X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • annesa Przyjaciółka

Wysłany: 4 stycznia 2018, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magic wrote:
    Annesa mi się śniło daaawno temu że miałam takie usg w domu :) i oglądałam córke :)

Może wspólnymi siłami opatentujemy pomysł :D Myślę, że nasze dzieci byłyby ustawione do końca życia i byłby to niezbędnik każdej przyszlej mamy!

Magic lubi tę wiadomość

m3sx43r846v2zvad.png
  • annesa Przyjaciółka

Wysłany: 4 stycznia 2018, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muminka83 wrote:
    Ja mam wizyty często. Co dwa tygodnie. Raz w msc chodzę do Medicover a potem do mojej gin co prowadzi ciążę. W tym msc do ogólnie będę mieć dużo. Dziś Medicover, 10 stycznia genetyczne,22 stycznia prywatnie i kolejna 8 lutego Medicover.
    W poprzedniej ciąży też miałam co dwa tygodnie a przy Olinku większość z szpitalu i może na prywatnych wizytach byłam 3 razy.
    Ja to teraz już zaczynam żyć. I wiecie co musimy być dobrej myśli. Będzie dobrze. Musi być. Za wszystkie trzymam kciuki ale szczególnie za te trudne ciąże.
    Teraz to mi wsio dno co będzie. Może być nawet króliczek byle był z nami.

Muminka co tak często?
    Ja sobie tłumacze jak mam gorsze dni, że jesteśmy tylko ludźmi i na niektóre rzeczy i sprawy nie mamy po prostu wpływu. A bez sensu denerwować się na coś, co nie jest zależne od nas. Jedyne co możemy zrobić to dbać o siebie , dobrze się suplementowac i pozytywnie myśleć bo cóż innego możemy :)

m3sx43r846v2zvad.png
  • Magic Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muminka83 Wow spora częstotliwość:) ale to chyba ok. Oj tak trzeba być dobrej myśli. Co ka być to i tak będzie:) czy będziemy dmuchać chuchać albo m9ec wyjebane za przeproszeniem :) nie unikniemy niczego :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2018, 11:08

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi kalendarz chinski pokazuje córkę :)

• Magic Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annesa wrote:
    Może wspólnymi siłami opatentujemy pomysł :D Myślę, że nasze dzieci byłyby ustawione do końca życia i byłby to niezbędnik każdej przyszlej mamy!
    Szkoda że nieuk że mnie bo mam spore stadko do utrzymania ;)

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • annesa Przyjaciółka

Wysłany: 4 stycznia 2018, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magic wrote:
    Szkoda że nieuk że mnie bo mam spore stadko do utrzymania ;)
    Hehe ja jestem z branży kosmetycznej ale zawsze można fach zmienić :)

Magic lubi tę wiadomość

m3sx43r846v2zvad.png
  • PolaP Ekspertka

Wysłany: 4 stycznia 2018, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie. Ja mam termin z miesiączki na 15 lipca z USG na 14 :) byłam na usg genetycznym wzorcowe. Wszystko idealne. Nareszcie mogłam obejrzeć dzidziusia z każdej strony. Lekarz twierdzi z pewnością że to chłopiec. Jakoś ciężko mi uwierzyć że w 12 tygodniu już można dostrzec płeć.
    Mamusie czy oprócz usg robicie test podwójny z krwi? Mam mieszane uczucia i sama nie wiem czy robić czy nie.

PixiDixi, magdaaq lubią tę wiadomość

f2w3s65gj4wncr0v.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PolaP wrote:
    Witajcie. Ja mam termin z miesiączki na 15 lipca z USG na 14 :) byłam na usg genetycznym wzorcowe. Wszystko idealne. Nareszcie mogłam obejrzeć dzidziusia z każdej strony. Lekarz twierdzi z pewnością że to chłopiec. Jakoś ciężko mi uwierzyć że w 12 tygodniu już można dostrzec płeć.
    Mamusie czy oprócz usg robicie test podwójny z krwi? Mam mieszane uczucia i sama nie wiem czy robić czy nie.
    Super, że wszystko jest ok. :) Ja robiłam test z krwii, bo ponoć bez tego testu badanie jest niepełne. (Tak mi tłumaczył lekarz).

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • Magic Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Pola :)

PolaP lubi tę wiadomość

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • annesa Przyjaciółka

Wysłany: 4 stycznia 2018, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PolaP wrote:
    Mi też w 12 tyg gin powiedziała że chlopak na 90% :) robiłam testy, bo jestem z osób które muszą wszystko wiedzieć, najlepiej już i teraz :P

m3sx43r846v2zvad.png
  • Magic Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muminka83 Wow spora częstotliwość:) ale to chyba ok. Oj tak trzeba być dobrej myśli. Co ka być to i tak będzie:)

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muminka83 wrote:
    Ja mam wizyty często. Co dwa tygodnie. Raz w msc chodzę do Medicover a potem do mojej gin co prowadzi ciążę. W tym msc do ogólnie będę mieć dużo. Dziś Medicover, 10 stycznia genetyczne,22 stycznia prywatnie i kolejna 8 lutego Medicover.
    W poprzedniej ciąży też miałam co dwa tygodnie a przy Olinku większość z szpitalu i może na prywatnych wizytach byłam 3 razy.
    Ja to teraz już zaczynam żyć. I wiecie co musimy być dobrej myśli. Będzie dobrze. Musi być. Za wszystkie trzymam kciuki ale szczególnie za te trudne ciąże.
    Teraz to mi wsio dno co będzie. Może być nawet króliczek byle był z nami.

Muminka :) :) kroliczek....rozwalilas mnie ...
    .
    ;) <3 hehe

• cuddlemuffin Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha, tak przy okazji to lekarz powiedział wczoraj, że termin porodu raczej będzie wcześniej, tj 8.07 a nie jak wcześniej liczyliśmy 10, więc proszę o zmianę na pierwszej stronie na liście. (Pomijajac fakt, że jak to cholerne łożysko się nie przemieści to w ogóle w czerwcu bo cc robi sie w 38tc zanim cokolwiek w temacie skurczów się ma szansę zadziać.. Pocieszcie mnie proszę- czy któraś z Was miała łożysko przodujące we wczesnej ciąży i ono się później " podciągnęło"? Bardzo się tym martwie.. Nie chodzi już nawet o zakaz sportu i seksu całą ciążę, chodzi o poród i możliwe komplikacje.. )

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2018, 11:32

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Dziewczynki :-*

A jak sie ma kalendarz chinski w ciazach mnogich?? ,a i ktoras z Was napisala,ze bierze miesiac zaplodnienia,podeslijcie mi link ,popatrze.

Maz to pragnie przynajmniej jednego chlopaka ,mnie to rybka,moze nawet byc znowu 2babki to juz w domu pelny babiniec,6 babek....mysle jsk Aneczka,ze na starosc z corkami raczej jest sie blizej niz z synem,zreszta widze to w otoczeniu....
    Nawet na rodzinnych przykladach.... Tesciowa ma 2synow i co i nic a corki jej pomagaja.

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cuddlemuffin wrote:
    Aha, tak przy okazji to lekarz powiedział wczoraj, że termin porodu raczej będzie wcześniej, tj 8.07 a nie jak wcześniej liczyliśmy 10, więc proszę o zmianę na pierwszej stronie na liście. (Pomijajac fakt, że jak to cholerne łożysko się nie przemieści to w ogóle w czerwcu bo cc robi sie w 38tc zanim cokolwiek w temacie skurczów się ma szansę zadziać.. Pocieszcie mnie proszę- czy któraś z Was miała łożysko przodujące we wczesnej ciąży i ono się później " podciągnęło"? Bardzo się tym martwie.. Nie chodzi już nawet o zakaz sportu i seksu całą ciążę, chodzi o poród i możliwe komplikacje.. )
    Ja Ci pisalam,ze tak mialam z Marysia,duzo musialam lezec i przesunelo sie wyzej,w drugim trymestrze. :)

• panan12 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie co bardziej obstawiacie? Objawy ma na str 446 lub 447

f2w3k0s3plke7odf.png
  • Lena21 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie wróciłam z labu, panie mnie opieprzyly, ze czekałam w kolejce jak jestem w ciąży, ale jak widziałam jaka fale opryskliwych i wrednych komentarzy popartych potakującym mlaskaniem reszty wywołała dziewczyna, która chciała tylko oddać pobrana już próbkę (a była z malutkim dzieckiem w nosidełku) to uznałam, ze nie będę się kopać z koniem (emerytowanym w dodatku)

PixiDixi, Niecierpliwa123 lubią tę wiadomość

• Loczek2018 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena21 wrote:
    Ja właśnie wróciłam z labu, panie mnie opieprzyly, ze czekałam w kolejce jak jestem w ciąży, ale jak widziałam jaka fale opryskliwych i wrednych komentarzy popartych potakującym mlaskaniem reszty wywołała dziewczyna, która chciała tylko oddać pobrana już próbkę (a była z malutkim dzieckiem w nosidełku) to uznałam, ze nie będę się kopać z koniem (emerytowanym w dodatku)
    no niestety trzeba uczyć ludzi kultury. U mnie w zabiegowym wisi kartka ze kobiety w ciąży maja pierwszeństwo wiec jak ktos ma uwagi to pokazuje kartke;)

Carolline lubi tę wiadomość

qb3cp07w5ku95ses.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annesa wrote:
    Muminka co tak często?
    Ja sobie tłumacze jak mam gorsze dni, że jesteśmy tylko ludźmi i na niektóre rzeczy i sprawy nie mamy po prostu wpływu. A bez sensu denerwować się na coś, co nie jest zależne od nas. Jedyne co możemy zrobić to dbać o siebie , dobrze się suplementowac i pozytywnie myśleć bo cóż innego możemy :)
    Już kiedyś wspominałam. Jestem po chorobie nowotworowej i mam chorobę genetyczną która niszczy układ nerwowy , kostny. Dlatego.

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• magdaaq Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Pola!

PolaP lubi tę wiadomość

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
‹‹ 447 448 449 450 451 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ