X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2018, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magic wrote:
    Tak :) ja np klade dzieci do spania w pajacu a na dzien przebieram w bodziaki i spodenki skarpetki, a ja znam tez takie co całe dnie chodziły w pajacu takim do spania :)
    Tez takie znam ale ja nie lubie chodzic w piżamie caly dzien wiec i dzieci ubieralam. Body skarpetki spodenki zestaw❤

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2018, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muminka83 wrote:
    Hihi popieram. Moja córka i syn zawsze mieli i mają dużo ciuchów. Zajmują cała szafę rozsuwana na dwa metry długości i 1,70 wysokości. Mają wszystko. Zwyczajnie kocham ubrania
    Taaaakkkk u mnie dzieci maja swoje komody i kuzwa musze kupić następną na 3 hihi

muminka83 lubi tę wiadomość

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2018, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    To sie chyba wszystkie nasze zmowily :) ulewaly a jak sraly to body na plecach i spiochy boki...szlo gora i dolem hehevlekarka gadala ,ze cycem przekarmiam a ja smialam sie w duchu z tego bo co jak co ,ale cyckiem dziecka nie przekarmisz a mieszanka o tak juz mozna :)
    Mojej koleżanki córka tylko karmiona piersią. W 4 msc ważyła 9 kg z wagą urodzeniową 3 kg. Judyta w 18 msc życia ważyła 11 kg. :-p waga wyjściowa córki 2100

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Osnowa Przyjaciółka

Wysłany: 7 stycznia 2018, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A body krótki rękaw czy długi? Chyba na lato tak jak my rodzimy to krótkie?

ckaiskjo3c7906hm.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2018, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaaq wrote:
    Tez takie znam ale ja nie lubie chodzic w piżamie caly dzien wiec i dzieci ubieralam. Body skarpetki spodenki zestaw❤

To tak jak dla mnie normalnie :)

magdaaq, anecz_kaa lubią tę wiadomość

• magdaaq Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2018, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Osnowa wrote:
    A body krótki rękaw czy długi? Chyba na lato tak jak my rodzimy to krótkie?
    Noworodek szybko traci swoja temp ciala i dlugi. Okres noworodkowy trwa 6tyg. Lenka byla zimorodkiem 3 mce. Teraz by latala w majtach samych. Takze dlugi rekaw musi byc.

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2018, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muminka83 wrote:
    Mojej koleżanki córka tylko karmiona piersią. W 4 msc ważyła 9 kg z wagą urodzeniową 3 kg. Judyta w 18 msc życia ważyła 11 kg. :-p waga wyjściowa córki 2100

Moja Marysia 2,5 roku i wazy 11 kg, nie wiem co robic bo slabo je....apetizery i inne to badziew, lekarz gada taki urok.

• Mini89 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2018, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam dzidzia żyję wszystko ok. Krwawilam z szyjki bo bardzo wrazliwa przy dotyku, lekarz jak badał to widział jak dotknął ze znów zaczęła. Obowiązkowo przejście na L4 i leżenie. .. na razie

ex2buay3h02dl23a.png
  • Osnowa Przyjaciółka

Wysłany: 7 stycznia 2018, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To dobrze wiedzieć. :) czyli chyba nie ma sensu kupować body na krótki rękaw?

ckaiskjo3c7906hm.png
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2018, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muminka83 wrote:
    Oh szalowe wagi. U nas Leni to drobinka jest:-) 13 mcy 8700 ur sie z waga 3530. Nigdy mm.nie dostala posmakowac. Ale wyniki ma bardzo dobre krwi. Taki typ. Przybierala na cycu najnizsze wartości ale rowno szla swoim.torem.

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2018, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaaq wrote:
    Noworodek szybko traci swoja temp ciala i dlugi. Okres noworodkowy trwa 6tyg. Lenka byla zimorodkiem 3 mce. Teraz by latala w majtach samych. Takze dlugi rekaw musi byc.
    Mój syn urodził się w roku gdy był szczyt temperatury nie wyobrażam sobie na moim poddaszu trzymać go w długich rękawach przy 37 c. Moja pediatra twierdzi tak samo. Myślę że ubierać trzeba zgodnie z pogoda. Przegrzanie gorsze jest. No i czego się nauczyłam sprawdzam kark i brzuch nigdy stopy bo ja mam cały rok lody i nawet lekarz mówi że od poznawania czy dziecku jest zimno to nie stopy :-p

Carolline lubi tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• PixiDixi Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mini89 wrote:
    Wróciłam dzidzia żyję wszystko ok. Krwawilam z szyjki bo bardzo wrazliwa przy dotyku, lekarz jak badał to widział jak dotknął ze znów zaczęła. Obowiązkowo przejście na L4 i leżenie. .. na razie
    Dobrze,ze ok z maluszkiem,lez i jeszcze raz lez.

Hehe mnie tak dupa boli od lezenia....winie materac, zastanawiam sie czy nie zmienic.

• magdaaq Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Osnowa wrote:
    To dobrze wiedzieć. :) czyli chyba nie ma sensu kupować body na krótki rękaw?
    Nie no mozna kupić. Wiesz dziecko.z waga 4500 kg a dziecko 3 kg to roznica:-)moja to.drobinka wiec to tez ma wplyw. Ale w czasie noworodkowym.nie sadze bys ubierala na krotko.

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2018, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muminka83 wrote:
    Mój syn urodził się w roku gdy był szczyt temperatury nie wyobrażam sobie na moim poddaszu trzymać go w długich rękawach przy 37 c. Moja pediatra twierdzi tak samo. Myślę że ubierać trzeba zgodnie z pogoda. Przegrzanie gorsze jest. No i czego się nauczyłam sprawdzam kark i brzuch nigdy stopy bo ja mam cały rok lody i nawet lekarz mówi że od poznawania czy dziecku jest zimno to nie stopy :-p

Kark jest faktycznie tez moim miejscem. My rodzimy w lecie tobi garderoba musi byc adekwatna .

• Osnowa Przyjaciółka

Wysłany: 7 stycznia 2018, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muminka83 wrote:

O jeju. Dla takiego laika jak ja to ja chyba tego nie ogarnę. Masakra jakaś :D też tak jak oglądałam to wydaje mi się, że body+spodnie na dzień najlepiej a do snu pajacyk. Ale jeszcze są jakieś kaftaniki, rapersy i inne dziwne rzeczy, których nie ogarniam totalnie.

ckaiskjo3c7906hm.png
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2018, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mini89 wrote:
    Lez odpoczywaj. Bedzie dobrze. Wazne ze maluch ma sie dobrze.

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2018, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaaq wrote:
    Oh szalowe wagi. U nas Leni to drobinka jest:-) 13 mcy 8700 ur sie z waga 3530. Nigdy mm.nie dostala posmakowac. Ale wyniki ma bardzo dobre krwi. Taki typ. Przybierala na cycu najnizsze wartości ale rowno szla swoim.torem.

Moja Maryska na 5 centylu ledwo....popatrzcie jest po 12 a ona nadal nic nie zjadla. W dupke wchodzimy z mezem po raz kolejny stracila talerz i jie je. Najpierw jajeczko,wedlinka plasterek paprykibi chlebek, polizala tylko jajko i wywalila pozniej drobiowa parowka wywalila zaraz zupka to zobaczymy.

• melbusia88 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2018, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśni mi się też wydawało, że 5 szt to malutko... i pewnie też tego nakupuję, bo to wszytsko takie słoooodkie jest :-) napiszcie dziewczyny - czy kaftaniki i spiochy są potrzebne> bo jakoś nie widzę tego za bardzo... bardziej jestem skłonna tak jak pisała Madzia - do bodziaków + spodenki lub te spodenki co na stópki też są (półśpiochy)i na noc pajace. Dobrze myślę?

l22n6iyek016fbg8.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2018, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia mi lekarka powiedziala,ze sa dzieci co zyja by jesc i dzieci co jedza by zyc :)

magdaaq lubi tę wiadomość

• melbusia88 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2018, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mini89 wrote:
    Kochana nie martw się. Dużo nas tu z takimik "atrakcjami". Ale nasze maluchy są silne i Twój też, ważne, ze wszytsko z nim ok. Pewnie jakieś naczynko ci poszło tak jak mi ostatnio. Poleżysz i będzie lepiej, dbaj o siebie.

l22n6iyek016fbg8.png
‹‹ 493 494 495 496 497 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kiedy ginekolog może zaproponować pessaroterapię i jak przebiega wdrożenie?

Obniżenie macicy, nietrzymanie moczu, ryzyko przedwczesnego porodu – to tylko niektóre z problemów, z którymi zmaga się wiele kobiet. Dla tych, które chcą uniknąć operacji, a jednocześnie poprawić jakość życia, rozwiązaniem może być pessaroterapia. Dowiedz się więcej, czym jest ta metoda i komu jest polecana. 

CZYTAJ WIĘCEJ