X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2018, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kashanti wrote:
    Moge zapytac Cie o wyniki?
    nie bede dluzna:
    U mnie:
    wolna bhcg - 165,00 IU/l = 2,119 MoM
    PAPPA - 1,970 IU/l = 1,892 MoM

Bhcg 0,414 MOM
    Papp-a 1,396 MoM

Ta beta tez tak uderzyla w ZE....

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2018, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Glass wrote:
    To zależy od tego jak krew przepływa, więc doktor na usg powinien albo uspokoić albo zestresować. Każdy przypadek jest inny, w medycynie nie ma reguł.

Glass dobrze prawi :)

• kashanti Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2018, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muminka83 wrote:
    Dziewczyny ja nic a nic nie rozumiem tych wyników samej pappa. To czarna magia. A miałam i w poprzedniej ciąży. Tak z polskiego na nasze jak to czytać
    nie da sie :) Sam wynik nic absolutnie nie mowi... dopiero lekarz z certyfikatem FMF + program komputerowy + wyniku USG daja wynik. Po samym wyniku PAPPA nic w sumie nie mozna wyczytac bo nawet nie ma norm dla ich wynikow. Sa to jedne z danych do zinterpretowania wyniku:P jak dostalam wyniki to przekopalam caly internet szuakjac jakichkolwiek wskazowek:) i wszedzie to samo - Nie da sie:)

anecz_kaa lubi tę wiadomość

• Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2018, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anecz_kaa wrote:
    Tez tak sobie myśle. U mnie wygląda to gorzej. Wg opracowań od 10 do 25% dzieci z pepowiną dwinaczyniową ma wady wrodzone.
    Aneczka a na usg sprawdzał Ci przepływy w serduszku? Mi wczoraj wszystko pokazywał jak być powinno a jak jest. Wg niego wszystko pięknie chodzi - sama widziałam jak wszystko dosłownie chodzi rytmicznie :) Dlatego zastanawiał się nad tą pępowiną i wpisał mi w papiery "prawdopodobnie dwunaczyniowa pępowina". Mówił, że sprawdzimy ją w 20 tygodniu na drugim badaniu genetycznym ale powiedział, że z takimi markerami nie mam się co martwić.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2018, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kashanti wrote:
    nie da sie :) Sam wynik nic absolutnie nie mowi... dopiero lekarz z certyfikatem FMF + program komputerowy + wyniku USG daja wynik. Po samym wyniku PAPPA nic w sumie nie mozna wyczytac bo nawet nie ma norm dla ich wynikow. Sa to jedne z danych do zinterpretowania wyniku:P jak dostalam wyniki to przekopalam caly internet szuakjac jakichkolwiek wskazowek:) i wszedzie to samo - Nie da sie:)

No nie da sie bo kazdy wynik jest odnoszony do konkretnych danych,przedzial wieku,waga,czy na cyklu wspomaganym czy nie,rasa,populacja ,rodnosc etc ,obciazenia.

A MoM'y to tez mediana.

Generalnie moj wynik w odniesienu do najbardziej zblionych danych jest.

• kashanti Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2018, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Bhcg 0,414 MOM
    Papp-a 1,396 MoM

Ta beta tez tak uderzyla w ZE....
    wlasnie szperam w internecie i znalazlam wyniki jakies kobietki, ktora tez miala tak niska bete
    Dzień dobry,
    bardzo proszę o interpretację wyniku testu Papp-a:
    Wolne beta-hCG - 16,90 IU/I odpowiada 0,461 MoM
    Papp-a - 2,128IU/I odpowiada 0,639 Mom
    Ryzyko podstawowe/Ryzyko skorygowane
    Trisomia 21 - 1:760 1:10559
    Trisomia 18 - 1:1868 1:17959
    Trisomia 13: - 1:5858 1:20000

troche nie ogarniam jak oni to przeliczaja bo jej przyliczyli
    Papp-a - 2,128IU/I odpowiada 0,639 Mom a mi mimo, ze mialam mniej IU/l to znacznie wiekszy MoM:(
    Nie ma sensu interpretowac samych wynikow krwi... wiec nic sie ta beta nie martw... masz blizniaki wiec to dodatkowo jeszcze troche miesza w tym wszystkim!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2018, 19:32

• anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2018, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Wiem,tylko mnie to raz dopadlo a w sumie nie raz a 4 razy wiec....Z najstarsza corka tez bylam w blizniaczej i jeden z bliznuakow obumarl, NT mial ponad 6. Pozniej tez byly abberacje takze niby puorun nie trafia dwa razy w to sami miejsce....
    Podziwiam

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2018, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kashanti wrote:
    wlasnie szperam w internecie i znalazlam wyniki jakies kobietki, ktora tez miala tak niska bete
    Dzień dobry,
    bardzo proszę o interpretację wyniku testu Papp-a:
    Wolne beta-hCG - 16,90 IU/I odpowiada 0,461 MoM
    Papp-a - 2,128IU/I odpowiada 0,639 Mom
    Ryzyko podstawowe/Ryzyko skorygowane
    Trisomia 21 - 1:760 1:10559
    Trisomia 18 - 1:1868 1:17959
    Trisomia 13: - 1:5858 1:20000

troche nie ogarniam jak oni to przeliczaja bo jej przyliczyli
    Papp-a - 2,128IU/I odpowiada 0,639 Mom a mi mimo, ze mialam mniej IU/l to znacznie wiekszy MoM:(
    Nie ma sensu interpretowac samych wynikow krwi... wiec nic sie ta beta nie martw... masz blizniaki wiec to dodatkowo jeszcze troche miesza w tym wszystkim!

Tez tak uwazam,ze miesza....moja gin uwaza,ze nie musze,ale jestem w ryzyku tzw.posrednim wiec robie Nifty i nie mysle i niczym :)

• anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2018, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka89 wrote:
    Aneczka a na usg sprawdzał Ci przepływy w serduszku? Mi wczoraj wszystko pokazywał jak być powinno a jak jest. Wg niego wszystko pięknie chodzi - sama widziałam jak wszystko dosłownie chodzi rytmicznie :) Dlatego zastanawiał się nad tą pępowiną i wpisał mi w papiery "prawdopodobnie dwunaczyniowa pępowina". Mówił, że sprawdzimy ją w 20 tygodniu na drugim badaniu genetycznym ale powiedział, że z takimi markerami nie mam się co martwić.

Tak. Ja mialam dopplera na chwile. U mnie kest 2 naczyniowa napewno. Tak mam tez wpisane

• Kinga40 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2018, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem tak, moje wyniki też były okropnie zaniżone przez mój wiek ale nie chcę dać się zwariować. Po rozmowie z genetykiem jestem spokojniejsza, wiem że mogę zrobić amniopunkcje na którą wzięłam skierowanie A się jeszcze nie zdecydowałam bo do 15 stycznia mam podjąć decyzję. W piątek będę jeszcze rozmawiała z moim ginem który też uważa że jest to zbędne bo wynik był 1:783 więc aż tak źle nie jest. Mój mąż też jest za tym abym dała spokój. Co zrobię jeszcze nie wiem, do poniedziałku mam czas na decyzję.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2018, 19:41

Adrian 19lat, Tomek 13lat, Aniołek [*] 9tc. 18.09.2015

hsg- podejrzenie obustronnej niedroznosci :( . 4.05. Laparoskopia - prawy jajowód udrożniony.
    3.11 beta 178. 6.11 beta 786. 29.11 ❤
    Moja Lenka ur.27.06.2018r. ❤
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2018, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kashanti wiesz co dobilam sie do niesmialych i bardzo powoli stawianych propozycji aby pappe robic tez za jedynym przykladaem wlasnie Danii miedzy 9 a 10 tyg.Nasi lekarze tez zauwazyli w jakims osrodku malopolskim,ze bialko pappa jest najbardziej miarodajne w wyniku w tym przedziale czasowym.

kashanti lubi tę wiadomość

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2018, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muminka83 wrote:
    Dziewczyny ja nic a nic nie rozumiem tych wyników samej pappa. To czarna magia. A miałam i w poprzedniej ciąży. Tak z polskiego na nasze jak to czytać

Nie czytaj Kochanie,do tego jest potrzebny specjalistyczny program.

• Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2018, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anecz_kaa wrote:
    Tak. Ja mialam dopplera na chwile. U mnie kest 2 naczyniowa napewno. Tak mam tez wpisane
    Myślę, że mimo wszystko będzie dobrze ;)

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • kashanti Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2018, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Tez tak uwazam,ze miesza....moja gin uwaza,ze nie musze,ale jestem w ryzyku tzw.posrednim wiec robie Nifty i nie mysle i niczym :)
    mnie tylko w takich momentach cos strzela, ze czlowiek musi prywatnie robic te badania... a najtansze nie sa.
    Zamiast amniopunkcji powinno sie dostawac skierowanie na nifty albo harmony dla kobiet po 35 rz, przy ciazy blizniaczej, przy slabszych wynikach badan i gdy w rodzinie wystepowaly juz takie przypadki albo sama matka miala juz takie przykre przygody. Umowmy sie, ze tych badan nie byloby tak wiele wiec panstwo nie zbankrutowaloby ... bo skoro alkoholicy maja zapewniona opieke w spzitalu gdy na wlasne zyczenie zniszcza sobie watrobe to dlaczego matka ma z wlasnej kieszeni placic za badania?! mord mi sie wlacza....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2018, 19:46

muminka83 lubi tę wiadomość

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2018, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga40 wrote:
    Powiem tak, moje wyniki też były okropnie zaniżone przez mój wiek ale nie chcę dać się zwariować. Po rozmowie z genetykiem jestem spokojniejsza, wiem że mogę zrobić amniopunkcje na którą wzięłam skierowanie A się jeszcze nie zdecydowałam bo do 15 stycznia mam podjąć decyzję. W piątek będę jeszcze rozmawiała z moim ginem który też uważa że jest to zbędne bo wynik był 1:783 więc aż tak źle nie jest. Mój mąż też jest za tym abym dała spokój. Co zrobię jeszcze nie wiem, do poniedziałku mam czas na decyzję.

Twoj wynik jest wynikiem posrednim przy,ktorym nie kieruje sie na amnio. Dopiero wyniki oscyujace ponizej 300 to obligatoryjnie jest amnio. Wyniki pisrednie czyli od tzw. Odciecia u nas w PL od 300 do 1000 sugeruja Nifty. Wyniki powyzej 1000 sa dobrymi wynikami.

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2018, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kashanti no tak juz jest niestety. Masz kase to sie badasz .

• anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2018, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka89 wrote:
    Myślę, że mimo wszystko będzie dobrze ;)

Na fb Ci wrzuciłam to co mam wpisane

• anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2018, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Kashanti no tak juz jest niestety. Masz kase to sie badasz .

Nie lubię takie niestety są realia

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2018, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczka ,Ty to niedlugo bedziesz miala wyniki?

• PolaP Ekspertka

Wysłany: 9 stycznia 2018, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny na poczte przychodzą mi wiadomości "otrzymałeś nową wiadomość od ovufriend" wchodzę w wiadomości a tam pusto. Jak je odczytać? mam ich ok 20

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2018, 19:51

f2w3s65gj4wncr0v.png
‹‹ 524 525 526 527 528 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ