X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magic wrote:
    A ja rycze... matko kochana :D
    Czeeeemuuuu

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • Magic Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oglądałam porodówke. Płacz noworodka mnie rozczula:)

magdaaq lubi tę wiadomość

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magic wrote:
    Oglądałam porodówke. Płacz noworodka mnie rozczula:)
    Ej tez sie tego naogladalam heheheh. Duzo odcinkow z Oskarem buhahha no co...żeby wiedział co matka musi przejść :D

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • Loczek2018 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/5d8d4113394c.jpg Dzien dobry:),to ja 10t6d, mam 4,1cm, serducho bije 159 na minutę. Padło podejrzenie że coś się majta miedzy nogami ale to jeszcze niepotwierdzona informacja:).. Tatulowi nogi sie zatrzesly jak zobaczył jak się wiercę. Podrosło się i nadgoniło troszkę:). Genetyczne mamy w środę o godz 10 bo dziś było jeszcze chwilkę za wcześnie. Pozdrowionka forumowe ciocie!:)

magdaaq, cuddlemuffin, Urszulka89, Agniechaaaa, Glass, kasiuleks, Niecierpliwa123, Kinga40, melbusia88, karolcia87, Lena21, PixiDixi, Vanilka, krooolik, Marikita lubią tę wiadomość

qb3cp07w5ku95ses.png
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loczek2018 wrote:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/5d8d4113394c.jpg Dzien dobry:),to ja 10t6d, mam 4,1cm, serducho bije 159 na minutę. Padło podejrzenie że coś się majta miedzy nogami ale to jeszcze niepotwierdzona informacja:).. Tatulowi nogi sie zatrzesly jak zobaczył jak się wiercę. Podrosło się i nadgoniło troszkę:). Genetyczne mamy w środę o godz 10 bo dziś było jeszcze chwilkę za wcześnie. Pozdrowionka forumowe ciocie!:)
    No pięknie:)

Loczek2018 lubi tę wiadomość

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • Ineczka Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynamonkowaaa wrote:
    Mysle ze koleżance chodzi np o preparat typu Femibion :) U mnie na opakowaniu napisane jest ze do 12 tygodnia i potem Femibion 2. Aczkolwiek ja wykorzystam do końca to opakowanie co mam i zaczne dopiero 2, tak tez mi lekarz powiedział, ze spokojnie można sobie dokończyć :)
    Zrobiłam dokładnie tak samo jak skończyłam opakowanie to kupiłam dwójkę a to był 12tyg i kilka dni nie zaszkodzi a po co wyrzucać :)

v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • cuddlemuffin Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale super Loczek, gratki!

Muszę się pochwalić, wraca mi apetyt i fantazja w kuchni- dzis na obiad jadnięcina pieczona w miodowo- rozmarynowej marynacie do tego zapiekanka z polenty z czerwoną cebulą, parmezanem i rozmarynem i grilowana cukinia. O. Na jutro też mam już plan, ale nie wiem czy robić wam smaka hehe..

magdaaq, Glass, Carolline, Loczek2018, Marikita lubią tę wiadomość

• magdaaq Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cuddlemuffin wrote:
    Ale super Loczek, gratki!

Muszę się pochwalić, wraca mi apetyt i fantazja w kuchni- dzis na obiad jadnięcina pieczona w miodowo- rozmarynowej marynacie do tego zapiekanka z polenty z czerwoną cebulą, parmezanem i rozmarynem i grilowana cukinia. O. Na jutro też mam już plan, ale nie wiem czy robić wam smaka hehe..
    Hahahahah maj gat....pisz co tam...
    Chyba wiesc o córce i dobrych wynikach Cie podniosla na duchu co:-)

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • cuddlemuffin Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe to jutro napiszę, trzeba stopniować napięcie:)

Co do ogladania seriali typu porodówka i filmików z porodu na youtube to nie muszę, widzialam z każdej strony w każdym wydaniu z różnych perspektyw i myślę, że przez to mam tylko większy stres, bo wiem ile się jeszcze w tzw " miedzyczasie" może schrzanić. Wolałabym nie wiedzieć

magdaaq lubi tę wiadomość

• Ineczka Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cuddlemuffin wrote:
    Cynamonkowa ale masz piękny brzuszek! I w ogóle super figurę proporcjonalną, wszystko na swoim miejscu:) i sukienka też ładna, gdzie kupiłaś? Kocham sukienki. u mnie jeszcze ciągle brzuszek w wersji mini, ledwo co widać, więc " zazdraszczam" :)
    Właśnie byłam na zakupach i tak mi sie nagle zrobiło słabo, że kupiłam impulsywnie puszkę Dr Pepper i wypiłam całą i teraz mi taaak dobrze...

Aha i najważniejsze: odebrałam wyniki Harmony, ryzyko trisomii <1:10.000 i- uwaga uwaga, już na 100% wiadomo- Dziewczynka!!!
    Super:) gratulacje :) Nasze wyniki pewnie już są, ale i tak do wizyty muszę poczekać a ona dopiero 24 stycznia eh

kashanti lubi tę wiadomość

v5abi09kg49ph79h.png
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
  • kashanti Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    uh dziewczyny... niby wiem, ze w ciazy dzwigac nie mozna... ze max do 5 kg... ale gdy wrocilismy w sobote z Polski to pomoglam mojemu lubemu przeniesc torbe jakies ~100 m wazaca ~19 kg (9,5 kg na glowe)...
    zadnego plamienia i zadnych boli nie mialam ale mimo to chodze i sie zadreczam, ze cos moglo sie stac:(

Atom lubi tę wiadomość

• Ineczka Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loczek2018 wrote:
    Boski maluszek :))

Loczek2018 lubi tę wiadomość

v5abi09kg49ph79h.png
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kashanti wrote:
    uh dziewczyny... niby wiem, ze w ciazy dzwigac nie mozna... ze max do 5 kg... ale gdy wrocilismy w sobote z Polski to pomoglam mojemu lubemu przeniesc torbe jakies ~100 m wazaca ~19 kg (9,5 kg na glowe)...
    zadnego plamienia i zadnych boli nie mialam ale mimo to chodze i sie zadreczam, ze cos moglo sie stac:(
    Nic się nie.stało. w zdrowej ciąży kobiety czasem.nosza swoje dzieci tyle wazace. Spokojnie.

Carolline, muminka83 lubią tę wiadomość

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cuddlemuffin wrote:
    Hehe to jutro napiszę, trzeba stopniować napięcie:)

Co do ogladania seriali typu porodówka i filmików z porodu na youtube to nie muszę, widzialam z każdej strony w każdym wydaniu z różnych perspektyw i myślę, że przez to mam tylko większy stres, bo wiem ile się jeszcze w tzw " miedzyczasie" może schrzanić. Wolałabym nie wiedzieć
    Ja ogladalam w ciąży z Lenka rekreacyjnie.bo już co może mnie zaskoczyc...
    Ale lepiej się szlo za 1 razem taka zielona niewiasta.

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • kashanti Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaaq wrote:
    Nic się nie.stało. w zdrowej ciąży kobiety czasem.nosza swoje dzieci tyle wazace. Spokojnie.
    niby tak ale takie kobietki nosily je tez przed ciaza i maja "wytrenowane" miesnie od tego noszenia... :(

Dzis mialam spotkanie z polozna... znowu zadnych badan procz cisnienia... najblizsze spotkanie ze sluzba zdrowia bede miala dopiero w polowie lutego wiec chyba do tego czasu osiwieje.
    W pl zrobilam badania krwii, moczu, toxo itp. na szczescie wszystko pod kontrola.

Gratuluje wszystkim mamusiom przeslicznych brzuszkow i zdjec maluszkow:) :)
    do lipca zostalo "juz tylko" kilka miesiecy:)

Do kogos kto obsluguje liste porodow z pierwszej strony to prosze mi zmienic date na 30 czerwca ( po ostatnim USG przyspieszylismy o 1 dzien )

Marikita lubi tę wiadomość

• cuddlemuffin Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny która ma abonament premium? Jestem ciekawa co oznaczają te serduszka w kalendarzu, teraz mam je co tydzień, na koniec 13tc, poczatek 15, za tydzien znowu.. Czy ja coś przegapiam?

• ookatkaoo25 Znajoma

Wysłany: 2 stycznia 2018, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kashanti wrote:

To wyobraźcie sobie że ja pracuje jako Mobilna stylistka paznokci i mam dwa kufry z czego jeden wazy koło 20-25 kg;)
    Pytałam gin czy to nie problem ale powiedziała że gdybym nie robiła tego przed ciążą to tak a jeżeli pracowałam przed to jestem przyzwyczajona

Marikita lubi tę wiadomość

xnw4yx8d0uogp4ak.png
  • Niecierpliwa123 Ekspertka

Wysłany: 2 stycznia 2018, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magic wrote:
    Która ma w tym tygodniu Wizyte?:)

Ja wczytuje w czwartek.

xnw4flw15c030w8v.png
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kashanti wrote:
    niby tak ale takie kobietki nosily je tez przed ciaza i maja "wytrenowane" miesnie od tego noszenia... :(

Dzis mialam spotkanie z polozna... znowu zadnych badan procz cisnienia... najblizsze spotkanie ze sluzba zdrowia bede miala dopiero w polowie lutego wiec chyba do tego czasu osiwieje.
    W pl zrobilam badania krwii, moczu, toxo itp. na szczescie wszystko pod kontrola.

Gratuluje wszystkim mamusiom przeslicznych brzuszkow i zdjec maluszkow:) :)
    do lipca zostalo "juz tylko" kilka miesiecy:)

Do kogos kto obsluguje liste porodow z pierwszej strony to prosze mi zmienic date na 30 czerwca ( po ostatnim USG przyspieszylismy o 1 dzien )
    No kurde do lutego tez bym.ocipiala.
    Nie martw sie tym jednorazowym noszeniem ale juz tego nie rob.

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • kashanti Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cuddlemuffin wrote:
    Dziewczyny która ma abonament premium? Jestem ciekawa co oznaczają te serduszka w kalendarzu, teraz mam je co tydzień, na koniec 13tc, poczatek 15, za tydzien znowu.. Czy ja coś przegapiam?

Juz ci tu wszystko wypisuje od mniej wiecej tego co napisalas, ze potrzebujesz.

U mnie w kalendarzu sa serduszka w dniach:

12+0 (13 tydzien)- Jeśli jeszcze nie powiedziałaś wszystkim znajomym o swojej ciąży, teraz jest najprawdopodobniej dobry czas aby to zrobić. Okres największego ryzyka dla ciąży masz już za sobą, a zapewne już wkrótce Twój brzuszek ciążowy stanie się widoczny dla innych.

13+0 (14 tydzien) - poczatek drugiego trymestru

14+0 (15 tydzien) - Twoje piersi prawdopodobnie robią się co raz większe i cięższe. Czas rozważyć zakup biustonosza, który optymalnie podtrzyma i zadba o Twoje piersi

15+0 (16 tydzien) - Twoje dziecko zaczęło się ruszać już w 7 - 8 tygodniu ciąży, Ty jednak pierwsze ruchy poczujesz dopiero teraz lub nawet jeszcze później (najpóźniej około 20-22 tygodnia ciąży). Wiele kobiet opisuje je jako uczucie bulgotania, przelewania w brzuchu lub "trzepotu skrzydeł motyla".

16+0 (17 tydzien) - Czas pomyśleć o zmianie garderoby! Jeśli jeszcze nie wybrałaś się na zakupy ciążowe, najwyższy czas aby to zrobić. Porozmawiaj również z koleżankami, które niedawno były w ciąży - może one chętnie podzieloną się z Tobą swoimi ubraniami ciążowymi?

jak potrzeba dalszych serduszek to daj znac... nastepne sa o polowkowym USG, zbieraniu rzeczy dla dziecka itp.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2018, 17:41

cuddlemuffin, kasiuleks, muminka83 lubią tę wiadomość

‹‹ 421 422 423 424 425 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ