X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2018, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/8c5971fe2a31.jpg

l22n6iyek016fbg8.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2018, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shadee wrote:
    mój facet jest chory, chyba jakaś grypa go dopadła,
    jezu, mam dość
    ewakuuj się z sypialni ;-)

l22n6iyek016fbg8.png
  • Decadence Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2018, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:
    Ja niby też nie jestem nastawiajaca się, ale jednak to w głowie zostaje :-) mój gin też się nie pokusi przed 14t płci określać (u mnie twierdził, że ładnie widać), ale ten na genetycznych sam z siebie chciał określić płeć, pospieszył się niepotrzebnie.
    Melbusia, ja też ze Szczecina jestem, jeśli to nie sekret, to kto jest Twoim lekarzem i gdzie genetyczne robiłaś?:)

ckaidqk32wjzio9b.png
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2018, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/8c5971fe2a31.jpg
    Heheheh kiedy to bylo co?:)
    Ja jak sobie swoj przypomne..poszlam w sobotę do piekarni i stwierdzilam ze czuje sie srako to kupię test. Nasikalam.i.nie zdarzylam rak umyc a kreski były tak obie czerwone ze oczy z orbit mi wyszly. Polecialam kupić drugi.

PixiDixi, Loczek2018 lubią tę wiadomość

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2018, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Decadence wrote:
    Melbusia, ja też ze Szczecina jestem, jeśli to nie sekret, to kto jest Twoim lekarzem i gdzie genetyczne robiłaś?:)
    Ja akurat mieszkam obecnie blisko morza, ale 5 lat mieszkałam w Szczecinie i jeżdzę tam do lekarza, do diabetologa i prenatalne tam miałam. Moim prowadzącym jest dr n. med. W. Kozik, polecam. Usg miałam w Diagen Prediag u Mędrka.

l22n6iyek016fbg8.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2018, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaaq wrote:
    Heheheh kiedy to bylo co?:)
    Ja jak sobie swoj przypomne..poszlam w sobotę do piekarni i stwierdzilam ze czuje sie srako to kupię test. Nasikalam.i.nie zdarzylam rak umyc a kreski były tak obie czerwone ze oczy z orbit mi wyszly. Polecialam kupić drugi.
    Hehe ja też byłam w takim szoku, aż mi nogi odmówiły posłuszeństwa, usiadłam na wannie i męża wołałam jak poparzona mimo, że tak sobie planowałam, że zrobie, nie powiem, w tajemnicy kupię ładne buciki, zrobię kolację przy świecach i dam mężowi te buciki. Yhm, akurat :-P

shadee, Loczek2018 lubią tę wiadomość

l22n6iyek016fbg8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2018, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam do was takie pytanie. Właśnie się przymierzam do zakupu poduchy ciążowej bo jakoś tak nie mogę sobie znaleźć dobrej pozycji do snu. Ale mamy z mężem dość nie duże łóżko. Na razie takie nam wystarcza. I teraz tak poducha rogalik wydaje mi się duża dlatego zastananwiam się nad tą podłużną jak litera i. Czy któraś z was miała taką i czy była z niej zadowolona ?

• magdaaq Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2018, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:
    Hehe ja też byłam w takim szoku, aż mi nogi odmówiły posłuszeństwa, usiadłam na wannie i męża wołałam jak poparzona mimo, że tak sobie planowałam, że zrobie, nie powiem, w tajemnicy kupię ładne buciki, zrobię kolację przy świecach i dam mężowi te buciki. Yhm, akurat :-P
    Hahahahah no u mnie to.wiesz ze to suprise roku takze ja owszem zawolalam męża ale go najpierw zjebalam potem sie poplakalam. A reszta szczęścia przyszła duzo później.

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2018, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka89 wrote:
    Ja mam do was takie pytanie. Właśnie się przymierzam do zakupu poduchy ciążowej bo jakoś tak nie mogę sobie znaleźć dobrej pozycji do snu. Ale mamy z mężem dość nie duże łóżko. Na razie takie nam wystarcza. I teraz tak poducha rogalik wydaje mi się duża dlatego zastananwiam się nad tą podłużną jak litera i. Czy któraś z was miała taką i czy była z niej zadowolona ?
    Kup sobie wtedy ta krotsza taki walek.

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • Osnowa Przyjaciółka

Wysłany: 7 stycznia 2018, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/564ab4f35846.jpg

Też mam fotę :D ja miałam cykle dziwne. Co 32, 33, 34 dni. Ogólnie było tak, że jak będzie to będzie. Ale nie staraliśmy się jakoś specjalnie. No i ja przed zrobieniem testu kilka dni wczesniej byłam u ginekologa w całkiem innej sprawie. Nic mi nie powiedział to pomyślałam sobie dobra czekam dalej. No o juz minął 34, 35, 36 dzień cyklu. Kupiłam dwa testy. Zrobiłam jeden. Położyłam z tyłu i dopiero zajrzałam po kilku minutach. Patrzę a tam szok totalny. Dwie czerwone grube krechy. A brzuch mnie ciągle bolał jak na miesiączkę. Nie wierzyłam. Pierwsze co wysłałam zdjęcie przyjaciółce i pojechałam do cioci. Rano zrobiłam kolejny test i znów to samo, ale dalej miałam wątpliwości. Mimo to kupiłam już kwas foliowy i lykalam. W poniedziałek poszłam na betę i wynosiła aż 6000 ponad :) wiedziałam, że to już to, ale jeszcze nie docierało, więc na drugi dzień poszłam do lekarza, który pokazał mi na monitorze małe jajeczko. Wtedy jeszcze puste, a teraz z moim dzidziusiem. <3

melbusia88, Loczek2018 lubią tę wiadomość

ckaiskjo3c7906hm.png
  • Decadence Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2018, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:
    Ja akurat mieszkam obecnie blisko morza, ale 5 lat mieszkałam w Szczecinie i jeżdzę tam do lekarza, do diabetologa i prenatalne tam miałam. Moim prowadzącym jest dr n. med. W. Kozik, polecam. Usg miałam w Diagen Prediag u Mędrka.
    Dzięki, ja prenatalne u doktora Halca w Diagenie robiłam, a diabetologa mam z Polic, to jest doktor Molęda.:-) Rodzisz też tutaj, czy u siebie?:)

ckaidqk32wjzio9b.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2018, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Decadence wrote:
    Dzięki, ja prenatalne u doktora Halca w Diagenie robiłam, a diabetologa mam z Polic, to jest doktor Molęda.:-) Rodzisz też tutaj, czy u siebie?:)
    Ciągle się zastanawiam, na pewno nie w swoim mieście powiatowym. Mój gin poleca zdroje, koleżanki ze szczecina polecają Pomorzany, a najbliżej mam do Kołobrzegu. Nie podjęłam jeszcze decyzji. A ty?

l22n6iyek016fbg8.png
  • Osnowa Przyjaciółka

Wysłany: 7 stycznia 2018, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:
    Ciągle się zastanawiam, na pewno nie w swoim mieście powiatowym. Mój gin poleca zdroje, koleżanki ze szczecina polecają Pomorzany, a najbliżej mam do Kołobrzegu. Nie podjęłam jeszcze decyzji. A ty?

Melbusia88 to skąd jesteś? :) jeśli to nie tajemnica. :) ja do Kołobrzegu mam 40km. I chyba bym wolała tam niż u nas w Koszalinie. Tu nawet znieczulenia nie dają. :/ a ja się bardzo boję, że będzie tak boleć, że umrę z bólu. Wolę mieć taką opcję, że mogę je wziąć. A tu nie dają.

ckaiskjo3c7906hm.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2018, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Osnowa wrote:
    Melbusia88 to skąd jesteś? :) jeśli to nie tajemnica. :) ja do Kołobrzegu mam 40km. I chyba bym wolała tam niż u nas w Koszalinie. Tu nawet znieczulenia nie dają. :/ a ja się bardzo boję, że będzie tak boleć, że umrę z bólu. Wolę mieć taką opcję, że mogę je wziąć. A tu nie dają.
    Wolałabym nie pisać tu, bo mieszkam w małej miejscowości ;-) do kołobrzegu mam też ok. 40 km, ale z drugiej strony niż ty ;-) ja bólu się tak bardzo nie boję (bo jeszcze nie wiem czego się spodziewać hehe), bardziej mi zależy na dobrej opiece po prostu.

l22n6iyek016fbg8.png
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2018, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mezul robi grzaneczki z serkiem.wędlinka cebulką oh ah miod orzeszki.

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2018, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia nie rób smaka :-)

magdaaq lubi tę wiadomość

l22n6iyek016fbg8.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2018, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój robi racuchy, dwa dziabnę, a co, rozpusta.

l22n6iyek016fbg8.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2018, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda to tak lubi podraznic nasze podniebienia ;)

magdaaq lubi tę wiadomość

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2018, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie. Co zauwazylam?,zauwazylam,ze w postach juz przegonilysmy czerwcowki i dobiegamy do kwietniowek !!!, mamy produkcje tasmowa :) hihi

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2018, 18:12

magdaaq, Magic, Loczek2018 lubią tę wiadomość

• Decadence Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2018, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:
    Ja podjęłam decyzję, że w Zdrojach. Bliżej mi do Pomorzan, ale byłam tam z okazji mojej zbędnej, jak się później okazało, laparoskopii (podejrzenie ciąży pozamacicznej). I mam średnie wspomnienia. Pielęgniarki były super, fakt... lekarze - różni. Jest tam natomiast stosunkowo małe przyzwolenie na cesarki - koleżanka błagała przez 22 godziny, nie chcieli, w końcu ulegli i mały już był podduszony, teraz się zmagają z rehabilitacją. Druga tak "tylko" 10 godzin walczyła, na szczęście córka zdrowa. Spotykam się też oczywiście z pozytywnymi opiniami, ale jednak czuję, że wolę Zdroje. Ale ja ogólnie mniej się porodu boję, niż samego przebiegu ciąży, możliwych komplikacji i o zdrowie malucha, wiem, dziwna jestem.:-) Mnie diabetolog straszył, że mam 10-krotnie wyższe ryzyko urodzenia dziecka z wadą wrodzoną - "bo cukrzyca w I trymestrze podczas organogenezy". No i ogólnie nerwus jestem.:-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2018, 18:17

ckaidqk32wjzio9b.png
‹‹ 499 500 501 502 503 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ