X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2018, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na pewno bede miala dlugie rekawy i krótkie. Nie lubie przegrzewac i nie robie tego ale widzialam.po Lence ze byla zmarzluchem. Oski rodzil.sie w kwietniu i dopiero latem ubralam mu kr rekawek.

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • Kinga40 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2018, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muminka83 wrote:
    U mnie amniopunkcja bez względu na wynik nie wchodzi w grę. A - mam krwiaka , B- wynik nie wpływa na decyzję. Oczywiście rozważam Nifty jednak to w ostateczności. Przyznam że to spory wydatek który mogę przeznaczyć na zupełnie coś innego.
    Muminka napewno pappa zaniżył ci wynik i to sporo że względu na wiek, ale razem z usg i biochemią dostaniesz też wynik skorygowany, więc nie wygląda to źle. Tylko pamiętaj że to są ststystyki i nawet jak pappa wyjdzie źle to i tak dziecko może być zdrowe.
    Mam koleżankę która miała już wynik skorygowania 1:8 trisomia 21 i urodziła zdrowego synka, więc trzeba patrzeć na to trochę inaczej. Zawsze możesz zrobić nifty. Więc głową do góry.

Adrian 19lat, Tomek 13lat, Aniołek [*] 9tc. 18.09.2015

hsg- podejrzenie obustronnej niedroznosci :( . 4.05. Laparoskopia - prawy jajowód udrożniony.
    3.11 beta 178. 6.11 beta 786. 29.11 ❤
    Moja Lenka ur.27.06.2018r. ❤
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2018, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:
    No właśni mi się też wydawało, że 5 szt to malutko... i pewnie też tego nakupuję, bo to wszytsko takie słoooodkie jest :-) napiszcie dziewczyny - czy kaftaniki i spiochy są potrzebne> bo jakoś nie widzę tego za bardzo... bardziej jestem skłonna tak jak pisała Madzia - do bodziaków + spodenki lub te spodenki co na stópki też są (półśpiochy)i na noc pajace. Dobrze myślę?

Ja czest tak : jak cieplo i dla noworodka to sam pajac. Body dlugi lub krotki rekaw plus polspioch spodenki do pasa ze stopkami.

• magdaaq Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2018, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:
    No właśni mi się też wydawało, że 5 szt to malutko... i pewnie też tego nakupuję, bo to wszytsko takie słoooodkie jest :-) napiszcie dziewczyny - czy kaftaniki i spiochy są potrzebne> bo jakoś nie widzę tego za bardzo... bardziej jestem skłonna tak jak pisała Madzia - do bodziaków + spodenki lub te spodenki co na stópki też są (półśpiochy)i na noc pajace. Dobrze myślę?
    Tak. Body spodenki i pajace to taki niezbednik. Kaftanikow nigdy.nie uzywalam

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2018, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaaq wrote:
    Tak. Body spodenki i pajace to taki niezbednik. Kaftanikow nigdy.nie uzywalam

Kaftaniki wydawaly mi sie byc niewygodne, bo body przylega a kaftanik tak sie majta i moze odciskac na pleckach np. Troche taki relikt.

magdaaq, melbusia88, PolaP lubią tę wiadomość

• magdaaq Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2018, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Madzia mi lekarka powiedziala,ze sa dzieci co zyja by jesc i dzieci co jedza by zyc :)
    No właśnie. Święte slowa. Ja przestalam sie martwic waga. Wazne sa tez badania czy dziecko np z nizsza waga ma.je dobre. U nas jest ok wiec niech je co i ile chce. A ze od 6 mca stosuje metode BLW Leni zawsze jadla.co chce i ile bez wmuszania łyżka i patrzenia na ml.

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2018, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Kaftaniki wydawaly mi sie byc niewygodne, bo body przylega a kaftanik tak sie majta i moze odciskac na pleckach np. Troche taki relikt.
    No w szpitalu jest hit jak ubierają w te kaftany za duze skarpetki czapki i takie ufoludki :D

PixiDixi, PolaP lubią tę wiadomość

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2018, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga40 wrote:
    Muminka napewno pappa zaniżył ci wynik i to sporo że względu na wiek, ale razem z usg i biochemią dostaniesz też wynik skorygowany, więc nie wygląda to źle. Tylko pamiętaj że to są ststystyki i nawet jak pappa wyjdzie źle to i tak dziecko może być zdrowe.
    Mam koleżankę która miała już wynik skorygowania 1:8 trisomia 21 i urodziła zdrowego synka, więc trzeba patrzeć na to trochę inaczej. Zawsze możesz zrobić nifty. Więc głową do góry.
    Ja dopiero idę w środę. Przy córce miałam 33 lata rocznikowo jak ja rodziłam. Wtedy podstawowe 1:459 a skorygowane 1:9900
    Zdaje sobie sprawę że podstawowe że względu na wiek będzie niskie i słabe no ale i tak czuję że będzie ok

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2018, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaaq wrote:
    No właśnie. Święte slowa. Ja przestalam sie martwic waga. Wazne sa tez badania czy dziecko np z nizsza waga ma.je dobre. U nas jest ok wiec niech je co i ile chce. A ze od 6 mca stosuje metode BLW Leni zawsze jadla.co chce i ile bez wmuszania łyżka i patrzenia na ml.

Ja tez mam to z tylu glowy,ale i tak chcialabym by wazyla troszke wiecej (hehe moge sobie chciec)

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2018, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muminka83 wrote:
    Ja dopiero idę w środę. Przy córce miałam 33 lata rocznikowo jak ja rodziłam. Wtedy podstawowe 1:459 a skorygowane 1:9900
    Zdaje sobie sprawę że podstawowe że względu na wiek będzie niskie i słabe no ale i tak czuję że będzie ok

Moje pidstawowe ze wzgledu na tylko wiek to 1:80 a skorygowane o usg 1: 1900 teraz biochemia.

• magdaaq Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2018, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Ja tez mam to z tylu glowy,ale i tak chcialabym by wazyla troszke wiecej (hehe moge sobie chciec)
    Ja juz przestałam sie martwic. Lena ostatnio je sporo a i tak nie pakuje więc taka uroda. Oski tez szczypior. Coz lepiej tak niz bym miala.sie martwic ze musze ich odchudzac hiji.

PixiDixi lubi tę wiadomość

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2018, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do ubranek kupię tyle co przy córce - czyli co się mi będzie podobać :D Córka miała dużo i nie żałuję bo czasami trzeba było przebrać kilka razy dziennie i stresowałam się co chwilę że ubranka trzeba wyprać :) Narazie muszę przepatrzyć co mam po córce. U nas w nocy sprawdził się zestaw body rozpinane na dupce plus półśpiochy albo śpiochy rozpinane na nóżkach i dupci (nie mówię o pajacu :)) Córka była z marca ale u nas ogólnie ciepło było (teściowa bardzo dbałą o to) więc tyle jej wystarczało. Zresztą ona po każdym karmieniu w nocy kupkę robiła więc kilka razy w nocy przebieranie było.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2018, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kocham pajace:-))dzieci wygladaja w nich slodko i tak sobie tłumaczyłam z Oskim ze dopoki byl w pajacu.to byl moim maluszkiem :-))) ja tylko zima zakladam pod pajac do spania body krotki rekaw a tal sam pajacyk a latem pajacyk bez stopek. Lena spi zawsze odkryta więc jej xhyba to odpowiada.

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • Osnowa Przyjaciółka

Wysłany: 7 stycznia 2018, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A body to jakie kupować dla początkującej mamy? Kopertowe, zapinane przy szyi czy na zakładkę?

ckaiskjo3c7906hm.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2018, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Osnowa wrote:
    A body to jakie kupować dla początkującej mamy? Kopertowe, zapinane przy szyi czy na zakładkę?
    Ja miałam kilka takich kopertowych ale na napki i takie co mają zapięcia w dupci a napki też idą przez całą długość. Dużo teraz tego jest :)

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2018, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! U nas dzisiaj dużo roboty, o 15 mamy gości. Dziewczyny, jakich kosmetyków do twarzy (tzn. do makijażu) i takich do mycia itp używacie w ciąży? Czy coś zmienilyscie? Ja dzisiaj zobaczyłam, że w większości używanych przeze kosmetyków są składniki, które jak podają niektóre strony "zakazane w ciąży", " powodują wady płodu" itp. oczywiscie nie mówię o Wit A, o której wiedziałam, ale np. podkład ma jakiś phenoxyethanol, a na kilku stronach znalazłam info, żeby nie używać w ciąży, bo może powodować wady rozwojowe. Tak samo parabeny, SLS itp. oczywiście od rana mam schize, czy dziecko zdrowe, czy może ma jakąś wadze bo stosowałam szampon lub podkład z nieodpowiednimi składnikami. A Wy jakich kosmetyków używacie? Może coś szczególnie polecacie?

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2018, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia wrote:
    Hej! U nas dzisiaj dużo roboty, o 15 mamy gości. Dziewczyny, jakich kosmetyków do twarzy (tzn. do makijażu) i takich do mycia itp używacie w ciąży? Czy coś zmienilyscie? Ja dzisiaj zobaczyłam, że w większości używanych przeze kosmetyków są składniki, które jak podają niektóre strony "zakazane w ciąży", " powodują wady płodu" itp. oczywiscie nie mówię o Wit A, o której wiedziałam, ale np. podkład ma jakiś phenoxyethanol, a na kilku stronach znalazłam info, żeby nie używać w ciąży, bo może powodować wady rozwojowe. Tak samo parabeny, SLS itp. oczywiście od rana mam schize, czy dziecko zdrowe, czy może ma jakąś wadze bo stosowałam szampon lub podkład z nieodpowiednimi składnikami. A Wy jakich kosmetyków używacie? Może coś szczególnie polecacie?
    Używam tych co przed ciążą ;) Nie popadajmy w paranoję :D Powietrze, które oddychamy jest niestety gorsze.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2018, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Osnowa wrote:
    Kopertowe sa super dla nie wprawionych:-) na zakladke czesto lubią być szerokie i dekolt do pępka a na zatrzaski idealnie przy szyjce przylega i nic nie odstaje.

anecz_kaa, Carolline lubią tę wiadomość

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2018, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia wrote:
    Z rossmanna alterra ma świetny sklad i zeli i szamponow:-)mogę polecić:-)

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2018, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogólnie polecam markę Ewa Klucze, takich bodów miałam sporo i sprawdziły się ;)

http://allegro.pl/ewa-klucze-body-rozpinane-kopertowo-classic-62-i5412622022.html#thumb/1

PixiDixi lubi tę wiadomość

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
‹‹ 494 495 496 497 498 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ