LIPIEC 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
PixiDixi wrote:Kashanti wiesz co dobilam sie do niesmialych i bardzo powoli stawianych propozycji aby pappe robic tez za jedynym przykladaem wlasnie Danii miedzy 9 a 10 tyg.Nasi lekarze tez zauwazyli w jakims osrodku malopolskim,ze bialko pappa jest najbardziej miarodajne w wyniku w tym przedziale czasowym.
PixiDixi lubi tę wiadomość
-
Ciekawa jestem (wiem,ze juz post factum) czy bylaby znaczaca roznica miedzy badaniem z ⅓ tyg a wlasnie z 10? Czy doczytalas,ze te roznice sa na tyle powiedzmy znaczaco wplywajace na wynik?.
Hehe w sumie glupio pytam bo juz wczesniej sobie odpowiedzualam
-
PolaP wrote:Dziewczyny na poczte przychodzą mi wiadomości "otrzymałeś nową wiadomość od ovufriend" wchodzę w wiadomości a tam pusto. Jak je odczytać? mam ich ok 20
w prawym gornym rogu ekranu masz w menu "wiadomosci" - kliknij.
otworzy ci sie nowe okno i beda tam zakladki "Twoje wiadomosci, powiadomienia i zaproszenia" . w zaleznosci od kogo dostajesz te powiadomienia ( ktory portal) sprawdz wiadomosci na:
https://ovufriend.pl/poczta.html lub tutaj https://bellybestfriend.pl/poczta.html
Jak wejdziesz w wiadomosci to bedzie tam opcja, zeby "odkliknac" dostawanie powiadomien na maila bo powiadomienia to np. to, ze ktos polubil twoj wpis na forum i prawodpodobnie wlasnie takie wiadomosci dostajesz...
mozesz te powiadomienia zaznaczyc i usunac bo z tego zaczyna sie robic troche spam:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2018, 19:59
-
Niestety nawet tam gdzie robię a mówią że to dobry ośrodek jeden z lepszych kazali w dniu badania. Niby mogłam w Medicover bezpłatnie ale akurat w domu z krwiakiem i nie było możliwości by zrobić. No cóż. Zobaczymy co będzie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2018, 20:02
-
kashanti wrote:no wiec tak:
w prawym gornym rogu ekranu masz w menu "wiadomosci" - kliknij.
otworzy ci sie nowe okno i beda tam zakladki "Twoje wiadomosci, powiadomienia i zaproszenia" . w zaleznosci od kogo dostajesz te powiadomienia ( ktory portal) sprawdz wiadomosci na:
https://ovufriend.pl/poczta.html lub tutaj https://bellybestfriend.pl/poczta.html
Jak wejdziesz w wiadomosci to bedzie tam opcja, zeby "odkliknac" dostawanie powiadomien na maila bo powiadomienia to np. to, ze ktos polubil twoj wpis na forum i prawodpodobnie wlasnie takie wiadomosci dostajesz...
mozesz te powiadomienia zaznaczyc i usunac bo z tego zaczyna sie robic troche spam:)
załapałam dzięki -
nick nieaktualny
-
PixiDixi wrote:Ciekawa jestem (wiem,ze juz post factum) czy bylaby znaczaca roznica miedzy badaniem z ⅓ tyg a wlasnie z 10? Czy doczytalas,ze te roznice sa na tyle powiedzmy znaczaco wplywajace na wynik?.
Hehe w sumie glupio pytam bo juz wczesniej sobie odpowiedzualamPixiDixi lubi tę wiadomość
-
kashanti wrote:A powiedzcie mi dziewczyny jak wybieracie miedzy robieniem panoramy, harmony a nifty?
Ja mam prostszy wyborpanorama nie bo nie jedt dla blizniakow,harmony jest ciekawe,ale nie wykrywa np.tryploidii bo badanie w mega prostym ujeciu szuka pary ,nifty mi pozostalo jako w sumie jedyne przy blizniakach.
kashanti lubi tę wiadomość
-
kashanti wrote:uh niestety nie wiem jak to wyglada statystycznie:( doczytalam tylko, ze wraz z uplywem czasu od 10 tygodnia poziom bialka pappa zaczyna wzrastac. dlatego tez test pappa ( podwojny) robi sie tylko do 13+6 bo potem wyniki zaczynaja byc juz niemiarodajne.
-
PixiDixi wrote:Twoj wynik jest wynikiem posrednim przy,ktorym nie kieruje sie na amnio. Dopiero wyniki oscyujace ponizej 300 to obligatoryjnie jest amnio. Wyniki pisrednie czyli od tzw. Odciecia u nas w PL od 300 do 1000 sugeruja Nifty. Wyniki powyzej 1000 sa dobrymi wynikami.
Adrian 19lat, Tomek 13lat, Aniołek [*] 9tc. 18.09.2015
hsg- podejrzenie obustronnej niedroznosci. 4.05. Laparoskopia - prawy jajowód udrożniony.
3.11 beta 178. 6.11 beta 786. 29.11 ❤
Moja Lenka ur.27.06.2018r. ❤ -
A ja znalazlam takie coś
Test PAPP-a normy, które mogą wydać się lekarzowi „podejrzane”W przypadku zespołu Downa: wartość fb-HCG przekracza 2,52 MoM; wartość PAPP-A jest poniżej 0,5 MoM.W przypadku zespołu Edwardsa i Pataua: wartość fb-HCG i PAPP-a jest poniżej 0,33 MoM.W przypadku zespołu Turnera: wartość PAPP-A poniżej 0,5 MoM przy fb-HCG rzędu 1 MoM.W przypadku triploidii: fb-HCG i PAPP-A są poniżej 0,1 MoM lub przekraczają 5 MoM.
na podstawie: www.dobreusg.pl
Ważne: każdy wynik badania biochemicznego powinien zostać zestawiony ze szczegółowym badaniem USG. Zdarza się, że test PAPP-a wskazuje na ryzyko, ale prawidłowy obraz ultrasonograficzny pozwala stwierdzić, że nie są one podejrzane. Bardzo istotne jest, aby badania prenatalne wykonać w ośrodku z dużym doświadczeniem.
-
muminka83 wrote:Kashanti a co u ciebie ? Jak się czujesz? Jak radzisz sobie w pracy?
u nas wszystko w porzadku
wiekszosc czasu w domu spedzam w pozycji polezacej z laptopem obok ( uzywajac podkladki pod laptopa) - moja praca polega glownie na siedzeniu przy komputerze wiec nie musze siedziec w biurze ( procz spotkan i czasem sie pokazac, zeby nie zpaomnieli jak wygladam ) wiec nie mam na co narzekac.
Z ciekawostek to polozna zalecila mi jezdzic na rowerzea, ze tutaj to nie problem bo codziennie jezdze ( a to do sklepu, a to gdzies) to wywiazuje sie z tego znakomicie;)
Jedyne co mnie martwi to zajady...od paru dni mnie mecza i nie moge wymyslec jak sie tego pozbyc... odkarzam, nawilzam, jem witaminy a te badziewia nie chca zniknac. Anemii nie mam. Masakra jakas!
A widzialam, ze u Ciebie juz sytuacja z plamieniem opanowana. Cieszy mnie to bardzo! jeszcze "kilka" tygodni i bedziemy na polmetku:) a wtedy zmartwieniem bedzie jak urodzic, w jakiej pozcyji i przy jakim znieczuleniu:D