WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2018, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:
    Ula nie wiem w ogóle co to za jednostki pomiaru glukozy o jakich piszesz. U mnie posługują się jednostką mg/dl i normy dla kobiet w ciąży są do 90 mg/dl. Aneczka ma 87, więc w normie się mieści.
    Tez nie jarze co to za jednostka.

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2018, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:
    Poważnie zastanawiam się co zrobić z tą moją niby cukrzycą. Moje ostatnie pomiary na czczo to 86, 80, 86, 79. Po posiłkach max 130
    No czyli okey jest...

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • Magic Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2018, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam cukier na poziomie 82. A najlepsze że po obciążeniu po 1h mam jeszcze niższy A rośnie dopiero w 2h ;)
    Ale fajnie wypić kawę i pogadać :) znajoma też ma rok po roku dzieci :) ale ma je w domu. maskara.
    teraz zjem zaległy obiad i ruszam po dzieci

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • daga :) Znajoma

Wysłany: 9 stycznia 2018, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, po bardzo długiej nie obecności, gratuluję wszystkich pięknych bobasów i poznania płci. U nas się trochę pozmieniało, od początku grudnia jestem na L4, niestety nie jestem już w ciąży z bliźniaki, zostało tylko jedno dziecko. Jeden z bliźniaków było za słabe serduszko sobie nie poradziło i obumarło. Powoli się zaczęło wchłaniać. Jutro mam wizytę zobaczę co będzie dalej.

f2w3gywltyzzvlig.png

Wysłany: 9 stycznia 2018, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieszka proszę o serduszko na pierwszej stronie

Agniechaaaa, kashanti lubią tę wiadomość

f2w3gywltyzzvlig.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2018, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    daga :) wrote:
    Witam, po bardzo długiej nie obecności, gratuluję wszystkich pięknych bobasów i poznania płci. U nas się trochę pozmieniało, od początku grudnia jestem na L4, niestety nie jestem już w ciąży z bliźniaki, zostało tylko jedno dziecko. Jeden z bliźniaków było za słabe serduszko sobie nie poradziło i obumarło. Powoli się zaczęło wchłaniać. Jutro mam wizytę zobaczę co będzie dalej.
    Cieszę sie ze maluszek który został cały i zdrowy <3 bedzie teraz juz tylko dobrze

• panan12 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2018, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas wszystko wporzadku po wizycie jak to lekarz mówił ale maluch fika. Cały czas wymachuje nogami rękami wszędzie go pełno :). Niestety zdjęcia nie mam bo mają aparat z przed 20,30 lat i to zdjęć nie robi. Dziecka mi nie zmierzył zdziwił się że chce pomiar i ogólnie byłam tam ostatni raz. Skierowali mnie do diabetologa Bo cukier wyszedł 5,1 mol a ma być do 5. Patologia.

Agniechaaaa mam pytanie... Byłaś na genetycznych u Wyroby w Osteomed. Byłaś zadowolona? Czy wtedy określił płeć?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2018, 16:54

f2w3k0s3plke7odf.png

Wysłany: 9 stycznia 2018, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:
    Cieszę sie ze maluszek który został cały i zdrowy <3 bedzie teraz juz tylko dobrze
    Na szczęście ten co został trzyma się mocno i oby tak dalej. Jak do tej pory wszystko z maluszkiem było dobrze.

Agniechaaaa, kashanti lubią tę wiadomość

f2w3gywltyzzvlig.png
  • Magic Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2018, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    daga :) wrote:
    Szczęście w nieszczęściu ale cudem jest że jeden maluch jest,ma się dobrze i rozwija. Dużo sił dla Ciebie i aby teraz już było tylko sielankowo.

daga :) lubi tę wiadomość

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • Magic Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2018, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja znajoma też miała bliźniaki ale w 10tc okazało się że jedno było za słabe i się wchłonęło. za to Staś jest pokazem zdrowia :)

daga :) lubi tę wiadomość

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • cuddlemuffin Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2018, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniecha mnie możesz ze 100% pewnością przefarbować na różowo na 1 stronie. Nie jestem za wstawianiem imion, my jeszcze nie mamy imienia a nawet gdybysmy mieli to nie podajemy do wiadomosci publicznej do porodu.

Agniechaaaa, magdaaq, kashanti lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2018, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PAnan bie życzę sobie mojego nazwiska na forum!!!! Zmieniaj to! Nosz ku.... czy ty myślisz??? Przecież chyba o to chodzi w forum zeby być tu anonimowym!!!!!!!!!!!!!! Chce sie upublicznić to jestem na fb!!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2018, 16:02

• Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2018, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panan12 wrote:
    U nas wszystko wporzadku po wizycie jak to lekarz mówił ale maluch fika. Cały czas wymachuje nogami rękami wszędzie go pełno :). Niestety zdjęcia nie mam bo mają aparat z przed 20,30 lat i to zdjęć nie robi. Dziecka mi nie zmierzył zdziwił się że chce pomiar i ogólnie byłam tam ostatni raz. Skierowali mnie do diabetologa Bo cukier wyszedł 5,1 mol a ma być do 5. Patologia.
    mam pytanie... Byłaś na genetycznych u Wyroby w Osteomed. Byłaś zadowolona? Czy wtedy określił płeć?
    A jakie badanie miałaś mieć? Genetyczne ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2018, 16:08

Karmelova lubi tę wiadomość

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2018, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka89 wrote:
    A jakie badanie miałaś mieć? Genetyczne ?
    Kochana możesz w cytacie wymazać moje nazwisko??? Post Panan bedzie zablokowany a nie chce zeby moje prywatne dane krążyły po forum

• Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2018, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:
    Kochana możesz w cytacie wymazać moje nazwisko??? Post Panan bedzie zablokowany a nie chce zeby moje prywatne dane krążyły po forum
    zrobione ;)

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2018, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka89 wrote:
    zrobione ;)
    DZieku!

• sunset Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2018, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny 30+ możecie podać swój wiek i jakie wam wyszlo ryzyko trisomii 21? Plissss

c55fflw1uez1iz08.png
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2018, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w tym roku kończę 30 chcesz ?

• anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2018, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daga a co do dzidziusia kumpela tak miała. Zaraz Hanka kończy 2 latka reszta ciąży bez powikłań

Agniechaaaa lubi tę wiadomość

• sunset Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2018, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak :)

c55fflw1uez1iz08.png
‹‹ 519 520 521 522 523 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ