X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2018, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:
    Tak chyba lepiej. Jak potrafisz to przetrawić, to pół biedy. Ja jestem z tych, co przeżywają. Może dlatego, że całe życie taka naiwna jestem - wierzę w prawdziwą miłość i przyjaźń. No ale tę naiwność tak się właśnie leczy. Nie ma co przeżywać, muszę się ogarnąć eh.
    Przeżywałam.bo to znajoma co jej zwierzylam.sie ze w ciazy jestem ale nie wiem co będzie a ta idiotka powiedziała ta historie jakiejs obcej mi lasce(ona tak myslala) a potem szybko sie sprawa sypnela bo okazalo sie ze ta laska to matka jednego dziecka z klasy Oskara(!!) a Oski w szkole.nic nie mowi bo ja mu zabronilam bo nie chce kibicow a ta wiesz by wygadala swojemu dziecku i by sie zaczęło....tak.sie wkurzyłam.ze az się poryczalam. Nagadalam.jednej nagadalam drugiej i zakonczylam temat szybko

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2018, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ineczka wrote:
    To niestety prawda, dlatego my z mężem np nie mamy fb ja mam teraz takiego tylko do grupy na forum, ale znajomych tam nie dodaje wychodzimy z założenia, ze przyjaźń trzeba pielęgnować i mimo, ze każdy ma swoje obowiązki zawsze jest czas na spotkanie a wirtualne kontakty potrafią wiele zepsuć w relacjach człowiek szybko przyzwyczaja się do łatwizny a w dzisiejszych czasach sporo osób lubi iść na łatwiznę niestety :) I co z tego, ze na fb zostaniesz no 273773 życzenia czegoś ponad połowa nie jest szczera a gdyby nie aplikacja to ta osoba nawet by nie wiedziała , ze masz urodziny
    Ja akurat mam wielu znajomych na fb z ktorymi mam.kontakt na zywo i czasem szybciej sie nam tam zgadac zwlaszca teraz jest mi lzej bo moge z kimś szybko pogadac bo szans na spotkanie nie mam. Zdjecia i info.widza tylko Ci.najblizsi.Ja akurat lubie mojego fb i szybko.zrobiłam eliminacje zbędnych ludzi

anecz_kaa lubi tę wiadomość

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • Magic Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2018, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Britty wrote:
    Hej ja tez wciąż nie mam serduszka na 1 str ;)

dziewczyny ja mam usg prenatane za tydzień w środę myślicie ze lekarz będzie mogl zobaczyć plec?
    Dzisiaj sie dziwnie czuje,serce walilo mi jak szalone podczas sniadania aż zrobili mi sie slabo mam nadsieje ze to po prostu burza hormonów bo mdlosci juz troche ustępują.
    Ja idę w ponownym terminie ;) i powoem czy się dowiedziałam ;) ja mam w ta sobotę

Britty lubi tę wiadomość

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • Magic Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2018, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 lepiej mieć jedną czy dwie zaufane osoby niż mieć taką w swoim gronie :( wiem że to trudne sama też zrobiłam z tym porządek.

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2018, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia no to trafila ta twoja znajoma z plotami. Nigdy nie zrozumiem [po co w ogóle mówią o tobie innym ludziom, którzy teoretycznie cię nawet nie znają. no po co. W ramach ciekawostki? trzeba mieć nudne zycie i nie mieć chyba już o czym gadać. Ja też mam fb, ale nie służy do powierzchownych rozmów z ludzmi, ewentualnie żeby się umówić z kimś bliskim, zobaczyć co u znajomych co za granicą i nie ma z nimi opcji na spotkanie w realu częsciej niż raz w roku. Ale prawdą jest, że są teraz takie czasy ze gdyby nie fb, to by nikt nie pamietał o urodzinach.

l22n6iyek016fbg8.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2018, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magic wrote:
    melbusia88 lepiej mieć jedną czy dwie zaufane osoby niż mieć taką w swoim gronie :( wiem że to trudne sama też zrobiłam z tym porządek.
    Masz rację. Muszę się zabrać za te porządki właśnie :-(

Magic lubi tę wiadomość

l22n6iyek016fbg8.png
  • panan12 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2018, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siedzę właśnie w kolejce do gina, trzymajcie kciuki. Póki co wiem że muszę iść do diabetologa. Mam niby cukier w normie ale w ciąży powinien być niższy

Britty, Sabinkak lubią tę wiadomość

f2w3k0s3plke7odf.png
  • Magic Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2018, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panan12 powodzenia ;)

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • Magic Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2018, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 pp co się stresować:) musisz się otaczać ludźmi którzy są życzliwi A tych toksycznych trzymać z dala od swojego szczęścia:)

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2018, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:
    Madzia no to trafila ta twoja znajoma z plotami. Nigdy nie zrozumiem [po co w ogóle mówią o tobie innym ludziom, którzy teoretycznie cię nawet nie znają. no po co. W ramach ciekawostki? trzeba mieć nudne zycie i nie mieć chyba już o czym gadać. Ja też mam fb, ale nie służy do powierzchownych rozmów z ludzmi, ewentualnie żeby się umówić z kimś bliskim, zobaczyć co u znajomych co za granicą i nie ma z nimi opcji na spotkanie w realu częsciej niż raz w roku. Ale prawdą jest, że są teraz takie czasy ze gdyby nie fb, to by nikt nie pamietał o urodzinach.
    Nooo trafila niezle..od razu jedna i druga uslyszala.ze musza miec.nudne zycie skoro nie maja o czym.rozmawiac tylko.i zyciu innych. Nie.pitolilam.sie zupelnie..obie zjechalam po całości.

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2018, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panan12 wrote:
    Siedzę właśnie w kolejce do gina, trzymajcie kciuki. Póki co wiem że muszę iść do diabetologa. Mam niby cukier w normie ale w ciąży powinien być niższy
    A jaki masz?

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2018, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia wrote:
    A jaki masz?
    Co do cukru też mam taki na granicy bo 5,2 dlatego wcześnie miałam robioną krzywą cukrową bo w 10 tc. Wynik wyszedł w normie i jak narazie nie mam wizyty u diabetologa.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • kasiuleks Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2018, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Kochane w końcu Was nadrobilam :)

Co do tego, że nasz wątek jest wątkiem cudów nie mam wątpliwości po przeczytaniu Waszych historii.

U mnie też 7 lat starań, w pierwszą ciaze zaszłam szybko ale okazała cie pozamaciczna. Szpital, operacja i wycięcie lewego jajowodu.
    Staraliśmy się cały czas, po drodze jeszcze 4 poronienia, badania szukanie przyczyn. Każdy lekarz mówił,że jesteśmy zdrowi i mamy próbować.
    W końcu odpuściłam, postanowiliśmy że kupimy psa :)
    I okazało się, że jestem w ciąży :) Pełno obaw, czy tym razem się uda donosic ciaze do końca. Lekarz nie chciał dać leków odrazu, powiedział że musi najpierw potwierdzić ciaze w macicy z powodu wcześniejszej cp. Gdy ciąża została potwierdzona w macicy dostałam leki.
    Ale pieska i tak kupiliśmy :)

magdaaq lubi tę wiadomość

h44e3e3kpp3ne81z.png
    03.08.11 - Aniolek 8tc cp
    22.01.15 - Aniolek 7tc
    19.06.15 - Aniolek - 5tc
    11.11.15 Aniolek - 6tc
    12.12.16 Aniołek - 7tc
  • milka90 Przyjaciółka

Wysłany: 9 stycznia 2018, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć ja też prosze o dopisanie mnie na pierwszej stronie termin porodu 25 lipiec.

p19ugov3vwmda0ke.png
    11dp beta 35.9
    13dp beta 89.61
  • Magic Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2018, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nie miałam jakiś spektakularnych starań. staraliśmy się zaraz po ślubie i 2 miesiące po się udało ale okazało się że b hgc przerosło 100%ale w tydzień. Ciąża poza macicą. załamałam się bo tyle lat sie zavepzieczalismy A nie tak łatwo było mi zajść. kilka dni potem dostałam bóli i krawiwnia-szpital i w ciągu 8h mnie pocieli w obawie że ciąża przerwała mi jajowod ale nie było jej nigdzie. Ale usunęli torbiel z jajnika. to było w 2013 r w piątek 13tegk :) dlatego mam senstynet do tej liczby. potem mnóstwo badań i poszukiwań dlaczego tak się stało. i lekarz który miał mi wykonać hsg powiedział że za młoda jestem i po jednej nieudanej ciaży szkoda obnizać ko szanse na ciążę. kazał sie starać. w lutym szczeliwa bo test pierwszy raz wyszedł poztywny. ale lekarz do ktorwgo chodzilam podtrzymywał mi zatrzymana w rozwoju ciążę do 10tc a obumarła w 6. znowu szpital i tabletkę dostałam i nastąpiło poronienie. Ale powikłania były i musieli mi zrobić łyzeczkowanie ho bym się wykrwawila. załamana bo większość kolezanek już miała dzieci lub była bliska terminu A ja nawet jednego nie miałam. po 4 miesiącach się udało :) i tak mamy Lilcie. okazało się że mimo sprawnego cyklu miałam za wysoką prolaktynę. dostałam bromergon i w tym samym cyklu zaszłam:) po porodzie 7 miesięcy znowu zrobiłam test i tak oto mamy Olisia. jak Miał 4 miesiące-najgorsze w moim macierzynstwie-okazalo się że znowu jestem w ciąży ale na całe mije szczęście się nie rozwinęła i sama oczysciłam. Ale po roku znowu zaszłam. więc kochane jak zaczniecie to może się okazać że tak płodne jestescie że tylko pomyślcie o ciąży A już w niej będziecie ;)
    Miłego dnia

anecz_kaa lubi tę wiadomość

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • Lena21 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2018, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o fejsa to ja odkąd jestem na l4 nic tam nie zamieszczam, ani nie publikuje i powiem Wam, że chyba mi lepiej :) teraz jak siedzę w domu to telefon ratuje mi życie towarzyskie - dzięki niemu mam kontakt z przyjaciółmi i znajomymi na codzień, bo mi się czas dłuży a oni wszyscy pracują i rozumiem, że nie zawsze mogą wpaść na takie spotkanie w realu, z reszta jeszcze pol roku temu sama miałam ogromny problem, żeby znaleźć czas na kawę i plotki ;) także uważam, że ze wszystkich technik można korzystać, ale z rozsądkiem

Moja przyjaciółka z dzieciństwa wyjechała 6 lat temu do Niemiec i dzięki whatsapp mamy kontakt codziennie i nasza znajomość nie skończyła się wraz z rozłąka :)

Magic, magdaaq lubią tę wiadomość

• dżelka Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2018, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:
    hej dzelka, kojarzę Cię z watku staraczek z rzeszowa, bardzo Ci gratuluję i chciałam zaprosić na priv :)
    Ok jak najbardziej wyslij mi zaproszenie to pogadamy :-)

f2wli09kb0h7bhmj.png
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2018, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy przyjaciół z LO. Moich męża znajomych że studiów :) A reszta :p na nich można liczyć zawsze raz kumpela jechała o 3 w nocy po mojego męża 2 takich fantastycznych 50 km.... co prawda nie była dla nich miła :p A siostra mojego męża go olała.

• anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2018, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teść mi zrobił placki ziemniaczane.

magdaaq, Urszulka89, Magic lubią tę wiadomość

• anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2018, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszula mi wyszedł 87 i też miałam już krzywa

‹‹ 516 517 518 519 520 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ