LIPIEC 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Cynamonkowaaa wrote:No to ja biorę 3x1 a mam odstawić z dnia na dzień... I bądź tu mądry.
W między czasie odstawiłam bromergon nareszcie człowiek od razu czuje ze żyje
30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615 -
Aneczka na acardzie i clexane zywione hehe no i termin porodu z usg przesunal sie na 3 lipca. Dziewczyny,czy ktoras miala NT 2,4 ?
Aneczka z ta pepowina to faktycznie trzeba bardziej miec oko na malucha chodzi o odzywianie i natlenienie,ale jak przeplywy sa ok to nie lezy sie jakos mocno wczesniej,moga Cie polozyc tydzien wczesniej np. Spokojnie poki co :-* -
Urszulka89 wrote:Ja dziś ok
Za chwilę mam kolędę, potem zakupy bo jutro impreza w domu
Ja mam jeszcze luteinę i prawdopodobnie do 15 tc. Nie spotkałam się jeszcze żeby odstawiać luteinę z dnia na dzień. No ale co lekarz to inna praktyka. Ja bym się osobiście bała.
https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
PixiDixi wrote:Aneczka na acardzie i clexane zywione hehe no i termin porodu z usg przesunal sie na 3 lipca. Dziewczyny,czy ktoras miala NT 2,4 ?
Aneczka z ta pepowina to faktycznie trzeba bardziej miec oko na malucha chodzi o odzywianie i natlenienie,ale jak przeplywy sa ok to nie lezy sie jakos mocno wczesniej,moga Cie polozyc tydzien wczesniej np. Spokojnie poki co :-*
ja już męża prawie namówiłam na nifty... ta ciąża od początku daje mi się w kośćserio z dziewczynami nie miałam takich przebojów
Pixi miałam pytać Twoje bliźnieta sa z naturalnej ciazy? Sa jedno czy 2 jajowe? bo u Agi wiem, że 2 jajowe
-
PixiDixi wrote:Jestem po badaniu i tak:mlode 1,dlugosc 7,49 ,NT 2.0 ,mlode 2 dlugosc 7,47, NT 2,4 (mogloby byc kurcze nizsze....),statystyka teraz srednia (bo wiek)poczekam na wynik biochemii.
Oczywiscie tak sie ulozyly,ze nie wiadomo kto mieszka w moim brzuch,ale mi to juz rybka byleby zdrowe byly. Moge miec nawet 5 bab w domu,byleby zdrowe byly.
Ogolnie doktor nie mial zastrzezen,wedlug obrazu usg jest ok.PixiDixi lubi tę wiadomość
PixiDixi wrote:Aneczka na acardzie i clexane zywione hehe no i termin porodu z usg przesunal sie na 3 lipca. Dziewczyny,czy ktoras miala NT 2,4 ?
Aneczka z ta pepowina to faktycznie trzeba bardziej miec oko na malucha chodzi o odzywianie i natlenienie,ale jak przeplywy sa ok to nie lezy sie jakos mocno wczesniej,moga Cie polozyc tydzien wczesniej np. Spokojnie poki co :-*
A jak Marysia?PixiDixi lubi tę wiadomość
-
Ineczka wrote:Ja odstawiłam z dnia na dzień, ale najpierw gin mnie zbadała powiedziała, ze szyjka jest wysoko wiec nic się nie stanie nie biorę już luteiny z dwa tyg i jest dobrze wcześniej dupka tez odstawiłam bez zmniejszania dawki. Jak już jest łożysko ono wydziela progesteron:)
Dobrze to przeczytać, bo już zaczęłam się martwić, że tylko ja mam odstawić odrazu.
A mojego gina nie ma a na dziś ostatnia luteina i zalecam lekko panikowac co robić.
Mam nadzieję, że będzie wszystko dobrze -
nick nieaktualny
-
Marysia wlasnie pojechala z mezem do pediatry. Dzieki Magda:),to wirusowka na bank,gluty do pasa i spada goraczka ,jest lepiej.
Aneczka dwujajowe po stymulacji owulacji. Martwi mnie to NT,ale lekarz ,ktory robil badanie powiedzial,ze w normie. Sprawdzilam Marysia miala ŃT 2.0,ale byla nizsza bo 6,4 a tutaj jest korelacja do wzrostu. Statystyka jest dla mnie nieublagana bo mam 40lat wiec czekam na wynik biochemii .
Magda lekarz jeszcze powiedzial,ze wedlug obrazu z usg wszystko jest ok ,nie ma oznak,ze cos jest nie tak.
Aneczka masz piekne NT z tym Nifty to jak Cie uspokoi to tak. Z Marysia mialam Nifty bo pomimo dobrego NT gorzej bylo z biochemia a dodatkowo miala powiekszona miedniczke nerkowa i plamke na sercu,jeju jaki stres mialam,Nifty wykluczylo choroby. Teraz z blizniakami jest trudniej bo nie do konca Nifty jest juz tak miarodajne . Poki co nie mecze glowy ,poczekam na biochemie. -
nick nieaktualnyPixiDixi wrote:Marysia wlasnie pojechala z mezem do pediatry. Dzieki Magda:),to wirusowka na bank,gluty do pasa i spada goraczka ,jest lepiej.
Aneczka dwujajowe po stymulacji owulacji. Martwi mnie to NT,ale lekarz ,ktory robil badanie powiedzial,ze w normie. Sprawdzilam Marysia miala ŃT 2.0,ale byla nizsza bo 6,4 a tutaj jest korelacja do wzrostu. Statystyka jest dla mnie nieublagana bo mam 40lat wiec czekam na wynik biochemii .
Magda lekarz jeszcze powiedzial,ze wedlug obrazu z usg wszystko jest ok ,nie ma oznak,ze cos jest nie tak.
Aneczka masz piekne NT z tym Nifty to jak Cie uspokoi to tak. Z Marysia mialam Nifty bo pomimo dobrego NT gorzej bylo z biochemia a dodatkowo miala powiekszona miedniczke nerkowa i plamke na sercu,jeju jaki stres mialam,Nifty wykluczylo choroby. Teraz z blizniakami jest trudniej bo nie do konca Nifty jest juz tak miarodajne . Poki co nie mecze glowy ,poczekam na biochemie.
Dlatego ja sis tak cieszę, ze papa i usg wyszły idealnie
Trzymam kciuki za wasz test ale jestem pewna, ze bedzie dobrzePixiDixi lubi tę wiadomość
-
PixiDixi wrote:O krwiaku zapomnialam z tych nerwow a doktorek kompletnie nie chcacy gadac....mruk,odpowiadal jak pytalam a tak to nic.
Powiem Ci,ze dzisiaj mocniej plamilam ,ale to chyba z nerwow bo juz nie wiem z czego skoro leze....
Dobrze ze maz jest i dzis Cie odciazy.PixiDixi lubi tę wiadomość
-
Agniechaaaa wrote:Ja pytałam o NIFTY gina to tłumaczył, ze odpowie procentowo tak samo jak przy ciazy pojedynczej co do choroby problemem jest tylko fakt, ze nie odpowie który maluszek jest chory jeżeli cos by źle wyszło. No i nie dowiesz sie płci
Dlatego ja sis tak cieszę, ze papa i usg wyszły idealnie
Trzymam kciuki za wasz test ale jestem pewna, ze bedzie dobrze
No nic czekamy i zobacze w piatek co powie moja gin.
W sumie to moge sie zakladac o kazde pieniadze,ze wysle mnie na Nifty ,znam ja....Panikowala z Marysia i panikowac bedzie tutaj,ale cenie w niej to bo nic jej dzieki temu nie umyka.