Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2017, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi musza Was przyjąć jeżeli by nie chcieli wystroju użyć magicznego zdania: proszę mi podpisać, ze odmawianie udzielenia pomocy i odrazu przyjmą możesz być pewna. Trzymam za Was kciuki!

P.s wymioty gigant wróciły bede dzis modlić sie w toalecie

PixiDixi lubi tę wiadomość

• Britty Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2017, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena21 wrote:
    Chciałam Wam pokazać nasze wczorajsze szczęście, na USG wszystko ok, na pappe się nie zdecydowałam. Dla mnie to było naprawdę ogromne przeżycie i dla mojego męża tez, ten widok zapamiętamy do końca życia <3 coś mu dynda między nogami, ale lekarz mówi ze na 1 badaniu nie da więcej niż 70%

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c537138ef317.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/54f556047b8d.jpg

Kochana miałaś robione 4d? Śliczny maluszek!!! <3 zazdroszczę ze masz to juz za sobą! :-*

02.09.2020 Gabryś <3
    dqprj48a0vyap3wu.png
    22.07.2018 Zuzanka <3
    gg64t5odwuht857b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2017, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cuddlemuffin wrote:
    Ja się tak zastanawiam.. Kiedy Wam te cukry mierzyli? Bo mi tylko raz przy okazji wizyty u endokrynologa zrobili z resztą badań nawet nie na czczo a na badania krwi też mi nie każą nigdy na czczo przychodzić - to skąd Wy wiecie że macie kontrolować czy coś? Może to w pl są inne zasady? Tu w DE test obciążenia glukozą jest bodajze w 28 tc..
    Ja cukier miałam badany teraz przed każda wizytą (na szczęście zawsze było w normie)

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2017, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaaq wrote:
    Cudnie:-) w identycznym czasie bylam z Lenka i mam podobne zdjecia to.jest widok i pamiatka na cale zycie. Niech Was teraz to prowadzi optymistycznie az do.spotkania po 2 str brzucha:-)
    Słodki maluszek :)

• anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2017, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muminka83 wrote:
    Ibum dla dzieci i paracetamol to podobno różne leki. Moja córka nigdy nie miała takiej gorączki i nigdy nie była chora ale gdy pytałam pediatry mówił że tak można. Więc teraz mam i zagwozdke. Węgiel aktywny w płynie wiadomo że nie daje się całej butelki. No ale przyjmuje wiedzę bo chyba znasz się lepiej więc zapytam lekarza i zobaczymy co on na to. Bo teraz to głupia jestem
    To są różne substancje aktywne ale jeśli temp zejdzie po 1 to nie ma sensu podawać drugiego na zakładkę. Moja córka rok temu miała 41 stopni jakos w grudniu. Wszystko trzeba spokojnie. A co do węgla bym nie dała bo on jest na biegunkę a nie wymioty. Elektrdjglw nie daje przy wymiarach bo efekt odwrotny. Małe lyczki wody z glukoza i np słone paluszki. Dziecko w tym czasie jeść nie musi musi pić

Britty, muminka83, PixiDixi lubią tę wiadomość

• magdaaq Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2017, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cuddlemuffin wrote:
    Ja się tak zastanawiam.. Kiedy Wam te cukry mierzyli? Bo mi tylko raz przy okazji wizyty u endokrynologa zrobili z resztą badań nawet nie na czczo a na badania krwi też mi nie każą nigdy na czczo przychodzić - to skąd Wy wiecie że macie kontrolować czy coś? Może to w pl są inne zasady? Tu w DE test obciążenia glukozą jest bodajze w 28 tc..
    Gluloze z krwi mialam jako 1 badanie a teraz dop bede miala obciążenie glukoza. Ale ja cukrzycy nie mam wiec tez potrzeby brak czestszego badania.

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • Britty Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2017, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:
    PixiDixi musza Was przyjąć jeżeli by nie chcieli wystroju użyć magicznego zdania: proszę mi podpisać, ze odmawianie udzielenia pomocy i odrazu przyjmą możesz być pewna. Trzymam za Was kciuki!

P.s wymioty gigant wróciły bede dzis modlić sie w toalecie
    witaj w klubie kochana. Od rana czuje żołądek w gardle boje sie wstac z lozka jak leze ro troche jest lepiej. ale przynajmniej jestem spokojna ze dzidzia rośnie :)

02.09.2020 Gabryś <3
    dqprj48a0vyap3wu.png
    22.07.2018 Zuzanka <3
    gg64t5odwuht857b.png
  • Cynamonkowaaa Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2017, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muminka83 wrote:
    Same wiemy jak to trudny wybór. Sama mam dwoje dzieci. Prawie dwuletnie i 7 letnie i też chyba bym miała dylemat.

Ja mam 160. Gdy zachodziłam w ciążę z synem wychodziłam z wagi 60 kg koniec 68 wróciłam do wagi 55. Potem strasznie przytyłam bo aż do 70 kg. Ta waga wyjściowa przy ciąży z Judyta końcowa 68,5. Chudłam bo zaczęłam dbać o siebie i o to co jem. Dzień po cesarce już było 55 kg. Teraz waga wyjściowa 53 kg i nie chce więcej przytyć jak 8 kg. Jem wszystko ale nie podjadam i ograniczam slodycze
    Ja nie chciałabym przytyć więcej niż 10kg ale czas pokaże. Mówią mi ze mogę przytyć więcej bo jestem bardzo drobna. Na razie waga waha się między 54,5 a 55kg. Ja jem na to na co mam ochotę :) Tylko ze w małych ilościach, jak zawsze z reszta bo mam malutki żołądek ale nie odmawiam sobie niczego :)

34bwdqk3ol07x06e.png
    Beta 15 DPO 843,83
    Beta 18 DPO 4089,10
  • cuddlemuffin Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2017, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muminka83 wrote:
    Ibum dla dzieci i paracetamol to podobno różne leki. Moja córka nigdy nie miała takiej gorączki i nigdy nie była chora ale gdy pytałam pediatry mówił że tak można. Więc teraz mam i zagwozdke. Węgiel aktywny w płynie wiadomo że nie daje się całej butelki. No ale przyjmuje wiedzę bo chyba znasz się lepiej więc zapytam lekarza i zobaczymy co on na to. Bo teraz to głupia jestem
    Ibum to ibuprofen a paracetamol to paracetamol i to są dwa różne leki co nie zmienia faktu, że jak dajesz co 2h to juz w ciagu 12h masz wyczerpaną dzienną dawkę obu a co jak w nocy zagorączkuje znowu, to już nie możesz podać. Generalnie obserwować dziecko i ew. Dawać w razie potrzeby.
    Jako ciekawostke powiem, że węgla kiedyś musiałam podać dwulatce 30g, po rozpuszczeniu to były dwie spore butelki, jak myślicie, ile wypiła z własnej woli? Parę łyków. Reszta przez sondę.

PixiDixi lubi tę wiadomość

• magdaaq Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2017, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynamonkowaaa wrote:
    Ja nie chciałabym przytyć więcej niż 10kg ale czas pokaże. Mówią mi ze mogę przytyć więcej bo jestem bardzo drobna. Na razie waga waha się między 54,5 a 55kg. Ja jem na to na co mam ochotę :) Tylko ze w małych ilościach, jak zawsze z reszta bo mam malutki żołądek ale nie odmawiam sobie niczego :)
    I tego sie trzymaj :-)) to tez kwestia czy mamy tendencje do tycia. Ja moge szybko tyc i chudnac. Niestety:/

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • annesa Przyjaciółka

Wysłany: 29 grudnia 2017, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a mi gin nie zleciła glukozy. Na następne badania (22.01) mam doniesc morfologie i posiew moczu. W morfologi jest cukier , bo już nie wiem ??

m3sx43r846v2zvad.png
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2017, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cuddlemuffin wrote:
    Ibum to ibuprofen a paracetamol to paracetamol i to są dwa różne leki co nie zmienia faktu, że jak dajesz co 2h to juz w ciagu 12h masz wyczerpaną dzienną dawkę obu a co jak w nocy zagorączkuje znowu, to już nie możesz podać. Generalnie obserwować dziecko i ew. Dawać w razie potrzeby.
    Jako ciekawostke powiem, że węgla kiedyś musiałam podać dwulatce 30g, po rozpuszczeniu to były dwie spore butelki, jak myślicie, ile wypiła z własnej woli? Parę łyków. Reszta przez sondę.
    A prawda jest taka że przy wysokiej temperaturze która nie schodzi można tak podać. Ja tak rok temu musiałam dawać bo młoda miała 41 i zeszło po godzinie do 40. W międzyczasie okłady kąpiel etc ja już byłam bliska dzwonić na pogotowie bo bardzo bałam się że Eliza dostanie drgawki. Na szczęście zbilam temperaturę i było ok. U Nas to była angina taka okropna

• magdaaq Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2017, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annesa wrote:
    Dziewczyny a mi gin nie zleciła glukozy. Na następne badania (22.01) mam doniesc morfologie i posiew moczu. W morfologi jest cukier , bo już nie wiem ??
    Glukoza najpierw z krwi. A obciazenie glukoza to wypicie glukozy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2017, 10:41

annesa lubi tę wiadomość

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2017, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I nie polecam :( jeszcze 30 min i spadam stąd. Ostatnie pobranie krwi

• magdaaq Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2017, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anecz_kaa wrote:
    I nie polecam :( jeszcze 30 min i spadam stąd. Ostatnie pobranie krwi
    Hehe nie jest źle. Najgorzej wypić ten ulep potem już jakos leci. Dobra książka gazetka i odsiedziec swoje trzeba

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2017, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Udalo mi sie prywatnie na jutro na 14.45 do szpitala to sugestia lekarza w ostatecznosci bo ponoc jest teraz duzo przypadkow rota a ja w ciazy wiec ....goraczka malej spadla i biedactwo tak mi siedzi i w bajke patrzy tak beznamietnie...przestala wymiotowac. Glowa mi peka .

• magdaaq Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2017, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Udalo mi sie prywatnie na jutro na 14.45 do szpitala to sugestia lekarza w ostatecznosci bo ponoc jest teraz duzo przypadkow rota a ja w ciazy wiec ....goraczka malej spadla i biedactwo tak mi siedzi i w bajke patrzy tak beznamietnie...przestala wymiotowac. Glowa mi peka .
    Pixi a co z Twoimi plamieniami??

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2017, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sa Magda :(

• magdaaq Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2017, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Sa Magda :(
    Duzo masz? Brunatne czy krew?

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2017, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana a Ty nie powinnas lezec? Jakie Ty masz wskazania lekarskie? Kiedy masz wizyte?

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
‹‹ 383 384 385 386 387 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kiedy ginekolog może zaproponować pessaroterapię i jak przebiega wdrożenie?

Obniżenie macicy, nietrzymanie moczu, ryzyko przedwczesnego porodu – to tylko niektóre z problemów, z którymi zmaga się wiele kobiet. Dla tych, które chcą uniknąć operacji, a jednocześnie poprawić jakość życia, rozwiązaniem może być pessaroterapia. Dowiedz się więcej, czym jest ta metoda i komu jest polecana. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ