LIPIEC 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Na NFZ amnio jakbym się uparła, ale się boje
a tak zapłacę i tyle. Wkurza mnie to, że na NFZ to moge sobie, a zabierają mi w cholere z pensji. Wszytskie badania na prywatnie usg tez, moze uda mi sie umwoic na echo na nfz. Dobrze tylko, ze moj lekarz pacuje w szpitalu i jakby cos od razu na oddział
-
anecz_kaa wrote:Pixi coś mierzył... sama już nie wiem. Ja miałam usg najpierw przez brzuch, potem dowcipnie, a pozniej znów przez brzuch bo dziecko sie chciało się dac pomierzyć. Cała wizyta ponad godzinę
Dlugo dosyc ja na dwoje mialam mniej wiecej tyle na dwoje. -
shadee wrote:dziewczyny a macie podane w opisach USG szacowane ryzyko trysomii 21,18 i 13?
u nas:
21: 2817
18: 4026
13: 21038
ponoć jak na mój wiek (37) to bardzo bardzo ok
To mega bardzo dobrze!!! Ja czekam na skorygowany bo podstawowy to pamietam pierwszy wiersz 1:132 -
anecz_kaa wrote:Na NFZ amnio jakbym się uparła, ale się boje
a tak zapłacę i tyle. Wkurza mnie to, że na NFZ to moge sobie, a zabierają mi w cholere z pensji. Wszytskie badania na prywatnie usg tez, moze uda mi sie umwoic na echo na nfz. Dobrze tylko, ze moj lekarz pacuje w szpitalu i jakby cos od razu na oddział
Dokladnie....tez mnie trafia bo wszystko platne,ale w sumie to pochwale sie pappe mialam na NFZ w dobrej klinice w Multimedzie.
Jedyny ,bezplatne badanie....Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2017, 15:23
-
shadee wrote:dziewczyny a macie podane w opisach USG szacowane ryzyko trysomii 21,18 i 13?
u nas:
21: 2817
18: 4026
13: 21038
ponoć jak na mój wiek (37) to bardzo bardzo ok
Shadee ja mam tak:
21: 1:2025
18: 1:4878
13: <1:20000
skorygowany z USG
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2017, 15:29
-
nick nieaktualny
-
Tez masz pieknie Aga. U mnie wiek rozwala system z samego usg gdzie wiek stanowi spory udzial w algorytmie jest troche porazajacy.
Lekarz nie dal mi ryzyka z usg bo nie chcial mnie denerwowac i powiedzial ,ze dostane po korekcie,ale i tak popatrzylam mu w monitor i siedzi mi w glowie ten pierwszy wers -
Hej Dziewczyny
Wybaczcie ciszę z mojej strony. Mam nadzieję że mialyscie piekne święta.
Tak jak myślałam moja mama się poplakala widzac zdjecie z USG. Wszystko mam uwiecznione na filmie
Dla teściowej to juz nie pierwszy wnuczek/czka wiec bardzo się cieszyła
Ja odliczam dni do piatku, ide na wizyte razem z mężem, ponieważ stwierdził ostatnio ze chce zobaczyć malenstwo na ekranieA popoludniu ide na wieczór informacyjny do szpitala w ktorym chce rodzic...
Lece teraz robić golabki na jutro, nie wiem czy będę mieć czas jutro zeby tu zajrzec, więc życzę Wam SZCZĘŚLIWEGO NOWEGO ROKU
A tutaj juz malutka kuleczkaWybaczcie metke.. mierzylam spodnie ciazowe
Urszulka89, kkarolina89, Magic, karolcia87, magdaaq, Lena21 lubią tę wiadomość
-
Paulina.G wrote:Hej Dziewczyny
Tak jak myślałam moja mama się poplakala widzac zdjecie z USG. Wszystko mam uwiecznione na filmie
Ja odliczam dni do piatku, ide na wizyte razem z mężem, ponieważ stwierdził ostatnio ze chce zobaczyć malenstwo na ekranieA popoludniu ide na wieczór informacyjny do szpitala w ktorym chce rodzic...
Lece teraz robić golabki na jutro, nie wiem czy będę mieć czas jutro zeby tu zajrzec, więc życzę Wam SZCZĘŚLIWEGO NOWEGO ROKU
Paulina.G lubi tę wiadomość
-
Paulina.G wrote:Hej Dziewczyny
Czyzby H&M?tez dzis bylam szukac spodni, ale chcialam jeansy takie jasniejsze i nie bylo rozmiarow mniejszych niz 40
no i obkupilam sie za to w mohito
Ja mam z usg
21: 1:16406
18: <1:20000
13: 1:19345
A mam 28 lat skonczone.
Jesli chodzi o ta pepowine, to az sama zobaczylam na wynik i mam trojnaczyniowa, taka powinna byc prawidlowo? W sumie nic o niej nie wspominal, wiec chyba sam sobie ja ogladnal w miedzyczasie.Paulina.G lubi tę wiadomość