LIPIEC 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyPixiDixi musza Was przyjąć jeżeli by nie chcieli wystroju użyć magicznego zdania: proszę mi podpisać, ze odmawianie udzielenia pomocy i odrazu przyjmą możesz być pewna. Trzymam za Was kciuki!
P.s wymioty gigant wróciły bede dzis modlić sie w toaleciePixiDixi lubi tę wiadomość
-
Lena21 wrote:Chciałam Wam pokazać nasze wczorajsze szczęście, na USG wszystko ok, na pappe się nie zdecydowałam. Dla mnie to było naprawdę ogromne przeżycie i dla mojego męża tez, ten widok zapamiętamy do końca życia
coś mu dynda między nogami, ale lekarz mówi ze na 1 badaniu nie da więcej niż 70%
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c537138ef317.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/54f556047b8d.jpg
Kochana miałaś robione 4d? Śliczny maluszek!!!zazdroszczę ze masz to juz za sobą! :-*
02.09.2020 Gabryś
22.07.2018 Zuzanka
-
nick nieaktualnycuddlemuffin wrote:Ja się tak zastanawiam.. Kiedy Wam te cukry mierzyli? Bo mi tylko raz przy okazji wizyty u endokrynologa zrobili z resztą badań nawet nie na czczo a na badania krwi też mi nie każą nigdy na czczo przychodzić - to skąd Wy wiecie że macie kontrolować czy coś? Może to w pl są inne zasady? Tu w DE test obciążenia glukozą jest bodajze w 28 tc..
-
nick nieaktualny
-
muminka83 wrote:Ibum dla dzieci i paracetamol to podobno różne leki. Moja córka nigdy nie miała takiej gorączki i nigdy nie była chora ale gdy pytałam pediatry mówił że tak można. Więc teraz mam i zagwozdke. Węgiel aktywny w płynie wiadomo że nie daje się całej butelki. No ale przyjmuje wiedzę bo chyba znasz się lepiej więc zapytam lekarza i zobaczymy co on na to. Bo teraz to głupia jestem
Britty, muminka83, PixiDixi lubią tę wiadomość
-
cuddlemuffin wrote:Ja się tak zastanawiam.. Kiedy Wam te cukry mierzyli? Bo mi tylko raz przy okazji wizyty u endokrynologa zrobili z resztą badań nawet nie na czczo a na badania krwi też mi nie każą nigdy na czczo przychodzić - to skąd Wy wiecie że macie kontrolować czy coś? Może to w pl są inne zasady? Tu w DE test obciążenia glukozą jest bodajze w 28 tc..
-
Agniechaaaa wrote:PixiDixi musza Was przyjąć jeżeli by nie chcieli wystroju użyć magicznego zdania: proszę mi podpisać, ze odmawianie udzielenia pomocy i odrazu przyjmą możesz być pewna. Trzymam za Was kciuki!
P.s wymioty gigant wróciły bede dzis modlić sie w toalecie02.09.2020 Gabryś
22.07.2018 Zuzanka
-
muminka83 wrote:Same wiemy jak to trudny wybór. Sama mam dwoje dzieci. Prawie dwuletnie i 7 letnie i też chyba bym miała dylemat.
Ja mam 160. Gdy zachodziłam w ciążę z synem wychodziłam z wagi 60 kg koniec 68 wróciłam do wagi 55. Potem strasznie przytyłam bo aż do 70 kg. Ta waga wyjściowa przy ciąży z Judyta końcowa 68,5. Chudłam bo zaczęłam dbać o siebie i o to co jem. Dzień po cesarce już było 55 kg. Teraz waga wyjściowa 53 kg i nie chce więcej przytyć jak 8 kg. Jem wszystko ale nie podjadam i ograniczam slodyczeTylko ze w małych ilościach, jak zawsze z reszta bo mam malutki żołądek ale nie odmawiam sobie niczego
-
muminka83 wrote:Ibum dla dzieci i paracetamol to podobno różne leki. Moja córka nigdy nie miała takiej gorączki i nigdy nie była chora ale gdy pytałam pediatry mówił że tak można. Więc teraz mam i zagwozdke. Węgiel aktywny w płynie wiadomo że nie daje się całej butelki. No ale przyjmuje wiedzę bo chyba znasz się lepiej więc zapytam lekarza i zobaczymy co on na to. Bo teraz to głupia jestem
Jako ciekawostke powiem, że węgla kiedyś musiałam podać dwulatce 30g, po rozpuszczeniu to były dwie spore butelki, jak myślicie, ile wypiła z własnej woli? Parę łyków. Reszta przez sondę.PixiDixi lubi tę wiadomość
-
Cynamonkowaaa wrote:Ja nie chciałabym przytyć więcej niż 10kg ale czas pokaże. Mówią mi ze mogę przytyć więcej bo jestem bardzo drobna. Na razie waga waha się między 54,5 a 55kg. Ja jem na to na co mam ochotę
Tylko ze w małych ilościach, jak zawsze z reszta bo mam malutki żołądek ale nie odmawiam sobie niczego
) to tez kwestia czy mamy tendencje do tycia. Ja moge szybko tyc i chudnac. Niestety:/
-
cuddlemuffin wrote:Ibum to ibuprofen a paracetamol to paracetamol i to są dwa różne leki co nie zmienia faktu, że jak dajesz co 2h to juz w ciagu 12h masz wyczerpaną dzienną dawkę obu a co jak w nocy zagorączkuje znowu, to już nie możesz podać. Generalnie obserwować dziecko i ew. Dawać w razie potrzeby.
Jako ciekawostke powiem, że węgla kiedyś musiałam podać dwulatce 30g, po rozpuszczeniu to były dwie spore butelki, jak myślicie, ile wypiła z własnej woli? Parę łyków. Reszta przez sondę.
-
annesa wrote:Dziewczyny a mi gin nie zleciła glukozy. Na następne badania (22.01) mam doniesc morfologie i posiew moczu. W morfologi jest cukier , bo już nie wiem ??
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2017, 10:41
annesa lubi tę wiadomość
-
Udalo mi sie prywatnie na jutro na 14.45 do szpitala to sugestia lekarza w ostatecznosci bo ponoc jest teraz duzo przypadkow rota a ja w ciazy wiec ....goraczka malej spadla i biedactwo tak mi siedzi i w bajke patrzy tak beznamietnie...przestala wymiotowac. Glowa mi peka .
-
PixiDixi wrote:Udalo mi sie prywatnie na jutro na 14.45 do szpitala to sugestia lekarza w ostatecznosci bo ponoc jest teraz duzo przypadkow rota a ja w ciazy wiec ....goraczka malej spadla i biedactwo tak mi siedzi i w bajke patrzy tak beznamietnie...przestala wymiotowac. Glowa mi peka .