LIPIEC 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Cynamonkowa no tydzień to sporo i jak się utrzymuje to luz. Bo wiesz lepiej mieć wpisany termin wcześniej by długo nie chodzić po terminie. M9ja znajoma tak miałam. Z lekarzem wpisali do karty termin na 20 sierpnia ale jej termin z om to był 24 a to dlatego bo pierwsza ciąże przynosiła 8 dni i miała poród kleszczowy. Nie życzę nikomu. Dlatego ja swoją gin ublagalam o masaż szyjki w 38tc bym nie musiała leżeć znowu na patologii na wywolywaniu porodu jak z Lilką. Urodziłam 4 dni później:) A w szpitalu byłam i po masażu mi się skurcze zwyciężyły. Po wypisie i wyjściu zaczął boleć mnie brzuch
także teraz też tak zrobimy. Nie chciałabym siedzieć w szpitalu bo umarła bym z tęsknoty za moimi wampirami
Lilianka 1.05.2015
Oliwierek 17.08 2016
Kornel 23.06.2018 -
Ja na początku liczyłam z om ale jak przy którymś już USG bobas był straszy to zaczęłam wg tego liczyc
Ja póki co chodzę w normalnych rajstopach i mi wygodnie ale pewnie tez się będę później rozglądaćKoło mnie jest hurtownia Gatty wiec pewnie tam będę szukać
Magic lubi tę wiadomość
-
Magic wrote:Cynamonkowa no tydzień to sporo i jak się utrzymuje to luz. Bo wiesz lepiej mieć wpisany termin wcześniej by długo nie chodzić po terminie. M9ja znajoma tak miałam. Z lekarzem wpisali do karty termin na 20 sierpnia ale jej termin z om to był 24 a to dlatego bo pierwsza ciąże przynosiła 8 dni i miała poród kleszczowy. Nie życzę nikomu. Dlatego ja swoją gin ublagalam o masaż szyjki w 38tc bym nie musiała leżeć znowu na patologii na wywolywaniu porodu jak z Lilką. Urodziłam 4 dni później:) A w szpitalu byłam i po masażu mi się skurcze zwyciężyły. Po wypisie i wyjściu zaczął boleć mnie brzuch
także teraz też tak zrobimy. Nie chciałabym siedzieć w szpitalu bo umarła bym z tęsknoty za moimi wampirami
-
Magic wrote:Cynamonkowa no tydzień to sporo i jak się utrzymuje to luz. Bo wiesz lepiej mieć wpisany termin wcześniej by długo nie chodzić po terminie. M9ja znajoma tak miałam. Z lekarzem wpisali do karty termin na 20 sierpnia ale jej termin z om to był 24 a to dlatego bo pierwsza ciąże przynosiła 8 dni i miała poród kleszczowy. Nie życzę nikomu. Dlatego ja swoją gin ublagalam o masaż szyjki w 38tc bym nie musiała leżeć znowu na patologii na wywolywaniu porodu jak z Lilką. Urodziłam 4 dni później:) A w szpitalu byłam i po masażu mi się skurcze zwyciężyły. Po wypisie i wyjściu zaczął boleć mnie brzuch
No przenosić to tez niedobrzeMuszę się bardziej w tych porodowych tematach obeznac bo jestem dalej zielona;)
-
Cynamonkowaaa wrote:Ja to w tej książeczce to mam zabawnie bo mam termin wg OM i USG wpisany przez poprzedniego lekarza który jest o 2 dni dalej niż powinien być a z OM z kolei wpisała 2 dni za wcześnie... Dobrze ze ja zmieniłam... Tygodnie ciazy na każdej wizycie wpisuje mi Pani doktor z USG
No przenosić to tez niedobrzeMuszę się bardziej w tych porodowych tematach obeznac bo jestem dalej zielona;)
do filmowych scen im.daleko po co się stresować hihiji
-
Cynamonkowaaa wrote:Ja to w tej książeczce to mam zabawnie bo mam termin wg OM i USG wpisany przez poprzedniego lekarza który jest o 2 dni dalej niż powinien być a z OM z kolei wpisała 2 dni za wcześnie... Dobrze ze ja zmieniłam... Tygodnie ciazy na każdej wizycie wpisuje mi Pani doktor z USG
ale jeśli chcesz być mniej zieloną serio polecam obejrzenie "Porodówka " mnie to d9brze przygotowało do 1porodu. To co wyprawiają rodzące przechodzi mije oczekiwania
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2018, 15:24
magdaaq lubi tę wiadomość
Lilianka 1.05.2015
Oliwierek 17.08 2016
Kornel 23.06.2018 -
Cuddlle gratuluję córeczki!
Ja o porodzie nie myślę
mam pytanie czy dostajecie cały czas taka sama pensje?? bo ja dostałam za grudzien duzo wyzsza niz za listopad i zgłupiałam...
Jadę po moje gadziny
Magic a kupiłaś fotelik z baza? Ja chce taki z bazą właśnie
-
anecz_kaa wrote:Cuddlle gratuluję córeczki!
Ja o porodzie nie myślę
mam pytanie czy dostajecie cały czas taka sama pensje?? bo ja dostałam za grudzien duzo wyzsza niz za listopad i zgłupiałam...
Jadę po moje gadziny
Magic a kupiłaś fotelik z baza? Ja chce taki z bazą właśnie
-
Magic wrote:Anecz_kaa nie ja bez bazy. Oglądałam ten fotelik i nic specjalnego. Są ładniejsze za ta cenę. Także szukam dalej
Magic lubi tę wiadomość
-
Moja Sara Aurora tez 3 dni była wyganiana z brzucha a skończyło się i tak cc, do samego porodu byłam zdecydowana na poród w wodzie, ale nie wyszło po naszemu, choć w wodzie tez cześć przesiedziałem, także wszystkie metody wywoływania miałam praktycznie obcykane. Nigdy wcześniej nie zagłębiając się w detale porodów i nadal wole nie wiedzieć co mnie będzie czekać. Co do imienia miała być Emma, ale siedząc w wannie na porodówce została Wprowadzona zmiana. A ze były mega zorze polarne jak ja rodziłam to mała ma podwójne imię. To w temacie imion. Co do rajstop nienawidzę z całego serca spódnic, sukienek i rajstop i od jakiś 30 lat jestem wierna spodniom :p
Magic lubi tę wiadomość
-
Carolline wrote:Moja Sara Aurora tez 3 dni była wyganiana z brzucha a skończyło się i tak cc, do samego porodu byłam zdecydowana na poród w wodzie, ale nie wyszło po naszemu, choć w wodzie tez cześć przesiedziałem, także wszystkie metody wywoływania miałam praktycznie obcykane. Nigdy wcześniej nie zagłębiając się w detale porodów i nadal wole nie wiedzieć co mnie będzie czekać. Co do imienia miała być Emma, ale siedząc w wannie na porodówce została Wprowadzona zmiana. A ze były mega zorze polarne jak ja rodziłam to mała ma podwójne imię. To w temacie imion. Co do rajstop nienawidzę z całego serca spódnic, sukienek i rajstop i od jakiś 30 lat jestem wierna spodniom :p
Wow to widzę że podobne przejścia:) ale po takim 3 dniowym porodzie sama akcja mniej boliLilianka 1.05.2015
Oliwierek 17.08 2016
Kornel 23.06.2018