Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2018, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na pewno bede miala dlugie rekawy i krótkie. Nie lubie przegrzewac i nie robie tego ale widzialam.po Lence ze byla zmarzluchem. Oski rodzil.sie w kwietniu i dopiero latem ubralam mu kr rekawek.

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • Kinga40 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2018, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muminka83 wrote:
    U mnie amniopunkcja bez względu na wynik nie wchodzi w grę. A - mam krwiaka , B- wynik nie wpływa na decyzję. Oczywiście rozważam Nifty jednak to w ostateczności. Przyznam że to spory wydatek który mogę przeznaczyć na zupełnie coś innego.
    Muminka napewno pappa zaniżył ci wynik i to sporo że względu na wiek, ale razem z usg i biochemią dostaniesz też wynik skorygowany, więc nie wygląda to źle. Tylko pamiętaj że to są ststystyki i nawet jak pappa wyjdzie źle to i tak dziecko może być zdrowe.
    Mam koleżankę która miała już wynik skorygowania 1:8 trisomia 21 i urodziła zdrowego synka, więc trzeba patrzeć na to trochę inaczej. Zawsze możesz zrobić nifty. Więc głową do góry.

Adrian 19lat, Tomek 13lat, Aniołek [*] 9tc. 18.09.2015

hsg- podejrzenie obustronnej niedroznosci :( . 4.05. Laparoskopia - prawy jajowód udrożniony.
    3.11 beta 178. 6.11 beta 786. 29.11 ❤
    Moja Lenka ur.27.06.2018r. ❤
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2018, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:
    No właśni mi się też wydawało, że 5 szt to malutko... i pewnie też tego nakupuję, bo to wszytsko takie słoooodkie jest :-) napiszcie dziewczyny - czy kaftaniki i spiochy są potrzebne> bo jakoś nie widzę tego za bardzo... bardziej jestem skłonna tak jak pisała Madzia - do bodziaków + spodenki lub te spodenki co na stópki też są (półśpiochy)i na noc pajace. Dobrze myślę?

Ja czest tak : jak cieplo i dla noworodka to sam pajac. Body dlugi lub krotki rekaw plus polspioch spodenki do pasa ze stopkami.

• magdaaq Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2018, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:
    No właśni mi się też wydawało, że 5 szt to malutko... i pewnie też tego nakupuję, bo to wszytsko takie słoooodkie jest :-) napiszcie dziewczyny - czy kaftaniki i spiochy są potrzebne> bo jakoś nie widzę tego za bardzo... bardziej jestem skłonna tak jak pisała Madzia - do bodziaków + spodenki lub te spodenki co na stópki też są (półśpiochy)i na noc pajace. Dobrze myślę?
    Tak. Body spodenki i pajace to taki niezbednik. Kaftanikow nigdy.nie uzywalam

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2018, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaaq wrote:
    Tak. Body spodenki i pajace to taki niezbednik. Kaftanikow nigdy.nie uzywalam

Kaftaniki wydawaly mi sie byc niewygodne, bo body przylega a kaftanik tak sie majta i moze odciskac na pleckach np. Troche taki relikt.

magdaaq, melbusia88, PolaP lubią tę wiadomość

• magdaaq Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2018, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Madzia mi lekarka powiedziala,ze sa dzieci co zyja by jesc i dzieci co jedza by zyc :)
    No właśnie. Święte slowa. Ja przestalam sie martwic waga. Wazne sa tez badania czy dziecko np z nizsza waga ma.je dobre. U nas jest ok wiec niech je co i ile chce. A ze od 6 mca stosuje metode BLW Leni zawsze jadla.co chce i ile bez wmuszania łyżka i patrzenia na ml.

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2018, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Kaftaniki wydawaly mi sie byc niewygodne, bo body przylega a kaftanik tak sie majta i moze odciskac na pleckach np. Troche taki relikt.
    No w szpitalu jest hit jak ubierają w te kaftany za duze skarpetki czapki i takie ufoludki :D

PixiDixi, PolaP lubią tę wiadomość

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2018, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga40 wrote:
    Muminka napewno pappa zaniżył ci wynik i to sporo że względu na wiek, ale razem z usg i biochemią dostaniesz też wynik skorygowany, więc nie wygląda to źle. Tylko pamiętaj że to są ststystyki i nawet jak pappa wyjdzie źle to i tak dziecko może być zdrowe.
    Mam koleżankę która miała już wynik skorygowania 1:8 trisomia 21 i urodziła zdrowego synka, więc trzeba patrzeć na to trochę inaczej. Zawsze możesz zrobić nifty. Więc głową do góry.
    Ja dopiero idę w środę. Przy córce miałam 33 lata rocznikowo jak ja rodziłam. Wtedy podstawowe 1:459 a skorygowane 1:9900
    Zdaje sobie sprawę że podstawowe że względu na wiek będzie niskie i słabe no ale i tak czuję że będzie ok

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2018, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaaq wrote:
    No właśnie. Święte slowa. Ja przestalam sie martwic waga. Wazne sa tez badania czy dziecko np z nizsza waga ma.je dobre. U nas jest ok wiec niech je co i ile chce. A ze od 6 mca stosuje metode BLW Leni zawsze jadla.co chce i ile bez wmuszania łyżka i patrzenia na ml.

Ja tez mam to z tylu glowy,ale i tak chcialabym by wazyla troszke wiecej (hehe moge sobie chciec)

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2018, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muminka83 wrote:
    Ja dopiero idę w środę. Przy córce miałam 33 lata rocznikowo jak ja rodziłam. Wtedy podstawowe 1:459 a skorygowane 1:9900
    Zdaje sobie sprawę że podstawowe że względu na wiek będzie niskie i słabe no ale i tak czuję że będzie ok

Moje pidstawowe ze wzgledu na tylko wiek to 1:80 a skorygowane o usg 1: 1900 teraz biochemia.

• magdaaq Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2018, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Ja tez mam to z tylu glowy,ale i tak chcialabym by wazyla troszke wiecej (hehe moge sobie chciec)
    Ja juz przestałam sie martwic. Lena ostatnio je sporo a i tak nie pakuje więc taka uroda. Oski tez szczypior. Coz lepiej tak niz bym miala.sie martwic ze musze ich odchudzac hiji.

PixiDixi lubi tę wiadomość

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2018, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do ubranek kupię tyle co przy córce - czyli co się mi będzie podobać :D Córka miała dużo i nie żałuję bo czasami trzeba było przebrać kilka razy dziennie i stresowałam się co chwilę że ubranka trzeba wyprać :) Narazie muszę przepatrzyć co mam po córce. U nas w nocy sprawdził się zestaw body rozpinane na dupce plus półśpiochy albo śpiochy rozpinane na nóżkach i dupci (nie mówię o pajacu :)) Córka była z marca ale u nas ogólnie ciepło było (teściowa bardzo dbałą o to) więc tyle jej wystarczało. Zresztą ona po każdym karmieniu w nocy kupkę robiła więc kilka razy w nocy przebieranie było.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2018, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kocham pajace:-))dzieci wygladaja w nich slodko i tak sobie tłumaczyłam z Oskim ze dopoki byl w pajacu.to byl moim maluszkiem :-))) ja tylko zima zakladam pod pajac do spania body krotki rekaw a tal sam pajacyk a latem pajacyk bez stopek. Lena spi zawsze odkryta więc jej xhyba to odpowiada.

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • Osnowa Przyjaciółka

Wysłany: 7 stycznia 2018, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A body to jakie kupować dla początkującej mamy? Kopertowe, zapinane przy szyi czy na zakładkę?

ckaiskjo3c7906hm.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2018, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Osnowa wrote:
    A body to jakie kupować dla początkującej mamy? Kopertowe, zapinane przy szyi czy na zakładkę?
    Ja miałam kilka takich kopertowych ale na napki i takie co mają zapięcia w dupci a napki też idą przez całą długość. Dużo teraz tego jest :)

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2018, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! U nas dzisiaj dużo roboty, o 15 mamy gości. Dziewczyny, jakich kosmetyków do twarzy (tzn. do makijażu) i takich do mycia itp używacie w ciąży? Czy coś zmienilyscie? Ja dzisiaj zobaczyłam, że w większości używanych przeze kosmetyków są składniki, które jak podają niektóre strony "zakazane w ciąży", " powodują wady płodu" itp. oczywiscie nie mówię o Wit A, o której wiedziałam, ale np. podkład ma jakiś phenoxyethanol, a na kilku stronach znalazłam info, żeby nie używać w ciąży, bo może powodować wady rozwojowe. Tak samo parabeny, SLS itp. oczywiście od rana mam schize, czy dziecko zdrowe, czy może ma jakąś wadze bo stosowałam szampon lub podkład z nieodpowiednimi składnikami. A Wy jakich kosmetyków używacie? Może coś szczególnie polecacie?

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2018, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia wrote:
    Hej! U nas dzisiaj dużo roboty, o 15 mamy gości. Dziewczyny, jakich kosmetyków do twarzy (tzn. do makijażu) i takich do mycia itp używacie w ciąży? Czy coś zmienilyscie? Ja dzisiaj zobaczyłam, że w większości używanych przeze kosmetyków są składniki, które jak podają niektóre strony "zakazane w ciąży", " powodują wady płodu" itp. oczywiscie nie mówię o Wit A, o której wiedziałam, ale np. podkład ma jakiś phenoxyethanol, a na kilku stronach znalazłam info, żeby nie używać w ciąży, bo może powodować wady rozwojowe. Tak samo parabeny, SLS itp. oczywiście od rana mam schize, czy dziecko zdrowe, czy może ma jakąś wadze bo stosowałam szampon lub podkład z nieodpowiednimi składnikami. A Wy jakich kosmetyków używacie? Może coś szczególnie polecacie?
    Używam tych co przed ciążą ;) Nie popadajmy w paranoję :D Powietrze, które oddychamy jest niestety gorsze.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2018, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Osnowa wrote:
    Kopertowe sa super dla nie wprawionych:-) na zakladke czesto lubią być szerokie i dekolt do pępka a na zatrzaski idealnie przy szyjce przylega i nic nie odstaje.

anecz_kaa, Carolline lubią tę wiadomość

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2018, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia wrote:
    Z rossmanna alterra ma świetny sklad i zeli i szamponow:-)mogę polecić:-)

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2018, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogólnie polecam markę Ewa Klucze, takich bodów miałam sporo i sprawdziły się ;)

http://allegro.pl/ewa-klucze-body-rozpinane-kopertowo-classic-62-i5412622022.html#thumb/1

PixiDixi lubi tę wiadomość

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
‹‹ 494 495 496 497 498 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ