LIPIEC 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/5d8d4113394c.jpg Dzien dobry:),to ja 10t6d, mam 4,1cm, serducho bije 159 na minutę. Padło podejrzenie że coś się majta miedzy nogami ale to jeszcze niepotwierdzona informacja:).. Tatulowi nogi sie zatrzesly jak zobaczył jak się wiercę. Podrosło się i nadgoniło troszkę
. Genetyczne mamy w środę o godz 10 bo dziś było jeszcze chwilkę za wcześnie. Pozdrowionka forumowe ciocie!
magdaaq, cuddlemuffin, Urszulka89, Agniechaaaa, Glass, kasiuleks, Niecierpliwa123, Kinga40, melbusia88, karolcia87, Lena21, PixiDixi, Vanilka, krooolik, Marikita lubią tę wiadomość
-
Loczek2018 wrote:https://naforum.zapodaj.net/thumbs/5d8d4113394c.jpg Dzien dobry:),to ja 10t6d, mam 4,1cm, serducho bije 159 na minutę. Padło podejrzenie że coś się majta miedzy nogami ale to jeszcze niepotwierdzona informacja:).. Tatulowi nogi sie zatrzesly jak zobaczył jak się wiercę. Podrosło się i nadgoniło troszkę
. Genetyczne mamy w środę o godz 10 bo dziś było jeszcze chwilkę za wcześnie. Pozdrowionka forumowe ciocie!
Loczek2018 lubi tę wiadomość
-
Cynamonkowaaa wrote:Mysle ze koleżance chodzi np o preparat typu Femibion
U mnie na opakowaniu napisane jest ze do 12 tygodnia i potem Femibion 2. Aczkolwiek ja wykorzystam do końca to opakowanie co mam i zaczne dopiero 2, tak tez mi lekarz powiedział, ze spokojnie można sobie dokończyć
30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615 -
Ale super Loczek, gratki!
Muszę się pochwalić, wraca mi apetyt i fantazja w kuchni- dzis na obiad jadnięcina pieczona w miodowo- rozmarynowej marynacie do tego zapiekanka z polenty z czerwoną cebulą, parmezanem i rozmarynem i grilowana cukinia. O. Na jutro też mam już plan, ale nie wiem czy robić wam smaka hehe..magdaaq, Glass, Carolline, Loczek2018, Marikita lubią tę wiadomość
-
cuddlemuffin wrote:Ale super Loczek, gratki!
Muszę się pochwalić, wraca mi apetyt i fantazja w kuchni- dzis na obiad jadnięcina pieczona w miodowo- rozmarynowej marynacie do tego zapiekanka z polenty z czerwoną cebulą, parmezanem i rozmarynem i grilowana cukinia. O. Na jutro też mam już plan, ale nie wiem czy robić wam smaka hehe..
Chyba wiesc o córce i dobrych wynikach Cie podniosla na duchu co:-)
-
Hehe to jutro napiszę, trzeba stopniować napięcie:)
Co do ogladania seriali typu porodówka i filmików z porodu na youtube to nie muszę, widzialam z każdej strony w każdym wydaniu z różnych perspektyw i myślę, że przez to mam tylko większy stres, bo wiem ile się jeszcze w tzw " miedzyczasie" może schrzanić. Wolałabym nie wiedziećmagdaaq lubi tę wiadomość
-
cuddlemuffin wrote:Cynamonkowa ale masz piękny brzuszek! I w ogóle super figurę proporcjonalną, wszystko na swoim miejscu:) i sukienka też ładna, gdzie kupiłaś? Kocham sukienki. u mnie jeszcze ciągle brzuszek w wersji mini, ledwo co widać, więc " zazdraszczam"
Właśnie byłam na zakupach i tak mi sie nagle zrobiło słabo, że kupiłam impulsywnie puszkę Dr Pepper i wypiłam całą i teraz mi taaak dobrze...
Aha i najważniejsze: odebrałam wyniki Harmony, ryzyko trisomii <1:10.000 i- uwaga uwaga, już na 100% wiadomo- Dziewczynka!!!Nasze wyniki pewnie już są, ale i tak do wizyty muszę poczekać a ona dopiero 24 stycznia eh
kashanti lubi tę wiadomość
https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
uh dziewczyny... niby wiem, ze w ciazy dzwigac nie mozna... ze max do 5 kg... ale gdy wrocilismy w sobote z Polski to pomoglam mojemu lubemu przeniesc torbe jakies ~100 m wazaca ~19 kg (9,5 kg na glowe)...
zadnego plamienia i zadnych boli nie mialam ale mimo to chodze i sie zadreczam, ze cos moglo sie stac:(Atom lubi tę wiadomość
-
Loczek2018 wrote:https://naforum.zapodaj.net/thumbs/5d8d4113394c.jpg Dzien dobry:),to ja 10t6d, mam 4,1cm, serducho bije 159 na minutę. Padło podejrzenie że coś się majta miedzy nogami ale to jeszcze niepotwierdzona informacja:).. Tatulowi nogi sie zatrzesly jak zobaczył jak się wiercę. Podrosło się i nadgoniło troszkę
)
Loczek2018 lubi tę wiadomość
kashanti wrote:uh dziewczyny... niby wiem, ze w ciazy dzwigac nie mozna... ze max do 5 kg... ale gdy wrocilismy w sobote z Polski to pomoglam mojemu lubemu przeniesc torbe jakies ~100 m wazaca ~19 kg (9,5 kg na glowe)...
zadnego plamienia i zadnych boli nie mialam ale mimo to chodze i sie zadreczam, ze cos moglo sie stac:(Carolline, muminka83 lubią tę wiadomość
-
cuddlemuffin wrote:Hehe to jutro napiszę, trzeba stopniować napięcie:)
Co do ogladania seriali typu porodówka i filmików z porodu na youtube to nie muszę, widzialam z każdej strony w każdym wydaniu z różnych perspektyw i myślę, że przez to mam tylko większy stres, bo wiem ile się jeszcze w tzw " miedzyczasie" może schrzanić. Wolałabym nie wiedzieć
Ale lepiej się szlo za 1 razem taka zielona niewiasta.
-
magdaaq wrote:Nic się nie.stało. w zdrowej ciąży kobiety czasem.nosza swoje dzieci tyle wazace. Spokojnie.
Dzis mialam spotkanie z polozna... znowu zadnych badan procz cisnienia... najblizsze spotkanie ze sluzba zdrowia bede miala dopiero w polowie lutego wiec chyba do tego czasu osiwieje.
W pl zrobilam badania krwii, moczu, toxo itp. na szczescie wszystko pod kontrola.
Gratuluje wszystkim mamusiom przeslicznych brzuszkow i zdjec maluszkow:)
do lipca zostalo "juz tylko" kilka miesiecy:)
Do kogos kto obsluguje liste porodow z pierwszej strony to prosze mi zmienic date na 30 czerwca ( po ostatnim USG przyspieszylismy o 1 dzien )Marikita lubi tę wiadomość
-
kashanti wrote:uh dziewczyny... niby wiem, ze w ciazy dzwigac nie mozna... ze max do 5 kg... ale gdy wrocilismy w sobote z Polski to pomoglam mojemu lubemu przeniesc torbe jakies ~100 m wazaca ~19 kg (9,5 kg na glowe)...
zadnego plamienia i zadnych boli nie mialam ale mimo to chodze i sie zadreczam, ze cos moglo sie stac:(
To wyobraźcie sobie że ja pracuje jako Mobilna stylistka paznokci i mam dwa kufry z czego jeden wazy koło 20-25 kg;)
Pytałam gin czy to nie problem ale powiedziała że gdybym nie robiła tego przed ciążą to tak a jeżeli pracowałam przed to jestem przyzwyczajona
Marikita lubi tę wiadomość
-
kashanti wrote:niby tak ale takie kobietki nosily je tez przed ciaza i maja "wytrenowane" miesnie od tego noszenia...
Dzis mialam spotkanie z polozna... znowu zadnych badan procz cisnienia... najblizsze spotkanie ze sluzba zdrowia bede miala dopiero w polowie lutego wiec chyba do tego czasu osiwieje.
W pl zrobilam badania krwii, moczu, toxo itp. na szczescie wszystko pod kontrola.
Gratuluje wszystkim mamusiom przeslicznych brzuszkow i zdjec maluszkow:)
do lipca zostalo "juz tylko" kilka miesiecy:)
Do kogos kto obsluguje liste porodow z pierwszej strony to prosze mi zmienic date na 30 czerwca ( po ostatnim USG przyspieszylismy o 1 dzien )
Nie martw sie tym jednorazowym noszeniem ale juz tego nie rob.
-
cuddlemuffin wrote:Dziewczyny która ma abonament premium? Jestem ciekawa co oznaczają te serduszka w kalendarzu, teraz mam je co tydzień, na koniec 13tc, poczatek 15, za tydzien znowu.. Czy ja coś przegapiam?
Juz ci tu wszystko wypisuje od mniej wiecej tego co napisalas, ze potrzebujesz.
U mnie w kalendarzu sa serduszka w dniach:
12+0 (13 tydzien)- Jeśli jeszcze nie powiedziałaś wszystkim znajomym o swojej ciąży, teraz jest najprawdopodobniej dobry czas aby to zrobić. Okres największego ryzyka dla ciąży masz już za sobą, a zapewne już wkrótce Twój brzuszek ciążowy stanie się widoczny dla innych.
13+0 (14 tydzien) - poczatek drugiego trymestru
14+0 (15 tydzien) - Twoje piersi prawdopodobnie robią się co raz większe i cięższe. Czas rozważyć zakup biustonosza, który optymalnie podtrzyma i zadba o Twoje piersi
15+0 (16 tydzien) - Twoje dziecko zaczęło się ruszać już w 7 - 8 tygodniu ciąży, Ty jednak pierwsze ruchy poczujesz dopiero teraz lub nawet jeszcze później (najpóźniej około 20-22 tygodnia ciąży). Wiele kobiet opisuje je jako uczucie bulgotania, przelewania w brzuchu lub "trzepotu skrzydeł motyla".
16+0 (17 tydzien) - Czas pomyśleć o zmianie garderoby! Jeśli jeszcze nie wybrałaś się na zakupy ciążowe, najwyższy czas aby to zrobić. Porozmawiaj również z koleżankami, które niedawno były w ciąży - może one chętnie podzieloną się z Tobą swoimi ubraniami ciążowymi?
jak potrzeba dalszych serduszek to daj znac... nastepne sa o polowkowym USG, zbieraniu rzeczy dla dziecka itp.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2018, 17:41
cuddlemuffin, kasiuleks, muminka83 lubią tę wiadomość