X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2018, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem aneczka, jeszcze pogadam z moim lekarzem. Może nie potrzebnie panikuję. W razie jakby źle się działo, to wtedy też można chyba wysłać męża do gabinetu lekarskiego z czymś co przyspieszy decyzję o cc, jak myślicie?

l22n6iyek016fbg8.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2018, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shadee wrote:
    a ja nie zdążyłam zrobić ani jednego testu. buuuu :(
    o tym, że jestem w ciąży dowiedziałam się przez przypadek gdy pojechałam do swojej kliniki leczenia niepłodności by zapisać się na badania przed invitro i umówić się na zabieg .... lekarz ogląda, ogląda i mówi: endometrium 12, BHCG na CITO. Jakież było moje zdziwienie gdy kolejnego dnia rano zadzwoniłam do kliniki by umówić się na zabieg a położna mi mówi, że chwilowo nie będzie to możliwe bo w ciąży jestem ....
    To możesz sobie nasikać teraz na test :D

PixiDixi lubi tę wiadomość

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2018, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczka witaminka c +cynk i nalewki i do lozeczka. Oby Cie nie wzielo i zdrowka.

• Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2018, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja powiem tak, czy to poród sn czy cc wszędzie mogą zdarzyć się komplikacje. Moja siostra miała przy dwóch cc sensację. Pierwszy raz dali jej za mocne znieczulenie do kręgosłupa i zaczęła odlatywać na sali z powodu ciśnienia a drugi raz zrobili za małą dziurę a dzidzia była większa niż na usg i musieli szybko "docinać" a i tak młoda przy wyciąganiu zachłysnęła się wodami płodowymi i tydzień antybiotyku miała. Ja natomiast rodziłam sn i główka przyblokowała się tuż w wyjściu, trzeba było naciąć bo położna ustawiała ją 50min ale nie dało się. Miałam cudowną położną ogólnie :) U nas w szpitalu jest możliwość "wykupienia" sobie położnej (podpisujesz z nią umowę) i w dniu porodu ona zajmuje się tylko Tobą.
    Te historie nie służą do straszenia ale chciałam pokazać że, w każdym rodzaju porodu jest ryzyko - nawet przy cc.

olcia87, magdis lubią tę wiadomość

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2018, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ula dobrze, że piszesz też o takich historiach, bo może właśnie osoby takie jak ja - niedoświadczone pierworódki zbyt idealizują porody cc. Dzięki temu, że dzielicie sie tu informacjami i doświadczeniem może łatwiej będzie podjąć decyzję. Ja akurat znam trochę dziewczyn po cc i żadna nie miała komplikacji i moze dlatego wydaje mi się to lepszym rozwiązaniem, a być może niesłusznie.

cuddlemuffin lubi tę wiadomość

l22n6iyek016fbg8.png
  • sunset Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2018, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cc jest poważną operacją- rozcinanie powlok brzusznych na litość! Bez wskazań na życzenie? Nigdy w życiu!!
    Nigdy nie zrozumiem tych co chcą cc na życzenie. Samookaleczanie

magdis, Carolline lubią tę wiadomość

c55fflw1uez1iz08.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2018, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:
    Ula dobrze, że piszesz też o takich historiach, bo może właśnie osoby takie jak ja - niedoświadczone pierworódki zbyt idealizują porody cc. Dzięki temu, że dzielicie sie tu informacjami i doświadczeniem może łatwiej będzie podjąć decyzję. Ja akurat znam trochę dziewczyn po cc i żadna nie miała komplikacji i moze dlatego wydaje mi się to lepszym rozwiązaniem, a być może niesłusznie.
    Wiesz, ja nie chcę nikogo straszyć ale nie zawsze diabeł taki straszny jak go malują ;) Każde rozwiązanie ma dwie strony medalu. Wiem, że cc zdaje się bezpieczniejszą opcją bo jest przy Tobie lekarz ale to jest zawsze operacja i nigdy nie przewidzisz co czai się za rogiem. Tak już jest w życiu :) Nie mniej jednak, co zrobicie wierze że będzie dobrze i chyba nikt tutaj nie będzie nikogo osądzał przez pryzmat sposobu porodu :)

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2018, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sunset wrote:
    Cc jest poważną operacją- rozcinanie powlok brzusznych na litość! Bez wskazań na życzenie? Nigdy w życiu!!
    A ja rozumiem :) Rodziłam sn i ogólnie od odejścia wód do narodzin minęło 11 długich godzin. I choć miałam swoją położną i męża u boku - teraz na myśl o porodzie przechodziły mi myśli o cc :p poważnie, ze strachu. :D Ale wiem, że jak tylko dam radę to spróbuję sn drugi raz ;)

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2018, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaaq wrote:
    Maluch mi dokazuje w brzuchu a matka juz cała drzy o jutrzejszą wizyte. Matko kochana jaki stres jakie nerwy!!!!
    Jak ja Ci zazdroszczę (pozytywnie), że już ruchy czujesz ;) zawsze to otucha, że dzidzia bryka ;) Ja też mam jutro wizytę i wiem, że to będzie ciężka noc.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • PolaP Ekspertka

Wysłany: 7 stycznia 2018, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja znajoma 12 lat po cc ma problemy z blizna, zaczęła ropiec, stan zapalny, zakładali jakieś klamry na l4 była 2 miesiące.
    Komplikacje mogą się pojawić zawsze. Ja na dwie godziny przed skurczami partymi musiałam leżeć podpieta do ktg i kroplowki i to było chyba najtrudniejsze. Był moment że już myślałam że nie wytrzymam i kazałam się kroić to położna powiedziała że już meta. Potem to wszystko to już magia. Bałam się skurczów partych a to Pikuś.

f2w3s65gj4wncr0v.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2018, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:

Melbusia,cofnij sue tez do wypowiedzi Aneczku,z kilka stron :) duzo opisala o powiklaniach po cc sa tez i powiklania po sn...

Nie mozesz Kochana tak pesymistycznie,mamy dibrych generalnie lekarzy i mysle,ze jak bedzie cos jie tak to podejma dobre decyzje. Moze sie okazac,ze Twoj porod bedzie szybki i bez jakuchkolwiek trudnych momentow ,nie nastawiaj sie ,wszystko w praniu,ze tak powiem wyjdzie.

Moja mama jak mnie rodzila to wazyla 55 kg ,chudzitka i malutka i polozna jej gadala,ze mnie nie urodzi,ze to niemozliwe,ze trzeba bedzie cc tak gadala i gadala ja po 2 godzinach wyskoczylam od przyjecia mamy do szpitala. Wszyscy jej tak mowili i ona w to uwerzyla bo psychika to potrafi sama wiesz...i przyszla do jiej uczennica a polizna polazla gdzies i tak dopingowala moja mame tak jej wpierala,ze super i puscila wszystko i poszlo piorunem :) :)

Postaraj sie mtslec pizytywnie bardziej na zasadzie kazda chwila zbliza mnie do maluszka i tyle.

• PolaP Ekspertka

Wysłany: 7 stycznia 2018, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaaq wrote:
    Maluch mi dokazuje w brzuchu a matka juz cała drzy o jutrzejszą wizyte. Matko kochana jaki stres jakie nerwy!!!!
    Nie denerwuj to dla maluszka nie najlepsze. Wiem że dobrze się mówi ale mi tylko takie myśli pomagają ze jak ja się denerwuje to kruszonka też niespokojna. Wszystko będzie ok. Zobaczysz. Musi być.

f2w3s65gj4wncr0v.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2018, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może faktycznie problem polega na moim braku zaufania do lekarzy i do moich możliwości. Na pewno jeszcze to wszystko rozważę i dziękuję wam za wszystkie opinie i rady. Pogadam też z moim lekarzem i wtedy podejmę jakąs decyzję. Idę spać dziewczynki, dobrej nocki :-)

PixiDixi, magdaaq lubią tę wiadomość

l22n6iyek016fbg8.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2018, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolorowych :)

• Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2018, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja zmykam spać ;) dobrej nocy i nie rozmyślajcie za dużo :p mua :*

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • sunset Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2018, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A poducha najlepsza C z motherhood - dwójkę już posłużyła i nic jej nie dolega ;)

c55fflw1uez1iz08.png
  • Glass Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2018, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja sąsiadka przy cc dostała kardiomiopatii. Nie wiedziała nawet, że może mieć problemy z sercem. 4 dzieci w domu 5 na neonatologii, a ona mało nie umarła i wylądowała na oiomie w śpiączce na 2 tygodnie. Bratowa po cesarce miała e coli we krwi, cała się telepała, dziecka nie mogła karmić przez antybiotyki. Taka operacja to nie w kij dmuchał.

l22ndf9h9ev1tba6.png
    2nn3vfxmbuq4kvth.png
  • kkarolina89 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2018, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sunset wrote:

Zgadzam sie w 100%! :) natura tak wymyslila, ze rodzimy "dołem", wiec wiedziala, co robi. Cesarka dziewczyny niesie za soba wiele skutkow ubocznych. Dla rozwoju dziecka, tez lepiej jak urodzi sie naturalnie niz przez cesarke, poczytajcie sobie np u mamyginekolog. Mysle, ze na to, czy sn przebiegbie gladko, to pracujemy sobie cala ciaze, zwlaszcza aktywnoscia fizyczna. Mowie tu oczywiscie o ciazach przebiegajacych prawidlowo i bez przeciwskazan do sn.

magdis lubi tę wiadomość

qb3c20mm6mszqqpm.png
  • Osnowa Przyjaciółka

Wysłany: 7 stycznia 2018, 23:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się taka leniwa zrobiłam. Nie wiem czy to mój mózg czy co myśli sobie. Ze ciąża to już najlepiej się rozłożyć na kanapie i wolno jeść wszystko. Nie chcę być wieeelka. Muszę się wziąć koniecznie za jakieś ćwiczonka jeśli to pomaga później w porodzie. I przestać jeść chipsy na które mam ciągle ochotę...

ckaiskjo3c7906hm.png
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 03:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do cc to pisać nie chciałam bo straszyc nie lubie ale jak juz to juz. Kolezanka trafiła na stół-co prawda lekarze czekali za długo ale...po wszystkim okazalo sie ze hej stan sie pogarsza badania i...sepsa. Walczyla o zycie 2mce. Teraz naszczescie jest wszystko dobrze. Ale codziennie modlilam sie o nia.

Strach ma duze oczy. Ale uwazam ze jesli kobieta może i ma warunki by rodzic SN probowac trzeba. Musimy ufać lekarzom którzy się nami zajmuja bo kto jak nie oni?

Kuzwa znow spać nie mogę..

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
‹‹ 503 504 505 506 507 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ