LIPIEC 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
muminka83 wrote:Choć to brzmi drastycznie to już kilkoro pediatrów mi mówiło że taka temperatura u dzieci nie wpływa negatywnie. Ważne by nie było powyżej 40,5 c. Trzeba od 38 podawać coś ja zbicie. Możesz w czopkach jeśli już nie ma kupek. W razie w dzwon na pogotowie. Buziaki Kochana
-
PixiDixi wrote:Mumunka chcialam rozmawiac z dyrekcja ponoc jej nie ma....ja boli gardlo i te wymioty to chyba od tego w sumie nie wiem. Cholera plamie ,ale podjade na chama do nich nie zwazajac na to ,ze nie ma miejsc.
-
PixiDixi wrote:Mumunka chcialam rozmawiac z dyrekcja ponoc jej nie ma....ja boli gardlo i te wymioty to chyba od tego w sumie nie wiem. Cholera plamie ,ale podjade na chama do nich nie zwazajac na to ,ze nie ma miejsc.
-
magdaaq wrote:Ja z Oskim przywalilam 25kg i niestety juz nie wróciłam do 54 kg. Stanelo mi ba 65 i hura ze dobre i to
Z Lena 15 kg i szybko zeszlam z wagi po takze tera startuje z nizszej wagi w 3 ciąży niz z Lenka.Ja się łudzę ze dobre geny, dobry wiek ale i tak dowiem się po ciazy ile przytyłam i ile zrzucę
-
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/2a851c9393d4.jpg
Pół roku po ciąży z Lenka komunia.mojego synusia:-) Takze z Oskim.czulam sie jak słoń a po Lence w 3 sekundy forma jak ta lala. Nie wiem.od.czego to zależy. Fakt ze mniej przywalilam i nie puchlam. To istotne.
-
-
dzień dobry a my zaczęliśmy dzień od nowej "zabawki" w domu czyli glukometru
próbuję się oswoić z czekającymi mnie 6 pomiarami poziomu cukru dziennie
pierwszy pomiar i od razu dupa -cukier na czczo 105
przez tydzień mam robić te pomiary
jak wartości będą za wysokie, mam dostać insulinę
Paulina.G lubi tę wiadomość
-
Chciałam Wam pokazać nasze wczorajsze szczęście, na USG wszystko ok, na pappe się nie zdecydowałam. Dla mnie to było naprawdę ogromne przeżycie i dla mojego męża tez, ten widok zapamiętamy do końca życia
coś mu dynda między nogami, ale lekarz mówi ze na 1 badaniu nie da więcej niż 70%
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c537138ef317.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/54f556047b8d.jpgmagdaaq, cuddlemuffin, Agniechaaaa, kasiuleks, karolcia87, melbusia88, Kinga40, shadee, PixiDixi, Niecierpliwa123, Marikita lubią tę wiadomość
-
muminka83 wrote:Zadzwoń do kierownika przychodni. To nagły przypadek. Jeśli cię nie będą nadal chcieli przyjąć to sprawę do izby lekarskiej. Rozmowę nagrywaj.
Małej rób letnie okłady. Podawaj na zmianę co 2 godziny ibum i paracetamol. Orsolinetki to kroplówki w płynie. Podaj. Możesz też węgiel aktywny w płynie.
To powinno pomóc. Żadnych soków i owoców.
Ryż ewentualnie . Więcej niech pije.
Co 2h to zdecydowanie za często, leki przeciwbólowe/ przeciwgorączkowe można podawać max 4 razy na dobę i to jeśli jest taka potrzeba, a nie dla zasady.łatwo przedawkować.
Węgiel aktywny podaje się przy zatruciach, a najczęstszą przyczyną wymiotów z gorączką u dzieci jest infekcja wirusowa, więc nie ma wskazań. A na marginesie nawet przy zatruciach się od tego odchodzi bo potrzebna jest tak duża dawka, że żadne dziecko tego nie wypije bo to jest wstrętne. Dawka, którą w domu wmusisz dziecku co najwyżej zabarwi stolec na czarno i tyle.PixiDixi lubi tę wiadomość
-
Lena21 wrote:Chciałam Wam pokazać nasze wczorajsze szczęście, na USG wszystko ok, na pappe się nie zdecydowałam. Dla mnie to było naprawdę ogromne przeżycie i dla mojego męża tez, ten widok zapamiętamy do końca życia
coś mu dynda między nogami, ale lekarz mówi ze na 1 badaniu nie da więcej niż 70%
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c537138ef317.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/54f556047b8d.jpg
-
magdaaq wrote:Ja bym na miejscu Pixi.dzwonila na.pogotowie bo po 1 dziecko male a po 2 Ty ciaza zagrozona.
Ja mam 160. Gdy zachodziłam w ciążę z synem wychodziłam z wagi 60 kg koniec 68 wróciłam do wagi 55. Potem strasznie przytyłam bo aż do 70 kg. Ta waga wyjściowa przy ciąży z Judyta końcowa 68,5. Chudłam bo zaczęłam dbać o siebie i o to co jem. Dzień po cesarce już było 55 kg. Teraz waga wyjściowa 53 kg i nie chce więcej przytyć jak 8 kg. Jem wszystko ale nie podjadam i ograniczam slodyczePixiDixi lubi tę wiadomość
-
shadee wrote:dzień dobry a my zaczęliśmy dzień od nowej "zabawki" w domu czyli glukometru
próbuję się oswoić z czekającymi mnie 6 pomiarami poziomu cukru dziennie
pierwszy pomiar i od razu dupa -cukier na czczo 105
przez tydzień mam robić te pomiary
jak wartości będą za wysokie, mam dostać insulinę
-
cuddlemuffin wrote:Co 2h to zdecydowanie za często, leki przeciwbólowe/ przeciwgorączkowe można podawać max 4 razy na dobę i to jeśli jest taka potrzeba, a nie dla zasady.łatwo przedawkować.
Węgiel aktywny podaje się przy zatruciach, a najczęstszą przyczyną wymiotów z gorączką u dzieci jest infekcja wirusowa, więc nie ma wskazań. A na marginesie nawet przy zatruciach się od tego odchodzi bo potrzebna jest tak duża dawka, że żadne dziecko tego nie wypije bo to jest wstrętne. Dawka, którą w domu wmusisz dziecku co najwyżej zabarwi stolec na czarno i tyle. -
Ja się tak zastanawiam.. Kiedy Wam te cukry mierzyli? Bo mi tylko raz przy okazji wizyty u endokrynologa zrobili z resztą badań nawet nie na czczo a na badania krwi też mi nie każą nigdy na czczo przychodzić - to skąd Wy wiecie że macie kontrolować czy coś? Może to w pl są inne zasady? Tu w DE test obciążenia glukozą jest bodajze w 28 tc..
Agniechaaaa, muminka83 lubią tę wiadomość