LIPIEC 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Nigdy nie mialam tak dlugiego usg,badala mnie przez 2,5 godz. Dowcipnie i przez brzuch....Mam lekarza z powolania
aaa i moje wyniki wprowadzila do kompa do teho systemu przesiewowego i powiedziala mi,ze nie trzeba Nifty,dzieci zdrowe:)
muminka83, kasiuleks, magdaaq, anecz_kaa, Sabinkak lubią tę wiadomość
-
PixiDixi wrote:Muminka d-dimery masz super....w ciazy potrafi byc wyzszy,ale Twoj fibrynogen tez nie jest mocno wysoki. Przyjmujesz leki rozrzedzajace dlatego poza tym do pelnego obrazu brakuje pozostalych czynnikow krzepniecia INR i Aptt.
Fibrynogen podwyzsza sie tez przy stanach zapalnych,zwyrodnieniowych .
To nie jest zly wynik ,poza tym np. D-dimery bafa sie znowu za 2 tyg i znoeu za 2 tyg. Wtedy jest pelny obraz. -
Pixi gratuluje dwoch chlopcow
A na tego lekarza to normalnie brak slow:( Jak mozna takie cos odwalic
Muminka ja tez biore acard i clexane ale co do interpretacji wynikow nie pomogeMi lekarz mowil , ze wyniki mam w normie.
Ja w dalszym ciagu mdlosci caly dzien a od wczoraj jeszcze zgaga.PixiDixi lubi tę wiadomość
-
muminka83 wrote:No ja mam skierowanie co 4 tyg. Tak ja mam stany zapalne w organizmie. Jednak wstyd przyznać ostatni raz tę badania robiłam przy CC z córką a więc prawie dwa lata temu.
Kochanie ,to niestety ten fibrynogen bedzie podwyzszony,ale to nie ma jakiegos wplywu wielkiego.
Ja tez mam te badania bo mam clexane i acard i sklonnosci do zylakow takze moja gin mnie troche podksztalcila. -
shadee wrote:a ja dziś zwijam się z bólu
miałam dopołudnia tak silne skurcze że musiałam nospę zażyć bo wyprostować się nie mogłam
do tego łeb mi dziś pęka - to nie jest dobry dzień
Jak masz to magnez sobie jeszcze wez,on hamuje skurcze oraz lyknij meliske powinno sie wyciszyc. -
PixiDixi wrote:Nigdy nie mialam tak dlugiego usg,badala mnie przez 2,5 godz. Dowcipnie i przez brzuch....Mam lekarza z powolania
aaa i moje wyniki wprowadzila do kompa do teho systemu przesiewowego i powiedziala mi,ze nie trzeba Nifty,dzieci zdrowe:)
PixiDixi lubi tę wiadomość
-
magdaaq wrote:Nie zmienil wielkości? Dalej lezenie?
Bardzo subtelnie sie zmniejszyl i lezenie,ale moge cis delikatnie sie ruszac tzn.bez rezimu,moge cos szybkiego naszykowac np.w kuchni do jedzenia i znowu lezenie.Cynamonkowaaa lubi tę wiadomość
-
PixiDixi wrote:Bardzo subtelnie sie zmniejszyl i lezenie,ale moge cis delikatnie sie ruszac tzn.bez rezimu,moge cos szybkiego naszykowac np.w kuchni do jedzenia i znowu lezenie.
PixiDixi lubi tę wiadomość
-
magdaaq wrote:Osz jaaa dlugoooo strasznie. Szok. Myslalam.ze w ciazy blizniaczej i obciazonej jednak to częściej.
Tez tak myslalam ,i do tej pory bylo czesto,ale gin stwierdzila,ze wszystko jest dobrze i nie ma sensu....
,ale powiem Ci,ze ja bede u tego drugiego gina (takiego co mi pisze na refundacje clexane) to on tez zrobi mi usg a bede u jiego za jakies 2 tyg. . Pewnie jie pamietasz genezy wiec przypomne,nie zdazylam zrobic pelnych badan aby miec ref.,i moja gin przepisywala mi clexan i bulilam 600 zl i razu pewnego znalazlam gina,ktory bez problemu pisze na refundacje,ale wiadomo musze do niego chodzic. Moja gin o nim wie a on o niej nie -
PixiDixi wrote:Tez tak myslalam ,i do tej pory bylo czesto,ale gin stwierdzila,ze wszystko jest dobrze i nie ma sensu....
,ale powiem Ci,ze ja bede u tego drugiego gina (takiego co mi pisze na refundacje clexane) to on tez zrobi mi usg a bede u jiego za jakies 2 tyg. . Pewnie jie pamietasz genezy wiec przypomne,nie zdazylam zrobic pelnych badan aby miec ref.,i moja gin przepisywala mi clexan i bulilam 600 zl i razu pewnego znalazlam gina,ktory bez problemu pisze na refundacje,ale wiadomo musze do niego chodzic. Moja gin o nim wie a on o niej nie
-
magdaaq wrote:Czekałam na wieści od Ciebie teraz ja sram w galoty. Im bliżej tym.żadne argumenty do mnie nie trafiaja wiec po prostu muszę czekać i wytrzymać.
Madzia chyba nic nie wplynie na zmniejszenie tego stresu od wyczekiwania takze mentalnie jestem z Toba i uwazam,ze bedzie u Ciebie wszystko dobrze bo masz silna ciazemagdaaq lubi tę wiadomość
-
PixiDixi wrote:Madzia chyba nic nie wplynie na zmniejszenie tego stresu od wyczekiwania takze mentalnie jestem z Toba i uwazam,ze bedzie u Ciebie wszystko dobrze bo masz silna ciaze
takze i ja bede pewnie miala synusia:-) choc marzenie zostalo o coreczce
No nic nie wplynie na mnie bo stres jest silniejszy i nie przeskocze jedynie co.to z tego wszystkiego teraz mam.napięte podbrzusze i parcie straszne. To nerwy. A caly dzien byl.ok ale weszlam na watek czerwcowek i odechcialo mi.sie wszystkiego:-( i to tez.wplynelo na psychike.