote:Dzień dobry kochane
Trochę nadrobiłam trochę przeleciałam wzrokiem:) Cieszę się z wizyt i dobrych wiadomości
Kilka dni temu przywitalismy drugi trymestr
Mdłości od tygodnia brak jedyne co to piersi bola wiec mogłam się cieszyć jedzeniem na święta
Co do spania z maluszkiem to nas innej opcji niż spanie w sypialni z łóżeczkiem nie ma bo mamy tylko dwa pokoje nie wiem jak sytuacja sie rowzwinie nasze plany swoje a życie swoje, ale chcielibyśmy, żeby dzidziuś spał u siebie w łóżeczku,dlatego myślimy nad łóżeczkiem z funkcja dostawki do łóżka, żebym mogła karmić, ale miał ze tak powiem swoją przestrzeń
Ktoś może korzystał z takiego łóżeczka i może coś o nim opowiedzieć ?
Płeć jeszcze nie jest nam znana czekamy na 24 stycznia niedługo powinny być wyniki testu Pappa, ale i tak muszę z nimi poczekać do wizyty bo idą od razu do ginekologa i dopiero są przeliczane na jakieś tam jednostki
Oski tak spal.i to było extra rozwiązanie.
-
annesa wrote:Tak, byłam w 12 tyg i gin stwierdziła że na 90% będzie CHŁOPAK! Mąż zachwycony, ale kazałam mu się nie nastawiac jak nie będzie stu procentowej pewności
Kto tak jak ja w pierwszej ciąży?
Ja w pierwszej w ciazydzisiaj bylam na zwyklej wizycie i mojej gin, sprawdzila szyjke, macice, lozysko i wszystko ok
kolejna wizyta 25.01, znow 4 tygodnie oczekiwania
-
annesa wrote:Tak, byłam w 12 tyg i gin stwierdziła że na 90% będzie CHŁOPAK! Mąż zachwycony, ale kazałam mu się nie nastawiac jak nie będzie stu procentowej pewności
Kto tak jak ja w pierwszej ciąży? -
Magic wrote:U nas podobnie. W 12tc mi lekarka powiedziała że chłopak ja z mężem uradowani A tydzień później na nieplanowanej wizycie z powodu krwawienia lekarka "ooo cipcia" A ja oczy jak 5zł. Także lepiej się nie nastawić
Czym było spowodowane krwawienie? -
kkarolina89 wrote:Ja w pierwszej w ciazy
dzisiaj bylam na zwyklej wizycie i mojej gin, sprawdzila szyjke, macice, lozysko i wszystko ok
kolejna wizyta 25.01, znow 4 tygodnie oczekiwania
Ja mam 22.01 i chyba jajko zniose do tego czasuchyba będę się umawiać co 3 tyg
Macie zdjęcia swoich fasolek ? Chociaż chyba już nie takich fasolek:))
-
magdaaq wrote:Bardzo fajne jest chicco ale..mozna tez kupić klasyczne drewniane ktore ma.odkrecany bok i dostawiasz do lozka i jest fajnie. Lzoeczko posłuży do 3 lat a chicco do hmmm.6-7mcy...
Oski tak spal.i to było extra rozwiązanie.Na allegro widziałam fajne nawet można potem zrobić z tego kołyskę gdyby ktoś miał ochotę wiec kilka rozwiązań w jednym a przy nie za dużym mieszkanku to bardzo przydatne
https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
Kto tak jak ja w pierwszej ciąży?
Witam
My starsza córkę odkladalismy do łóżeczka a z młodszą mi się nie chciało:p i spała z nami tak do roku. Później dostała łóżko i śpi u siebie. Teraz czasem do Nas przyjdą jak coś im się śni czy coś. Narazie śpimy w 1 pokoju 25m ma :p ale szkoda mi trochę spać w salonie i mocno zastanawiam się jak to rozwiązać. Bo zmieści Nam się łóżeczko bez problemu. I nie chce żeby dziewczyny cierpiały bo dziecko będzie je budzić. Mam nadzieję że jeszcze max 2 lata dom będzie wychowany i zamieszkamy w nim
-
Ineczka wrote:Tez jest to moja pierwsza ciąża
I jak się czujecie? Ja walczę nadal z mdłościami. Dziś rano jadąc do pracy mąż musiał się dwa razy zatrzymywać, bo żołądek chciało mi wyrwać
Nie wiem czy się uda, ale wstawiam sprawce:D
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/5fb36bf74558.jpgmięsko, karolcia87, magdaaq lubią tę wiadomość
-
anecz_kaa wrote:My mamy teraz 110m ale tylko 3 pokoje a jeden zajmuje babcia. Czyli mamy ok 85 m plus ogród. Powierzchnia duża ale kolejnego pokoju nie wyczarujesz bo nie ma okien
Ja też nie wiem jak logistycznie to rozpracowac. Nasz dom ma ok 120m2 dwu piętrowy i problem taki ze pokój dziecka który chce zrobić jest na górze a jednak więcej czasu spędza się na dole w kuchni /salonie. Latać góra dół nie będzie mi się chciało raczej , myślałam nawet o dwóch lozeczkach na górze i na dole ale nie wiem czy to dobre dla dziecka zmieniać mu co chwile miejsce spania?
-
annesa wrote:I jak się czujecie? Ja walczę nadal z mdłościami. Dziś rano jadąc do pracy mąż musiał się dwa razy zatrzymywać, bo żołądek chciało mi wyrwać
Nie wiem czy się uda, ale wstawiam sprawce:D
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/5fb36bf74558.jpgi na razie (odpukać) nie wróciło
Poczekaj jeszcze chwilkę, na pewno będzie lepiej.
-
Hej
ja już po usg genetycznym
wyniki pappa i przeliczenie odbieram za tydzień
na usg lekarz stwierdził, że wszystko wyglada pięknie, prawidłowa kość nosowa, przeciętność karkowa, przepływy i serduszko
głowy nie da, ale raczej chłopak
trochę się uspokoiłam, kolejna wizyta już normalna 5 stycznia, więc całkiem niedługo
melbusia88, magdaaq, Agniechaaaa, Ineczka, karolcia87, Lena21, Carolline, Marikita lubią tę wiadomość
-
annesa wrote:Czym było spowodowane krwawienie?
magdaaq lubi tę wiadomość
Lilianka 1.05.2015
Oliwierek 17.08 2016
Kornel 23.06.2018 -
Magic wrote:W sumie to niczym bo nie znalazła powodu krwawienia,ale brałam acardu i to może od niego. Niby stwierdziła że łożysko naxhodziło na ujście szyjki. Ale wszystko skończyło się dobrze i urodziłam córcie
-
anecz_kaa wrote:My mamy teraz 110m ale tylko 3 pokoje a jeden zajmuje babcia. Czyli mamy ok 85 m plus ogród. Powierzchnia duża ale kolejnego pokoju nie wyczarujesz bo nie ma okienLilianka 1.05.2015
Oliwierek 17.08 2016
Kornel 23.06.2018