LIPIEC 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Decadence wrote:Ja podjęłam decyzję, że w Zdrojach. Bliżej mi do Pomorzan, ale byłam tam z okazji mojej zbędnej, jak się później okazało, laparoskopii (podejrzenie ciąży pozamacicznej). I mam średnie wspomnienia. Pielęgniarki były super, fakt... lekarze - różni. Jest tam natomiast stosunkowo małe przyzwolenie na cesarki - koleżanka błagała przez 22 godziny, nie chcieli, w końcu ulegli i mały już był podduszony, teraz się zmagają z rehabilitacją. Druga tak "tylko" 10 godzin walczyła, na szczęście córka zdrowa. Spotykam się też oczywiście z pozytywnymi opiniami, ale jednak czuję, że wolę Zdroje. Ale ja ogólnie mniej się porodu boję, niż ogólnie ciąży i o zdrowie malucha, wiem, dziwna jestem.
Mnie diabetolog straszył, że mam 10-krotnie wyższe ryzyko urodzenia dziecka z wadą wrodzoną - "bo cukrzyca w I trymestrze podczas organogenezy". No i ogólnie nerwus jestem.
-
Paulina.G wrote:Co do testów to ja mam wszystkie ktore zrobilam... a bylo ich troche
Prowadzę pamietnik od poczatku i tam sa testy i wszystkie zdjęcia z USG
) zdjecia moich dzieci tez przechowuje:-))
Paulina.G lubi tę wiadomość
-
melbusia88 wrote:Paulinka ale super pomysł. A gdzie kupiłaś taki pamiętnik?
Taka pamiatka
magdaaq, PixiDixi, melbusia88 lubią tę wiadomość
-
Tak sobie mysle moze niech Aga na pierwszej stronie wpusuje plec przy kazdej,ktora juz zna a pozniej dodamy imiona. Co o tym myslicie? Pozniej zrobimy sobie statystyke dla nas ile dziewczynek ile chlopakow.
Paulina.G, melbusia88, magdaaq, shadee, muminka83, Vanilka, anecz_kaa, Loczek2018 lubią tę wiadomość
-
Oto przepis na pyszne racuchy ktore sa mega puszyste i pyszne
0.5 litra mleka
2 jajka
2.5 szkl mąki
2 lyzki cukru
3 jabłka
0.5 lyzeczki sody
Wykonanie:
Bialka oddzielic od zoltek i ubic na sztywna piane. Mleko zoltka make cukier aode zmiksowac. Dodac jablka w kostke oraz ubita piane i wymieszac. Smazyc:-))
Smacznego:-))Paulina.G, PixiDixi, melbusia88, Kinga40 lubią tę wiadomość
-
PixiDixi wrote:Tak sobie mysle moze niech Aga na pierwszej stronie wpusuje plec przy kazdej,ktora juz zna a pozniej dodamy imiona. Co o tym myslicie? Pozniej zrobimy sobie statystyke dla nas ile dziewczynek ile chlopakow.
PixiDixi lubi tę wiadomość
-
melbusia88 wrote:No to teraz mnie zasmuciłaś z tymi informacjami o Pomorzanach. Ale słyszłam, ze na zdrojach czasami odsyłają, bo nie mają miejsc? prawda to? A jakie masz cukry? Ja też cukrzycowa, chociaz czasem w to nie wierzę.
Cukry mam świetne po obciążeniu i po posiłkach, nigdy nie przekraczam. Ale na czczo... najczęściej koło 95-97.
melbusia88 lubi tę wiadomość