X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2017, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pixi Twoje maluchy o 1,5 cm wieksze niż mój a niby tylko tydzień :)

• panan12 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2017, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Nie ma pomylki ,jest ok bo licza skonczony tydzien a Twoj 9 bedzie skonczony jutro.

No masz rację. Popatrzyłam na zdjęcie 7w3d 14.12 a wczoraj 29.12 i pisze 8w6d. Wtedy miałam co do dnia od @.

f2w3k0s3plke7odf.png
  • Ineczka Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2017, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynamonkowaaa wrote:
    No to ja biorę 3x1 a mam odstawić z dnia na dzień... I bądź tu mądry.
    Ja tez tak brałam odstawiłam z dnia na dzień zostawiła mi tylko luteinę na noc.A ostatnio na wizycie odstawiłam tez luteinę mam do niej wrócić gdyby pojawiło się plamienie póki co wszystko dobrze :) W między czasie odstawiłam bromergon nareszcie człowiek od razu czuje ze żyje :)

v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2017, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczka na acardzie i clexane zywione hehe no i termin porodu z usg przesunal sie na 3 lipca. Dziewczyny,czy ktoras miala NT 2,4 ?

Aneczka z ta pepowina to faktycznie trzeba bardziej miec oko na malucha chodzi o odzywianie i natlenienie,ale jak przeplywy sa ok to nie lezy sie jakos mocno wczesniej,moga Cie polozyc tydzien wczesniej np. Spokojnie poki co :-*

• Ineczka Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2017, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka89 wrote:
    Ja dziś ok :) Za chwilę mam kolędę, potem zakupy bo jutro impreza w domu :D
    Ja mam jeszcze luteinę i prawdopodobnie do 15 tc. Nie spotkałam się jeszcze żeby odstawiać luteinę z dnia na dzień. No ale co lekarz to inna praktyka. Ja bym się osobiście bała.
    Ja odstawiłam z dnia na dzień, ale najpierw gin mnie zbadała powiedziała, ze szyjka jest wysoko wiec nic się nie stanie nie biorę już luteiny z dwa tyg i jest dobrze wcześniej dupka tez odstawiłam bez zmniejszania dawki. Jak już jest łożysko ono wydziela progesteron:)

v5abi09kg49ph79h.png
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2017, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Aneczka na acardzie i clexane zywione hehe no i termin porodu z usg przesunal sie na 3 lipca. Dziewczyny,czy ktoras miala NT 2,4 ?

Aneczka z ta pepowina to faktycznie trzeba bardziej miec oko na malucha chodzi o odzywianie i natlenienie,ale jak przeplywy sa ok to nie lezy sie jakos mocno wczesniej,moga Cie polozyc tydzien wczesniej np. Spokojnie poki co :-*

ja już męża prawie namówiłam na nifty... ta ciąża od początku daje mi się w kość :( serio z dziewczynami nie miałam takich przebojów :(

Pixi miałam pytać Twoje bliźnieta sa z naturalnej ciazy? Sa jedno czy 2 jajowe? bo u Agi wiem, że 2 jajowe :)

• Ineczka Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2017, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Jestem po badaniu i tak:mlode 1,dlugosc 7,49 ,NT 2.0 ,mlode 2 dlugosc 7,47, NT 2,4 (mogloby byc kurcze nizsze....),statystyka teraz srednia (bo wiek)poczekam na wynik biochemii.
    Oczywiscie tak sie ulozyly,ze nie wiadomo kto mieszka w moim brzuch,ale mi to juz rybka byleby zdrowe byly. Moge miec nawet 5 bab w domu,byleby zdrowe byly.
    Ogolnie doktor nie mial zastrzezen,wedlug obrazu usg jest ok.
    Ja mam NT1,20 byłam w 12 tyg według OM a według Usg 12+4 długość 6.02:) Teraz czekam za pappa

PixiDixi lubi tę wiadomość

v5abi09kg49ph79h.png
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2017, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ineczka wrote:
    Heh najpiękniejsza sztabka złota :) A do kogo chodzisz oczywisice jak nie chcesz to nie musisz odp, ale jesteśmy z tego samego miasta i ciekawa jestem :)
    Chodze do neomedici na świetlanej do Emilii Połczyńskiej Kaniak

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2017, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ineczka wrote:
    Ja mam NT1,20 byłam w 12 tyg według OM a według Usg 12+4 długość 6.02:) Teraz czekam za pappa
    U nas NT 1.39

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2017, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:

A lekarz nie mial.zastrzezen fakt ze wyzsze to NT ale skoro nic nie mowil?
    A jak Marysia?

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2017, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak Pixi krwiak?

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • kasiuleks Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2017, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ineczka wrote:
    Ja odstawiłam z dnia na dzień, ale najpierw gin mnie zbadała powiedziała, ze szyjka jest wysoko wiec nic się nie stanie nie biorę już luteiny z dwa tyg i jest dobrze wcześniej dupka tez odstawiłam bez zmniejszania dawki. Jak już jest łożysko ono wydziela progesteron:)

Dobrze to przeczytać, bo już zaczęłam się martwić, że tylko ja mam odstawić odrazu.
    A mojego gina nie ma a na dziś ostatnia luteina i zalecam lekko panikowac co robić.
    Mam nadzieję, że będzie wszystko dobrze

h44e3e3kpp3ne81z.png
    03.08.11 - Aniolek 8tc cp
    22.01.15 - Aniolek 7tc
    19.06.15 - Aniolek - 5tc
    11.11.15 Aniolek - 6tc
    12.12.16 Aniołek - 7tc
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2017, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie nt wynosi 1,93 i powiedział ze jest ok

• magdaaq Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2017, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panan12 wrote:
    Dziewczyny wyszłam dziś ze szpitala. Mam pytanie bo mam prawie 10 tydzień a na usg pisało że prawie 9. Jakaś ich pomyłka?
    A co się stalo że Cię zatrzymali?

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 grudnia 2017, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U moich maluchów nt było 1,20 i 1,50

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2017, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marysia wlasnie pojechala z mezem do pediatry. Dzieki Magda:),to wirusowka na bank,gluty do pasa i spada goraczka ,jest lepiej.

Aneczka dwujajowe po stymulacji owulacji. Martwi mnie to NT,ale lekarz ,ktory robil badanie powiedzial,ze w normie. Sprawdzilam Marysia miala ŃT 2.0,ale byla nizsza bo 6,4 a tutaj jest korelacja do wzrostu. Statystyka jest dla mnie nieublagana bo mam 40lat wiec czekam na wynik biochemii .
    Magda lekarz jeszcze powiedzial,ze wedlug obrazu z usg wszystko jest ok ,nie ma oznak,ze cos jest nie tak.
    Aneczka masz piekne NT z tym Nifty to jak Cie uspokoi to tak. Z Marysia mialam Nifty bo pomimo dobrego NT gorzej bylo z biochemia a dodatkowo miala powiekszona miedniczke nerkowa i plamke na sercu,jeju jaki stres mialam,Nifty wykluczylo choroby. Teraz z blizniakami jest trudniej bo nie do konca Nifty jest juz tak miarodajne . Poki co nie mecze glowy ,poczekam na biochemie.

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2017, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O krwiaku zapomnialam z tych nerwow a doktorek kompletnie nie chcacy gadac....mruk,odpowiadal jak pytalam a tak to nic.
    Powiem Ci,ze dzisiaj mocniej plamilam ,ale to chyba z nerwow bo juz nie wiem z czego skoro leze....

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 grudnia 2017, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Marysia wlasnie pojechala z mezem do pediatry. Dzieki Magda:),to wirusowka na bank,gluty do pasa i spada goraczka ,jest lepiej.

Aneczka dwujajowe po stymulacji owulacji. Martwi mnie to NT,ale lekarz ,ktory robil badanie powiedzial,ze w normie. Sprawdzilam Marysia miala ŃT 2.0,ale byla nizsza bo 6,4 a tutaj jest korelacja do wzrostu. Statystyka jest dla mnie nieublagana bo mam 40lat wiec czekam na wynik biochemii .
    Magda lekarz jeszcze powiedzial,ze wedlug obrazu z usg wszystko jest ok ,nie ma oznak,ze cos jest nie tak.
    Aneczka masz piekne NT z tym Nifty to jak Cie uspokoi to tak. Z Marysia mialam Nifty bo pomimo dobrego NT gorzej bylo z biochemia a dodatkowo miala powiekszona miedniczke nerkowa i plamke na sercu,jeju jaki stres mialam,Nifty wykluczylo choroby. Teraz z blizniakami jest trudniej bo nie do konca Nifty jest juz tak miarodajne . Poki co nie mecze glowy ,poczekam na biochemie.
    Ja pytałam o NIFTY gina to tłumaczył, ze odpowie procentowo tak samo jak przy ciazy pojedynczej co do choroby problemem jest tylko fakt, ze nie odpowie który maluszek jest chory jeżeli cos by źle wyszło. No i nie dowiesz sie płci :)
    Dlatego ja sis tak cieszę, ze papa i usg wyszły idealnie :)
    Trzymam kciuki za wasz test ale jestem pewna, ze bedzie dobrze :) <3

• magdaaq Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2017, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    O krwiaku zapomnialam z tych nerwow a doktorek kompletnie nie chcacy gadac....mruk,odpowiadal jak pytalam a tak to nic.
    Powiem Ci,ze dzisiaj mocniej plamilam ,ale to chyba z nerwow bo juz nie wiem z czego skoro leze....
    Nie martw sie. Jestes po.badaniu.poczekaj na bio i bedziesz wiedziala. A ja dzis tez wiecej plamie a leze. I czlowiek nie wie.o.co cho ale chyba zeby nie oszalec trzeba robic swoje.
    Dobrze ze maz jest i dzis Cie odciazy.

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2017, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:
    Ja pytałam o NIFTY gina to tłumaczył, ze odpowie procentowo tak samo jak przy ciazy pojedynczej co do choroby problemem jest tylko fakt, ze nie odpowie który maluszek jest chory jeżeli cos by źle wyszło. No i nie dowiesz sie płci :)
    Dlatego ja sis tak cieszę, ze papa i usg wyszły idealnie :)
    Trzymam kciuki za wasz test ale jestem pewna, ze bedzie dobrze :) <3
    No dobrze to ujelas Aga,ja mam skroty myslowe,ktore wychodza jak wychodza....ta miarodajnosc to wlasnie ogolnosc,nie wiadomo,o ktore dziecko chodzi w wyniku.
    No nic czekamy i zobacze w piatek co powie moja gin.
    W sumie to moge sie zakladac o kazde pieniadze,ze wysle mnie na Nifty ,znam ja....Panikowala z Marysia i panikowac bedzie tutaj,ale cenie w niej to bo nic jej dzieki temu nie umyka.

‹‹ 398 399 400 401 402 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ