X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2017, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muminka83 wrote:
    Choć to brzmi drastycznie to już kilkoro pediatrów mi mówiło że taka temperatura u dzieci nie wpływa negatywnie. Ważne by nie było powyżej 40,5 c. Trzeba od 38 podawać coś ja zbicie. Możesz w czopkach jeśli już nie ma kupek. W razie w dzwon na pogotowie. Buziaki Kochana
    Powyzej 38.5 sie zbija ale inaczej sie ma.przy wymiotach tu kurcze działać trzeba bo maluch sie meczy.

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • muminka83 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Mumunka chcialam rozmawiac z dyrekcja ponoc jej nie ma....ja boli gardlo i te wymioty to chyba od tego w sumie nie wiem. Cholera plamie ,ale podjade na chama do nich nie zwazajac na to ,ze nie ma miejsc.
    Musi być ktoś kto zastępuje. Co za ludzie. A potem dochodzi do tragedii. Daj znać co i jak

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• magdaaq Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Mumunka chcialam rozmawiac z dyrekcja ponoc jej nie ma....ja boli gardlo i te wymioty to chyba od tego w sumie nie wiem. Cholera plamie ,ale podjade na chama do nich nie zwazajac na to ,ze nie ma miejsc.
    Przyjac Cie przyjmą na 100%.

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • Cynamonkowaaa Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2017, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaaq wrote:
    Ja z Oskim przywalilam 25kg i niestety juz nie wróciłam do 54 kg. Stanelo mi ba 65 i hura ze dobre i to
    Z Lena 15 kg i szybko zeszlam z wagi po takze tera startuje z nizszej wagi w 3 ciąży niz z Lenka.
    To faktycznie dużo :( Ja się łudzę ze dobre geny, dobry wiek ale i tak dowiem się po ciazy ile przytyłam i ile zrzucę :D

34bwdqk3ol07x06e.png
    Beta 15 DPO 843,83
    Beta 18 DPO 4089,10
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2017, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masz czopki? Może spróbuj i dzwoń na pogotowie jak wymioty się nasilają. Woda z glukoza słone paluszkk

PixiDixi lubi tę wiadomość

• Lena21 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2017, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pixi współczuje że trafiłaś na takich ludzi w przychodni, to paranoja... nie masz jakiejś kolezanki? Sąsiadki? Ja bym chyba zadzwoniła na pogotowie i przedstawiła sytuacje dyspozytorce, niech zdecyduje czy mog kogoś podesłać

• magdaaq Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/2a851c9393d4.jpg

Pół roku po ciąży z Lenka komunia.mojego synusia:-) Takze z Oskim.czulam sie jak słoń a po Lence w 3 sekundy forma jak ta lala. Nie wiem.od.czego to zależy. Fakt ze mniej przywalilam i nie puchlam. To istotne.

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • Cynamonkowaaa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Przyjąć Cię musza. Jak ogarniesz mała to sprawdź te plamienia... Jak się wali to wszystko :(

34bwdqk3ol07x06e.png
    Beta 15 DPO 843,83
    Beta 18 DPO 4089,10
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2017, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynamonkowaaa wrote:
    To faktycznie dużo :( Ja się łudzę ze dobre geny, dobry wiek ale i tak dowiem się po ciazy ile przytyłam i ile zrzucę :D
    Hahah duuzooo 25kg ale z Lena już bylo lekko:-)

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2017, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym na miejscu Pixi.dzwonila na.pogotowie bo po 1 dziecko male a po 2 Ty ciaza zagrozona.

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2017, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Możesz ja wykąpać w wodzie ciut chłodniejsze niż mała. JelktowkA to najgorsze zło.

• shadee Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2017, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry a my zaczęliśmy dzień od nowej "zabawki" w domu czyli glukometru
    próbuję się oswoić z czekającymi mnie 6 pomiarami poziomu cukru dziennie

pierwszy pomiar i od razu dupa -cukier na czczo 105
    przez tydzień mam robić te pomiary

jak wartości będą za wysokie, mam dostać insulinę :(

Paulina.G lubi tę wiadomość

9ewndqk37cm5zgbo.png

k0kdjw4z4bjlhzwp.png

• Lena21 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2017, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałam Wam pokazać nasze wczorajsze szczęście, na USG wszystko ok, na pappe się nie zdecydowałam. Dla mnie to było naprawdę ogromne przeżycie i dla mojego męża tez, ten widok zapamiętamy do końca życia <3 coś mu dynda między nogami, ale lekarz mówi ze na 1 badaniu nie da więcej niż 70%

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c537138ef317.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/54f556047b8d.jpg

magdaaq, cuddlemuffin, Agniechaaaa, kasiuleks, karolcia87, melbusia88, Kinga40, shadee, PixiDixi, Niecierpliwa123, Marikita lubią tę wiadomość

• cuddlemuffin Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2017, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muminka83 wrote:
    Zadzwoń do kierownika przychodni. To nagły przypadek. Jeśli cię nie będą nadal chcieli przyjąć to sprawę do izby lekarskiej. Rozmowę nagrywaj.
    Małej rób letnie okłady. Podawaj na zmianę co 2 godziny ibum i paracetamol. Orsolinetki to kroplówki w płynie. Podaj. Możesz też węgiel aktywny w płynie.
    To powinno pomóc. Żadnych soków i owoców.
    Ryż ewentualnie . Więcej niech pije.

Co 2h to zdecydowanie za często, leki przeciwbólowe/ przeciwgorączkowe można podawać max 4 razy na dobę i to jeśli jest taka potrzeba, a nie dla zasady.łatwo przedawkować.
    Węgiel aktywny podaje się przy zatruciach, a najczęstszą przyczyną wymiotów z gorączką u dzieci jest infekcja wirusowa, więc nie ma wskazań. A na marginesie nawet przy zatruciach się od tego odchodzi bo potrzebna jest tak duża dawka, że żadne dziecko tego nie wypije bo to jest wstrętne. Dawka, którą w domu wmusisz dziecku co najwyżej zabarwi stolec na czarno i tyle.

• magdaaq Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2017, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena21 wrote:
    Chciałam Wam pokazać nasze wczorajsze szczęście, na USG wszystko ok, na pappe się nie zdecydowałam. Dla mnie to było naprawdę ogromne przeżycie i dla mojego męża tez, ten widok zapamiętamy do końca życia <3 coś mu dynda między nogami, ale lekarz mówi ze na 1 badaniu nie da więcej niż 70%

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c537138ef317.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/54f556047b8d.jpg
    Cudnie:-) w identycznym czasie bylam z Lenka i mam podobne zdjecia to.jest widok i pamiatka na cale zycie. Niech Was teraz to prowadzi optymistycznie az do.spotkania po 2 str brzucha:-)

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2017, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaaq wrote:
    Ja bym na miejscu Pixi.dzwonila na.pogotowie bo po 1 dziecko male a po 2 Ty ciaza zagrozona.
    Same wiemy jak to trudny wybór. Sama mam dwoje dzieci. Prawie dwuletnie i 7 letnie i też chyba bym miała dylemat.

Ja mam 160. Gdy zachodziłam w ciążę z synem wychodziłam z wagi 60 kg koniec 68 wróciłam do wagi 55. Potem strasznie przytyłam bo aż do 70 kg. Ta waga wyjściowa przy ciąży z Judyta końcowa 68,5. Chudłam bo zaczęłam dbać o siebie i o to co jem. Dzień po cesarce już było 55 kg. Teraz waga wyjściowa 53 kg i nie chce więcej przytyć jak 8 kg. Jem wszystko ale nie podjadam i ograniczam slodycze

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• magdaaq Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2017, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shadee wrote:
    dzień dobry a my zaczęliśmy dzień od nowej "zabawki" w domu czyli glukometru
    próbuję się oswoić z czekającymi mnie 6 pomiarami poziomu cukru dziennie

pierwszy pomiar i od razu dupa -cukier na czczo 105
    przez tydzień mam robić te pomiary

jak wartości będą za wysokie, mam dostać insulinę :(
    Kurcze wysoki cukier. Za wysoki. Dobrze ze robisz pomiary i juz sobie wyguglaj diete dla cukrzycy w ciąży. Bedzie dobrze naprawdę. Mam 2 kolezanki ktore to przeslzy to początek byl trudny a potem.zachwalic nie mogly ze jak fajnie. Ale trzeba przestrzegać stałych posilkow o stałych porach to mus.

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2017, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cuddlemuffin wrote:
    Co 2h to zdecydowanie za często, leki przeciwbólowe/ przeciwgorączkowe można podawać max 4 razy na dobę i to jeśli jest taka potrzeba, a nie dla zasady.łatwo przedawkować.
    Węgiel aktywny podaje się przy zatruciach, a najczęstszą przyczyną wymiotów z gorączką u dzieci jest infekcja wirusowa, więc nie ma wskazań. A na marginesie nawet przy zatruciach się od tego odchodzi bo potrzebna jest tak duża dawka, że żadne dziecko tego nie wypije bo to jest wstrętne. Dawka, którą w domu wmusisz dziecku co najwyżej zabarwi stolec na czarno i tyle.
    Ibum dla dzieci i paracetamol to podobno różne leki. Moja córka nigdy nie miała takiej gorączki i nigdy nie była chora ale gdy pytałam pediatry mówił że tak można. Więc teraz mam i zagwozdke. Węgiel aktywny w płynie wiadomo że nie daje się całej butelki. No ale przyjmuje wiedzę bo chyba znasz się lepiej więc zapytam lekarza i zobaczymy co on na to. Bo teraz to głupia jestem

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2017, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena a to nie jest wyrostek płciowy ? Poczytaj dziewczynki Mają równolegle do kręgosłupa chłopcom odstaje :) dla mnie to babeczka :)

• cuddlemuffin Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2017, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się tak zastanawiam.. Kiedy Wam te cukry mierzyli? Bo mi tylko raz przy okazji wizyty u endokrynologa zrobili z resztą badań nawet nie na czczo a na badania krwi też mi nie każą nigdy na czczo przychodzić - to skąd Wy wiecie że macie kontrolować czy coś? Może to w pl są inne zasady? Tu w DE test obciążenia glukozą jest bodajze w 28 tc..

Agniechaaaa, muminka83 lubią tę wiadomość

‹‹ 382 383 384 385 386 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ