X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anecz_kaa wrote:
    Ja się boję że np dziecko przestanie rosnąć bo tak może być :( jakby było wszystko ok i z dzieckiem i ze mną to będę próbować. Mój gin uważa że mogę. A ja chce :) generalnie przy 1 córce weszłam z 5 cm i nic mnie nie bolało ;) więc wolę to niż cc. Gdyby młoda zeszła dobrze w kanał rodny to po 2h od przebicia wód byłoby po wszystkim a tak po 4 mnie pocieli
    Gdzieś na instagramie albo fb mamaginekolog pisała o pępowinie dwu naczyniowej.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja :) z pączkami na śniadanie :D
    zaraz się szykuję i lecę na paznokcie. O 18 wizyta, to będzie dłuuuuuugi dzień...
    U mojej siostry od wczoraj ospa :/ dobrze, że moja młoda przechodziła rok temu.

Magic lubi tę wiadomość

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkarolina89 wrote:
    Zgadzam sie w 100%! :) natura tak wymyslila, ze rodzimy "dołem", wiec wiedziala, co robi. Cesarka dziewczyny niesie za soba wiele skutkow ubocznych. Dla rozwoju dziecka, tez lepiej jak urodzi sie naturalnie niz przez cesarke, poczytajcie sobie np u mamyginekolog. Mysle, ze na to, czy sn przebiegbie gladko, to pracujemy sobie cala ciaze, zwlaszcza aktywnoscia fizyczna. Mowie tu oczywiscie o ciazach przebiegajacych prawidlowo i bez przeciwskazan do sn.
    Idąc twoim tokiem myślenia ja pracuję na ciulowy poród sn skoro od początku albo plamienia/krwawienia zmuszają do leżącego trybu życia albo silne mdłości i wymioty nie pozwalają się ruszyć. Nie brzmi dobrze.

l22n6iyek016fbg8.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystko zależy od naszej psychiki. Nie martw się. W pierwszej ciąży leżałam 7 ostatnich miesięcy a po CC śmiałam bo tak sobie postanowiłam.

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uuu. Biedny :(

• melbusia88 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czuję się zagubiona w tym natłoku informacji. Czytam, rozmawiam z rodziną, koleżankami, a wami tu i mam coraz wiekszy mętlik. Wolałabym żeby natura za mnie zdecydowała chyba. Ale skoro "natura tak to wymyśliła", to skąd te rozerwane krocza, wypadające macice, nietrzymanie moczu po porodach, hemoroidy, luźne pochwy i inne "atrakcje" po sn?

shadee lubi tę wiadomość

l22n6iyek016fbg8.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski, po 3 dniach pimafucinu nadal mam lekkie swędzenie warg sromowych. Trochę dziwne, bo lekarka mówiła, że w środku widać leciutka infencje, więc powinno pomóc. Swędzi mnie tylko na zewnątrz. 17.01 mam.wizyte u swojego gin. Chciałabym iść w czwartek na biocenozę, żeby zobaczyć, czy to faktycznie grzybica a nie tak walić lekami bez sensu, a muszę odczekać kilka dni po tym leku. No i pytanie, myślicie, że mogę iść na tę wizytę 17.01 i iść na biocenozę, czy iść do lekarza szybciej? Ja bym najlepiej poczekała do swojego gina, ale w necie są artykuły straszące, że trzeba natychmiast iść do lekarza, bo infekcje zagrażają dziecku i można poronić. ;(

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:
    Czuję się zagubiona w tym natłoku informacji. Czytam, rozmawiam z rodziną, koleżankami, a wami tu i mam coraz wiekszy mętlik. Wolałabym żeby natura za mnie zdecydowała chyba. Ale skoro "natura tak to wymyśliła", to skąd te rozerwane krocza, wypadające macice, nietrzymanie moczu po porodach, hemoroidy, luźne pochwy i inne "atrakcje" po sn?
    Kochana hemoroidy to pikus sa masci czopki hihi wyszedl to sie schowa. Nie trzeba rodzic by je miec.
    Reszta przypadków jest skrajna i.nie sciagaj na siebie tych mysli.
    Ja tez jestem lezaca ale mimo.to.nie wyobrażam sobie cc. Boje sie w cholerę operacji!! Nie chce żeby mnie otwierali. Tylko wskazania medyczne. A tak idziemy na całość. Masz czas decyzja przyjdzie. Nie zamartwiaj się teraz.

PixiDixi lubi tę wiadomość

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melbusia nie frusfruj się. Ja się strasznie bałam sn i serio pierwsze 5cm nie czułam ! Potem przebili mi pęcherz plodowy i po 2h byłby finał gdyby dziecko współpracował. Mi trochę żal bo serio nie miałam problemu a nastawienie straszne. Idź do szkoły rodzenia to dużo daje najlepiej przy szpitalu gdzie chcesz rodzić.

Ja nienawidzę oceniania. Chyba forum jest po to żeby się wspierać. Nigdy nie wiemy jaki scenariusz niesie los. Serio super że jesteście fankami sn ale to chyba nie miejsce na takie ocenianie k naskakiwanie na kogoś. Wsparcie a nie atak

muminka83, PixiDixi, shadee lubią tę wiadomość

• magdaaq Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anecz_kaa wrote:
    Melbusia nie frusfruj się. Ja się strasznie bałam sn i serio pierwsze 5cm nie czułam ! Potem przebili mi pęcherz plodowy i po 2h byłby finał gdyby dziecko współpracował. Mi trochę żal bo serio nie miałam problemu a nastawienie straszne. Idź do szkoły rodzenia to dużo daje najlepiej przy szpitalu gdzie chcesz rodzić.

Ja nienawidzę oceniania. Chyba forum jest po to żeby się wspierać. Nigdy nie wiemy jaki scenariusz niesie los. Serio super że jesteście fankami sn ale to chyba nie miejsce na takie ocenianie k naskakiwanie na kogoś. Wsparcie a nie atak
    Kurcze czekaj bo nie doczytałam a moze slepa jestem..kto.na kogo naskoczyl :o

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wupadajace macice etc jak źle jest prowadzony poród za szybko. Niestety nigdy nie masz pewności że będzie ok czy po sn czy po cc. Jak możesz w szpitalu wykupić położna to zrób to :) czuwa nad Tobą i dzieckiem. A mąż... Niestety myślę że mało może i jego ocena sytuacji nie będzie brana pod uwagę.

PixiDixi lubi tę wiadomość

• Nalia Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też nie lubię oceniania. Ja uważam, że każdy robi co chce - jeśli ktoś chce cesarkę, to niech ją ma, a jeśli ktoś chce rodzić naturalnie, to niech rodzi. Nic mi do tego i ok, można posłuchac argumentów za i przeciw każdej metodzie porodu, ale nie ma co się tak spinać i kłócić która lepsza. ;) Ja uważam, że życie i tak samo weryfikuje, czasem wszystko idzie zgodnie z planem i np. ktoś ma zrobioną zaplanowaną cesarkę, a czasem właśnie cesarkę planuje, a nagle zaczyna rodzić i nie zdążą jej przeprowadzić. :) Także dziewczyny - każda ma swoje zdanie i swoje życie, dlatego nie denerwujmy się i nie kłóćmy o to, która wie lepiej. ;)

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaaq wrote:
    Kurcze czekaj bo nie doczytałam a moze slepa jestem..kto.na kogo naskoczyl :o
    Wcześniej chyba wczoraj. Generalnie cc na życzenie to głupota etc i nie Ty :)

• anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I też sporo osób uważa że sn po 2cc to głupota a na chce spróbować.

Melbusia jeszcze mój gin np potrafił ocenić czy moje ciało da radę sn. Pamiętam jak mówił że z mojej strony wszystko ok tylko żeby dziecko współpracowało.

• magdaaq Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia wrote:
    Też nie lubię oceniania. Ja uważam, że każdy robi co chce - jeśli ktoś chce cesarkę, to niech ją ma, a jeśli ktoś chce rodzić naturalnie, to niech rodzi. Nic mi do tego i ok, można posłuchac argumentów za i przeciw każdej metodzie porodu, ale nie ma co się tak spinać i kłócić która lepsza. ;) Ja uważam, że życie i tak samo weryfikuje, czasem wszystko idzie zgodnie z planem i np. ktoś ma zrobioną zaplanowaną cesarkę, a czasem właśnie cesarkę planuje, a nagle zaczyna rodzić i nie zdążą jej przeprowadzić. :) Także dziewczyny - każda ma swoje zdanie i swoje życie, dlatego nie denerwujmy się i nie kłóćmy o to, która wie lepiej. ;)
    Nikt sie nie uważa za lepszego. Padlo.pytanie do mam rodzących więc się takie wypowiedzialy. Wyjście ze robta co chceta spoko ale jak ktoś pyta o zdanie to sila wyzsza ze ida za tym.argumenty. normalna dyskusja. Nie wusywajmy za szybko wniosków ze ktos chce byc lepszy ze rodzi sn a gorszy jak.cc. bo tak mozna ze wszystkim polemizowac jak w tematach kp mm itp. Myślę ze jest u nas kultura i szacunek.

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczka mi nawet nie chodzi o ten ból, bo wiem, czy cc, czy sn i tak przyjdzie. Bardziej się boję komplikacji i skutków. Nie ma u nas w naszym powiatowym szpitalu szkoły rodzenia niestety :-( a do szczecina raczej nie będę 100km w jedną stronę dojeżdzać na to :-( Madzia co do hemoroidów mam je już od ok. 10 lat i jak tylko wyjdą, to nie ma problemu, maści czopki, ale jak zrobi się stan zapalny hemoroida, to wyję z bólu. Miałaś kiedyś stan zapalny hemusia? Jak znam zycie, po porodzie do mnie przyjdzie ;-)

Aneczka ja się nie czuję zaatakowana, nawet jak ktoś napisze, że decyduję się na samookaleczenie wybierająć cc na żądanie;-) mnie nie rusza, ważne że z większością się szanujemy na tym forum chociaż mamy inne poglądy.

anecz_kaa, PixiDixi lubią tę wiadomość

l22n6iyek016fbg8.png
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:
    Aneczka mi nawet nie chodzi o ten ból, bo wiem, czy cc, czy sn i tak przyjdzie. Bardziej się boję komplikacji i skutków. Nie ma u nas w naszym powiatowym szpitalu szkoły rodzenia niestety :-( a do szczecina raczej nie będę 100km w jedną stronę dojeżdzać na to :-( Madzia co do hemoroidów mam je już od ok. 10 lat i jak tylko wyjdą, to nie ma problemu, maści czopki, ale jak zrobi się stan zapalny hemoroida, to wyję z bólu. Miałaś kiedyś stan zapalny hemusia? Jak znam zycie, po porodzie do mnie przyjdzie ;-)

Aneczka ja się nie czuję zaatakowana, nawet jak ktoś napisze, że decyduję się na samookaleczenie wybierająć cc na żądanie;-) mnie nie rusza, ważne że z większością się szanujemy na tym forum chociaż mamy inne poglądy.
    Zmagam sie niestety z badziewiem i zawsze po.porodzie jest gnoooyyy ze na dupe usiasc sie nie da. To jest dziadostwo

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam usuwać, ale że planowałam dziecko, to sobie dałam spokój. Więc domyślam się jak kolorowo będzie po porodzie. No nic, nie ma co pisać czarnych scenariuszy, jeszcze jest dużo cxasu do namysłu. Może niedługo wrócę do formy i trochę wzmocnię organizm, zobaczymy.

anecz_kaa lubi tę wiadomość

l22n6iyek016fbg8.png
  • Loczek2018 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny po weekendzie! Nadrabiam posty, zaraz bd na bieżąco:).
    Tylko dajcie spokoj z tymi sn, cc i czarnymi scenariuszami. Do porodu jeszcze pół roku a Wy się tak nakręcacie. Każda zrobi jak uważa i nikt nie ma prawa oceniać. Miałam nie mówić żeby nikomu ciśnienia nie podnosić, ale 2noce pod rząd mam ten sam sen - że rodzę i niestety w trakcie porodu umieram, od kilku nocy nie mogę spać i budzę się z zimnym potem na plecach. Kuźwa nie wiem czy przez to że sie tak nakręcam jak siedzę i czytam te komentarze czy po prostu to porąbana ciążowa psychika:|.
    Przyjdzie mi przestać czytać bbf bo zamiast sie wspierać to się nakręcamy nawzajem i oceniamy. Większość pewnie normalnie urodzi, może góra kilka bd miało rzeczywiście poważne problemy, każda pewnie swoje myśli i się stresuje na swój sposób, po to tu razem siedzimy żeby było raźniej a nie straszniej:(.

qb3cp07w5ku95ses.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:

A może jakaś szkoła rodzenia w okolicy, u nas nie ma przy szpitalu, ale są jakieś takie szkoły rodzenia darmowe, płacisz tylko wpisowe. W ogóle nie wiem, ale ja o szkołach rodzenia słyszałam różne opinie. Jedna moja koleżanka zachwalała, a druga mówiła, że w ogóle jej się to do porodu nie przydało (rodziła SN). Myślę, że to zależy szkoły i prowadzących. :) Generalnie ja w sumie nie wiem jeszcze, czy się wybrać do szkoły rodzenia... dla mnie takie tematy to w sumie jakaś abstrakcja. :D poród, karmienie itp... to jakby mnie nie dotyczyło i było w ogóle za 100 lat, a nie w lipcu. :D

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
‹‹ 505 506 507 508 509 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ