WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2018, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:
    Aneczka a kto zdecydował o krzywej, skoro cukier masz jeszcze w normie? Mi się wydaje, że lekarze obecnie strasznie przesadzają z tym cukrem...
    No maskara tez tak uwazam.

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2018, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaaq wrote:
    No maskara tez tak uwazam.
    Bo normy się znów zmieniły. Mówiła mi Pani gin w kwietniu pamiętam, że jakbym była w ciązy to z moim cukrem 5,2 to już na początku obciążenie glukozy bym musiała robić bo norma dla ciężarnych jest 5 albo 5,1. I tak w listopadzie mnie nie ominęło bo miałam 5,2. Ale krzywa ładna więc nie jest to anomalią.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2018, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka89 wrote:
    Bo normy się znów zmieniły. Mówiła mi Pani gin w kwietniu pamiętam, że jakbym była w ciązy to z moim cukrem 5,2 to już na początku obciążenie glukozy bym musiała robić bo norma dla ciężarnych jest 5 albo 5,1. I tak w listopadzie mnie nie ominęło bo miałam 5,2. Ale krzywa ładna więc nie jest to anomalią.
    Ula nie wiem w ogóle co to za jednostki pomiaru glukozy o jakich piszesz. U mnie posługują się jednostką mg/dl i normy dla kobiet w ciąży są do 90 mg/dl. Aneczka ma 87, więc w normie się mieści.

magdaaq lubi tę wiadomość

l22n6iyek016fbg8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2018, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:
    Ula nie wiem w ogóle co to za jednostki pomiaru glukozy o jakich piszesz. U mnie posługują się jednostką mg/dl i normy dla kobiet w ciąży są do 90 mg/dl. Aneczka ma 87, więc w normie się mieści.
    U mnie w diagnostyce tez sa normy o jakich pisze ula :) ja mam Ok 4 :)

• Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2018, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:

Ja mam w jednostkach mmol/L - na necie jest taki kalkulator co zamienia jednostki. To zależy już od laboratorium. Na wasz przelicznik ja mam wynik 93

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2018, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:
    U mnie w diagnostyce tez sa normy o jakich pisze ula :) ja mam Ok 4 :)
    To masz super wynik :D ja zawsze miałam w okolicy 5 a jak od czerwca prawie wogóle słodyczy nie jem bo mnie nie ciągnie to mam wynik cały czas 5,2. Też robię w diagnostyce badania :)
    Po krzywej cukrowej jest ok więc się nie przejmuję.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2018, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka89 wrote:
    To masz super wynik :D ja zawsze miałam w okolicy 5 a jak od czerwca prawie wogóle słodyczy nie jem bo mnie nie ciągnie to mam wynik cały czas 5,2. Też robię w diagnostyce badania :)
    Po krzywej cukrowej jest ok więc się nie przejmuję.
    TEz sie cieszę z tego wyniku tymbardziej, ze na początku ciazy jak wymiotowałam non stop to tylko słodycze jeszcze byłam wstanie zjeść :)

• melbusia88 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2018, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co lekarz, to inny zwyczaj. U mnie z cukrem 93 już by kierowani do poradni diabetologicznej. Zreszta mi stwierdzili cukrzycę tylko na podstawie porannego powyżej 90, a jak robiłam krzywą, to też wyszła ładnie. A mimo to dieta, pomiary cukru i grozi mi insulina na noc bo czasami przekraczam 90 ledwo ledwo. Nasuwa się pytanie czy u mnie przesadzają, czy u Uli olewają jej cukrier. Masakra ci lekarze.

l22n6iyek016fbg8.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2018, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:
    Co lekarz, to inny zwyczaj. U mnie z cukrem 93 już by kierowani do poradni diabetologicznej. Zreszta mi stwierdzili cukrzycę tylko na podstawie porannego powyżej 90, a jak robiłam krzywą, to też wyszła ładnie. A mimo to dieta, pomiary cukru i grozi mi insulina na noc bo czasami przekraczam 90 ledwo ledwo. Nasuwa się pytanie czy u mnie przesadzają, czy u Uli olewają jej cukrier. Masakra ci lekarze.
    Ja mam pełne zaufanie do mojej gin a wynik pokazywałam endokrynologowi i jeszcze znajomej ginekolog. Wszyscy twierdzą, że jeśli miałam taki cukier przed ciążą i było wszystko ok to teraz nie ma się czym stresować bo jeśli to byłoby spotęgowane ciążą (podejrzenie cukrzycy ciążowej) to na krzywej by wyszły jakieś zachwiania.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2018, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:
    Lista uzupełniona- imion nie wpisuje bo juz 1str jest mało przejrzysta.
    Co do znajomych to ja tez mam tylko kilku zaufanych reszta to gadam jak muszę.. i tez mam wchodzicie jedna taką co chyba sobie moją laleczkę wu du i wbija szpilę ale mam to gdzieś :p

Wielkie odliczanie wizyta juz w poniedziałek :D

Aga a może usunąć miejscowości a dac imiona ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2018, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dzisiaj oficjalnie pierwszą nie przespana noc w ciąży za sobą. Krzyże tak mnie bolały że ani leżeć ani siedzieć ani stać a to dopiero 12 tydzień.
    Dzisiaj z rana pierwsze co zrobiłam to pobiegłam do sklepu po poduszkę

• anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2018, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melbusia ale w górnej granicy. Krzywa wyszła ładnie więc mam spokój. Więcej nie pójdę ! Ledwo przeżyłam to

• melbusia88 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2018, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka89 wrote:
    Ja mam pełne zaufanie do mojej gin a wynik pokazywałam endokrynologowi i jeszcze znajomej ginekolog. Wszyscy twierdzą, że jeśli miałam taki cukier przed ciążą i było wszystko ok to teraz nie ma się czym stresować bo jeśli to byłoby spotęgowane ciążą (podejrzenie cukrzycy ciążowej) to na krzywej by wyszły jakieś zachwiania.
    Ja też miałam takie cukry przed ciążą, ale diabetolog mówił, że to nic nie znaczy. Nie wiem, czy ja w ogóle mam tą cukrzycę. Zastanawiam się, czy nie przesadzają u mnie. Z tego co pamiętam moja krzywa wyszła 84/142/129 a i tak twierdzą,że mam cukrzycę, bo czasami rano przekraczam 90. Horror

l22n6iyek016fbg8.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2018, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anecz_kaa wrote:
    Melbusia ale w górnej granicy. Krzywa wyszła ładnie więc mam spokój. Więcej nie pójdę ! Ledwo przeżyłam to
    Łączę się w bólu :D

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2018, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anecz_kaa wrote:
    Wiem kochana, to masakra jest. Mi robili krzywą jak leżałam w szpitalu przedostatnio i dobrze, że LEŻAŁAM, a i tak po drugim pomiarze bardzo tuliłam porcelanę.

l22n6iyek016fbg8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2018, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczka wersja z imionami bedzie na fb :)

• melbusia88 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2018, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poważnie zastanawiam się co zrobić z tą moją niby cukrzycą. Moje ostatnie pomiary na czczo to 86, 80, 86, 79. Po posiłkach max 130

l22n6iyek016fbg8.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2018, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:
    Ja też miałam takie cukry przed ciążą, ale diabetolog mówił, że to nic nie znaczy. Nie wiem, czy ja w ogóle mam tą cukrzycę. Zastanawiam się, czy nie przesadzają u mnie. Z tego co pamiętam moja krzywa wyszła 84/142/129 a i tak twierdzą,że mam cukrzycę, bo czasami rano przekraczam 90. Horror
    Wynik z mojej krzywe: 83/116/106

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2018, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pisałam to juz na fb ale części dziewczyn tam nie ma. Nie bede zmieniać listy i kasować miejscowości w zamian na zamianę imion bo w większości pisze to przez tel i kiedy zmienia sie większa ilość informacji po zapisaniu cześć znika niewiadomo czemu i muszę potem wpisywać od nowa niektóre informacje i jest to robota w kolko bez sensu. Mam nadzieje, ze mnie rozumiecie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2018, 15:11

• Mini89 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2018, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po wizycie wszystko ok szyjka na szczęście długa i zamknięta juz czysto i bez krwawien. Dzidzia rośnie i na razie chyba bardziej jest ku dziewczynce ale się nie nastawiam... wstydnis mały zaslanialo rączkami krok ;)

Urszulka89, magdaaq, Paulina.G, Agniechaaaa, melbusia88, Magic, Nalia, Lena21 lubią tę wiadomość

ex2buay3h02dl23a.png
‹‹ 518 519 520 521 522 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ