X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2018, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nigdy nie mialam tak dlugiego usg,badala mnie przez 2,5 godz. Dowcipnie i przez brzuch....Mam lekarza z powolania :) aaa i moje wyniki wprowadzila do kompa do teho systemu przesiewowego i powiedziala mi,ze nie trzeba Nifty,dzieci zdrowe:)

muminka83, kasiuleks, magdaaq, anecz_kaa, Sabinkak lubią tę wiadomość

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2018, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Muminka d-dimery masz super....w ciazy potrafi byc wyzszy,ale Twoj fibrynogen tez nie jest mocno wysoki. Przyjmujesz leki rozrzedzajace dlatego poza tym do pelnego obrazu brakuje pozostalych czynnikow krzepniecia INR i Aptt.
    Fibrynogen podwyzsza sie tez przy stanach zapalnych,zwyrodnieniowych .

To nie jest zly wynik ,poza tym np. D-dimery bafa sie znowu za 2 tyg i znoeu za 2 tyg. Wtedy jest pelny obraz.
    No ja mam skierowanie co 4 tyg. Tak ja mam stany zapalne w organizmie. Jednak wstyd przyznać ostatni raz tę badania robiłam przy CC z córką a więc prawie dwa lata temu.

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• kasiuleks Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2018, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pixi gratuluje dwoch chlopcow :)
    A na tego lekarza to normalnie brak slow:( Jak mozna takie cos odwalic :(

Muminka ja tez biore acard i clexane ale co do interpretacji wynikow nie pomoge :( Mi lekarz mowil , ze wyniki mam w normie.

Ja w dalszym ciagu mdlosci caly dzien a od wczoraj jeszcze zgaga.

PixiDixi lubi tę wiadomość

h44e3e3kpp3ne81z.png
    03.08.11 - Aniolek 8tc cp
    22.01.15 - Aniolek 7tc
    19.06.15 - Aniolek - 5tc
    11.11.15 Aniolek - 6tc
    12.12.16 Aniołek - 7tc
  • shadee Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2018, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja dziś zwijam się z bólu
    miałam dopołudnia tak silne skurcze że musiałam nospę zażyć bo wyprostować się nie mogłam
    do tego łeb mi dziś pęka - to nie jest dobry dzień

:(

9ewndqk37cm5zgbo.png

k0kdjw4z4bjlhzwp.png

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2018, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muminka83 wrote:
    No ja mam skierowanie co 4 tyg. Tak ja mam stany zapalne w organizmie. Jednak wstyd przyznać ostatni raz tę badania robiłam przy CC z córką a więc prawie dwa lata temu.

Kochanie ,to niestety ten fibrynogen bedzie podwyzszony,ale to nie ma jakiegos wplywu wielkiego.

Ja tez mam te badania bo mam clexane i acard i sklonnosci do zylakow takze moja gin mnie troche podksztalcila.:)

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2018, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shadee wrote:
    a ja dziś zwijam się z bólu
    miałam dopołudnia tak silne skurcze że musiałam nospę zażyć bo wyprostować się nie mogłam
    do tego łeb mi dziś pęka - to nie jest dobry dzień

:(

Jak masz to magnez sobie jeszcze wez,on hamuje skurcze oraz lyknij meliske powinno sie wyciszyc.

• magdaaq Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2018, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Dopiero teraz wrocilam i tel.padl....

Dziewczyny ,nosze pod sercem DWOCH CHŁOPAKÓW !!!!!!
    ❤❤❤❤❤❤❤❤

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2018, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Nigdy nie mialam tak dlugiego usg,badala mnie przez 2,5 godz. Dowcipnie i przez brzuch....Mam lekarza z powolania :) aaa i moje wyniki wprowadzila do kompa do teho systemu przesiewowego i powiedziala mi,ze nie trzeba Nifty,dzieci zdrowe:)
    Kochana pięknie! A co z plamieniami?

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2018, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krwiak jest a plamien dzisiaj nie bylo takze gin musiala uwierzyc na slowo.

• Cynamonkowaaa Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2018, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super wieści, Pixi gratulacje <3 A ja przekopuje internety i szukam fajnego filmu na wieczór, ktoś coś? :D

34bwdqk3ol07x06e.png
    Beta 15 DPO 843,83
    Beta 18 DPO 4089,10
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2018, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Krwiak jest a plamien dzisiaj nie bylo takze gin musiala uwierzyc na slowo.
    Nie zmienil wielkości? Dalej lezenie?

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2018, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaaq wrote:
    Nie zmienil wielkości? Dalej lezenie?

Bardzo subtelnie sie zmniejszyl i lezenie,ale moge cis delikatnie sie ruszac tzn.bez rezimu,moge cos szybkiego naszykowac np.w kuchni do jedzenia i znowu lezenie.

Cynamonkowaaa lubi tę wiadomość

• magdaaq Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2018, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Bardzo subtelnie sie zmniejszyl i lezenie,ale moge cis delikatnie sie ruszac tzn.bez rezimu,moge cos szybkiego naszykowac np.w kuchni do jedzenia i znowu lezenie.
    Rozumiem. Najważniejsze ze chlopcy zdrowi❤ teraz Ci siły wróciły:) kiedy nast wizyta?

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2018, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaaq wrote:
    Rozumiem. Najważniejsze ze chlopcy zdrowi❤ teraz Ci siły wróciły:) kiedy nast wizyta?

Za miesiac,kota dostane, 6 lutego.

• magdaaq Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2018, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Za miesiac,kota dostane, 6 lutego.
    Osz jaaa dlugoooo strasznie. Szok. Myslalam.ze w ciazy blizniaczej i obciazonej jednak to częściej.

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2018, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekałam na wieści od Ciebie teraz ja sram w galoty. Im bliżej tym.żadne argumenty do mnie nie trafiaja wiec po prostu muszę czekać i wytrzymać.

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2018, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaaq wrote:
    Osz jaaa dlugoooo strasznie. Szok. Myslalam.ze w ciazy blizniaczej i obciazonej jednak to częściej.

Tez tak myslalam ,i do tej pory bylo czesto,ale gin stwierdzila,ze wszystko jest dobrze i nie ma sensu....

,ale powiem Ci,ze ja bede u tego drugiego gina (takiego co mi pisze na refundacje clexane) to on tez zrobi mi usg a bede u jiego za jakies 2 tyg. . Pewnie jie pamietasz genezy wiec przypomne,nie zdazylam zrobic pelnych badan aby miec ref.,i moja gin przepisywala mi clexan i bulilam 600 zl i razu pewnego znalazlam gina,ktory bez problemu pisze na refundacje,ale wiadomo musze do niego chodzic. Moja gin o nim wie a on o niej nie :)

• magdaaq Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2018, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Tez tak myslalam ,i do tej pory bylo czesto,ale gin stwierdzila,ze wszystko jest dobrze i nie ma sensu....

,ale powiem Ci,ze ja bede u tego drugiego gina (takiego co mi pisze na refundacje clexane) to on tez zrobi mi usg a bede u jiego za jakies 2 tyg. . Pewnie jie pamietasz genezy wiec przypomne,nie zdazylam zrobic pelnych badan aby miec ref.,i moja gin przepisywala mi clexan i bulilam 600 zl i razu pewnego znalazlam gina,ktory bez problemu pisze na refundacje,ale wiadomo musze do niego chodzic. Moja gin o nim wie a on o niej nie :)
    I prawidlowo! Kurde 600zl ehh. Najwazniejsze ze masz refundacje. No to spoko bo u niej za miesiąc u niego za 2 tyg i jest po rowno:-)

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2018, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaaq wrote:
    Czekałam na wieści od Ciebie teraz ja sram w galoty. Im bliżej tym.żadne argumenty do mnie nie trafiaja wiec po prostu muszę czekać i wytrzymać.

Madzia chyba nic nie wplynie na zmniejszenie tego stresu od wyczekiwania takze mentalnie jestem z Toba i uwazam,ze bedzie u Ciebie wszystko dobrze bo masz silna ciaze :)

magdaaq lubi tę wiadomość

• magdaaq Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2018, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Madzia chyba nic nie wplynie na zmniejszenie tego stresu od wyczekiwania takze mentalnie jestem z Toba i uwazam,ze bedzie u Ciebie wszystko dobrze bo masz silna ciaze :)
    Sie okaze sie okaze:-) ja to ciagle powtarzam ze.w tych chłopskich ciazach takie hocki klocki wychodza więc zobacz masz dwoch :D takze i ja bede pewnie miala synusia:-) choc marzenie zostalo o coreczce :D
    No nic nie wplynie na mnie bo stres jest silniejszy i nie przeskocze jedynie co.to z tego wszystkiego teraz mam.napięte podbrzusze i parcie straszne. To nerwy. A caly dzien byl.ok ale weszlam na watek czerwcowek i odechcialo mi.sie wszystkiego:-( i to tez.wplynelo na psychike.

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
‹‹ 483 484 485 486 487 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ