X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2018, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/8c5971fe2a31.jpg

l22n6iyek016fbg8.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2018, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shadee wrote:
    mój facet jest chory, chyba jakaś grypa go dopadła,
    jezu, mam dość
    ewakuuj się z sypialni ;-)

l22n6iyek016fbg8.png
  • Decadence Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2018, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:
    Ja niby też nie jestem nastawiajaca się, ale jednak to w głowie zostaje :-) mój gin też się nie pokusi przed 14t płci określać (u mnie twierdził, że ładnie widać), ale ten na genetycznych sam z siebie chciał określić płeć, pospieszył się niepotrzebnie.
    Melbusia, ja też ze Szczecina jestem, jeśli to nie sekret, to kto jest Twoim lekarzem i gdzie genetyczne robiłaś?:)

ckaidqk32wjzio9b.png
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2018, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/8c5971fe2a31.jpg
    Heheheh kiedy to bylo co?:)
    Ja jak sobie swoj przypomne..poszlam w sobotę do piekarni i stwierdzilam ze czuje sie srako to kupię test. Nasikalam.i.nie zdarzylam rak umyc a kreski były tak obie czerwone ze oczy z orbit mi wyszly. Polecialam kupić drugi.

PixiDixi, Loczek2018 lubią tę wiadomość

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2018, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Decadence wrote:
    Melbusia, ja też ze Szczecina jestem, jeśli to nie sekret, to kto jest Twoim lekarzem i gdzie genetyczne robiłaś?:)
    Ja akurat mieszkam obecnie blisko morza, ale 5 lat mieszkałam w Szczecinie i jeżdzę tam do lekarza, do diabetologa i prenatalne tam miałam. Moim prowadzącym jest dr n. med. W. Kozik, polecam. Usg miałam w Diagen Prediag u Mędrka.

l22n6iyek016fbg8.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2018, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaaq wrote:
    Heheheh kiedy to bylo co?:)
    Ja jak sobie swoj przypomne..poszlam w sobotę do piekarni i stwierdzilam ze czuje sie srako to kupię test. Nasikalam.i.nie zdarzylam rak umyc a kreski były tak obie czerwone ze oczy z orbit mi wyszly. Polecialam kupić drugi.
    Hehe ja też byłam w takim szoku, aż mi nogi odmówiły posłuszeństwa, usiadłam na wannie i męża wołałam jak poparzona mimo, że tak sobie planowałam, że zrobie, nie powiem, w tajemnicy kupię ładne buciki, zrobię kolację przy świecach i dam mężowi te buciki. Yhm, akurat :-P

shadee, Loczek2018 lubią tę wiadomość

l22n6iyek016fbg8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2018, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam do was takie pytanie. Właśnie się przymierzam do zakupu poduchy ciążowej bo jakoś tak nie mogę sobie znaleźć dobrej pozycji do snu. Ale mamy z mężem dość nie duże łóżko. Na razie takie nam wystarcza. I teraz tak poducha rogalik wydaje mi się duża dlatego zastananwiam się nad tą podłużną jak litera i. Czy któraś z was miała taką i czy była z niej zadowolona ?

• magdaaq Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2018, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:
    Hehe ja też byłam w takim szoku, aż mi nogi odmówiły posłuszeństwa, usiadłam na wannie i męża wołałam jak poparzona mimo, że tak sobie planowałam, że zrobie, nie powiem, w tajemnicy kupię ładne buciki, zrobię kolację przy świecach i dam mężowi te buciki. Yhm, akurat :-P
    Hahahahah no u mnie to.wiesz ze to suprise roku takze ja owszem zawolalam męża ale go najpierw zjebalam potem sie poplakalam. A reszta szczęścia przyszła duzo później.

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2018, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka89 wrote:
    Ja mam do was takie pytanie. Właśnie się przymierzam do zakupu poduchy ciążowej bo jakoś tak nie mogę sobie znaleźć dobrej pozycji do snu. Ale mamy z mężem dość nie duże łóżko. Na razie takie nam wystarcza. I teraz tak poducha rogalik wydaje mi się duża dlatego zastananwiam się nad tą podłużną jak litera i. Czy któraś z was miała taką i czy była z niej zadowolona ?
    Kup sobie wtedy ta krotsza taki walek.

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • Osnowa Przyjaciółka

Wysłany: 7 stycznia 2018, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/564ab4f35846.jpg

Też mam fotę :D ja miałam cykle dziwne. Co 32, 33, 34 dni. Ogólnie było tak, że jak będzie to będzie. Ale nie staraliśmy się jakoś specjalnie. No i ja przed zrobieniem testu kilka dni wczesniej byłam u ginekologa w całkiem innej sprawie. Nic mi nie powiedział to pomyślałam sobie dobra czekam dalej. No o juz minął 34, 35, 36 dzień cyklu. Kupiłam dwa testy. Zrobiłam jeden. Położyłam z tyłu i dopiero zajrzałam po kilku minutach. Patrzę a tam szok totalny. Dwie czerwone grube krechy. A brzuch mnie ciągle bolał jak na miesiączkę. Nie wierzyłam. Pierwsze co wysłałam zdjęcie przyjaciółce i pojechałam do cioci. Rano zrobiłam kolejny test i znów to samo, ale dalej miałam wątpliwości. Mimo to kupiłam już kwas foliowy i lykalam. W poniedziałek poszłam na betę i wynosiła aż 6000 ponad :) wiedziałam, że to już to, ale jeszcze nie docierało, więc na drugi dzień poszłam do lekarza, który pokazał mi na monitorze małe jajeczko. Wtedy jeszcze puste, a teraz z moim dzidziusiem. <3

melbusia88, Loczek2018 lubią tę wiadomość

ckaiskjo3c7906hm.png
  • Decadence Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2018, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:
    Ja akurat mieszkam obecnie blisko morza, ale 5 lat mieszkałam w Szczecinie i jeżdzę tam do lekarza, do diabetologa i prenatalne tam miałam. Moim prowadzącym jest dr n. med. W. Kozik, polecam. Usg miałam w Diagen Prediag u Mędrka.
    Dzięki, ja prenatalne u doktora Halca w Diagenie robiłam, a diabetologa mam z Polic, to jest doktor Molęda.:-) Rodzisz też tutaj, czy u siebie?:)

ckaidqk32wjzio9b.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2018, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Decadence wrote:
    Dzięki, ja prenatalne u doktora Halca w Diagenie robiłam, a diabetologa mam z Polic, to jest doktor Molęda.:-) Rodzisz też tutaj, czy u siebie?:)
    Ciągle się zastanawiam, na pewno nie w swoim mieście powiatowym. Mój gin poleca zdroje, koleżanki ze szczecina polecają Pomorzany, a najbliżej mam do Kołobrzegu. Nie podjęłam jeszcze decyzji. A ty?

l22n6iyek016fbg8.png
  • Osnowa Przyjaciółka

Wysłany: 7 stycznia 2018, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:
    Ciągle się zastanawiam, na pewno nie w swoim mieście powiatowym. Mój gin poleca zdroje, koleżanki ze szczecina polecają Pomorzany, a najbliżej mam do Kołobrzegu. Nie podjęłam jeszcze decyzji. A ty?

Melbusia88 to skąd jesteś? :) jeśli to nie tajemnica. :) ja do Kołobrzegu mam 40km. I chyba bym wolała tam niż u nas w Koszalinie. Tu nawet znieczulenia nie dają. :/ a ja się bardzo boję, że będzie tak boleć, że umrę z bólu. Wolę mieć taką opcję, że mogę je wziąć. A tu nie dają.

ckaiskjo3c7906hm.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2018, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Osnowa wrote:
    Melbusia88 to skąd jesteś? :) jeśli to nie tajemnica. :) ja do Kołobrzegu mam 40km. I chyba bym wolała tam niż u nas w Koszalinie. Tu nawet znieczulenia nie dają. :/ a ja się bardzo boję, że będzie tak boleć, że umrę z bólu. Wolę mieć taką opcję, że mogę je wziąć. A tu nie dają.
    Wolałabym nie pisać tu, bo mieszkam w małej miejscowości ;-) do kołobrzegu mam też ok. 40 km, ale z drugiej strony niż ty ;-) ja bólu się tak bardzo nie boję (bo jeszcze nie wiem czego się spodziewać hehe), bardziej mi zależy na dobrej opiece po prostu.

l22n6iyek016fbg8.png
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2018, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mezul robi grzaneczki z serkiem.wędlinka cebulką oh ah miod orzeszki.

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2018, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia nie rób smaka :-)

magdaaq lubi tę wiadomość

l22n6iyek016fbg8.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2018, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój robi racuchy, dwa dziabnę, a co, rozpusta.

l22n6iyek016fbg8.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2018, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda to tak lubi podraznic nasze podniebienia ;)

magdaaq lubi tę wiadomość

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2018, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie. Co zauwazylam?,zauwazylam,ze w postach juz przegonilysmy czerwcowki i dobiegamy do kwietniowek !!!, mamy produkcje tasmowa :) hihi

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2018, 18:12

magdaaq, Magic, Loczek2018 lubią tę wiadomość

• Decadence Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2018, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:
    Ja podjęłam decyzję, że w Zdrojach. Bliżej mi do Pomorzan, ale byłam tam z okazji mojej zbędnej, jak się później okazało, laparoskopii (podejrzenie ciąży pozamacicznej). I mam średnie wspomnienia. Pielęgniarki były super, fakt... lekarze - różni. Jest tam natomiast stosunkowo małe przyzwolenie na cesarki - koleżanka błagała przez 22 godziny, nie chcieli, w końcu ulegli i mały już był podduszony, teraz się zmagają z rehabilitacją. Druga tak "tylko" 10 godzin walczyła, na szczęście córka zdrowa. Spotykam się też oczywiście z pozytywnymi opiniami, ale jednak czuję, że wolę Zdroje. Ale ja ogólnie mniej się porodu boję, niż samego przebiegu ciąży, możliwych komplikacji i o zdrowie malucha, wiem, dziwna jestem.:-) Mnie diabetolog straszył, że mam 10-krotnie wyższe ryzyko urodzenia dziecka z wadą wrodzoną - "bo cukrzyca w I trymestrze podczas organogenezy". No i ogólnie nerwus jestem.:-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2018, 18:17

ckaidqk32wjzio9b.png
‹‹ 499 500 501 502 503 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ