X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2017, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi musza Was przyjąć jeżeli by nie chcieli wystroju użyć magicznego zdania: proszę mi podpisać, ze odmawianie udzielenia pomocy i odrazu przyjmą możesz być pewna. Trzymam za Was kciuki!

P.s wymioty gigant wróciły bede dzis modlić sie w toalecie

PixiDixi lubi tę wiadomość

• Britty Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2017, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena21 wrote:
    Chciałam Wam pokazać nasze wczorajsze szczęście, na USG wszystko ok, na pappe się nie zdecydowałam. Dla mnie to było naprawdę ogromne przeżycie i dla mojego męża tez, ten widok zapamiętamy do końca życia <3 coś mu dynda między nogami, ale lekarz mówi ze na 1 badaniu nie da więcej niż 70%

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c537138ef317.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/54f556047b8d.jpg

Kochana miałaś robione 4d? Śliczny maluszek!!! <3 zazdroszczę ze masz to juz za sobą! :-*

02.09.2020 Gabryś <3
    dqprj48a0vyap3wu.png
    22.07.2018 Zuzanka <3
    gg64t5odwuht857b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2017, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cuddlemuffin wrote:
    Ja się tak zastanawiam.. Kiedy Wam te cukry mierzyli? Bo mi tylko raz przy okazji wizyty u endokrynologa zrobili z resztą badań nawet nie na czczo a na badania krwi też mi nie każą nigdy na czczo przychodzić - to skąd Wy wiecie że macie kontrolować czy coś? Może to w pl są inne zasady? Tu w DE test obciążenia glukozą jest bodajze w 28 tc..
    Ja cukier miałam badany teraz przed każda wizytą (na szczęście zawsze było w normie)

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2017, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaaq wrote:
    Cudnie:-) w identycznym czasie bylam z Lenka i mam podobne zdjecia to.jest widok i pamiatka na cale zycie. Niech Was teraz to prowadzi optymistycznie az do.spotkania po 2 str brzucha:-)
    Słodki maluszek :)

• anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2017, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muminka83 wrote:
    Ibum dla dzieci i paracetamol to podobno różne leki. Moja córka nigdy nie miała takiej gorączki i nigdy nie była chora ale gdy pytałam pediatry mówił że tak można. Więc teraz mam i zagwozdke. Węgiel aktywny w płynie wiadomo że nie daje się całej butelki. No ale przyjmuje wiedzę bo chyba znasz się lepiej więc zapytam lekarza i zobaczymy co on na to. Bo teraz to głupia jestem
    To są różne substancje aktywne ale jeśli temp zejdzie po 1 to nie ma sensu podawać drugiego na zakładkę. Moja córka rok temu miała 41 stopni jakos w grudniu. Wszystko trzeba spokojnie. A co do węgla bym nie dała bo on jest na biegunkę a nie wymioty. Elektrdjglw nie daje przy wymiarach bo efekt odwrotny. Małe lyczki wody z glukoza i np słone paluszki. Dziecko w tym czasie jeść nie musi musi pić

Britty, muminka83, PixiDixi lubią tę wiadomość

• magdaaq Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2017, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cuddlemuffin wrote:
    Ja się tak zastanawiam.. Kiedy Wam te cukry mierzyli? Bo mi tylko raz przy okazji wizyty u endokrynologa zrobili z resztą badań nawet nie na czczo a na badania krwi też mi nie każą nigdy na czczo przychodzić - to skąd Wy wiecie że macie kontrolować czy coś? Może to w pl są inne zasady? Tu w DE test obciążenia glukozą jest bodajze w 28 tc..
    Gluloze z krwi mialam jako 1 badanie a teraz dop bede miala obciążenie glukoza. Ale ja cukrzycy nie mam wiec tez potrzeby brak czestszego badania.

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • Britty Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2017, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:
    PixiDixi musza Was przyjąć jeżeli by nie chcieli wystroju użyć magicznego zdania: proszę mi podpisać, ze odmawianie udzielenia pomocy i odrazu przyjmą możesz być pewna. Trzymam za Was kciuki!

P.s wymioty gigant wróciły bede dzis modlić sie w toalecie
    witaj w klubie kochana. Od rana czuje żołądek w gardle boje sie wstac z lozka jak leze ro troche jest lepiej. ale przynajmniej jestem spokojna ze dzidzia rośnie :)

02.09.2020 Gabryś <3
    dqprj48a0vyap3wu.png
    22.07.2018 Zuzanka <3
    gg64t5odwuht857b.png
  • Cynamonkowaaa Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2017, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muminka83 wrote:
    Same wiemy jak to trudny wybór. Sama mam dwoje dzieci. Prawie dwuletnie i 7 letnie i też chyba bym miała dylemat.

Ja mam 160. Gdy zachodziłam w ciążę z synem wychodziłam z wagi 60 kg koniec 68 wróciłam do wagi 55. Potem strasznie przytyłam bo aż do 70 kg. Ta waga wyjściowa przy ciąży z Judyta końcowa 68,5. Chudłam bo zaczęłam dbać o siebie i o to co jem. Dzień po cesarce już było 55 kg. Teraz waga wyjściowa 53 kg i nie chce więcej przytyć jak 8 kg. Jem wszystko ale nie podjadam i ograniczam slodycze
    Ja nie chciałabym przytyć więcej niż 10kg ale czas pokaże. Mówią mi ze mogę przytyć więcej bo jestem bardzo drobna. Na razie waga waha się między 54,5 a 55kg. Ja jem na to na co mam ochotę :) Tylko ze w małych ilościach, jak zawsze z reszta bo mam malutki żołądek ale nie odmawiam sobie niczego :)

34bwdqk3ol07x06e.png
    Beta 15 DPO 843,83
    Beta 18 DPO 4089,10
  • cuddlemuffin Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2017, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muminka83 wrote:
    Ibum dla dzieci i paracetamol to podobno różne leki. Moja córka nigdy nie miała takiej gorączki i nigdy nie była chora ale gdy pytałam pediatry mówił że tak można. Więc teraz mam i zagwozdke. Węgiel aktywny w płynie wiadomo że nie daje się całej butelki. No ale przyjmuje wiedzę bo chyba znasz się lepiej więc zapytam lekarza i zobaczymy co on na to. Bo teraz to głupia jestem
    Ibum to ibuprofen a paracetamol to paracetamol i to są dwa różne leki co nie zmienia faktu, że jak dajesz co 2h to juz w ciagu 12h masz wyczerpaną dzienną dawkę obu a co jak w nocy zagorączkuje znowu, to już nie możesz podać. Generalnie obserwować dziecko i ew. Dawać w razie potrzeby.
    Jako ciekawostke powiem, że węgla kiedyś musiałam podać dwulatce 30g, po rozpuszczeniu to były dwie spore butelki, jak myślicie, ile wypiła z własnej woli? Parę łyków. Reszta przez sondę.

PixiDixi lubi tę wiadomość

• magdaaq Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2017, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynamonkowaaa wrote:
    Ja nie chciałabym przytyć więcej niż 10kg ale czas pokaże. Mówią mi ze mogę przytyć więcej bo jestem bardzo drobna. Na razie waga waha się między 54,5 a 55kg. Ja jem na to na co mam ochotę :) Tylko ze w małych ilościach, jak zawsze z reszta bo mam malutki żołądek ale nie odmawiam sobie niczego :)
    I tego sie trzymaj :-)) to tez kwestia czy mamy tendencje do tycia. Ja moge szybko tyc i chudnac. Niestety:/

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • annesa Przyjaciółka

Wysłany: 29 grudnia 2017, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a mi gin nie zleciła glukozy. Na następne badania (22.01) mam doniesc morfologie i posiew moczu. W morfologi jest cukier , bo już nie wiem ??

m3sx43r846v2zvad.png
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2017, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cuddlemuffin wrote:
    Ibum to ibuprofen a paracetamol to paracetamol i to są dwa różne leki co nie zmienia faktu, że jak dajesz co 2h to juz w ciagu 12h masz wyczerpaną dzienną dawkę obu a co jak w nocy zagorączkuje znowu, to już nie możesz podać. Generalnie obserwować dziecko i ew. Dawać w razie potrzeby.
    Jako ciekawostke powiem, że węgla kiedyś musiałam podać dwulatce 30g, po rozpuszczeniu to były dwie spore butelki, jak myślicie, ile wypiła z własnej woli? Parę łyków. Reszta przez sondę.
    A prawda jest taka że przy wysokiej temperaturze która nie schodzi można tak podać. Ja tak rok temu musiałam dawać bo młoda miała 41 i zeszło po godzinie do 40. W międzyczasie okłady kąpiel etc ja już byłam bliska dzwonić na pogotowie bo bardzo bałam się że Eliza dostanie drgawki. Na szczęście zbilam temperaturę i było ok. U Nas to była angina taka okropna

• magdaaq Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2017, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annesa wrote:
    Dziewczyny a mi gin nie zleciła glukozy. Na następne badania (22.01) mam doniesc morfologie i posiew moczu. W morfologi jest cukier , bo już nie wiem ??
    Glukoza najpierw z krwi. A obciazenie glukoza to wypicie glukozy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2017, 10:41

annesa lubi tę wiadomość

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2017, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I nie polecam :( jeszcze 30 min i spadam stąd. Ostatnie pobranie krwi

• magdaaq Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2017, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anecz_kaa wrote:
    I nie polecam :( jeszcze 30 min i spadam stąd. Ostatnie pobranie krwi
    Hehe nie jest źle. Najgorzej wypić ten ulep potem już jakos leci. Dobra książka gazetka i odsiedziec swoje trzeba

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2017, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Udalo mi sie prywatnie na jutro na 14.45 do szpitala to sugestia lekarza w ostatecznosci bo ponoc jest teraz duzo przypadkow rota a ja w ciazy wiec ....goraczka malej spadla i biedactwo tak mi siedzi i w bajke patrzy tak beznamietnie...przestala wymiotowac. Glowa mi peka .

• magdaaq Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2017, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Udalo mi sie prywatnie na jutro na 14.45 do szpitala to sugestia lekarza w ostatecznosci bo ponoc jest teraz duzo przypadkow rota a ja w ciazy wiec ....goraczka malej spadla i biedactwo tak mi siedzi i w bajke patrzy tak beznamietnie...przestala wymiotowac. Glowa mi peka .
    Pixi a co z Twoimi plamieniami??

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2017, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sa Magda :(

• magdaaq Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2017, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Sa Magda :(
    Duzo masz? Brunatne czy krew?

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2017, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana a Ty nie powinnas lezec? Jakie Ty masz wskazania lekarskie? Kiedy masz wizyte?

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
‹‹ 383 384 385 386 387 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ