X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • Osnowa Przyjaciółka

Wysłany: 9 stycznia 2018, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka89 wrote:
    To ja rozluźnię atmosferę. Wpadła dzisiaj do nas ciotka a to jest ten typ który wszytko wie najlepiej i wierzy we wszystko co usłyszy i zrobiła mi wielką awanturę bo noszę na szyi złoty łańcuszek, to jest pamiątka z mojej pierwszej komunii i nigdy go nie ściągam mam na nim złoty medalik po babci. I kochana cioteczka doslownie chciala mi go zerwać z szyi bo przez moją nieodpowiedzialność dziecko się pępowiną owinie. Mąż o mało ze śmiechu się nie przekręcił, a ona tak całkiem na serio :)

No niezle :)) to ciotka zabobonska. Ja tak w zabobony ogólnie nie wierzę, ale jest kilka, których przestrzegam:D mija się to z tym co napisałam wcześniej hehe. Ale tak jakoś mam. :D

ckaiskjo3c7906hm.png
  • kashanti Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2018, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nie pamietam czy opowiadalam moja historie wigilija :D
    :D
    no wiec chcialam poinformaowac rodzinke, ze za rok spotkamy sie w wiekszym gronie :) wigilie spedzamy zawsze w gronie rodzina mojej mamy + rodzina mojej mamy siostry i dziadkowie:)
    moja mama ma 2 corki i jej siostra tez , wszystkie w podobnym wieku.
    kilka dni przed wigilia zrobilam dla babci dodatkowy prezent - paczuszka w srodku akrtka ze zdjeciem malucha + malutkie spioszki :) zeby wreczyc jej przy stole.
    Teraz akcja wlasciwa:
    Wigilia. jestesmy juz na miejscu siadamy przy stole i czekamy tylko na kuzynke ( corka mojej mamy siostry) az zejdzie z mezem z pietra bo sie przebierali:) no i wchodzi :) z brzuchem :D:D ukradla mi niespodzianke :D ja w smiech - wszyscy patrza sie na mnie jak na oszoloma:) zlozylam jej zyczenia :) ciaze ma o 8 tygodni starsza od mojej + blizniaki wiec brzuszek juz znaczny :) a gdy wszyscy juz jej pogratulowali i sie poplakali i zdazyli uspokoic to i ja wreczylam babci prezent :) znowu gratulacje i zyczenia:)
    wiec jak ma byc duzo szczescia to najwidoczniej na raz:)
    za rok przy stole + 3 dodatkowe maluchy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2018, 19:04

anecz_kaa, muminka83, PixiDixi, Ineczka, Loczek2018, kasiuleks, melbusia88, Niecierpliwa123, pi84 lubią tę wiadomość

• anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2018, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kashanti wrote:
    Robilas tylko USG czy tez PAPPA? bo widze, ze niekotre dziewczyny maja tylko USG co daje najmniej wiarygodne wyniki...
    Trzymaj sie! wyniki nie sa wcale takie zle! Nifty na 100% bedzie dobre!

Pixi z pappa tylko NT bylo duze u jednego malucha. Ja nie robiłam pappy bo dla mnie jest mało wiarygodne i wiedziałam ze bede chciała zrobić nifty.

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2018, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka89 wrote:
    To ja rozluźnię atmosferę. Wpadła dzisiaj do nas ciotka a to jest ten typ który wszytko wie najlepiej i wierzy we wszystko co usłyszy i zrobiła mi wielką awanturę bo noszę na szyi złoty łańcuszek, to jest pamiątka z mojej pierwszej komunii i nigdy go nie ściągam mam na nim złoty medalik po babci. I kochana cioteczka doslownie chciala mi go zerwać z szyi bo przez moją nieodpowiedzialność dziecko się pępowiną owinie. Mąż o mało ze śmiechu się nie przekręcił, a ona tak całkiem na serio :)
    Kocham te zabobony :D tez cały czas nam łańcuszek na szyji :)

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2018, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kashanti wrote:
    Robilas tylko USG czy tez PAPPA? bo widze, ze niekotre dziewczyny maja tylko USG co daje najmniej wiarygodne wyniki...
    Trzymaj sie! wyniki nie sa wcale takie zle! Nifty na 100% bedzie dobre!

Wszystko Kashanti zrobilam....u mnie wiek popsul oraz obciazenie,poprzednia ciaza byla z zespolem Edwardsa :(

• anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2018, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka89 wrote:

No to pięknie ja dostałam od męża pod choinkę złoty łańcuszek z przywieszķa bo moj mi ukradli we wrześniu

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2018, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anecz_kaa wrote:
    Pixi i kiedy idziesz ??

Glass niby tak ale jak poczytam :( wolę sprawdzić. W poprzednich ciążach nie było takich problemów

10 lutego

• anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2018, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dopiero ?? Nie chcesz wcześniej ? 10 babcia mojegomęża ma 90 i impreze z dj ;)

• Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2018, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nie wierzę w zabobony :p ale też się osłuchałam trochę w poprzedniej ciąży :)

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2018, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pixie moja koleżanka miała ciążę bliźniacza. Wyszło jej wysokie ryzyko bo 1:21
    Nie zdecydowała się na nic.
    Znalazła w jakiś opracowaniach że w ciąży bliźniaczej bardzo często występują takie błędy jak wysokie ryzyko ZD
    Więc reasumując: Twoje wyniki są ok bo nawet na dalsze badania kieruje się dużo później lecz dla świętego spokoju swojego nifty cię uspokoi. Trzymam kciuki i będzie ok.
    Ja wstępne wyniki będę mieć jutro po USG. Pappa wynik za tydzień. Robię dlatego bo.... Ze względu na genetykę mam za darmo więc korzystam jak dają.

PixiDixi lubi tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2018, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tez bhcg mega nisko,pappa znosna.

• anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2018, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dżelka wrote:
    A czy ja też mogłabym dołaczyć do tej grupy?

Teraz raczej nie. Jak będziesz sie udzielać tu to tak :) dziewczyny chyba przyjęły termin 1 m-ca

muminka83 lubi tę wiadomość

• kashanti Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2018, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Wszystko Kashanti zrobilam....u mnie wiek popsul oraz obciazenie,poprzednia ciaza byla z zespolem Edwardsa :(
    Bedzie dobrze! rob NIFTY i wtedy juz na pewno bedziesz spokojna. wynik ~1:500 to prawie 2 razy wiecej niz wynik podwyzszonego ryzyka (ponizej 1:300).
    Wyobraz sobie 500 noworodkow lezacych jeden przy drugim... robi sie z tego naprawde ogromna kolejka ( cala szkola ma czasem tylu uczniow) i tylko JEDEN, tylko jeden z calej tej gromady ma tego pecha, ze MOZE ale nie musi miec wade.
    To strasznie wyglada w liczbach ale sprobuj zwizualizowac sobie ten ogrom dzieci i pomyslec, ze wieksza szansa jest, ze wszystko bedzie cudownie niz, ze cokolwiek zlego moze sie wydazyc! I tak jak mowisz - wiek zaniza Ci statystyke wiec uszy do gory! Wszystkie tutaj trzymamy kciuki i przesylamy mase dobrej energii a taki wydatek energetyczny nie moze zostac niezauwazony wiec na pewno bedzie wszystko ok:)

anecz_kaa, PixiDixi, muminka83, magdis, Loczek2018 lubią tę wiadomość

• Glass Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2018, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loczek2018 wrote:
    mi cukier na czczo wyszedl 93 i zaden z 2 ginekologów nie podniósł w ogole alarmu. Az sie zmartwilam brakiem reakcji heh...
    Wszystkie tak bardzo stresujemy się tymi komplikacjami, ale to przecież nie jest takie częste :).
    Moja bratowa z takimi cukrami jest na restrykcyjnej diecie, mój lekarz powiedział, żeby się jeszcze wstrzymać.

Loczek2018 lubi tę wiadomość

l22ndf9h9ev1tba6.png
    2nn3vfxmbuq4kvth.png
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2018, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez tak sobie myśle. U mnie wygląda to gorzej. Wg opracowań od 10 do 25% dzieci z pepowiną dwinaczyniową ma wady wrodzone.

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2018, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kashanti wrote:
    Bedzie dobrze! rob NIFTY i wtedy juz na pewno bedziesz spokojna. wynik ~1:500 to prawie 2 razy wiecej niz wynik podwyzszonego ryzyka (ponizej 1:300).
    Wyobraz sobie 500 noworodkow lezacych jeden przy drugim... robi sie z tego naprawde ogromna kolejka ( cala szkola ma czasem tylu uczniow) i tylko JEDEN, tylko jeden z calej tej gromady ma tego pecha, ze MOZE ale nie musi miec wade.
    To strasznie wyglada w liczbach ale sprobuj zwizualizowac sobie ten ogrom dzieci i pomyslec, ze wieksza szansa jest, ze wszystko bedzie cudownie niz, ze cokolwiek zlego moze sie wydazyc! I tak jak mowisz - wiek zaniza Ci statystyke wiec uszy do gory! Wszystkie tutaj trzymamy kciuki i przesylamy mase dobrej energii a taki wydatek energetyczny nie moze zostac niezauwazony wiec na pewno bedzie wszystko ok:)

Wiem,tylko mnie to raz dopadlo a w sumie nie raz a 4 razy wiec....Z najstarsza corka tez bylam w blizniaczej i jeden z bliznuakow obumarl, NT mial ponad 6. Pozniej tez byly abberacje takze niby puorun nie trafia dwa razy w to sami miejsce....

• kashanti Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2018, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    U mnie tez bhcg mega nisko,pappa znosna.
    Moge zapytac Cie o wyniki?
    nie bede dluzna:
    U mnie:
    wolna bhcg - 165,00 IU/l = 2,119 MoM
    PAPPA - 1,970 IU/l = 1,892 MoM

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2018, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anecz_kaa wrote:
    Tez tak sobie myśle. U mnie wygląda to gorzej. Wg opracowań od 10 do 25% dzieci z pepowiną dwinaczyniową ma wady wrodzone.

Aneczka normalnie kopne Cie w dupe!;) wczoraj zapytalam sie mojej gin o Ciebie i powiedziala mi,ze jeden odizolowany "marker" ( a to nawet nie marker) nie jest podstawa do myslenia o obciazeniu genetycznym.

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2018, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja nic a nic nie rozumiem tych wyników samej pappa. To czarna magia. A miałam i w poprzedniej ciąży. Tak z polskiego na nasze jak to czytać

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Glass Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2018, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anecz_kaa wrote:
    To zależy od tego jak krew przepływa, więc doktor na usg powinien albo uspokoić albo zestresować. Każdy przypadek jest inny, w medycynie nie ma reguł.

l22ndf9h9ev1tba6.png
    2nn3vfxmbuq4kvth.png
‹‹ 523 524 525 526 527 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ