X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • kashanti Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2018, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Kashanti wiesz co dobilam sie do niesmialych i bardzo powoli stawianych propozycji aby pappe robic tez za jedynym przykladaem wlasnie Danii miedzy 9 a 10 tyg.Nasi lekarze tez zauwazyli w jakims osrodku malopolskim,ze bialko pappa jest najbardziej miarodajne w wyniku w tym przedziale czasowym.
    no wiem:( pisalam przedtem o tym jak wyglada to w Danii i cytowalam tez tego lekarza z malopolski... sama robilam krew 9+4. Mam nadzieje, ze to sie wkrotce zmieni w polsce bo statystyki sa zdecydowanie jednoznaczne, zeby robic badanie krwi wczesniej.

PixiDixi lubi tę wiadomość

• anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2018, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Aneczka ,Ty to niedlugo bedziesz miala wyniki?

5 dni roboczych... tam chyba jest 8- 10 dni roboczych ja mialam pobierane 4 stycznia

Glass Ty zrobiłaś? Ile czekałaś?

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2018, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawa jestem (wiem,ze juz post factum) czy bylaby znaczaca roznica miedzy badaniem z ⅓ tyg a wlasnie z 10? Czy doczytalas,ze te roznice sa na tyle powiedzmy znaczaco wplywajace na wynik?.

Hehe w sumie glupio pytam bo juz wczesniej sobie odpowiedzualam ;)

• anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2018, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kashanti wiesz ze nie moglam zrobic panoramy bo stycznia nie bylo wysyłek przez wolną sobotę..

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2018, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anecz_kaa wrote:
    Kashanti wiesz ze nie moglam zrobic panoramy bo stycznia nie bylo wysyłek przez wolną sobotę..

Pamietam,dobrrre....mieszkamy w wysokich gorach i zasypalo poczte ;)

anecz_kaa lubi tę wiadomość

• kashanti Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2018, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PolaP wrote:
    Dziewczyny na poczte przychodzą mi wiadomości "otrzymałeś nową wiadomość od ovufriend" wchodzę w wiadomości a tam pusto. Jak je odczytać? mam ich ok 20
    no wiec tak:
    w prawym gornym rogu ekranu masz w menu "wiadomosci" - kliknij.
    otworzy ci sie nowe okno i beda tam zakladki "Twoje wiadomosci, powiadomienia i zaproszenia" . w zaleznosci od kogo dostajesz te powiadomienia ( ktory portal) sprawdz wiadomosci na:
    https://ovufriend.pl/poczta.html lub tutaj https://bellybestfriend.pl/poczta.html
    Jak wejdziesz w wiadomosci to bedzie tam opcja, zeby "odkliknac" dostawanie powiadomien na maila bo powiadomienia to np. to, ze ktos polubil twoj wpis na forum i prawodpodobnie wlasnie takie wiadomosci dostajesz...
    mozesz te powiadomienia zaznaczyc i usunac bo z tego zaczyna sie robic troche spam:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2018, 19:59

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2018, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety nawet tam gdzie robię a mówią że to dobry ośrodek jeden z lepszych kazali w dniu badania. Niby mogłam w Medicover bezpłatnie ale akurat w domu z krwiakiem i nie było możliwości by zrobić. No cóż. Zobaczymy co będzie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2018, 20:02

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• PolaP Ekspertka

Wysłany: 9 stycznia 2018, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kashanti wrote:
    no wiec tak:
    w prawym gornym rogu ekranu masz w menu "wiadomosci" - kliknij.
    otworzy ci sie nowe okno i beda tam zakladki "Twoje wiadomosci, powiadomienia i zaproszenia" . w zaleznosci od kogo dostajesz te powiadomienia ( ktory portal) sprawdz wiadomosci na:
    https://ovufriend.pl/poczta.html lub tutaj https://bellybestfriend.pl/poczta.html
    Jak wejdziesz w wiadomosci to bedzie tam opcja, zeby "odkliknac" dostawanie powiadomien na maila bo powiadomienia to np. to, ze ktos polubil twoj wpis na forum i prawodpodobnie wlasnie takie wiadomosci dostajesz...
    mozesz te powiadomienia zaznaczyc i usunac bo z tego zaczyna sie robic troche spam:)

załapałam dzięki

f2w3s65gj4wncr0v.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annesa jesteście na liście i serduszka tez dopisane :)

Loczek2018 lubi tę wiadomość

• kashanti Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A powiedzcie mi dziewczyny jak wybieracie miedzy robieniem panoramy, harmony a nifty?

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2018, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kashanti a co u ciebie ? Jak się czujesz? Jak radzisz sobie w pracy?

PixiDixi, kashanti lubią tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• kashanti Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2018, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Ciekawa jestem (wiem,ze juz post factum) czy bylaby znaczaca roznica miedzy badaniem z ⅓ tyg a wlasnie z 10? Czy doczytalas,ze te roznice sa na tyle powiedzmy znaczaco wplywajace na wynik?.

Hehe w sumie glupio pytam bo juz wczesniej sobie odpowiedzualam ;)
    uh niestety nie wiem jak to wyglada statystycznie:( doczytalam tylko, ze wraz z uplywem czasu od 10 tygodnia poziom bialka pappa zaczyna wzrastac. dlatego tez test pappa ( podwojny) robi sie tylko do 13+6 bo potem wyniki zaczynaja byc juz niemiarodajne.

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2018, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kashanti wrote:
    A powiedzcie mi dziewczyny jak wybieracie miedzy robieniem panoramy, harmony a nifty?

Ja mam prostszy wybor :) panorama nie bo nie jedt dla blizniakow,harmony jest ciekawe,ale nie wykrywa np.tryploidii bo badanie w mega prostym ujeciu szuka pary ,nifty mi pozostalo jako w sumie jedyne przy blizniakach.

kashanti lubi tę wiadomość

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2018, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kashanti wrote:
    uh niestety nie wiem jak to wyglada statystycznie:( doczytalam tylko, ze wraz z uplywem czasu od 10 tygodnia poziom bialka pappa zaczyna wzrastac. dlatego tez test pappa ( podwojny) robi sie tylko do 13+6 bo potem wyniki zaczynaja byc juz niemiarodajne.
    Hmmm ja będę mieć robione jutro a więc 12+3 i przyznam że troszkę to co piszesz mnie przeraża bo to oznacza że te wyniki mogą być gorsze niż np tydzień wcześniej. Chyba że źle kumam.

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2018, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kashanti wrote:

Ja czytałam i co z tego :p skoro i tal tylko nifty wchodziło w grę tego 4 :p

• Kinga40 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2018, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Twoj wynik jest wynikiem posrednim przy,ktorym nie kieruje sie na amnio. Dopiero wyniki oscyujace ponizej 300 to obligatoryjnie jest amnio. Wyniki pisrednie czyli od tzw. Odciecia u nas w PL od 300 do 1000 sugeruja Nifty. Wyniki powyzej 1000 sa dobrymi wynikami.
    PixiDixi ja wiem że to ryzyko pośrednie ale genetyk mi powiedziała że nie mogą zabronić zrobić mi amniopunkcje, więc poprosiłam o skierowanie i powiedziałam że się zastanowię.

Adrian 19lat, Tomek 13lat, Aniołek [*] 9tc. 18.09.2015

hsg- podejrzenie obustronnej niedroznosci :( . 4.05. Laparoskopia - prawy jajowód udrożniony.
    3.11 beta 178. 6.11 beta 786. 29.11 ❤
    Moja Lenka ur.27.06.2018r. ❤
  • sunset Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2018, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja znalazlam takie coś

Test PAPP-a normy, które mogą wydać się lekarzowi „podejrzane”W przypadku zespołu Downa: wartość fb-HCG przekracza 2,52 MoM; wartość PAPP-A jest poniżej 0,5 MoM.W przypadku zespołu Edwardsa i Pataua: wartość fb-HCG i PAPP-a jest poniżej 0,33 MoM.W przypadku zespołu Turnera: wartość PAPP-A poniżej 0,5 MoM przy fb-HCG rzędu 1 MoM.W przypadku triploidii: fb-HCG i PAPP-A są poniżej 0,1 MoM lub przekraczają 5 MoM.

na podstawie: www.dobreusg.pl

Ważne: każdy wynik badania biochemicznego powinien zostać zestawiony ze szczegółowym badaniem USG. Zdarza się, że test PAPP-a wskazuje na ryzyko, ale prawidłowy obraz ultrasonograficzny pozwala stwierdzić, że nie są one podejrzane. Bardzo istotne jest, aby badania prenatalne wykonać w ośrodku z dużym doświadczeniem.

c55fflw1uez1iz08.png
  • kashanti Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2018, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muminka83 wrote:
    Kashanti a co u ciebie ? Jak się czujesz? Jak radzisz sobie w pracy?
    A dziekuje :) u nas wszystko w porzadku :) wiekszosc czasu w domu spedzam w pozycji polezacej z laptopem obok ( uzywajac podkladki pod laptopa) - moja praca polega glownie na siedzeniu przy komputerze wiec nie musze siedziec w biurze ( procz spotkan i czasem sie pokazac, zeby nie zpaomnieli jak wygladam ) wiec nie mam na co narzekac.
    Z ciekawostek to polozna zalecila mi jezdzic na rowerze :) a, ze tutaj to nie problem bo codziennie jezdze ( a to do sklepu, a to gdzies) to wywiazuje sie z tego znakomicie;)
    Jedyne co mnie martwi to zajady... :| od paru dni mnie mecza i nie moge wymyslec jak sie tego pozbyc... odkarzam, nawilzam, jem witaminy a te badziewia nie chca zniknac. Anemii nie mam. Masakra jakas!

A widzialam, ze u Ciebie juz sytuacja z plamieniem opanowana. Cieszy mnie to bardzo! jeszcze "kilka" tygodni i bedziemy na polmetku:) a wtedy zmartwieniem bedzie jak urodzic, w jakiej pozcyji i przy jakim znieczuleniu :D:D

• anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2018, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety dopiero amniopunkcja daje 100% pewności

Kinga ile masz lat?

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2018, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mu na zajady pomaga wit.B2 i ewentualnie ,ale to na koncu jak jest b.zle tribiotic.

‹‹ 525 526 527 528 529 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ