LIPIEC 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Magic wrote:magdaaq wiesz powiedziałam że pracuje ale prawda jest taka że ja kocham to co robię więc czuje się jakbym nie pracowała. Jestem stylistyką paznokci
moja praca moja pasja ❤ to moje pierwsze dziecko
zajmuje się tym od 18 roku życia
Ja jestem stylistka rzesczemu nie pracujesz? Źle się czujesz?
-
magdaaq wrote:Wogole Magic jakas bliska mojemu sercu jesteś. Ale czemu? Cholera wie
:*
annesa mega mdłości i wymioty. A poza tym póki 1 trymestr nie minie boje się siedzieć 8 czy 10 hmagdaaq lubi tę wiadomość
Lilianka 1.05.2015
Oliwierek 17.08 2016
Kornel 23.06.2018 -
Magic wrote:Cześć z rana
Cynamonkowaaa mi strasznie spuchły bo sporo przytyłam i w 6 miesiącu chodziłam bez obrączki i pierścionka. Po ciąży ledwo weszło mi złoto na palce. Także to zależy. Jedne są szczuplejsze po ciąży A jak akurat z tych co nie wracają do wagi sprzed ciąży
Ja czekam tylko aż najgorszy okres minie i wracam do pracy:)
Biorę pod uwagę ze w pewnym momencie nie będę mogła już nosić pierścionka i pewnie już obrączki (hihi, po nowym roku idziemy zapytać w urzędzie co i jak i szukać sali na kościelny w 2019- tak bym chciała). Ale jak teraz nie zmniejszę to boje się ze zgubie. Ja mam bardzo małe paluszki- rozmiar 9. Zmniejszam właśnie do swojego rozmiaru bo dostałam 10
Wiec jest to dosłownie 1mm na obwodzie. Póki co nosze pierścionek na środkowym palcu lewej ręki wiec trochę nie bardzo jak na zaręczynowy
Mam nadzieje ze po ciazy szybko moje złoto zaloze, ogólnie nie mam tendencji do tycia. Teraz przytyłam tylko kilo i wazę 55 przy 165cm i ciagle chodzę w swoich spodniach a brzuszka nie widać dla postronnych w ogóle
A wg ostatniego USG dzisiaj zaczyna się 12tc (11+0)
Tylko my widzimy różnice jak dobrze pojem
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2017, 09:53
Magic, magdaaq lubią tę wiadomość
-
Ja miałam tak z Olisiem. Ledwo przeżyłam. A ż Lilką pikuś. Ciekawe jak teraz będzie.
To mojej postury jesteśja przygode z ciążach zaczęłam z wagą 57 i 164cm:) teraz jest mnie więcej
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2017, 09:48
Lilianka 1.05.2015
Oliwierek 17.08 2016
Kornel 23.06.2018 -
anecz_kaa wrote:Wogole w poczekalni są 3 ciężarne ja siedzę bo prawie zemdlalam a ludzie udają że nie widzą ich brzuchow
-
Dziewczyny n9rmalnie zalamka nie wiem co robic....moja dwulatka ma 39.5 stopni i juz 5 razy zwymiotowala....dzwonilam do naszej przychodni (prywatna z podpusanym kontraktem NFZ)i probowalam zapisac dziecko a oni,ze maja tylko jedna pediatre i nie dopisza bo bie ma miejsc....mowie,ze nie moge gdzies daleko pojechac bo mam lezaca ciaze a rejestracja swoje,ze nie ma miejsc ....Zadzwonilamdo dwoch prywatnie pediatrow w okolicy maja urlopy,zadzwonilam do juz panstwowej przychodni brak miejsc k...wa przeciez nie zadzwonie pi katetje bo jak mam pojechac?? Jeju doradzcie mi bo z tego stresu juz nie mysle....
-
Magic wrote:Ja miałam tak z Olisiem. Ledwo przeżyłam. A ż Lilką pikuś. Ciekawe jak teraz będzie.
To mojej postury jesteśja przygode z ciążach zaczęłam z wagą 57 i 164cm:) teraz jest mnie więcej
-
PixiDixi wrote:Dziewczyny n9rmalnie zalamka nie wiem co robic....moja dwulatka ma 39.5 stopni i juz 5 razy zwymiotowala....dzwonilam do naszej przychodni (prywatna z podpusanym kontraktem NFZ)i probowalam zapisac dziecko a oni,ze maja tylko jedna pediatre i nie dopisza bo bie ma miejsc....mowie,ze nie moge gdzies daleko pojechac bo mam lezaca ciaze a rejestracja swoje,ze nie ma miejsc ....Zadzwonilamdo dwoch prywatnie pediatrow w okolicy maja urlopy,zadzwonilam do juz panstwowej przychodni brak miejsc k...wa przeciez nie zadzwonie pi katetje bo jak mam pojechac?? Jeju doradzcie mi bo z tego stresu juz nie mysle....
-
Magic wrote:Ja miałam tak z Olisiem. Ledwo przeżyłam. A ż Lilką pikuś. Ciekawe jak teraz będzie.
Moja mama 10kg tylko ze mną i teraz ciagle wazy niecałe 60kg, a dwa lata temu ważyła jeszcze może z 53-54
U mnie w rodzinie w ogóle nie ma tendencji do tycia, ja zawsze chudłam jak już, rok temu ok 50kg ważyłam, przed ciąża trochę się za siebie wzielam bo nie mogłam zajść i już wszystkiego się łapałam.
A z ciekawości, ile tylas w ciążach? No i ta obrączkę jednak wcisnęłas? -
magdaaq wrote:Przede wszystkim pediatra nie może Ci odmówić. To jest chore jak ja słyszę w swojej przychodni ze nie ma nr prosze przyjsc i pytac czy lekarz przyjmie. Zawsze przyjmuje. Czy ma kto isc z Twoja corka do lekarza?
No to faktycznie sama nie pójdziesz... A pediatra z tej przychodni? Nie ma wizyt domowych?Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2017, 10:00
-
PixiDixi wrote:Magda ja wiem ,ze nue ma prawa i ci dalej nic....dupa wielka jestem sama z dziecmi. Dziadki po 300km od nas maz w delegacji. Sama jestem i nie ma na kogo liczyc niestety. Dzwonilam do Warszawy i za daleko pediatrze przyjechac.
Podawaj jej plyny malymi lyczkami bo wieksza.ilość od razu zwymiotuje. Jesli wymioty beda sie utrzymywać razem.z temp to wymagana jest hospitalizacja bo moze sie odwodnic to male dziecko. I wtedy jesli masz taka dupna sytuacje ja bym sie nie pierdzielila i dzwonila.na pogotowie
-
PixiDixi wrote:Magda ja wiem ,ze nue ma prawa i ci dalej nic....dupa wielka jestem sama z dziecmi. Dziadki po 300km od nas maz w delegacji. Sama jestem i nie ma na kogo liczyc niestety. Dzwonilam do Warszawy i za daleko pediatrze przyjechac.
Małej rób letnie okłady. Podawaj na zmianę co 2 godziny ibum i paracetamol. Orsolinetki to kroplówki w płynie. Podaj. Możesz też węgiel aktywny w płynie.
To powinno pomóc. Żadnych soków i owoców.
Ryż ewentualnie . Więcej niech pije. -
Cynamonkowaaa wrote:A mama jakoś więcej przytyła? Bo podobno to się dziedziczy trochę
Moja mama 10kg tylko ze mną i teraz ciagle wazy niecałe 60kg, a dwa lata temu ważyła jeszcze może z 53-54
U mnie w rodzinie w ogóle nie ma tendencji do tycia, ja zawsze chudłam jak już, rok temu ok 50kg ważyłam, przed ciąża trochę się za siebie wzielam bo nie mogłam zajść i już wszystkiego się łapałam.
A z ciekawości, ile tylas w ciążach? No i ta obrączkę jednak wcisnęłas?
Z Lena 15 kg i szybko zeszlam z wagi po takze tera startuje z nizszej wagi w 3 ciąży niz z Lenka.
-
Choć to brzmi drastycznie to już kilkoro pediatrów mi mówiło że taka temperatura u dzieci nie wpływa negatywnie. Ważne by nie było powyżej 40,5 c. Trzeba od 38 podawać coś ja zbicie. Możesz w czopkach jeśli już nie ma kupek. W razie w dzwon na pogotowie. Buziaki Kochana
PixiDixi lubi tę wiadomość