LIPIEC 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
muminka83 wrote:U mnie amniopunkcja bez względu na wynik nie wchodzi w grę. A - mam krwiaka , B- wynik nie wpływa na decyzję. Oczywiście rozważam Nifty jednak to w ostateczności. Przyznam że to spory wydatek który mogę przeznaczyć na zupełnie coś innego.
Mam koleżankę która miała już wynik skorygowania 1:8 trisomia 21 i urodziła zdrowego synka, więc trzeba patrzeć na to trochę inaczej. Zawsze możesz zrobić nifty. Więc głową do góry.Adrian 19lat, Tomek 13lat, Aniołek [*] 9tc. 18.09.2015
hsg- podejrzenie obustronnej niedroznosci. 4.05. Laparoskopia - prawy jajowód udrożniony.
3.11 beta 178. 6.11 beta 786. 29.11 ❤
Moja Lenka ur.27.06.2018r. ❤ -
melbusia88 wrote:No właśni mi się też wydawało, że 5 szt to malutko... i pewnie też tego nakupuję, bo to wszytsko takie słoooodkie jest
napiszcie dziewczyny - czy kaftaniki i spiochy są potrzebne> bo jakoś nie widzę tego za bardzo... bardziej jestem skłonna tak jak pisała Madzia - do bodziaków + spodenki lub te spodenki co na stópki też są (półśpiochy)i na noc pajace. Dobrze myślę?
Ja czest tak : jak cieplo i dla noworodka to sam pajac. Body dlugi lub krotki rekaw plus polspioch spodenki do pasa ze stopkami. -
melbusia88 wrote:No właśni mi się też wydawało, że 5 szt to malutko... i pewnie też tego nakupuję, bo to wszytsko takie słoooodkie jest
napiszcie dziewczyny - czy kaftaniki i spiochy są potrzebne> bo jakoś nie widzę tego za bardzo... bardziej jestem skłonna tak jak pisała Madzia - do bodziaków + spodenki lub te spodenki co na stópki też są (półśpiochy)i na noc pajace. Dobrze myślę?
-
magdaaq wrote:Tak. Body spodenki i pajace to taki niezbednik. Kaftanikow nigdy.nie uzywalam
Kaftaniki wydawaly mi sie byc niewygodne, bo body przylega a kaftanik tak sie majta i moze odciskac na pleckach np. Troche taki relikt.magdaaq, melbusia88, PolaP lubią tę wiadomość
-
PixiDixi wrote:Madzia mi lekarka powiedziala,ze sa dzieci co zyja by jesc i dzieci co jedza by zyc
-
PixiDixi wrote:Kaftaniki wydawaly mi sie byc niewygodne, bo body przylega a kaftanik tak sie majta i moze odciskac na pleckach np. Troche taki relikt.
PixiDixi, PolaP lubią tę wiadomość
-
Kinga40 wrote:Muminka napewno pappa zaniżył ci wynik i to sporo że względu na wiek, ale razem z usg i biochemią dostaniesz też wynik skorygowany, więc nie wygląda to źle. Tylko pamiętaj że to są ststystyki i nawet jak pappa wyjdzie źle to i tak dziecko może być zdrowe.
Mam koleżankę która miała już wynik skorygowania 1:8 trisomia 21 i urodziła zdrowego synka, więc trzeba patrzeć na to trochę inaczej. Zawsze możesz zrobić nifty. Więc głową do góry.
Zdaje sobie sprawę że podstawowe że względu na wiek będzie niskie i słabe no ale i tak czuję że będzie ok -
magdaaq wrote:No właśnie. Święte slowa. Ja przestalam sie martwic waga. Wazne sa tez badania czy dziecko np z nizsza waga ma.je dobre. U nas jest ok wiec niech je co i ile chce. A ze od 6 mca stosuje metode BLW Leni zawsze jadla.co chce i ile bez wmuszania łyżka i patrzenia na ml.
Ja tez mam to z tylu glowy,ale i tak chcialabym by wazyla troszke wiecej (hehe moge sobie chciec) -
muminka83 wrote:Ja dopiero idę w środę. Przy córce miałam 33 lata rocznikowo jak ja rodziłam. Wtedy podstawowe 1:459 a skorygowane 1:9900
Zdaje sobie sprawę że podstawowe że względu na wiek będzie niskie i słabe no ale i tak czuję że będzie ok
Moje pidstawowe ze wzgledu na tylko wiek to 1:80 a skorygowane o usg 1: 1900 teraz biochemia. -
PixiDixi wrote:Ja tez mam to z tylu glowy,ale i tak chcialabym by wazyla troszke wiecej (hehe moge sobie chciec)
PixiDixi lubi tę wiadomość
-
Co do ubranek kupię tyle co przy córce - czyli co się mi będzie podobać
Córka miała dużo i nie żałuję bo czasami trzeba było przebrać kilka razy dziennie i stresowałam się co chwilę że ubranka trzeba wyprać
Narazie muszę przepatrzyć co mam po córce. U nas w nocy sprawdził się zestaw body rozpinane na dupce plus półśpiochy albo śpiochy rozpinane na nóżkach i dupci (nie mówię o pajacu
) Córka była z marca ale u nas ogólnie ciepło było (teściowa bardzo dbałą o to) więc tyle jej wystarczało. Zresztą ona po każdym karmieniu w nocy kupkę robiła więc kilka razy w nocy przebieranie było.
-
Ja kocham pajace:-))dzieci wygladaja w nich slodko i tak sobie tłumaczyłam z Oskim ze dopoki byl w pajacu.to byl moim maluszkiem
)) ja tylko zima zakladam pod pajac do spania body krotki rekaw a tal sam pajacyk a latem pajacyk bez stopek. Lena spi zawsze odkryta więc jej xhyba to odpowiada.
-
Osnowa wrote:A body to jakie kupować dla początkującej mamy? Kopertowe, zapinane przy szyi czy na zakładkę?
-
Hej! U nas dzisiaj dużo roboty, o 15 mamy gości. Dziewczyny, jakich kosmetyków do twarzy (tzn. do makijażu) i takich do mycia itp używacie w ciąży? Czy coś zmienilyscie? Ja dzisiaj zobaczyłam, że w większości używanych przeze kosmetyków są składniki, które jak podają niektóre strony "zakazane w ciąży", " powodują wady płodu" itp. oczywiscie nie mówię o Wit A, o której wiedziałam, ale np. podkład ma jakiś phenoxyethanol, a na kilku stronach znalazłam info, żeby nie używać w ciąży, bo może powodować wady rozwojowe. Tak samo parabeny, SLS itp. oczywiście od rana mam schize, czy dziecko zdrowe, czy może ma jakąś wadze bo stosowałam szampon lub podkład z nieodpowiednimi składnikami. A Wy jakich kosmetyków używacie? Może coś szczególnie polecacie?❤Ada&Pola❤
-
Nalia wrote:Hej! U nas dzisiaj dużo roboty, o 15 mamy gości. Dziewczyny, jakich kosmetyków do twarzy (tzn. do makijażu) i takich do mycia itp używacie w ciąży? Czy coś zmienilyscie? Ja dzisiaj zobaczyłam, że w większości używanych przeze kosmetyków są składniki, które jak podają niektóre strony "zakazane w ciąży", " powodują wady płodu" itp. oczywiscie nie mówię o Wit A, o której wiedziałam, ale np. podkład ma jakiś phenoxyethanol, a na kilku stronach znalazłam info, żeby nie używać w ciąży, bo może powodować wady rozwojowe. Tak samo parabeny, SLS itp. oczywiście od rana mam schize, czy dziecko zdrowe, czy może ma jakąś wadze bo stosowałam szampon lub podkład z nieodpowiednimi składnikami. A Wy jakich kosmetyków używacie? Może coś szczególnie polecacie?
Nie popadajmy w paranoję
Powietrze, które oddychamy jest niestety gorsze.
-
Osnowa wrote:A body to jakie kupować dla początkującej mamy? Kopertowe, zapinane przy szyi czy na zakładkę?
anecz_kaa, Carolline lubią tę wiadomość
-
Nalia wrote:Hej! U nas dzisiaj dużo roboty, o 15 mamy gości. Dziewczyny, jakich kosmetyków do twarzy (tzn. do makijażu) i takich do mycia itp używacie w ciąży? Czy coś zmienilyscie? Ja dzisiaj zobaczyłam, że w większości używanych przeze kosmetyków są składniki, które jak podają niektóre strony "zakazane w ciąży", " powodują wady płodu" itp. oczywiscie nie mówię o Wit A, o której wiedziałam, ale np. podkład ma jakiś phenoxyethanol, a na kilku stronach znalazłam info, żeby nie używać w ciąży, bo może powodować wady rozwojowe. Tak samo parabeny, SLS itp. oczywiście od rana mam schize, czy dziecko zdrowe, czy może ma jakąś wadze bo stosowałam szampon lub podkład z nieodpowiednimi składnikami. A Wy jakich kosmetyków używacie? Może coś szczególnie polecacie?