X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 grudnia 2017, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    No dobrze to ujelas Aga,ja mam skroty myslowe,ktore wychodza jak wychodza....ta miarodajnosc to wlasnie ogolnosc,nie wiadomo,o ktore dziecko chodzi w wyniku.
    No nic czekamy i zobacze w piatek co powie moja gin.
    W sumie to moge sie zakladac o kazde pieniadze,ze wysle mnie na Nifty ,znam ja....Panikowala z Marysia i panikowac bedzie tutaj,ale cenie w niej to bo nic jej dzieki temu nie umyka.
    Ja tez z tych co wolą dmuchać na zimne :)

PixiDixi lubi tę wiadomość

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2017, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaaq wrote:
    Nie martw sie. Jestes po.badaniu.poczekaj na bio i bedziesz wiedziala. A ja dzis tez wiecej plamie a leze. I czlowiek nie wie.o.co cho ale chyba zeby nie oszalec trzeba robic swoje.
    Dobrze ze maz jest i dzis Cie odciazy.

A ile sie nastekal,ze musi isc do lekarza Magda....i mowi mi,ze nie wie co mowic,on nie wie jak ja uspokioc (Maryska nie cierpi lekarzy,na szczepieniu ostatnio ugryzla pielegniarke)

• magdaaq Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2017, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    A ile sie nastekal,ze musi isc do lekarza Magda....i mowi mi,ze nie wie co mowic,on nie wie jak ja uspokioc (Maryska nie cierpi lekarzy,na szczepieniu ostatnio ugryzla pielegniarke)
    To jak moj jak musial isc z Oskim. A ze musial isc z nim 3 razy...o jaaa ile ja się nasluchalam ze jeszcze ze po co...ze musi czekac...typowe chłopy.

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • panan12 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2017, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaaq wrote:
    A co się stalo że Cię zatrzymali?

Pochwa piekła, ogólnie dostałam zapalenie pęcherza bakteryjne, bóle podbrzusza

A I Pixi liczyć tygodniami to na bellybestfriend.pl pisze 10 tydzień,(9"tyg 6d) a na usg 8t6d

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2017, 14:52

f2w3k0s3plke7odf.png
  • Magic Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2017, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaaq wrote:
    Dziewczyny jakie by emocje nami nie targały te maluchy są warte:-) warte wszelkich wyrzeczen..taaaa ja to pisze...ja ktora miesiąc temu jeszcze nienawidzila tego stanu i tego.ze przez ta ciaze tyle poświęcam...psychika ludzka jest niezbadana...
    Kochana mi się przestawił po świętach i zakochałam się w swoim stanie... przeszedł mi dół związany z ciążą i kolejnym dzieckiem i teraz jadam się jak głupia :) także piąteczka!!!

magdaaq lubi tę wiadomość

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2017, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja za duzo tyje....,ale jak k...wa nie tyc jak sie tylko lezy i je?tzn.nie jem oporowo,5 posilkow,nieduzo slodyczy (mniej niz przed ciaza)....
    Mam juz 5 kg na plusie,waze 70kg :(

• anecz_kaa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiec u Nas postanowiłam, że chyba będzie Panorama max jeszcze poczytam jaka jest różnica etc. W czwartek jadę z Jula do denstysty to wtedy zrobie badanie sobie. Wiecie u Nas to wyglada tak, ze z USG jest ok, pappy nie chcialam i nie chce robic, ale ta pępowina 2naczyniowa zdarza się u 0,5 ciąż a w tym az 25% dzieci jest chore :( i tu już statystyka nie jest taka dobra :( jakoś za 2 tyg chce się umówić do lekarza który specjalizuje się w wadach płodu, chociaż jak się orientowałam mój gin też ma super opinie jeśli chodzi o to. Jeszcze jedna z dziewczyn pisała, ze badało ją kilku lekarzy a synek urodzil się bez ucha :( i ma wadę genetyczną. Dlatego chce zrobic te badania :(

• Magic Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pixi ja o ile dobrze pamiętam to znajomamoja z majówek 2015 miała nr z drugim dzieckiem chyba 2.4 lub więcej i ryczała że nie jest w stanie wychować chorego dziecka-nie dziwię sie. Ale poszła na lepszy sprzęt i lekarza i wyszło super :)

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2017, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panan12 wrote:
    Pochwa piekła, ogólnie dostałam zapalenie pęcherza bakteryjne, bóle podbrzusza

A I Pixi liczyć tygodniami to na bellybestfriend.pl pisze 10 tydzień,(9"tyg 6d) a na usg 8t6d
    Hehe no Belli pedzi do przodu.

• Magic Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2017, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anecz_kaa kurcze wiesz że teraz ten mój doktorem nic nie mówił o pępowine A mi się dziwna wydaje-taka gruba- musze dopytać ile naczyń ma.bo nie mam Nawet opisu z wizyty. Ale jestem mega szczęśliwa no napisałam do mojej gin i nakazała mi się wepchnąć w kolejkę! Kochan ją i wracam do niej:)

anecz_kaa lubi tę wiadomość

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2017, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pixi ja waze 80 :P mi zostało po ciazach... ale nie przytyłam jeszcze nic na szczesciebo mnie mdli, a slodycze jakos nie wchodzą

• magdaaq Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2017, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    U mnie liczy idealnie co do.dnia bo ja mam wg usg liczone:-)

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2017, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anecz_kaa wrote:
    Wiec u Nas postanowiłam, że chyba będzie Panorama max jeszcze poczytam jaka jest różnica etc. W czwartek jadę z Jula do denstysty to wtedy zrobie badanie sobie. Wiecie u Nas to wyglada tak, ze z USG jest ok, pappy nie chcialam i nie chce robic, ale ta pępowina 2naczyniowa zdarza się u 0,5 ciąż a w tym az 25% dzieci jest chore :( i tu już statystyka nie jest taka dobra :( jakoś za 2 tyg chce się umówić do lekarza który specjalizuje się w wadach płodu, chociaż jak się orientowałam mój gin też ma super opinie jeśli chodzi o to. Jeszcze jedna z dziewczyn pisała, ze badało ją kilku lekarzy a synek urodzil się bez ucha :( i ma wadę genetyczną. Dlatego chce zrobic te badania :(

Aneczka,ja z Marysia mialam az 3 markery z ZD ,to duzo....ten cholerny white gap na sercu,te nerki i biochemia i wyszlo ok. Co do Twojej sytuacji skoro przeczesalas net i masz przekonanie to zrob dla pewnosci.Niestety o pepowinach nie wiem za duzo.... Jak przebrniesz przez analize panoramy napisz cos o niej.

• anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2017, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magic wrote:
    Anecz_kaa kurcze wiesz że teraz ten mój doktorem nic nie mówił o pępowine A mi się dziwna wydaje-taka gruba- musze dopytać ile naczyń ma.bo nie mam Nawet opisu z wizyty. Ale jestem mega szczęśliwa no napisałam do mojej gin i nakazała mi się wepchnąć w kolejkę! Kochan ją i wracam do niej:)

Ja mam pełen opis z każdej wizyty. Wydruk + badania etc

i z wczoraj mam ciąża żywa pojendyncza, rece nogi obecne, pecherz moczowy obecny, serce i żołądek tez. NT 1,93 kosc nosowa jest. I wlasnie pępowina 2 naczynowa, ale nie wiem jakie naczynia są, a są rozne warianty. Sprawdzał, jeszcze kregoslup od katem roszczepu ale mwoi, ze nie widzi zeby bylo cos nie tak. Tylko sam mówil, ze on nie jest w stanie wszytskich wad zobaczyc :( ja mam tego swiadomosc i amnio odradzał ale nifty/panorame ze warto. a ja oszaleje do lipca. I juz wiem, ze beda czeste wizyty i monitorowanie. Ciesze sie tylko, ze rodze w dobrym szpitalu i wiem, ze jakby cos bylo nie tak to dziecku pomoga. No i ide na echo serca plodu

• Magic Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2017, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Tak zgadza się bo mi wyskoczyło że mam dziś 13tydzień A to jest 12+0.

Anecz_kaa A nie włączył doplera by zobaczyć co jest? Bo mi włączył dla potwierdzenia że to pępowine A nie np taśma owodniowa i pokazały siekolory niebieski i czerwony

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2017, 15:08

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2017, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczka jak zachodzilam w ciaze z Marysia wazylam 54 kg, przytylam do 86 kg (tez lezaca ciaza z czego ponad miesiac w szpitalu brrr), zeszlam do 60 kg a pozniej troche problemow to je zajadlam i wpadlo prawie 5kg . Wzrost 160 (hehe ).

• anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2017, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pixi ja wiem, ze bede sie martwic do konca ciazy :( jeszcze szwagierka mi mówiła, ze jak ona lezala na podtrzymaniu to z nią były dziewczyny z taką wadą pepowiny... mój mąż już sie pogodził, z tym ze badan mu nie odpuszcze i tak. Niektore dziewczyny piszą, ze jeszcze warto iść do poradni genetycznej.

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2017, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anecz_kaa wrote:
    Ja mam pełen opis z każdej wizyty. Wydruk + badania etc

i z wczoraj mam ciąża żywa pojendyncza, rece nogi obecne, pecherz moczowy obecny, serce i żołądek tez. NT 1,93 kosc nosowa jest. I wlasnie pępowina 2 naczynowa, ale nie wiem jakie naczynia są, a są rozne warianty. Sprawdzał, jeszcze kregoslup od katem roszczepu ale mwoi, ze nie widzi zeby bylo cos nie tak. Tylko sam mówil, ze on nie jest w stanie wszytskich wad zobaczyc :( ja mam tego swiadomosc i amnio odradzał ale nifty/panorame ze warto. a ja oszaleje do lipca. I juz wiem, ze beda czeste wizyty i monitorowanie. Ciesze sie tylko, ze rodze w dobrym szpitalu i wiem, ze jakby cos bylo nie tak to dziecku pomoga. No i ide na echo serca plodu

U mnie w opisie nic o pepowinie, jedynie co mowil a siedzial i badal dlugo to czy jest fala zwrotna w krazeniu bo ona jak jest to srednio bo to jest w wiekszosci wad genetycznych

• anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2017, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magic wrote:
    Tak zgadza się bo mi wyskoczyło że mam dziś 13tydzień A to jest 12+0.

Anecz_kaa A nie włączył doplera by zobaczyć co jest? Bo mi włączył dla potwierdzenia że to pępowine A nie np taśma owodniowa i pokazały siekolory niebieski i czerwony

właczył, ale nie mam napisane, a nie zwrociłam uwagi z nerwów :(

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2017, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anecz_kaa wrote:
    Pixi ja wiem, ze bede sie martwic do konca ciazy :( jeszcze szwagierka mi mówiła, ze jak ona lezala na podtrzymaniu to z nią były dziewczyny z taką wadą pepowiny... mój mąż już sie pogodził, z tym ze badan mu nie odpuszcze i tak. Niektore dziewczyny piszą, ze jeszcze warto iść do poradni genetycznej.

Kochanie rob ta panorame czy nifty i tyle,juz z Twoich postow bije jak bardzo jestes niespokojna a szkoda Ciebie i malenstwa.
    Kurde,dlaczego przy takich sytuacjach nie mozna zrobic na NFZ do jasnej cholery......

‹‹ 399 400 401 402 403 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ