LIPIEC 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyPixiDixi wrote:No dobrze to ujelas Aga,ja mam skroty myslowe,ktore wychodza jak wychodza....ta miarodajnosc to wlasnie ogolnosc,nie wiadomo,o ktore dziecko chodzi w wyniku.
No nic czekamy i zobacze w piatek co powie moja gin.
W sumie to moge sie zakladac o kazde pieniadze,ze wysle mnie na Nifty ,znam ja....Panikowala z Marysia i panikowac bedzie tutaj,ale cenie w niej to bo nic jej dzieki temu nie umyka.PixiDixi lubi tę wiadomość
-
magdaaq wrote:Nie martw sie. Jestes po.badaniu.poczekaj na bio i bedziesz wiedziala. A ja dzis tez wiecej plamie a leze. I czlowiek nie wie.o.co cho ale chyba zeby nie oszalec trzeba robic swoje.
Dobrze ze maz jest i dzis Cie odciazy.
A ile sie nastekal,ze musi isc do lekarza Magda....i mowi mi,ze nie wie co mowic,on nie wie jak ja uspokioc (Maryska nie cierpi lekarzy,na szczepieniu ostatnio ugryzla pielegniarke) -
PixiDixi wrote:A ile sie nastekal,ze musi isc do lekarza Magda....i mowi mi,ze nie wie co mowic,on nie wie jak ja uspokioc (Maryska nie cierpi lekarzy,na szczepieniu ostatnio ugryzla pielegniarke)
-
magdaaq wrote:A co się stalo że Cię zatrzymali?
Pochwa piekła, ogólnie dostałam zapalenie pęcherza bakteryjne, bóle podbrzusza
A I Pixi liczyć tygodniami to na bellybestfriend.pl pisze 10 tydzień,(9"tyg 6d) a na usg 8t6dWiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2017, 14:52
-
magdaaq wrote:Dziewczyny jakie by emocje nami nie targały te maluchy są warte:-) warte wszelkich wyrzeczen..taaaa ja to pisze...ja ktora miesiąc temu jeszcze nienawidzila tego stanu i tego.ze przez ta ciaze tyle poświęcam...psychika ludzka jest niezbadana...
także piąteczka!!!
magdaaq lubi tę wiadomość
Lilianka 1.05.2015
Oliwierek 17.08 2016
Kornel 23.06.2018 -
Wiec u Nas postanowiłam, że chyba będzie Panorama max jeszcze poczytam jaka jest różnica etc. W czwartek jadę z Jula do denstysty to wtedy zrobie badanie sobie. Wiecie u Nas to wyglada tak, ze z USG jest ok, pappy nie chcialam i nie chce robic, ale ta pępowina 2naczyniowa zdarza się u 0,5 ciąż a w tym az 25% dzieci jest chore
i tu już statystyka nie jest taka dobra
jakoś za 2 tyg chce się umówić do lekarza który specjalizuje się w wadach płodu, chociaż jak się orientowałam mój gin też ma super opinie jeśli chodzi o to. Jeszcze jedna z dziewczyn pisała, ze badało ją kilku lekarzy a synek urodzil się bez ucha
i ma wadę genetyczną. Dlatego chce zrobic te badania
-
Pixi ja o ile dobrze pamiętam to znajomamoja z majówek 2015 miała nr z drugim dzieckiem chyba 2.4 lub więcej i ryczała że nie jest w stanie wychować chorego dziecka-nie dziwię sie. Ale poszła na lepszy sprzęt i lekarza i wyszło superLilianka 1.05.2015
Oliwierek 17.08 2016
Kornel 23.06.2018 -
Anecz_kaa kurcze wiesz że teraz ten mój doktorem nic nie mówił o pępowine A mi się dziwna wydaje-taka gruba- musze dopytać ile naczyń ma.bo nie mam Nawet opisu z wizyty. Ale jestem mega szczęśliwa no napisałam do mojej gin i nakazała mi się wepchnąć w kolejkę! Kochan ją i wracam do niej:)
anecz_kaa lubi tę wiadomość
Lilianka 1.05.2015
Oliwierek 17.08 2016
Kornel 23.06.2018 -
anecz_kaa wrote:Wiec u Nas postanowiłam, że chyba będzie Panorama max jeszcze poczytam jaka jest różnica etc. W czwartek jadę z Jula do denstysty to wtedy zrobie badanie sobie. Wiecie u Nas to wyglada tak, ze z USG jest ok, pappy nie chcialam i nie chce robic, ale ta pępowina 2naczyniowa zdarza się u 0,5 ciąż a w tym az 25% dzieci jest chore
i tu już statystyka nie jest taka dobra
jakoś za 2 tyg chce się umówić do lekarza który specjalizuje się w wadach płodu, chociaż jak się orientowałam mój gin też ma super opinie jeśli chodzi o to. Jeszcze jedna z dziewczyn pisała, ze badało ją kilku lekarzy a synek urodzil się bez ucha
i ma wadę genetyczną. Dlatego chce zrobic te badania
Aneczka,ja z Marysia mialam az 3 markery z ZD ,to duzo....ten cholerny white gap na sercu,te nerki i biochemia i wyszlo ok. Co do Twojej sytuacji skoro przeczesalas net i masz przekonanie to zrob dla pewnosci.Niestety o pepowinach nie wiem za duzo.... Jak przebrniesz przez analize panoramy napisz cos o niej. -
Magic wrote:Anecz_kaa kurcze wiesz że teraz ten mój doktorem nic nie mówił o pępowine A mi się dziwna wydaje-taka gruba- musze dopytać ile naczyń ma.bo nie mam Nawet opisu z wizyty. Ale jestem mega szczęśliwa no napisałam do mojej gin i nakazała mi się wepchnąć w kolejkę! Kochan ją i wracam do niej:)
Ja mam pełen opis z każdej wizyty. Wydruk + badania etc
i z wczoraj mam ciąża żywa pojendyncza, rece nogi obecne, pecherz moczowy obecny, serce i żołądek tez. NT 1,93 kosc nosowa jest. I wlasnie pępowina 2 naczynowa, ale nie wiem jakie naczynia są, a są rozne warianty. Sprawdzał, jeszcze kregoslup od katem roszczepu ale mwoi, ze nie widzi zeby bylo cos nie tak. Tylko sam mówil, ze on nie jest w stanie wszytskich wad zobaczycja mam tego swiadomosc i amnio odradzał ale nifty/panorame ze warto. a ja oszaleje do lipca. I juz wiem, ze beda czeste wizyty i monitorowanie. Ciesze sie tylko, ze rodze w dobrym szpitalu i wiem, ze jakby cos bylo nie tak to dziecku pomoga. No i ide na echo serca plodu
-
PixiDixi wrote:Hehe no Belli pedzi do przodu.
Anecz_kaa A nie włączył doplera by zobaczyć co jest? Bo mi włączył dla potwierdzenia że to pępowine A nie np taśma owodniowa i pokazały siekolory niebieski i czerwonyWiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2017, 15:08
Lilianka 1.05.2015
Oliwierek 17.08 2016
Kornel 23.06.2018 -
Pixi ja wiem, ze bede sie martwic do konca ciazy
jeszcze szwagierka mi mówiła, ze jak ona lezala na podtrzymaniu to z nią były dziewczyny z taką wadą pepowiny... mój mąż już sie pogodził, z tym ze badan mu nie odpuszcze i tak. Niektore dziewczyny piszą, ze jeszcze warto iść do poradni genetycznej.
-
anecz_kaa wrote:Ja mam pełen opis z każdej wizyty. Wydruk + badania etc
i z wczoraj mam ciąża żywa pojendyncza, rece nogi obecne, pecherz moczowy obecny, serce i żołądek tez. NT 1,93 kosc nosowa jest. I wlasnie pępowina 2 naczynowa, ale nie wiem jakie naczynia są, a są rozne warianty. Sprawdzał, jeszcze kregoslup od katem roszczepu ale mwoi, ze nie widzi zeby bylo cos nie tak. Tylko sam mówil, ze on nie jest w stanie wszytskich wad zobaczycja mam tego swiadomosc i amnio odradzał ale nifty/panorame ze warto. a ja oszaleje do lipca. I juz wiem, ze beda czeste wizyty i monitorowanie. Ciesze sie tylko, ze rodze w dobrym szpitalu i wiem, ze jakby cos bylo nie tak to dziecku pomoga. No i ide na echo serca plodu
U mnie w opisie nic o pepowinie, jedynie co mowil a siedzial i badal dlugo to czy jest fala zwrotna w krazeniu bo ona jak jest to srednio bo to jest w wiekszosci wad genetycznych -
Magic wrote:Tak zgadza się bo mi wyskoczyło że mam dziś 13tydzień A to jest 12+0.
Anecz_kaa A nie włączył doplera by zobaczyć co jest? Bo mi włączył dla potwierdzenia że to pępowine A nie np taśma owodniowa i pokazały siekolory niebieski i czerwony
właczył, ale nie mam napisane, a nie zwrociłam uwagi z nerwów
-
anecz_kaa wrote:Pixi ja wiem, ze bede sie martwic do konca ciazy
jeszcze szwagierka mi mówiła, ze jak ona lezala na podtrzymaniu to z nią były dziewczyny z taką wadą pepowiny... mój mąż już sie pogodził, z tym ze badan mu nie odpuszcze i tak. Niektore dziewczyny piszą, ze jeszcze warto iść do poradni genetycznej.
Kochanie rob ta panorame czy nifty i tyle,juz z Twoich postow bije jak bardzo jestes niespokojna a szkoda Ciebie i malenstwa.
Kurde,dlaczego przy takich sytuacjach nie mozna zrobic na NFZ do jasnej cholery......