X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2018, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka89 wrote:
    Tzn jestem bardziej ciekawa czy wogóle coś będzie widać. Potem wizytę u mojej gin mam 23.01 więc jak teraz nie zobaczę to pewnie wtedy :) Córce i tak nie powiem dopóki nie będziemy pewni ;) ale fajnie byłoby się dowiedzieć choć orientacyjnie :D
    Ja bym.nie chciala wiedziec orientacyjnie bo w sumie to na dwoje babka wrozyla jak właśnie melbusia miala. Raz chłopak raz corka. Ja sie cieszę ze moj gin nigdy przed15tyg nawet nie skupia się na tym.

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2018, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaaq wrote:
    Ja bym.nie chciala wiedziec orientacyjnie bo w sumie to na dwoje babka wrozyla jak właśnie melbusia miala. Raz chłopak raz corka. Ja sie cieszę ze moj gin nigdy przed15tyg nawet nie skupia się na tym.
    a ja chciałabym :) Nie jestem typem nastawiającym. Z córką dopiero w 20 tc się dowiedziałam co będzie bo wcześniej nie pokazała. Zresztą nie wiem czy wogóle lekarz ma taką praktykę żeby mówić co będzie. Jak nie powie to też dopytywać się nie będę. Ważne żeby wszystko z dzidzią było ok :)

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2018, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka89 wrote:
    a ja chciałabym :) Nie jestem typem nastawiającym. Z córką dopiero w 20 tc się dowiedziałam co będzie bo wcześniej nie pokazała. Zresztą nie wiem czy wogóle lekarz ma taką praktykę żeby mówić co będzie. Jak nie powie to też dopytywać się nie będę. Ważne żeby wszystko z dzidzią było ok :)
    Dokladnie zdrowie najwazniejsze.
    A.ja jestem taka.ze sie nastawiam wiec wolałabym pewniaka. Jutro zobaczymy.

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2018, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka89 wrote:
    Ja niby też nie jestem nastawiajaca się, ale jednak to w głowie zostaje :-) mój gin też się nie pokusi przed 14t płci określać (u mnie twierdził, że ładnie widać), ale ten na genetycznych sam z siebie chciał określić płeć, pospieszył się niepotrzebnie.

l22n6iyek016fbg8.png
  • Wiktoryna Debiutantka

Wysłany: 7 stycznia 2018, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaaq wrote:

Ja miałam w piątek wizyte i według usg było już 12+2d i mój lekarz też wogóle sie nad tym nie skupiał- mimo tego że pytałam, nawet nie spróbował z innej strony spojrzeć czy coś widać. Powiedział że za cztery tygodnie zobaczymy.

859943r8atxiwx54.png
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2018, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiktoryna wrote:
    Ja miałam w piątek wizyte i według usg było już 12+2d i mój lekarz też wogóle sie nad tym nie skupiał- mimo tego że pytałam, nawet nie spróbował z innej strony spojrzeć czy coś widać. Powiedział że za cztery tygodnie zobaczymy.
    To tak jak moj. Wiec jutro juz licze na male co.nie co :) ale dla mnie najważniejsze żeby wieści o krwiaku były pozytyniejsze...i dziecku nic nie grozilo.

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2018, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiktoryna rzadko się pojawiasz, napisz coś o sobie :-)

l22n6iyek016fbg8.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2018, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaaq wrote:
    To tak jak moj. Wiec jutro juz licze na male co.nie co :) ale dla mnie najważniejsze żeby wieści o krwiaku były pozytyniejsze...i dziecku nic nie grozilo.
    będzie dobrze, nie zadręczaj się tym :-)

l22n6iyek016fbg8.png
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2018, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:
    będzie dobrze, nie zadręczaj się tym :-)
    Póki co muszę się zebrać do łazienki na aerobik żeby sie ogarnąć na jutro :D

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2018, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaaq wrote:
    Dlatego ja nic nie wiem.i liczę ze jutro sie dowiem:-)
    Kciuki się przydadzą baaardzoooo baardzzooooo

Kciuki sa :)

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2018, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaaq wrote:
    Póki co muszę się zebrać do łazienki na aerobik żeby sie ogarnąć na jutro :D

Ja mam juz duzy brzuch,tak duzy,ze golenie tylko do lusterka i na czuja hehe ;)

• Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2018, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Chodzę na depilację, chwila mordęgi i przekleństw :D ale potem mam 3-4 tygodnie wolnego :D

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Osnowa Przyjaciółka

Wysłany: 7 stycznia 2018, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka89 wrote:
    Chodzę na depilację, chwila mordęgi i przekleństw :D ale potem mam 3-4 tygodnie wolnego :D

Ojej... Ja kiedyś byłam. I miałam mieć łydki uda i okolice bikini. Skończyło się tylko na lydkach bo wytrzymać nie mogłam :D

ckaiskjo3c7906hm.png
  • PixiDixi Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka89 wrote:

Wygodnie ,ale ja mam jakas taka skore wydelikatniona,ze szkoda,ale musze katowac sie maszynka.

• magdaaq Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Ja tez mam gigant z dnia na dzień coraz większy. Takze mowie ze to.aerobik a ja jak wstane to kondycja spadla do 0. I tak zwlekam ale musze isc..

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2018, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Osnowa wrote:
    Ojej... Ja kiedyś byłam. I miałam mieć łydki uda i okolice bikini. Skończyło się tylko na lydkach bo wytrzymać nie mogłam :D
    Ja już robię jakieś dwa lata i jest nawet ok choć ogólnie mam skórę wrażliwą np na buzi ale tam chyba musi być hardcore :p Nogi też robię ;)

PixiDixi lubi tę wiadomość

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2018, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Wygodnie ,ale ja mam jakas taka skore wydelikatniona,ze szkoda,ale musze katowac sie maszynka.
    Ja robiłam dawniej taką maszynką specjalnie do tego kupioną ale jak zrobiłam już raz bikini (przez przypadek założyłam się z siostrą) i zobaczyłam jaka to różnica i wygoda to już do maszynki nie wróciłam :)

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2018, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też wolę wosk :) często chodziłam przed ciążą, nawet już myślałam, czy nie zrobić sobie depilacji laserowej. Wybierałam się w listopadzie, ale w październiku zaszłam w ciążę, więc wiadomo, temat trzeba była odpuścić. ;) Ale na pewno się wybiorę po ciazy. No i u mnie brzucha nie ma, więc wszystko jeszcze widać.

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2018, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia wrote:
    Ja też wolę wosk :) często chodziłam przed ciążą, nawet już myślałam, czy nie zrobić sobie depilacji laserowej. Wybierałam się w listopadzie, ale w październiku zaszłam w ciążę, więc wiadomo, temat trzeba była odpuścić. ;) Ale na pewno się wybiorę po ciazy. No i u mnie brzucha nie ma, więc wszystko jeszcze widać.
    Mam już brzuszek ale jest całkiem inny niż w pierwszej ciązy. Taki zgrabny, okrągły, jak piłeczka :D Codziennie chce Wam zdjęcie załączyć ale zapominam wogóle sobie go zrobić :D

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • cuddlemuffin Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2018, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi po depilacji bikini wrastaja włoski i robia sie z tego ogromne bolesne ropnie, raz nawet musiałam mieć jeden pod narkozą nacinany.. Masakra. Wiec tylko conieco przystrzygam, boki maszynką i jest git. Zresztą nie lubię być " tam" całkiem łysa, jakieś to dla mnie niekobiece, nienaturalne, czuje sie jak mala dziewczynka. Ale co kto lubi.
    Do porodu natomiast np mama ginekolog mówi, żeby nie golić tylko właśnie przystrzyc do ok 3-5mm wiec czuje sie usprawiedliwiona. I poki co wszystko widze zza brzucha, ale już sobie obiecałam, że przed porodem ide na pedicure:) taki luksus

‹‹ 497 498 499 500 501 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ