X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • Magic Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynamonkowa no tydzień to sporo i jak się utrzymuje to luz. Bo wiesz lepiej mieć wpisany termin wcześniej by długo nie chodzić po terminie. M9ja znajoma tak miałam. Z lekarzem wpisali do karty termin na 20 sierpnia ale jej termin z om to był 24 a to dlatego bo pierwsza ciąże przynosiła 8 dni i miała poród kleszczowy. Nie życzę nikomu. Dlatego ja swoją gin ublagalam o masaż szyjki w 38tc bym nie musiała leżeć znowu na patologii na wywolywaniu porodu jak z Lilką. Urodziłam 4 dni później:) A w szpitalu byłam i po masażu mi się skurcze zwyciężyły. Po wypisie i wyjściu zaczął boleć mnie brzuch :) także teraz też tak zrobimy. Nie chciałabym siedzieć w szpitalu bo umarła bym z tęsknoty za moimi wampirami ;)

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • Cynamonkowaaa Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na początku liczyłam z om ale jak przy którymś już USG bobas był straszy to zaczęłam wg tego liczyc :D
    Ja póki co chodzę w normalnych rajstopach i mi wygodnie ale pewnie tez się będę później rozglądać:) Koło mnie jest hurtownia Gatty wiec pewnie tam będę szukać :)

Magic lubi tę wiadomość

34bwdqk3ol07x06e.png
    Beta 15 DPO 843,83
    Beta 18 DPO 4089,10
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magic wrote:
    Cynamonkowa no tydzień to sporo i jak się utrzymuje to luz. Bo wiesz lepiej mieć wpisany termin wcześniej by długo nie chodzić po terminie. M9ja znajoma tak miałam. Z lekarzem wpisali do karty termin na 20 sierpnia ale jej termin z om to był 24 a to dlatego bo pierwsza ciąże przynosiła 8 dni i miała poród kleszczowy. Nie życzę nikomu. Dlatego ja swoją gin ublagalam o masaż szyjki w 38tc bym nie musiała leżeć znowu na patologii na wywolywaniu porodu jak z Lilką. Urodziłam 4 dni później:) A w szpitalu byłam i po masażu mi się skurcze zwyciężyły. Po wypisie i wyjściu zaczął boleć mnie brzuch :) także teraz też tak zrobimy. Nie chciałabym siedzieć w szpitalu bo umarła bym z tęsknoty za moimi wampirami ;)
    Piona. Tez mialam masaz szyjki ale z Oskim. Z Lena sie nie dalo bo mimo 40tyg ona kurde wysoko a ze ja nadcisnienie mialam to w 40tyg mnie przyjęli i dzien.pozniej urodziłam:-) ale dostalam cewnik foleya w dzien przyjęcia a na 2 dzień rozwarcie 4 cm.i poszlam.rodzic:-)

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • Cynamonkowaaa Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magic wrote:
    Ja to w tej książeczce to mam zabawnie bo mam termin wg OM i USG wpisany przez poprzedniego lekarza który jest o 2 dni dalej niż powinien być a z OM z kolei wpisała 2 dni za wcześnie... Dobrze ze ja zmieniłam... Tygodnie ciazy na każdej wizycie wpisuje mi Pani doktor z USG :)
    No przenosić to tez niedobrze :/ Muszę się bardziej w tych porodowych tematach obeznac bo jestem dalej zielona;)

34bwdqk3ol07x06e.png
    Beta 15 DPO 843,83
    Beta 18 DPO 4089,10
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynamonkowaaa wrote:
    Ja to w tej książeczce to mam zabawnie bo mam termin wg OM i USG wpisany przez poprzedniego lekarza który jest o 2 dni dalej niż powinien być a z OM z kolei wpisała 2 dni za wcześnie... Dobrze ze ja zmieniłam... Tygodnie ciazy na każdej wizycie wpisuje mi Pani doktor z USG :)
    No przenosić to tez niedobrze :/ Muszę się bardziej w tych porodowych tematach obeznac bo jestem dalej zielona;)
    To daj sobie czas jeszcze na te emocje porodowe :D do filmowych scen im.daleko po co się stresować hihiji

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ps. Ja chyba bym wolała być zielona nadal :D

Atom, Magic, Urszulka89 lubią tę wiadomość

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • Atom Debiutantka

Wysłany: 2 stycznia 2018, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaaq wrote:
    Ps. Ja chyba bym wolała być zielona nadal :D

ja tak samo, najchętniej prawie do końca, a później jakoś zawsze jest:)

magdaaq, Carolline lubią tę wiadomość

• Magic Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdaaq też miałam cennik! :) Z Lilką. Ja to wyganiali 3 dni także miałam wszystko co może mi medycyna zaoferować ;)

magdaaq lubi tę wiadomość

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • Magic Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynamonkowaaa wrote:
    Popieram Magdę. Lepiej być zieloną;) ale jeśli chcesz być mniej zieloną serio polecam obejrzenie "Porodówka " mnie to d9brze przygotowało do 1porodu. To co wyprawiają rodzące przechodzi mije oczekiwania :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2018, 15:24

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magic wrote:
    Magdaaq też miałam cennik! :) Z Lilką. Ja to wyganiali 3 dni także miałam wszystko co może mi medycyna zaoferować ;)
    Mówiłam Ci że blisko nam do siebie :D

Magic lubi tę wiadomość

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też wolałabym nie wiedzieć :p

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cuddlle gratuluję córeczki!

Ja o porodzie nie myślę :P

mam pytanie czy dostajecie cały czas taka sama pensje?? bo ja dostałam za grudzien duzo wyzsza niz za listopad i zgłupiałam...

Jadę po moje gadziny :P

Magic a kupiłaś fotelik z baza? Ja chce taki z bazą właśnie

• magdaaq Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anecz_kaa wrote:
    Cuddlle gratuluję córeczki!

Ja o porodzie nie myślę :P

mam pytanie czy dostajecie cały czas taka sama pensje?? bo ja dostałam za grudzien duzo wyzsza niz za listopad i zgłupiałam...

Jadę po moje gadziny :P

Magic a kupiłaś fotelik z baza? Ja chce taki z bazą właśnie
    To średnia z 12mcy i wychodzi wiecej jeśli w miedzy czasie pensje sie roznily-dodatki premie itp.

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • Magic Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anecz_kaa nie ja bez bazy. Oglądałam ten fotelik i nic specjalnego. Są ładniejsze za ta cenę. Także szukam dalej ;)

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magic wrote:
    Anecz_kaa nie ja bez bazy. Oglądałam ten fotelik i nic specjalnego. Są ładniejsze za ta cenę. Także szukam dalej ;)
    Ja tez mam bez bazy bo jeździmy razem tyle co kot naplakal. Ale jesli ktos duzo jezdzi na pewno z baza jest spoko.

Magic lubi tę wiadomość

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • Magic Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie :)

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • Carolline Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja Sara Aurora tez 3 dni była wyganiana z brzucha a skończyło się i tak cc, do samego porodu byłam zdecydowana na poród w wodzie, ale nie wyszło po naszemu, choć w wodzie tez cześć przesiedziałem, także wszystkie metody wywoływania miałam praktycznie obcykane. Nigdy wcześniej nie zagłębiając się w detale porodów i nadal wole nie wiedzieć co mnie będzie czekać. Co do imienia miała być Emma, ale siedząc w wannie na porodówce została Wprowadzona zmiana. A ze były mega zorze polarne jak ja rodziłam to mała ma podwójne imię. To w temacie imion. Co do rajstop nienawidzę z całego serca spódnic, sukienek i rajstop i od jakiś 30 lat jestem wierna spodniom :p

Magic lubi tę wiadomość

28wh3e3k2h4xyjiq.png
    1usadf9h7i1th0n1.png
  • Magic Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Która ma w tym tygodniu Wizyte?:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2018, 15:49

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • Magic Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolline wrote:
    Moja Sara Aurora tez 3 dni była wyganiana z brzucha a skończyło się i tak cc, do samego porodu byłam zdecydowana na poród w wodzie, ale nie wyszło po naszemu, choć w wodzie tez cześć przesiedziałem, także wszystkie metody wywoływania miałam praktycznie obcykane. Nigdy wcześniej nie zagłębiając się w detale porodów i nadal wole nie wiedzieć co mnie będzie czekać. Co do imienia miała być Emma, ale siedząc w wannie na porodówce została Wprowadzona zmiana. A ze były mega zorze polarne jak ja rodziłam to mała ma podwójne imię. To w temacie imion. Co do rajstop nienawidzę z całego serca spódnic, sukienek i rajstop i od jakiś 30 lat jestem wierna spodniom :p

Wow to widzę że podobne przejścia:) ale po takim 3 dniowym porodzie sama akcja mniej boli ;)

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • Magic Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja rycze... matko kochana :D

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
‹‹ 420 421 422 423 424 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ