X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2018, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:
    Ula nie wiem w ogóle co to za jednostki pomiaru glukozy o jakich piszesz. U mnie posługują się jednostką mg/dl i normy dla kobiet w ciąży są do 90 mg/dl. Aneczka ma 87, więc w normie się mieści.
    Tez nie jarze co to za jednostka.

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2018, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:
    Poważnie zastanawiam się co zrobić z tą moją niby cukrzycą. Moje ostatnie pomiary na czczo to 86, 80, 86, 79. Po posiłkach max 130
    No czyli okey jest...

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • Magic Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2018, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam cukier na poziomie 82. A najlepsze że po obciążeniu po 1h mam jeszcze niższy A rośnie dopiero w 2h ;)
    Ale fajnie wypić kawę i pogadać :) znajoma też ma rok po roku dzieci :) ale ma je w domu. maskara.
    teraz zjem zaległy obiad i ruszam po dzieci

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • daga :) Znajoma

Wysłany: 9 stycznia 2018, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, po bardzo długiej nie obecności, gratuluję wszystkich pięknych bobasów i poznania płci. U nas się trochę pozmieniało, od początku grudnia jestem na L4, niestety nie jestem już w ciąży z bliźniaki, zostało tylko jedno dziecko. Jeden z bliźniaków było za słabe serduszko sobie nie poradziło i obumarło. Powoli się zaczęło wchłaniać. Jutro mam wizytę zobaczę co będzie dalej.

f2w3gywltyzzvlig.png

Wysłany: 9 stycznia 2018, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieszka proszę o serduszko na pierwszej stronie

Agniechaaaa, kashanti lubią tę wiadomość

f2w3gywltyzzvlig.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2018, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    daga :) wrote:
    Witam, po bardzo długiej nie obecności, gratuluję wszystkich pięknych bobasów i poznania płci. U nas się trochę pozmieniało, od początku grudnia jestem na L4, niestety nie jestem już w ciąży z bliźniaki, zostało tylko jedno dziecko. Jeden z bliźniaków było za słabe serduszko sobie nie poradziło i obumarło. Powoli się zaczęło wchłaniać. Jutro mam wizytę zobaczę co będzie dalej.
    Cieszę sie ze maluszek który został cały i zdrowy <3 bedzie teraz juz tylko dobrze

• panan12 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2018, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas wszystko wporzadku po wizycie jak to lekarz mówił ale maluch fika. Cały czas wymachuje nogami rękami wszędzie go pełno :). Niestety zdjęcia nie mam bo mają aparat z przed 20,30 lat i to zdjęć nie robi. Dziecka mi nie zmierzył zdziwił się że chce pomiar i ogólnie byłam tam ostatni raz. Skierowali mnie do diabetologa Bo cukier wyszedł 5,1 mol a ma być do 5. Patologia.

Agniechaaaa mam pytanie... Byłaś na genetycznych u Wyroby w Osteomed. Byłaś zadowolona? Czy wtedy określił płeć?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2018, 16:54

f2w3k0s3plke7odf.png

Wysłany: 9 stycznia 2018, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:
    Cieszę sie ze maluszek który został cały i zdrowy <3 bedzie teraz juz tylko dobrze
    Na szczęście ten co został trzyma się mocno i oby tak dalej. Jak do tej pory wszystko z maluszkiem było dobrze.

Agniechaaaa, kashanti lubią tę wiadomość

f2w3gywltyzzvlig.png
  • Magic Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2018, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    daga :) wrote:
    Szczęście w nieszczęściu ale cudem jest że jeden maluch jest,ma się dobrze i rozwija. Dużo sił dla Ciebie i aby teraz już było tylko sielankowo.

daga :) lubi tę wiadomość

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • Magic Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2018, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja znajoma też miała bliźniaki ale w 10tc okazało się że jedno było za słabe i się wchłonęło. za to Staś jest pokazem zdrowia :)

daga :) lubi tę wiadomość

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • cuddlemuffin Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2018, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniecha mnie możesz ze 100% pewnością przefarbować na różowo na 1 stronie. Nie jestem za wstawianiem imion, my jeszcze nie mamy imienia a nawet gdybysmy mieli to nie podajemy do wiadomosci publicznej do porodu.

Agniechaaaa, magdaaq, kashanti lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2018, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PAnan bie życzę sobie mojego nazwiska na forum!!!! Zmieniaj to! Nosz ku.... czy ty myślisz??? Przecież chyba o to chodzi w forum zeby być tu anonimowym!!!!!!!!!!!!!! Chce sie upublicznić to jestem na fb!!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2018, 16:02

• Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2018, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panan12 wrote:
    U nas wszystko wporzadku po wizycie jak to lekarz mówił ale maluch fika. Cały czas wymachuje nogami rękami wszędzie go pełno :). Niestety zdjęcia nie mam bo mają aparat z przed 20,30 lat i to zdjęć nie robi. Dziecka mi nie zmierzył zdziwił się że chce pomiar i ogólnie byłam tam ostatni raz. Skierowali mnie do diabetologa Bo cukier wyszedł 5,1 mol a ma być do 5. Patologia.
    mam pytanie... Byłaś na genetycznych u Wyroby w Osteomed. Byłaś zadowolona? Czy wtedy określił płeć?
    A jakie badanie miałaś mieć? Genetyczne ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2018, 16:08

Karmelova lubi tę wiadomość

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2018, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka89 wrote:
    A jakie badanie miałaś mieć? Genetyczne ?
    Kochana możesz w cytacie wymazać moje nazwisko??? Post Panan bedzie zablokowany a nie chce zeby moje prywatne dane krążyły po forum

• Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2018, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:
    Kochana możesz w cytacie wymazać moje nazwisko??? Post Panan bedzie zablokowany a nie chce zeby moje prywatne dane krążyły po forum
    zrobione ;)

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2018, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka89 wrote:
    zrobione ;)
    DZieku!

• sunset Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2018, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny 30+ możecie podać swój wiek i jakie wam wyszlo ryzyko trisomii 21? Plissss

c55fflw1uez1iz08.png
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2018, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w tym roku kończę 30 chcesz ?

• anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2018, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daga a co do dzidziusia kumpela tak miała. Zaraz Hanka kończy 2 latka reszta ciąży bez powikłań

Agniechaaaa lubi tę wiadomość

• sunset Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2018, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak :)

c55fflw1uez1iz08.png
‹‹ 519 520 521 522 523 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ