X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2017, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vanillaice wrote:
    Dr Mędrek to mój lekarz prowadzący ciąże, właśnie w Diagenie i jestem z niego baaardzo zadowolona :)
    On cały czas taki jajcarz :-) ? My pękaliśmy ze śmiechu z mężem. Z ciekawości - ile bierze za wizytę?

l22n6iyek016fbg8.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2017, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Osnowa wrote:
    Hej. Ja dostałam właśnie namiary na tego Pana doktora, ale w tym terminie w którym ja muszę mieć zrobione jest on na urlopie, także jestem umówiona do dr Wojciecha, ale nie pamiętam nazwiska :)
    Jakby co, to jeszcze koleżanka poleca dr Bilara w Diagen, też była zadowolona.

l22n6iyek016fbg8.png
  • Vanillaice Ekspertka

Wysłany: 27 grudnia 2017, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:
    On cały czas taki jajcarz :-) ? My pękaliśmy ze śmiechu z mężem. Z ciekawości - ile bierze za wizytę?
    Tak, cały czas :). Jak się do niego wchodzi od razu napięcie znika :). A za wizytę z usg place 150 zł, więc raczej nie jest to dużo, zwłaszcza, że pracują na bardzo dobrym sprzęcie.

Kasia27
    p19uyx8dgi2niu08.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2017, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shadee wrote:
    brzuch
    Ja pierwsze usg genetyczne ( w pierwszej ciąży) miałam tak i tak. Bo jeszcze lekarz stan szyjki oceniał.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2017, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje wyników :) ja genetyczne mam 3.01 i to bedzie 13tc0d. :)

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2017, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vanillaice wrote:
    Tak, cały czas :). Jak się do niego wchodzi od razu napięcie znika :). A za wizytę z usg place 150 zł, więc raczej nie jest to dużo, zwłaszcza, że pracują na bardzo dobrym sprzęcie.
    To faktycznie niedużo. Gdybym nie była zadowolona ze swojego lekarza prowadzącego, to pewnie bym się na niego też zdecydowała. To pewnie pokusi się u ciebie o określenie płci na prenatalnych. U mnie "wróży" chłopca, chociaż mówił, że w grudniu miał dwie skuchy, bo przyszły panie na połówkowe i z chłopców zrobiły się panny ;-) Więc to jeszcze niewiążące.

l22n6iyek016fbg8.png
  • Vanillaice Ekspertka

Wysłany: 27 grudnia 2017, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:
    To faktycznie niedużo. Gdybym nie była zadowolona ze swojego lekarza prowadzącego, to pewnie bym się na niego też zdecydowała. To pewnie pokusi się u ciebie o określenie płci na prenatalnych. U mnie "wróży" chłopca, chociaż mówił, że w grudniu miał dwie skuchy, bo przyszły panie na połówkowe i z chłopców zrobiły się panny ;-) Więc to jeszcze niewiążące.
    Chciałabym już się dowiedzieć ale też cały czas bardzo się boję czy wszystko ok. Wracając do dr Mędrka naprawdę polecam,na pierwszej wizycie dał swoj prywatny numer telefonu, aby dzwonić w razie potrzeby, kiedy przychodza jakieś wyniki daje znać czy wszystko ok, wszystko dokładnie omawia i tłumaczy, ogólnie super :)

Kasia27
    p19uyx8dgi2niu08.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2017, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vanillaice wrote:
    Chciałabym już się dowiedzieć ale też cały czas bardzo się boję czy wszystko ok. Wracając do dr Mędrka naprawdę polecam,na pierwszej wizycie dał swoj prywatny numer telefonu, aby dzwonić w razie potrzeby, kiedy przychodza jakieś wyniki daje znać czy wszystko ok, wszystko dokładnie omawia i tłumaczy, ogólnie super :)
    Super :-) ja też mam takiego lekarza w Szczecinie, jest mega cierpliwy, wyrozumiały i zawsze mnie uspokoi, zawsze odbierze telefon, jak krwawiłam i dzwoniłam o 20, to powiedział, że mogę przyjechać jeszcze tego samego dnia, mimo, że wiedział, że droga mi zajmie 1,5 godz. więc wizyta byłaby min o 21.30. Ale to po prostu lekarz z powołania, jakich niewiele teraz. Dobrze, że na takich trafiłyśmy. Dla mnie poczucie bezpieczeństwa, tego, ze jestem w dobrych rękach w ciąży jest tak samo ważne jak profesjonalizm lekarza.

l22n6iyek016fbg8.png
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2017, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na sylwestra do znajomych:)

Usg mi już ostatnio przez brzuch robił a prenatalne mam już w piątek :) czekam z niecierpliwością i trochę się stresuje.

Dziewczyny zazdroszczę że poznalyscie płeć:)) może mi też się poszczęści ;)

Magda może lepiej tak dla Lenki ? Domyślam się że Tobie jest ciężko ale każdy dzień to zwycięstwo ;)

Mnie już 2 dzień boli głowa.... pije dużo wczoraj apap brałam bo nie wyrabialam już.

• Ove Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2017, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny, super wieści!
    gratuluję poznania płci! ja się na kolejną wizytę umówiłam do swojego gin dopiero na 17-ego stycznia. Chyba jajko zniosę do tego czasu :).

Mam pytanko, może ktoś mnie poratuje: czy w ciąży można przyjmować probiotyki dopochwowe typu inVag? Wydaje mi się, że nie powinno być przeciwwskazań, ale w internetach czytam, że dla ciężarnych lepsze są doustne i zastanawiam się, jak to jest...

w4sqgox1ip3g0r0c.png

iv09i09ki84d2sju.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2017, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkich też chcę dołączyć jestem w 13 tygodniu i jest to moja 3 ciąża gratuluję wszystkim przyszłym mamą

Marikita lubi tę wiadomość

• Nalia Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2017, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ove wrote:
    dziewczyny, super wieści!
    gratuluję poznania płci! ja się na kolejną wizytę umówiłam do swojego gin dopiero na 17-ego stycznia. Chyba jajko zniosę do tego czasu :).

Mam pytanko, może ktoś mnie poratuje: czy w ciąży można przyjmować probiotyki dopochwowe typu inVag? Wydaje mi się, że nie powinno być przeciwwskazań, ale w internetach czytam, że dla ciężarnych lepsze są doustne i zastanawiam się, jak to jest...
    Ja przyjmuje lactovaginal z polecenia lekarza (dopochwowo).

Ove lubi tę wiadomość

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2017, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A termin na 3.07.2018

• annesa Przyjaciółka

Wysłany: 28 grudnia 2017, 06:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:
    Diagen polecałam, bo widziałam, że są dziewczyny ze Szczecina lub okolic ;-) Ja mam suwaczek trochę opóźniony, bo dziś pyknął 13 tydz, mam termin na 5 lipca, a wg usg na 4. Ale różnica prawie żadna między nami te 2-3 dni :-) Poznałaś płeć na prenatalnych?

Tak, byłam w 12 tyg i gin stwierdziła że na 90% będzie CHŁOPAK! Mąż zachwycony, ale kazałam mu się nie nastawiac jak nie będzie stu procentowej pewności :)

Kto tak jak ja w pierwszej ciąży?

Sabinkak lubi tę wiadomość

m3sx43r846v2zvad.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2017, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annesa wrote:
    Tak, byłam w 12 tyg i gin stwierdziła że na 90% będzie CHŁOPAK! Mąż zachwycony, ale kazałam mu się nie nastawiac jak nie będzie stu procentowej pewności :)

Kto tak jak ja w pierwszej ciąży?
    W pierwszej ciąży tak miałam. Miała być Amelka. Bardzo się nastawiłam. Był to 12 tydz a w 22 na badaniu wyszedł chłopiec i mój mąż się śmiał z lekarzem a ja płakałam bo .... No ale potem to już luz. Dlatego nie biorę do siebie w 12 tyg nigdy informacji o płci

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• annesa Przyjaciółka

Wysłany: 28 grudnia 2017, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muminka83 wrote:
    W pierwszej ciąży tak miałam. Miała być Amelka. Bardzo się nastawiłam. Był to 12 tydz a w 22 na badaniu wyszedł chłopiec i mój mąż się śmiał z lekarzem a ja płakałam bo .... No ale potem to już luz. Dlatego nie biorę do siebie w 12 tyg nigdy informacji o płci

Ja płakać nie będę, nie ma to dla mnie naprawdę znaczenia ;) gorzej z mężem, bo jak to facet chce mieć syna i zostawić nazwisko w rodzinie :D

m3sx43r846v2zvad.png
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2017, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anecz_kaa wrote:
    Ja na sylwestra do znajomych:)

Usg mi już ostatnio przez brzuch robił a prenatalne mam już w piątek :) czekam z niecierpliwością i trochę się stresuje.

Dziewczyny zazdroszczę że poznalyscie płeć:)) może mi też się poszczęści ;)

Magda może lepiej tak dla Lenki ? Domyślam się że Tobie jest ciężko ale każdy dzień to zwycięstwo ;)

Mnie już 2 dzień boli głowa.... pije dużo wczoraj apap brałam bo nie wyrabialam już.
    Pewnie kochana to małe dziecko i nie zmusze jej:) idzie gdzie chce i do kogo. Nie będzie tego pamiętała a za pol.roku wszystko nadrobimy.

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2017, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nati7794 wrote:
    Witam wszystkich też chcę dołączyć jestem w 13 tygodniu i jest to moja 3 ciąża gratuluję wszystkim przyszłym mamą
    Witamy!

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2017, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fotel dobra rzecz w dziecięcym pokoju ale wszystko wychodzi w praniu:) wygodniej jest spać w łóżku:-) ja nie żałuję ze Lena śpi z nami ale też nie zamierzam z nią spać do 5rz bo tu padły słowa że ktoś nie zamierza spać lata z dzieckiem. W gruncie rzeczy to.od nas zależy kiedy dziecko emigruje a nie od dziecka. Lena w 1 dzień miala.lekcje życia że w.dzień musi spac w łóżeczku i mama nie da cyca i bez.problemu to zaakceptowala. Gdybym ja miala to.wybrać to ja bym miała problem.
    A plan jest taki że na wiosnę wyprowadza się do pokoju brata i będą spać już razem każdy w swoim łóżku. Narazie jest nam dobrze jak jest. Ja.w nocy nadrabiam tulaski.których brakuje mi.w dzień bo ta mała piczka nie przyjdzie a mąż bez.problemu wstanie i da małej pić w łóżku jak.się przebudza.
    To.tylko od nas rodziców zależy jak sobie to poukladamy. Takze drogie przyszłe mamy zróbcie jak Wam serce podpowiada a nie koleżanka.

Magic, muminka83, Carolline, Sabinkak lubią tę wiadomość

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • Magic Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2017, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć.
    Poczytałam i serdecznie gratuluję wszystkim udanych wizyt i poznania maluszków :)
    Magdaaq tu sie zgodzę. Każda n8ech robi jak serce jej podpowiada. Moje dzieci niespały z nami długo-córka 3tygodnie i odkladałam do łóżeczka obok naszego A syna po 2 miesiącu odkladałam. Dla mnie spanie z dzieckiem jest męczące bo jestem w ciągłym plytkim śnie. Teraz pare dni Lilka z nami spała bo czegoś się bała ale dzisiaj już sami spali w pokoju. Ja nikogo nie krytykuje za to jak śpi z własnym dzieckiem.
    U nas mega sprawdziło się łóżeczko z funkcją bujania. Rewelacja. Przy Oliśku bujanie nie było potrzebne ale przy Lilce już sporo ja bujałam.

magdaaq, muminka83 lubią tę wiadomość

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
‹‹ 367 368 369 370 371 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ