X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2018, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anecz_kaa wrote:
    Urszula mi wyszedł 87 i też miałam już krzywa
    Przy 87????

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2018, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anecz_kaa wrote:
    Teść mi zrobił placki ziemniaczane.
    Mniammm u mnie dzis mielone z indyka ziemniaczki i buraczki

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2018, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaaq wrote:
    Przy 87????
    Czyli moje na przeliczeniu jakieś 92

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2018, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaaq wrote:
    Mniammm u mnie dzis mielone z indyka ziemniaczki i buraczki
    Lubię placki :D Ja mam dziś rybkę :D

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Vanilka Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2018, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sluchajcie a jak to jest z tymi wizytami u dentysty? wszystkie zabiegi mozna robic czy jednak jakies lepiej unikac?? aa i czy faktycznie zęby w ciązy bardziej są podatne na pruchnice? Kurcze ja przed ciaza odwolalam wizyte bo bylam przeziebiona pozniej jakos zapomnialam o tym i teraz mysle czy by nie isc? Mozna normalnie leczyc zeby w naszym stanie?

zem3cwa18ndfk4ne.png

f2w33e3kg6mtqiad.png
  • dżelka Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2018, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanko do dziewczyn które będą miały chłopczyka czy mdłości nieustępują czy wręcz na odwrót? Wogóle jak z Waszymi objawami czy to żadna reguła? :-)

f2wli09kb0h7bhmj.png
  • dżelka Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2018, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vanilka wrote:
    Sluchajcie a jak to jest z tymi wizytami u dentysty? wszystkie zabiegi mozna robic czy jednak jakies lepiej unikac?? aa i czy faktycznie zęby w ciązy bardziej są podatne na pruchnice? Kurcze ja przed ciaza odwolalam wizyte bo bylam przeziebiona pozniej jakos zapomnialam o tym i teraz mysle czy by nie isc? Mozna normalnie leczyc zeby w naszym stanie?
    Mi akurat złamał się ząb o zgrozo jedynka!! Ale ja mam słabe zęby, został tylko zepsuty korzeń (od zewnątrz ząb był normalnie biały) który muszę wyrwać i właśnie wczoraj pytałam lekarza to powiedział ze jak najbardziej tylko trzeba powiedzieć że jest sie w ciąży bo teraz są jakieś specjalne znieczulenia...

f2wli09kb0h7bhmj.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2018, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vanilka wrote:
    Myślę, że tak a nawet się powinno. Tylko na początku poinformuj dentystę, że w ciązy jesteś. Ja nawet poprzednio usuwałam zęba - oczywiście ze znieczuleniem :) Znieczulenie też można tylko wtedy dają bez jakiegoś tam składnika ale też działa.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2018, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dżelka wrote:
    Mam pytanko do dziewczyn które będą miały chłopczyka czy mdłości nieustępują czy wręcz na odwrót? Wogóle jak z Waszymi objawami czy to żadna reguła? :-)
    Nie ma zadnej reguły.

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2018, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vanilka wrote:
    Nawet trzeba..zeby sieją dużo zarazkow. Informujesz o ciazy i leczysz.

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2018, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vanilka wrote:
    Ja jestem w trakcie leczenia kanałowego. Wszytsko można, tylko trzeba powiedzieć o ciąży, bo wtedy dobierają inne środki itp.

kashanti lubi tę wiadomość

l22n6iyek016fbg8.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2018, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anecz_kaa wrote:
    Urszula mi wyszedł 87 i też miałam już krzywa
    Aneczka a kto zdecydował o krzywej, skoro cukier masz jeszcze w normie? Mi się wydaje, że lekarze obecnie strasznie przesadzają z tym cukrem...

l22n6iyek016fbg8.png
  • kashanti Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2018, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vanilka wrote:
    Lec do dentysty:) nie ma zadnych przeciwskazan:) ja teraz w swieta, bedac w 13+4 wymienilam plombe i zrobilam ogolna higienizacje jamy ustnej ( skalling i piaskowanie) - powiedz tylko, ze jestes w ciazy to dadza ci znieczulenie bez srodka obkurczajacego naczynia krwionosne. Zeby w ciazy nie zmieniaja sie:) zmienia sie slina przez hormony a co za tym idzie, slabiej broni zeby przez prochnica. Do tego przez hormony rozpulchniaja sie dziasla ( co moze doprowadzic do krwawienia dziasel podczas szczotkowania) - rozpulchnione dziasla to latwiejsza kryjowka dla bakterii i wieksza zagrozenie dla zebow, dlatego tez zaleca sie conajmniej raz ( najlepiej 2 razy) podczas ciazy zdjac kamien i zrobic ogolna higienizacje. Pamietaj, ze kazda nieleczona dziura moze zamienic sie w stan zapalny a wtedy ma to ralne zagrozenie dla malucha - czesto tez trzeba uzyc wtedy antybiotyku i leczyc zab kanalowo. Stomatologa w ciazy nie nalezy unikac a wrecz przeciwnie! Byc pod jego stala opieka! w polsce nawet na NFZ masz o wiele wiecej opcji za darmo bedac w ciazy:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2018, 12:53

muminka83, magdaaq lubią tę wiadomość

• Paulina.G Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2018, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie nadążam za Wami ;) Życzę Wam miłego dnia...
    Moj M wczoraj byl w szoku jaki mam brzuch.. teraz co chwile go glaszcze :D
    P.s. Nie ma to jak czyste lustro :D

5c9b8e3bb69a129bmed.jpg

kashanti, melbusia88, magdaaq, anecz_kaa, magdis, Magic, kasiuleks, Kinga40, Sabinkak, karolcia87, pi84 lubią tę wiadomość

3i499vvjspjyuavk.png
  • kashanti Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2018, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina.G wrote:
    o matko!! pieknie !! :)
    jestem w tym samym wieku ciazowym a mam moze polowe Twojego brzuszka! czujesz juz jakies male ruchy?:)

Paulina.G lubi tę wiadomość

• Paulina.G Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2018, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie.. jeszcze nie.. Lekarka powiedziala, że moze za 2-3 tyg :)
    Ja zawsze malutko jadlam a teraz pozeram wszystko na co mam ochote... i to tez sie odklada na brzuchu ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2018, 13:01

3i499vvjspjyuavk.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2018, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina.G wrote:

5c9b8e3bb69a129bmed.jpg
    Piękny brzunio!

Paulina.G lubi tę wiadomość

l22n6iyek016fbg8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2018, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lista uzupełniona- imion nie wpisuje bo juz 1str jest mało przejrzysta.
    Co do znajomych to ja tez mam tylko kilku zaufanych reszta to gadam jak muszę.. i tez mam wchodzicie jedna taką co chyba sobie moją laleczkę wu du i wbija szpilę ale mam to gdzieś :p

Wielkie odliczanie wizyta juz w poniedziałek :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2018, 13:08

• melbusia88 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2018, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniecha bardzo proszę mnie na różowo zrobić ;-)

Agniechaaaa lubi tę wiadomość

l22n6iyek016fbg8.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2018, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również mam jeden ubytek w zębie, idę w piątek do dentysty, byłam u niego w 1 trymestrze, ale mówił, że dziurka jest mała i prosił, żeby przyjść w 2, bo wtedy można zastosować więcej znieczuleń. Na szczęście nie ma stanu zapalnego, więc mogłam poczekać.

kashanti lubi tę wiadomość

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
‹‹ 517 518 519 520 521 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ