X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • Decadence Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2018, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:
    No właśnie ja rozważam cesarkę z podobnego powodu. Po skończonej oligofrenopedagogice i kontakcie z dziećmi upośledzonymi umysłowo z powodu "przetrzymania" i niedotlenenia panicznie się tego boję :-( A ja zawsze mam takiego pecha, nigdy nic u mnie nie idzie standardowo, boję się, że nie dam rady urodzić naturalnie i będą mnie tak przetrzymywać właśnie :-/ A jak Zdroje jeśli chodzi o cesarki w razie W? Masz jakies info z pierwszej ręki? No to cukrów nie masz tragicznych, żeby tak straszyć, bez przesady... Ja dziś miałam rano na czczo 80, a po posiłkach po 117 - 119, więc jakby cukrzycy nie było... dlatego folguję na kolację ;-)
    Melbusia, my chyba spokrewnione jesteśmy, u mnie nic nigdy nie było standardowo, nigdy. Moja siostra prowadzi nudne życie, a ja zawsze mam jakieś "przypadki". No pechowa byłam. A rodzić chciałam zawsze naturalnie, ale musiałabym mieć gwarancję, że w razie czego lekarze szybko o cesarce zadecydują, bez zwłoki tragicznej czasem w skutkach. Mama kończyła oligofrenopedagogike właśnie... i tak trochę marzę o cesarce, choć bólu się nie boję. Tylko skutków przetrzymania... Nie wiem, jak się to załatwia, chodzę na wizyty też do lekarki, która tam pracuje, spróbuję z nią porozmawiać. Być może ze względu na cukrzycę i dużą krótkowzrocznosc będzie łatwiej... zobaczymy.:-)

ckaidqk32wjzio9b.png
  • Vanillaice Ekspertka

Wysłany: 7 stycznia 2018, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Decadence wrote:
    Melbusia, my chyba spokrewnione jesteśmy, u mnie nic nigdy nie było standardowo, nigdy. Moja siostra prowadzi nudne życie, a ja zawsze mam jakieś "przypadki". No pechowa byłam. A rodzić chciałam zawsze naturalnie, ale musiałabym mieć gwarancję, że w razie czego lekarze szybko o cesarce zadecydują, bez zwłoki tragicznej czasem w skutkach. Mama kończyła oligofrenopedagogike właśnie... i tak trochę marzę o cesarce, choć bólu się nie boję. Tylko skutków przetrzymania... Nie wiem, jak się to załatwia, chodzę na wizyty też do lekarki, która tam pracuje, spróbuję z nią porozmawiać. Być może ze względu na cukrzycę i dużą krótkowzrocznosc będzie łatwiej... zobaczymy.:-)
    Ja również planuje poród w Zdrojach. I też chodzę do lekarza, kt. tam pracuje i na kolejnej wizycie podpytam jak on to wszystko widzi...

Kasia27
    p19uyx8dgi2niu08.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2018, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Decadence wrote:
    Hehe no wygląda jakbyś były :-) mną kieruje to samo, bardzo bym chciała, żeby nie było zwłoki z decyzją o cesarce w razie w. Ja jeszcze z moim ginem nie rozmawiałam o porodzie. Ale jak rozmawiam z mężem, to mówi mi, że z moim szczęściem, to najlepiej od razu cesarkę ;-) Też mam wadę wzroku, ale małą, na jedno - 1,75 na drugie -2,00

l22n6iyek016fbg8.png
  • Decadence Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2018, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vanillaice wrote:
    Ja również planuje poród w Zdrojach. I też chodzę do lekarza, kt. tam pracuje i na kolejnej wizycie podpytam jak on to wszystko widzi...
    O, to może się spotkamy w tym lipcu.:-) A do którego lekarza chodzisz? Ja do doktor Katarzyny Bittel, ona tam pracuje na co dzień. Nie mam pojęcia, jaki ma stosunek do cesarek. Nigdy nie chciałam się dać kroić na życzenie, ale chyba się to trochę zmienia...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2018, 20:04

ckaidqk32wjzio9b.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2018, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vanillaice wrote:
    A do kogo chodzisz jesli można wiedzieć? Jakieś wieści co do porodów w Zdrojach? Mój nie pracuje w żadnym szpitalu, ale poleca też Zdroje.

l22n6iyek016fbg8.png
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2018, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pisze do tych bez wskazań. Jeśli ich nie ma to.na własne życzenie nie proście cc. Bo to jest operacja zwał jak zwał. Naprawdę ból przy naturalnym porodzie jest do zniesienia. To nie jest takie tragiczne.

PixiDixi, Urszulka89, olcia87, PolaP, magdis lubią tę wiadomość

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • Vanillaice Ekspertka

Wysłany: 7 stycznia 2018, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chodzę do dr Krzysztofa Mędrka. U nas ogólnie wszyscy polecają Zdroje, dlatego właśnie taki jest mój wybór. Też nie mam pojęcia jaki stosunek do cesarskiego cięcia ma mój lekarz. Mam nadzieję, że czegoś się dowiem na przyszłej wizycie :)

Kasia27
    p19uyx8dgi2niu08.png
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2018, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja rodząc Lene w pewnym momencie Leni tetno spadalo i wracalo juz bylam przygotowana do cc ale lekarz mial.rękę na pulsie z polozna i nie czekaliby ani sekundy ale wrocila szybko a okazalo.się ze to byl moment jej zejscia w kanal.rodny. co prawda ja juz potem błagalam o cc bo jednak.bol.jest ale położna wiedziała co.robi. potem.jej.dziekowalam ze pozwolila mi urodzic naturalnie. To było cudowne. Czuć każdy milimetr cialka jak Lena wychodzila i nie być przy tym ani ciut nacieta. Takze naprawdę zaufajcie lekarzom. Nie wymuszajcie na siłę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2018, 20:27

PixiDixi, Kinga40, olcia87, PolaP, Loczek2018 lubią tę wiadomość

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2018, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaaq wrote:
    Dziewczyny pisze do tych bez wskazań. Jeśli ich nie ma to.na własne życzenie nie proście cc. Bo to jest operacja zwał jak zwał. Naprawdę ból przy naturalnym porodzie jest do zniesienia. To nie jest takie tragiczne.

Tez tak uwazam,przeszlam to i to,porod sn mialam dosycvtrudny,ale bije sie w piers gorzej czulam sie i trudniej dochodzilam do siebie ,a i dla malucha jest porid taki lepszy. Wszystkie moje dzieci po cc mialy zapalenie pluc, lekarz mi tlumaczyl,ze przy porodzie sn plyn naturalnie pid wplywem cisnien sam odchodzi tutaj nie ma takiej sytuacji. Oczywiscie znam mnostwo kobiet gdzie po cc dzieci jie mialy zapalenia pluc dla jasnosci. Poza tym lekarze boja sie przetrzymywac kobiety i w razie czego robia cc, mialam tak z Marysia....przez 12 godzin ridzilam naturalnie po czym piszlo cc bo mala nie schodzila.

magdaaq, magdis lubią tę wiadomość

• magdaaq Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2018, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Tez tak uwazam,przeszlam to i to,porod sn mialam dosycvtrudny,ale bije sie w piers gorzej czulam sie i trudniej dochodzilam do siebie ,a i dla malucha jest porid taki lepszy. Wszystkie moje dzieci po cc mialy zapalenie pluc, lekarz mi tlumaczyl,ze przy porodzie sn plyn naturalnie pid wplywem cisnien sam odchodzi tutaj nie ma takiej sytuacji. Oczywiscie znam mnostwo kobiet gdzie po cc dzieci jie mialy zapalenia pluc dla jasnosci. Poza tym lekarze boja sie przetrzymywac kobiety i w razie czego robia cc, mialam tak z Marysia....przez 12 godzin ridzilam naturalnie po czym piszlo cc bo mala nie schodzila.
    Dokładnie tak. U nas Lenka byla tez wysoko mimo rozwarcia byla nawet decyzja ze wracam na oddzial.dzis nie rodze i...z nerwów jednak Lena postanowila wyjsc. Porod dynamiczny ale szczęśliwy.

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2018, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maluch mi dokazuje w brzuchu a matka juz cała drzy o jutrzejszą wizyte. Matko kochana jaki stres jakie nerwy!!!!

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2018, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam po weekendzie :p

My pierwsze 2-3 m-ca w pajacach dziewczyny jadł
    Y i spały. Zaczynamy od 56 teraz też :) bodziaki na krótki na bank będę używać.

PixiDixi lubi tę wiadomość

• melbusia88 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2018, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaaq wrote:
    Madzia ale nam nie chcodzi o ból. Ja wiem, ze ból można znieść i że po cc dłużej się dochodzi do siebie. Mi bardziej chodzi o to, ze mam przeczucie, że u mnie jak zwykle ze wszytskim będą komplikacje przy porodzie sn i chcę sobie zaoszczędzić tego stresu, bezradności i braku kontroli nad sytuacją. A lekarze są jacy są, jeden nie dopuści do przetrzymania, ale nadal zbyt wiele dzieci rodzi się podduszonych albo niepełnosprawnych, bo nie pocieli na czas.

l22n6iyek016fbg8.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2018, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vanillaice wrote:
    Ja chodzę do dr Krzysztofa Mędrka. U nas ogólnie wszyscy polecają Zdroje, dlatego właśnie taki jest mój wybór. Też nie mam pojęcia jaki stosunek do cesarskiego cięcia ma mój lekarz. Mam nadzieję, że czegoś się dowiem na przyszłej wizycie :)
    Nie wiedziałam, że Mędrek pracuje w Zdrojach. To jak podpytasz, to daj znać, ok?

l22n6iyek016fbg8.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2018, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anecz_kaa wrote:
    Witam po weekendzie :p

My pierwsze 2-3 m-ca w pajacach dziewczyny jadł
    Y i spały. Zaczynamy od 56 teraz też :) bodziaki na krótki na bank będę używać.

Czesc Aneczka :)

anecz_kaa lubi tę wiadomość

• anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2018, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melbusia jak chcesz cc bez wskazań to proponuje gina który pracuje w szpitalu lub prywatną klinikę

Kiedyś była rozmowa NT płci i chodzi mi myśl po głowie zw chłopak. Choć moje kumpela twierdzą że 3 panienka :p

Pixi kiedyś mówiłam o Tobie mężowi ze masz 3 panny i może być ich więcej :p powiedziałam mu o tej g chłopakach to też się cieszył :))

• anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2018, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i mnie rozkłada przeziębienie :(

Byłam dziś na soczku z koleżankami nią 7 4 były 2w1 ;) narazie mamy chłopca i dziewczynkę i 2 niespodzianki :)

• melbusia88 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2018, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anecz_kaa wrote:
    Melbusia jak chcesz cc bez wskazań to proponuje gina który pracuje w szpitalu lub prywatną klinikę

Kiedyś była rozmowa NT płci i chodzi mi myśl po głowie zw chłopak. Choć moje kumpela twierdzą że 3 panienka :p

Pixi kiedyś mówiłam o Tobie mężowi ze masz 3 panny i może być ich więcej :p powiedziałam mu o tej g chłopakach to też się cieszył :))
    Lekarza nie zmienię, na prywatną klinikę mnie nie stać niestety. I jeszcze nie wybrałam czy sn, czy cc, chociaż poważnie rozważam cc.

l22n6iyek016fbg8.png
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2018, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melbusia ja mówię jak Ci będzie łatwiej. Wtedy on Ci da skierowanie wpisze w grafik i zrobi cc. Niestety bez gina w szpitalu lub dobrych papierów słabo :(

• melbusia88 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2018, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anecz_kaa wrote:
    Melbusia ja mówię jak Ci będzie łatwiej. Wtedy on Ci da skierowanie wpisze w grafik i zrobi cc. Niestety bez gina w szpitalu lub dobrych papierów słabo :(
    Wiem :-( Ale póki decyzja nie podjęta, to nie podejmuję kroków. A lekarza bardzo nie chcę zmieniać :-(

l22n6iyek016fbg8.png
‹‹ 502 503 504 505 506 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ