X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ove wrote:
    Nadrobilam!
    Shade, niesamowita jest Twoja historia :) aż serce rośnie jak się ją czyta :)
    U nas się udało przy drugiej stymulacji Clo. Test zrobiłam 2 dni przed okresem o 5.00 rano, bo o 6.00 miałam pociąg na delegacje :)
    Wyszedł cień cienia, ale byl :D

Magda, gratuluję synka! To chyba nasz największy maluszek na wątku, prawda?
    I dziękuję za przepis na racuchy - zapisałam bo brzmią super, a szczerze mówiąc nigdy racuchów nie robiłam.
    Co do porodów, kiedyś byłam mocno za cc (wydawało mi się prostsze), ale im dłużej czytam, tym chyba wolałabym poród SN. Moja jedyna obawa to to, czy zdrowie pozwoli. Ale na pewno skonsultuje to z neurologiem i ortopeda i jak nie będzie przeciwskazan to spróbuje SN.

Co do mężów to współczuję przebojów mieszkania z tesciami/ rodzicami. Samodzielne mieszkanie to jednak rzecz niezastąpiona, nawet jeśli rodzice są fantastyczni. Wydaje mi się ze szybciej i łatwiej jest się dotrzeć jak nie ma obecności rodziców ;)
    Hehehe tak jakby nie bylo jestesmy najwięksi stażem:-) czerwiec jest nasz:-)

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cos Agi nie ma....

Witam nowa mamusie:)

Mam wyniki biochemii, ogolnie dobre,gin mowi,ze nie ma wskazan do dalszych diagnostyk,ale abysmy z mezem przemysleli i z racji,ze poprzednia ciaza byla obciazona (zespol Edwardsa) to moze bysmy zrobili nifty....

Nie wiem co robic....

• anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masz fundusze to zrób żebyś była spokojna. Tylko na ile nifty jest wiarygodne przy bliznietsch ??

Mąż mnie wkurzył nie kupił ani sera ani rzodkiewki !!! I pomidora też nie. Zamiast masła rame... error

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania fundusze by sie znalazly,ale trzeba byloby mocno zacisnac pasa. Zapytalam sie czy na usg byloby cos widac to generalnie tak a wedlug usg do niczego jakos nie mozna sie przyczepic....Maz jest na nie,ale to ja mam decyzje podjac...

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anecz_kaa wrote:
    Masz fundusze to zrób żebyś była spokojna. Tylko na ile nifty jest wiarygodne przy bliznietsch ??

Mąż mnie wkurzył nie kupił ani sera ani rzodkiewki !!! I pomidora też nie. Zamiast masła rame... error

Nie cierpie margaryny tez wole maslo :)

• magdaaq Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anecz_kaa wrote:

Lo matko rama? Bleh.my tylko masło jemy.
    Kurka biedaczka chora i jeszcze rzodkiewek nie dostalas!

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Ania fundusze by sie znalazly,ale trzeba byloby mocno zacisnac pasa. Zapytalam sie czy na usg byloby cos widac to generalnie tak a wedlug usg do niczego jakos nie mozna sie przyczepic....Maz jest na nie,ale to ja mam decyzje podjac...
    Kurcze nie umiem Ci doradzic:-( zrób co uwazasz...

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    On chce sobie dietę zrobic....

• Glass Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ove wrote:
    Nadrobilam!
    Shade, niesamowita jest Twoja historia :) aż serce rośnie jak się ją czyta :)
    U nas się udało przy drugiej stymulacji Clo. Test zrobiłam 2 dni przed okresem o 5.00 rano, bo o 6.00 miałam pociąg na delegacje :)
    Wyszedł cień cienia, ale byl :D
    Ja też nie oczekiwałam tak sybkich wyników po stymulacji, a jednak się udało.
    Moja historia jest trochę śmieszna, Przyjechaliśmy do Polski i przez tydzień nastawiałam się na wielkie zakupy (w holandii drożyzna). Mówiłam do M, że 3 godziny będziemy chodzić. Przyszło co do czego weszłam do 3 sklepów i byłam tak zmęczona, że dałam radę tylko zjeść ogromny pucharek lodów w kawiarnii i wrócić do domu. Test był blady, ale pozytywny (10mlU/ml). Tego samego dnia wieczorem beta 19 (lekka panika, czy wszysko ok) po dwóch dniach 67.

l22ndf9h9ev1tba6.png
    2nn3vfxmbuq4kvth.png
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ula ?? Ona była na 18 u lekarza

muminka83 lubi tę wiadomość

• magdaaq Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poczekamy da znac...ja tez dalam pozniej bo ciut poslizg potem badanko mężul sobie popatrzył na usg potem mierzenia cisnienia a tu bank rozbilam 150..potem 140 i dop do domu

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2018, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się udało zajść w drugim cyklu starań mimo podwyższonej prolaktyny i nieregularnych cykli. A w sumie o ciąży dowiedziałam się bo dostałam zapalenie pęcherza i poszłam z tym do lekarza a doktorka kazała zatestoć zanim zacznę brać furagine. I wyszły dwie piekne krechy a tydzień później na usg bijące serduszko. Myślałam że przy moich takim układzie potrwa to o wiele dłużej. No i mam męża po chemii więc tutaj też mogło być naprawdę różnie. Nawet byliśmy gotowi na in vitro

• magdaaq Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka89 wrote:
    Mi się udało zajść w drugim cyklu starań mimo podwyższonej prolaktyny i nieregularnych cykli. A w sumie o ciąży dowiedziałam się bo dostałam zapalenie pęcherza i poszłam z tym do lekarza a doktorka kazała zatestoć zanim zacznę brać furagine. I wyszły dwie piekne krechy a tydzień później na usg bijące serduszko. Myślałam że przy moich takim układzie potrwa to o wiele dłużej. No i mam męża po chemii więc tutaj też mogło być naprawdę różnie. Nawet byliśmy gotowi na in vitro
    Nasza grupa to grupa Cudów

dżelka, PolaP lubią tę wiadomość

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • sunset Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzialyscie na styczniowkach jaka mają fajna listę na pierwszej stronie i aktualnie na ostatniej już rozpakowane :3

c55fflw1uez1iz08.png
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Cos Agi nie ma....

Witam nowa mamusie:)

Mam wyniki biochemii, ogolnie dobre,gin mowi,ze nie ma wskazan do dalszych diagnostyk,ale abysmy z mezem przemysleli i z racji,ze poprzednia ciaza byla obciazona (zespol Edwardsa) to moze bysmy zrobili nifty....

Nie wiem co robic....
    Aga ma.problem z zalogowaniem.sie do belly.

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sunset wrote:
    Widzialyscie na styczniowkach jaka mają fajna listę na pierwszej stronie i aktualnie na ostatniej już rozpakowane :3
    Spoko i my dojdziemy do tego

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2018, 20:43

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • sunset Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kto jutro przeżywa prenatalne jak ja? Stressss

c55fflw1uez1iz08.png
  • panan12 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdzie Urszulka89?

Magda Gratuluję Synka :) jak ja bym chciała już wiedzieć kto u mnie mieszka ale z tego co wiem to trzeba bardzo dobrego sprzętu :) ja jutro wizytuje między 8 30 a 11 jest lekarz. To moja ostatnia wizyta i 16 stycznia będę chodziła do innej babki

f2w3k0s3plke7odf.png
  • Lena21 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski właśnie dołączyłam do grupy na fejsie jak zobaczyłam ilość wiadomości to chyba będę tydzień nadrabiać :):):)

anecz_kaa, panan12 lubią tę wiadomość

• anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czekam na telefon od mojego lekarza. Jeszcze 6 dni roboczych :p oby nie dłużej bo swiruje

Kupujecie monitory oddechu?

‹‹ 512 513 514 515 516 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ