LIPIEC 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Magic wrote:Tak
ja np klade dzieci do spania w pajacu a na dzien przebieram w bodziaki i spodenki skarpetki, a ja znam tez takie co całe dnie chodziły w pajacu takim do spania
-
muminka83 wrote:Hihi popieram. Moja córka i syn zawsze mieli i mają dużo ciuchów. Zajmują cała szafę rozsuwana na dwa metry długości i 1,70 wysokości. Mają wszystko. Zwyczajnie kocham ubrania
muminka83 lubi tę wiadomość
-
PixiDixi wrote:To sie chyba wszystkie nasze zmowily
ulewaly a jak sraly to body na plecach i spiochy boki...szlo gora i dolem hehevlekarka gadala ,ze cycem przekarmiam a ja smialam sie w duchu z tego bo co jak co ,ale cyckiem dziecka nie przekarmisz a mieszanka o tak juz mozna
-
Osnowa wrote:A body krótki rękaw czy długi? Chyba na lato tak jak my rodzimy to krótkie?
-
muminka83 wrote:Mojej koleżanki córka tylko karmiona piersią. W 4 msc ważyła 9 kg z wagą urodzeniową 3 kg. Judyta w 18 msc życia ważyła 11 kg. :-p waga wyjściowa córki 2100
Moja Marysia 2,5 roku i wazy 11 kg, nie wiem co robic bo slabo je....apetizery i inne to badziew, lekarz gada taki urok. -
muminka83 wrote:Mojej koleżanki córka tylko karmiona piersią. W 4 msc ważyła 9 kg z wagą urodzeniową 3 kg. Judyta w 18 msc życia ważyła 11 kg. :-p waga wyjściowa córki 2100
-
magdaaq wrote:Noworodek szybko traci swoja temp ciala i dlugi. Okres noworodkowy trwa 6tyg. Lenka byla zimorodkiem 3 mce. Teraz by latala w majtach samych. Takze dlugi rekaw musi byc.
Carolline lubi tę wiadomość
-
Mini89 wrote:Wróciłam dzidzia żyję wszystko ok. Krwawilam z szyjki bo bardzo wrazliwa przy dotyku, lekarz jak badał to widział jak dotknął ze znów zaczęła. Obowiązkowo przejście na L4 i leżenie. .. na razie
Hehe mnie tak dupa boli od lezenia....winie materac, zastanawiam sie czy nie zmienic. -
Osnowa wrote:To dobrze wiedzieć.
czyli chyba nie ma sensu kupować body na krótki rękaw?
-
muminka83 wrote:Mój syn urodził się w roku gdy był szczyt temperatury nie wyobrażam sobie na moim poddaszu trzymać go w długich rękawach przy 37 c. Moja pediatra twierdzi tak samo. Myślę że ubierać trzeba zgodnie z pogoda. Przegrzanie gorsze jest. No i czego się nauczyłam sprawdzam kark i brzuch nigdy stopy bo ja mam cały rok lody i nawet lekarz mówi że od poznawania czy dziecku jest zimno to nie stopy :-p
Kark jest faktycznie tez moim miejscem. My rodzimy w lecie tobi garderoba musi byc adekwatna . -
muminka83 wrote:Mój syn urodził się w roku gdy był szczyt temperatury nie wyobrażam sobie na moim poddaszu trzymać go w długich rękawach przy 37 c. Moja pediatra twierdzi tak samo. Myślę że ubierać trzeba zgodnie z pogoda. Przegrzanie gorsze jest. No i czego się nauczyłam sprawdzam kark i brzuch nigdy stopy bo ja mam cały rok lody i nawet lekarz mówi że od poznawania czy dziecku jest zimno to nie stopy :-p
O jeju. Dla takiego laika jak ja to ja chyba tego nie ogarnę. Masakra jakaśteż tak jak oglądałam to wydaje mi się, że body+spodnie na dzień najlepiej a do snu pajacyk. Ale jeszcze są jakieś kaftaniki, rapersy i inne dziwne rzeczy, których nie ogarniam totalnie.
-
Mini89 wrote:Wróciłam dzidzia żyję wszystko ok. Krwawilam z szyjki bo bardzo wrazliwa przy dotyku, lekarz jak badał to widział jak dotknął ze znów zaczęła. Obowiązkowo przejście na L4 i leżenie. .. na razie
-
magdaaq wrote:Oh szalowe wagi. U nas Leni to drobinka jest:-) 13 mcy 8700 ur sie z waga 3530. Nigdy mm.nie dostala posmakowac. Ale wyniki ma bardzo dobre krwi. Taki typ. Przybierala na cycu najnizsze wartości ale rowno szla swoim.torem.
Moja Maryska na 5 centylu ledwo....popatrzcie jest po 12 a ona nadal nic nie zjadla. W dupke wchodzimy z mezem po raz kolejny stracila talerz i jie je. Najpierw jajeczko,wedlinka plasterek paprykibi chlebek, polizala tylko jajko i wywalila pozniej drobiowa parowka wywalila zaraz zupka to zobaczymy. -
No właśni mi się też wydawało, że 5 szt to malutko... i pewnie też tego nakupuję, bo to wszytsko takie słoooodkie jest
napiszcie dziewczyny - czy kaftaniki i spiochy są potrzebne> bo jakoś nie widzę tego za bardzo... bardziej jestem skłonna tak jak pisała Madzia - do bodziaków + spodenki lub te spodenki co na stópki też są (półśpiochy)i na noc pajace. Dobrze myślę?
-