X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2018, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magic wrote:
    Tak :) ja np klade dzieci do spania w pajacu a na dzien przebieram w bodziaki i spodenki skarpetki, a ja znam tez takie co całe dnie chodziły w pajacu takim do spania :)
    Tez takie znam ale ja nie lubie chodzic w piżamie caly dzien wiec i dzieci ubieralam. Body skarpetki spodenki zestaw❤

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2018, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muminka83 wrote:
    Hihi popieram. Moja córka i syn zawsze mieli i mają dużo ciuchów. Zajmują cała szafę rozsuwana na dwa metry długości i 1,70 wysokości. Mają wszystko. Zwyczajnie kocham ubrania
    Taaaakkkk u mnie dzieci maja swoje komody i kuzwa musze kupić następną na 3 hihi

muminka83 lubi tę wiadomość

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2018, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    To sie chyba wszystkie nasze zmowily :) ulewaly a jak sraly to body na plecach i spiochy boki...szlo gora i dolem hehevlekarka gadala ,ze cycem przekarmiam a ja smialam sie w duchu z tego bo co jak co ,ale cyckiem dziecka nie przekarmisz a mieszanka o tak juz mozna :)
    Mojej koleżanki córka tylko karmiona piersią. W 4 msc ważyła 9 kg z wagą urodzeniową 3 kg. Judyta w 18 msc życia ważyła 11 kg. :-p waga wyjściowa córki 2100

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Osnowa Przyjaciółka

Wysłany: 7 stycznia 2018, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A body krótki rękaw czy długi? Chyba na lato tak jak my rodzimy to krótkie?

ckaiskjo3c7906hm.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2018, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaaq wrote:
    Tez takie znam ale ja nie lubie chodzic w piżamie caly dzien wiec i dzieci ubieralam. Body skarpetki spodenki zestaw❤

To tak jak dla mnie normalnie :)

magdaaq, anecz_kaa lubią tę wiadomość

• magdaaq Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2018, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Osnowa wrote:
    A body krótki rękaw czy długi? Chyba na lato tak jak my rodzimy to krótkie?
    Noworodek szybko traci swoja temp ciala i dlugi. Okres noworodkowy trwa 6tyg. Lenka byla zimorodkiem 3 mce. Teraz by latala w majtach samych. Takze dlugi rekaw musi byc.

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2018, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muminka83 wrote:
    Mojej koleżanki córka tylko karmiona piersią. W 4 msc ważyła 9 kg z wagą urodzeniową 3 kg. Judyta w 18 msc życia ważyła 11 kg. :-p waga wyjściowa córki 2100

Moja Marysia 2,5 roku i wazy 11 kg, nie wiem co robic bo slabo je....apetizery i inne to badziew, lekarz gada taki urok.

• Mini89 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2018, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam dzidzia żyję wszystko ok. Krwawilam z szyjki bo bardzo wrazliwa przy dotyku, lekarz jak badał to widział jak dotknął ze znów zaczęła. Obowiązkowo przejście na L4 i leżenie. .. na razie

ex2buay3h02dl23a.png
  • Osnowa Przyjaciółka

Wysłany: 7 stycznia 2018, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To dobrze wiedzieć. :) czyli chyba nie ma sensu kupować body na krótki rękaw?

ckaiskjo3c7906hm.png
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2018, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muminka83 wrote:
    Oh szalowe wagi. U nas Leni to drobinka jest:-) 13 mcy 8700 ur sie z waga 3530. Nigdy mm.nie dostala posmakowac. Ale wyniki ma bardzo dobre krwi. Taki typ. Przybierala na cycu najnizsze wartości ale rowno szla swoim.torem.

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2018, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaaq wrote:
    Noworodek szybko traci swoja temp ciala i dlugi. Okres noworodkowy trwa 6tyg. Lenka byla zimorodkiem 3 mce. Teraz by latala w majtach samych. Takze dlugi rekaw musi byc.
    Mój syn urodził się w roku gdy był szczyt temperatury nie wyobrażam sobie na moim poddaszu trzymać go w długich rękawach przy 37 c. Moja pediatra twierdzi tak samo. Myślę że ubierać trzeba zgodnie z pogoda. Przegrzanie gorsze jest. No i czego się nauczyłam sprawdzam kark i brzuch nigdy stopy bo ja mam cały rok lody i nawet lekarz mówi że od poznawania czy dziecku jest zimno to nie stopy :-p

Carolline lubi tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• PixiDixi Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mini89 wrote:
    Wróciłam dzidzia żyję wszystko ok. Krwawilam z szyjki bo bardzo wrazliwa przy dotyku, lekarz jak badał to widział jak dotknął ze znów zaczęła. Obowiązkowo przejście na L4 i leżenie. .. na razie
    Dobrze,ze ok z maluszkiem,lez i jeszcze raz lez.

Hehe mnie tak dupa boli od lezenia....winie materac, zastanawiam sie czy nie zmienic.

• magdaaq Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Osnowa wrote:
    To dobrze wiedzieć. :) czyli chyba nie ma sensu kupować body na krótki rękaw?
    Nie no mozna kupić. Wiesz dziecko.z waga 4500 kg a dziecko 3 kg to roznica:-)moja to.drobinka wiec to tez ma wplyw. Ale w czasie noworodkowym.nie sadze bys ubierala na krotko.

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2018, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muminka83 wrote:
    Mój syn urodził się w roku gdy był szczyt temperatury nie wyobrażam sobie na moim poddaszu trzymać go w długich rękawach przy 37 c. Moja pediatra twierdzi tak samo. Myślę że ubierać trzeba zgodnie z pogoda. Przegrzanie gorsze jest. No i czego się nauczyłam sprawdzam kark i brzuch nigdy stopy bo ja mam cały rok lody i nawet lekarz mówi że od poznawania czy dziecku jest zimno to nie stopy :-p

Kark jest faktycznie tez moim miejscem. My rodzimy w lecie tobi garderoba musi byc adekwatna .

• Osnowa Przyjaciółka

Wysłany: 7 stycznia 2018, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muminka83 wrote:

O jeju. Dla takiego laika jak ja to ja chyba tego nie ogarnę. Masakra jakaś :D też tak jak oglądałam to wydaje mi się, że body+spodnie na dzień najlepiej a do snu pajacyk. Ale jeszcze są jakieś kaftaniki, rapersy i inne dziwne rzeczy, których nie ogarniam totalnie.

ckaiskjo3c7906hm.png
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2018, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mini89 wrote:
    Lez odpoczywaj. Bedzie dobrze. Wazne ze maluch ma sie dobrze.

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2018, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaaq wrote:
    Oh szalowe wagi. U nas Leni to drobinka jest:-) 13 mcy 8700 ur sie z waga 3530. Nigdy mm.nie dostala posmakowac. Ale wyniki ma bardzo dobre krwi. Taki typ. Przybierala na cycu najnizsze wartości ale rowno szla swoim.torem.

Moja Maryska na 5 centylu ledwo....popatrzcie jest po 12 a ona nadal nic nie zjadla. W dupke wchodzimy z mezem po raz kolejny stracila talerz i jie je. Najpierw jajeczko,wedlinka plasterek paprykibi chlebek, polizala tylko jajko i wywalila pozniej drobiowa parowka wywalila zaraz zupka to zobaczymy.

• melbusia88 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2018, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśni mi się też wydawało, że 5 szt to malutko... i pewnie też tego nakupuję, bo to wszytsko takie słoooodkie jest :-) napiszcie dziewczyny - czy kaftaniki i spiochy są potrzebne> bo jakoś nie widzę tego za bardzo... bardziej jestem skłonna tak jak pisała Madzia - do bodziaków + spodenki lub te spodenki co na stópki też są (półśpiochy)i na noc pajace. Dobrze myślę?

l22n6iyek016fbg8.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2018, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia mi lekarka powiedziala,ze sa dzieci co zyja by jesc i dzieci co jedza by zyc :)

magdaaq lubi tę wiadomość

• melbusia88 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2018, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mini89 wrote:
    Kochana nie martw się. Dużo nas tu z takimik "atrakcjami". Ale nasze maluchy są silne i Twój też, ważne, ze wszytsko z nim ok. Pewnie jakieś naczynko ci poszło tak jak mi ostatnio. Poleżysz i będzie lepiej, dbaj o siebie.

l22n6iyek016fbg8.png
‹‹ 493 494 495 496 497 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ