X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • Magic Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obstawiam chłopca :) ja ppwiem Wam że byłam na tyle zeschizowana że doszukiwalam się wszelkich oznak na chłopca-tętno dziecka,ph z moczu,objawy typu nie jem mięsną,słodyczy i wogóle. I co :) baba :) nawet pod koniec ciąży mnie ochroniarz zaczepił że gratuluję synka :) córka potwierdzona kilka razy A ja że skąd wie. A no no brzuch mam jak na chłopca:) taaa taki ulany. Z Olisiem miałam zgrabny że do końca jak stałam tyłem to nie widać było brzuszka :)

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • PolaP Ekspertka

Wysłany: 4 stycznia 2018, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Ciekawa tez jestem....wvtej ciazy wyjatkowo nie chce mi sie slodyczy a ja mocno slodyczowa jestem takze dla mnie to nowosc.

Ja w pierwszej ciąży jadłam dużo kwaśnych rzeczy i urodził się syn, teraz wcinam jak szalona czekoladki, cukiereczki i wszystko pochodne co słodkie i też ma być chłopiec więc to chyba nie zawsze się sprawdza.

f2w3s65gj4wncr0v.png
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja znów nie moge kwaśnych jeść

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • Lena21 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Pod względem wbijania sie w kolejki w sklepie to mój maz to mistrzunio. Byliśmy w rossmannie. Kolejka do kilku kas chyba jedna tak to rozumiałam wtedy. A ten bokiem pyk poszedł do kasy ktora akurat byla wolna, to go pytam co robi to mówi mi-jesteś w ciąży? Jesteś :D to chodź tutaj :D

Mój jak tylko jesteśmy razem na zakupach to zawsze parkuje na miejscu dla ciężarnych i tez taki dumny :) jakby sam był
    W ciąży :)

magdaaq, terka, Loczek2018, melbusia88, Carolline lubią tę wiadomość

• magdaaq Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś na obiadek leniwe z serem polane masełkiem z cukrem a deser jaglano kokosowy mmmmmmm

PixiDixi, cuddlemuffin lubią tę wiadomość

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • Magic Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jem takie neutralne potrawy i byle bez ciepłego mięsa bo nawet samo smażenie mnie odrzuca ;)

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaaq wrote:
    Dziś na obiadek leniwe z serem polane masełkiem z cukrem a deser jaglano kokosowy mmmmmmm
    Mniam....jeju jakie pysznisci. U mnie odmrazamy pierogi z kapusta. Moj maz bardzo slaby w kuchni...

magdaaq lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2018, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Tesciowa tez moze liczyc,ale nie ma takiej bliskosci emocjonalnej jak z dziewczynami. Razem chodza na ubraniowe zakupy,do fryzjera,zwierzaja sie takze bardziej to mam na mysli.

A i wpadaja do niej cis jej czasami upichca,razem jakies gazetkivprzegladaja a synowie owszem kochaja ,ale te emocje sa takie wlasnie meskie.
    No nie wiem mam inne doświadczenia :) M dzwoni codziennie do Mamy zawsze wsyztskow załatwi na zakupy weźmie nawet ja z nimi jeżdzę lub ja jadę z teściową, i mam przykład córeczek gdzie gdzieś mają mamusie o tatusiu nawet nie mowie... wiec to wszystko rożnie sie układa :)

• magdaaq Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Mniam....jeju jakie pysznisci. U mnie odmrazamy pierogi z kapusta. Moj maz bardzo slaby w kuchni...
    Moj tez to moja mama robi hahahahahah

PixiDixi lubi tę wiadomość

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:
    No nie wiem mam inne doświadczenia :) M dzwoni codziennie do Mamy zawsze wsyztskow załatwi na zakupy weźmie nawet ja z nimi jeżdzę lub ja jadę z teściową, i mam przykład córeczek gdzie gdzieś mają mamusie o tatusiu nawet nie mowie... wiec to wszystko rożnie sie układa :)

Moj maz jakby mial codziennie dzwonic to chyba niemozliwe....Jak sie zapytalam go dlaczego rzadko dzwoni do mamy (raz na tydzien) to mi powiedzial,ze nie jest chlopczykiem a facetem i spidnicy mamy sie nie trzyma i tyle.....juz nie gadalam dalej,moj maz to typ macho takze nie przetlumaczysz. Dodal,ze od plotek ma mama corki .

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2018, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Moj maz jakby mial codziennie dzwonic to chyba niemozliwe....Jak sie zapytalam go dlaczego rzadko dzwoni do mamy (raz na tydzien) to mi powiedzial,ze nie jest chlopczykiem a facetem i spidnicy mamy sie nie trzyma i tyle.....juz nie gadalam dalej,moj maz to typ macho takze nie przetlumaczysz. Dodal,ze od plotek ma mama corki .
    No moze dlatego ze ma córki :) teściowa ma tylko synów i zawsze było wszystko tak poukładane rodzinnie i troskliwie :) tym bardziej, ze teściowie prowadzą pensjonat wiec chłopaki musieli pomoc to w porządkach to w kuchni :)

PixiDixi, anecz_kaa lubią tę wiadomość

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaaq wrote:
    A ja znów nie moge kwaśnych jeść

A mnie wzielo na kapuche i wczoraj wsunelam duza garsc kapusty kiszonej,ale u mnie tez falami Magda.

Loczek2018 lubi tę wiadomość

• Loczek2018 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobiłam ten chiński kalendar - chłopak wyszedł. Obaczymy.
    Ja jjem w sumie wszystko, wczoraj tylko ryba jakaś tragiczna nam trafiła, ale nie tylko mi nie smakowała. Heh. Zauwazylam tylko że jak kiedys potrafiłam wypić szklane zimnego mleka tak teraz mleko na zmuś. Juz i próbuj przemycac jako kakao/budyń, ale nie smakuje mi jakoś szałowo... Jogurty i serki w lodowce stoją, zaraz sie przeterminują, a wapno by sie raczej przydało dla maleństwa.

PixiDixi lubi tę wiadomość

qb3cp07w5ku95ses.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:
    No moze dlatego ze ma córki :) teściowa ma tylko synów i zawsze było wszystko tak poukładane rodzinnie i troskliwie :) tym bardziej, ze teściowie prowadzą pensjonat wiec chłopaki musieli pomoc to w porządkach to w kuchni :)
    Wiesz to moim zdaniem "wina" tesciowej bo dziewczyny u niej musialy jej pomagac a chlopaki co najwyzej porabac drewno. Niezbyt angazowala ich w domu no i jak mielu po 15 lat ti poszli do szkol z internatem i matke widywalu raz na miesiac.

Dodam,ze pokutuje to u nas w domu bo musze niezle nagimnastykowac by wyegzekwowac jakies czynnosci domowe. Teraz to troche latwiej bo leze aci tak sie nagada typu,ze przydalaby sie gospisia bo on wraca zmeczony z pracy i znowu do pracy .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2018, 12:41

Magic lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2018, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Wieszvtovmoim zdaniem "wina" tesciowej bo dziewczyny u niej musialy jej pomagac a chlopaki co najwyzej porabac drewno. Niezbyt angazowala ich w domu no i jak mielu po 15 lat ti poszli do szkol z internatem i matke widywalu raz na miesiac.
    No to faktycznie :/

• Urszulka89 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PolaP wrote:
    Biję się z myślami czy robić ten test z krwi czy nie, właściwie wynik tego badania nic nie wniesie. Lekarz który robił badanie USG wszystkim pacjentkom zaleca. Miał pacjentkę która miała idealne USG a dziecko urodziło sie z ZD. Sama nie wiem mam dzisiaj wizytę u lekarza prowadzącego to porozmawiam z nim.
    A ja spotkałam się z osobą, która robiła testy a dziecko urodziło się chore...
    Ja na tę chwilę nie robię nic więcej oprócz usg genetycznego.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Magic Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loczek to tak jak i ja mięso. Ale pijam soki z buraka :) żeby mieć wszyatko dla malucha ;)
    Ja pamiwtam5ze z Lilką raz po chyba kasie foliowym zwymiotowałam do zlewu w kuchni :) i też miałam wersję na mięso za to na ser z i frytki :)) ooo tonami jadłam i sama tonę ważyłam;)

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2018, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loczek2018 wrote:
    Zrobiłam ten chiński kalendar - chłopak wyszedł. Obaczymy.
    Ja jjem w sumie wszystko, wczoraj tylko ryba jakaś tragiczna nam trafiła, ale nie tylko mi nie smakowała. Heh. Zauwazylam tylko że jak kiedys potrafiłam wypić szklane zimnego mleka tak teraz mleko na zmuś. Juz i próbuj przemycac jako kakao/budyń, ale nie smakuje mi jakoś szałowo... Jogurty i serki w lodowce stoją, zaraz sie przeterminują, a wapno by sie raczej przydało dla maleństwa.
    Ja mleka duuuzo pije bo to jedno z niewielu na co zawsze mam ochote jak juz nic nie wchodzi

• Loczek2018 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magic wrote:
    Loczek to tak jak i ja mięso. Ale pijam soki z buraka :) żeby mieć wszyatko dla malucha ;)
    Ja pamiwtam5ze z Lilką raz po chyba kasie foliowym zwymiotowałam do zlewu w kuchni :) i też miałam wersję na mięso za to na ser z i frytki :)) ooo tonami jadłam i sama tonę ważyłam;)
    No mi zostaje obgryzać tynk z ścian w poszukiwaniu wapna:D....

PixiDixi, Niecierpliwa123, Magic lubią tę wiadomość

qb3cp07w5ku95ses.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie cos bolą od wczoraj piszczele jak chodzę. :/ Czy któraś z Was coś takiego miała?

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
‹‹ 449 450 451 452 453 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ