X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2018, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nigdy nie mialam tak dlugiego usg,badala mnie przez 2,5 godz. Dowcipnie i przez brzuch....Mam lekarza z powolania :) aaa i moje wyniki wprowadzila do kompa do teho systemu przesiewowego i powiedziala mi,ze nie trzeba Nifty,dzieci zdrowe:)

muminka83, kasiuleks, magdaaq, anecz_kaa, Sabinkak lubią tę wiadomość

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2018, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Muminka d-dimery masz super....w ciazy potrafi byc wyzszy,ale Twoj fibrynogen tez nie jest mocno wysoki. Przyjmujesz leki rozrzedzajace dlatego poza tym do pelnego obrazu brakuje pozostalych czynnikow krzepniecia INR i Aptt.
    Fibrynogen podwyzsza sie tez przy stanach zapalnych,zwyrodnieniowych .

To nie jest zly wynik ,poza tym np. D-dimery bafa sie znowu za 2 tyg i znoeu za 2 tyg. Wtedy jest pelny obraz.
    No ja mam skierowanie co 4 tyg. Tak ja mam stany zapalne w organizmie. Jednak wstyd przyznać ostatni raz tę badania robiłam przy CC z córką a więc prawie dwa lata temu.

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• kasiuleks Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2018, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pixi gratuluje dwoch chlopcow :)
    A na tego lekarza to normalnie brak slow:( Jak mozna takie cos odwalic :(

Muminka ja tez biore acard i clexane ale co do interpretacji wynikow nie pomoge :( Mi lekarz mowil , ze wyniki mam w normie.

Ja w dalszym ciagu mdlosci caly dzien a od wczoraj jeszcze zgaga.

PixiDixi lubi tę wiadomość

h44e3e3kpp3ne81z.png
    03.08.11 - Aniolek 8tc cp
    22.01.15 - Aniolek 7tc
    19.06.15 - Aniolek - 5tc
    11.11.15 Aniolek - 6tc
    12.12.16 Aniołek - 7tc
  • shadee Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2018, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja dziś zwijam się z bólu
    miałam dopołudnia tak silne skurcze że musiałam nospę zażyć bo wyprostować się nie mogłam
    do tego łeb mi dziś pęka - to nie jest dobry dzień

:(

9ewndqk37cm5zgbo.png

k0kdjw4z4bjlhzwp.png

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2018, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muminka83 wrote:
    No ja mam skierowanie co 4 tyg. Tak ja mam stany zapalne w organizmie. Jednak wstyd przyznać ostatni raz tę badania robiłam przy CC z córką a więc prawie dwa lata temu.

Kochanie ,to niestety ten fibrynogen bedzie podwyzszony,ale to nie ma jakiegos wplywu wielkiego.

Ja tez mam te badania bo mam clexane i acard i sklonnosci do zylakow takze moja gin mnie troche podksztalcila.:)

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2018, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shadee wrote:
    a ja dziś zwijam się z bólu
    miałam dopołudnia tak silne skurcze że musiałam nospę zażyć bo wyprostować się nie mogłam
    do tego łeb mi dziś pęka - to nie jest dobry dzień

:(

Jak masz to magnez sobie jeszcze wez,on hamuje skurcze oraz lyknij meliske powinno sie wyciszyc.

• magdaaq Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2018, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Dopiero teraz wrocilam i tel.padl....

Dziewczyny ,nosze pod sercem DWOCH CHŁOPAKÓW !!!!!!
    ❤❤❤❤❤❤❤❤

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2018, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Nigdy nie mialam tak dlugiego usg,badala mnie przez 2,5 godz. Dowcipnie i przez brzuch....Mam lekarza z powolania :) aaa i moje wyniki wprowadzila do kompa do teho systemu przesiewowego i powiedziala mi,ze nie trzeba Nifty,dzieci zdrowe:)
    Kochana pięknie! A co z plamieniami?

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2018, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krwiak jest a plamien dzisiaj nie bylo takze gin musiala uwierzyc na slowo.

• Cynamonkowaaa Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2018, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super wieści, Pixi gratulacje <3 A ja przekopuje internety i szukam fajnego filmu na wieczór, ktoś coś? :D

34bwdqk3ol07x06e.png
    Beta 15 DPO 843,83
    Beta 18 DPO 4089,10
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2018, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Krwiak jest a plamien dzisiaj nie bylo takze gin musiala uwierzyc na slowo.
    Nie zmienil wielkości? Dalej lezenie?

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2018, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaaq wrote:
    Nie zmienil wielkości? Dalej lezenie?

Bardzo subtelnie sie zmniejszyl i lezenie,ale moge cis delikatnie sie ruszac tzn.bez rezimu,moge cos szybkiego naszykowac np.w kuchni do jedzenia i znowu lezenie.

Cynamonkowaaa lubi tę wiadomość

• magdaaq Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2018, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Bardzo subtelnie sie zmniejszyl i lezenie,ale moge cis delikatnie sie ruszac tzn.bez rezimu,moge cos szybkiego naszykowac np.w kuchni do jedzenia i znowu lezenie.
    Rozumiem. Najważniejsze ze chlopcy zdrowi❤ teraz Ci siły wróciły:) kiedy nast wizyta?

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2018, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaaq wrote:
    Rozumiem. Najważniejsze ze chlopcy zdrowi❤ teraz Ci siły wróciły:) kiedy nast wizyta?

Za miesiac,kota dostane, 6 lutego.

• magdaaq Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2018, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Za miesiac,kota dostane, 6 lutego.
    Osz jaaa dlugoooo strasznie. Szok. Myslalam.ze w ciazy blizniaczej i obciazonej jednak to częściej.

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2018, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekałam na wieści od Ciebie teraz ja sram w galoty. Im bliżej tym.żadne argumenty do mnie nie trafiaja wiec po prostu muszę czekać i wytrzymać.

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2018, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaaq wrote:
    Osz jaaa dlugoooo strasznie. Szok. Myslalam.ze w ciazy blizniaczej i obciazonej jednak to częściej.

Tez tak myslalam ,i do tej pory bylo czesto,ale gin stwierdzila,ze wszystko jest dobrze i nie ma sensu....

,ale powiem Ci,ze ja bede u tego drugiego gina (takiego co mi pisze na refundacje clexane) to on tez zrobi mi usg a bede u jiego za jakies 2 tyg. . Pewnie jie pamietasz genezy wiec przypomne,nie zdazylam zrobic pelnych badan aby miec ref.,i moja gin przepisywala mi clexan i bulilam 600 zl i razu pewnego znalazlam gina,ktory bez problemu pisze na refundacje,ale wiadomo musze do niego chodzic. Moja gin o nim wie a on o niej nie :)

• magdaaq Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2018, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Tez tak myslalam ,i do tej pory bylo czesto,ale gin stwierdzila,ze wszystko jest dobrze i nie ma sensu....

,ale powiem Ci,ze ja bede u tego drugiego gina (takiego co mi pisze na refundacje clexane) to on tez zrobi mi usg a bede u jiego za jakies 2 tyg. . Pewnie jie pamietasz genezy wiec przypomne,nie zdazylam zrobic pelnych badan aby miec ref.,i moja gin przepisywala mi clexan i bulilam 600 zl i razu pewnego znalazlam gina,ktory bez problemu pisze na refundacje,ale wiadomo musze do niego chodzic. Moja gin o nim wie a on o niej nie :)
    I prawidlowo! Kurde 600zl ehh. Najwazniejsze ze masz refundacje. No to spoko bo u niej za miesiąc u niego za 2 tyg i jest po rowno:-)

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2018, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaaq wrote:
    Czekałam na wieści od Ciebie teraz ja sram w galoty. Im bliżej tym.żadne argumenty do mnie nie trafiaja wiec po prostu muszę czekać i wytrzymać.

Madzia chyba nic nie wplynie na zmniejszenie tego stresu od wyczekiwania takze mentalnie jestem z Toba i uwazam,ze bedzie u Ciebie wszystko dobrze bo masz silna ciaze :)

magdaaq lubi tę wiadomość

• magdaaq Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2018, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Madzia chyba nic nie wplynie na zmniejszenie tego stresu od wyczekiwania takze mentalnie jestem z Toba i uwazam,ze bedzie u Ciebie wszystko dobrze bo masz silna ciaze :)
    Sie okaze sie okaze:-) ja to ciagle powtarzam ze.w tych chłopskich ciazach takie hocki klocki wychodza więc zobacz masz dwoch :D takze i ja bede pewnie miala synusia:-) choc marzenie zostalo o coreczce :D
    No nic nie wplynie na mnie bo stres jest silniejszy i nie przeskocze jedynie co.to z tego wszystkiego teraz mam.napięte podbrzusze i parcie straszne. To nerwy. A caly dzien byl.ok ale weszlam na watek czerwcowek i odechcialo mi.sie wszystkiego:-( i to tez.wplynelo na psychike.

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
‹‹ 483 484 485 486 487 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy to nie wszystko: Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą.

Co najmniej dwa fakty na temat folianów i suplementacji przed ciążą naprawdę Cię tu zaskoczą. Zebraliśmy najczęstsze pytania naszej społeczności i na ich podstawie stworzyliśmy kompletny, oparty na badaniach przewodnik po mądrej suplementacji. Jeśli myślisz, że „zacznę brać coś po pozytywnym teście” - koniecznie sprawdź, dlaczego nauka mówi coś zupełnie innego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ