X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2018, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nystatyna ok.
    Odnośnie danych osobowych to od momentu pracy w Szkole nawet o upublicznienie zdjęcia na insta pytam. Jednak to nauczka i trzeba wyciągnąć wnioski.
    Rozumiem oburzenie bo sama tego nie toleruje. Dobrze że koleżanka przeprosiła. Trzeba albo inaczej zaufać że zrobiła to szczerze.
    Konto na FB miałam długo i w pewnym momencie zrozumiałam , jak bardzo ograbia mnie z prywatności. Zweryfikowana została lista znajomych. Zostali ci wierni. Rodzina, trzy przyjaciółki reszta hmmm koniec nie ma. Telefon i chęć spotkań działa w dwie strony. Już nie proszę o zainteresowanie. Instagram mam konto prywatne i ja decyduje kto i ile może widzieć i tyle.
    Jutro USG plus pappa w Rudzie. Jestem o dziwo spokojna.
    Tfu tfu tfu od trzech dni zero plamienia, brudzenia. Tylko to co z luteiny.
    Dziś zrobiłam koktajl malinowy. Pycha

Loczek2018, anecz_kaa, Glass lubią tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• annesa Przyjaciółka

Wysłany: 9 stycznia 2018, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:
    Kochana cos mi zniknęłam z listy :/ podaj datę dopisze raz jeszcze i zaznaczę ze chłopiec
    Bo nigdy się nie dopisywalam do listy to pewnie dlatego mnie nie miałaś. :)
    Jeśli mogę to proszę o dopisanie termin mam na 7.07 ale pewnie będzie cesarka więc termin wskoczy na sam koniec czerwca/początek lipca. Możemy zostać przy 7.07 :) szczęśliwe 7 :)

m3sx43r846v2zvad.png
  • Loczek2018 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2018, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muminka83 wrote:
    Nystatyna ok.
    Odnośnie danych osobowych to od momentu pracy w Szkole nawet o upublicznienie zdjęcia na insta pytam. Jednak to nauczka i trzeba wyciągnąć wnioski.
    Rozumiem oburzenie bo sama tego nie toleruje. Dobrze że koleżanka przeprosiła. Trzeba albo inaczej zaufać że zrobiła to szczerze.
    Konto na FB miałam długo i w pewnym momencie zrozumiałam , jak bardzo ograbia mnie z prywatności. Zweryfikowana została lista znajomych. Zostali ci wierni. Rodzina, trzy przyjaciółki reszta hmmm koniec nie ma. Telefon i chęć spotkań działa w dwie strony. Już nie proszę o zainteresowanie. Instagram mam konto prywatne i ja decyduje kto i ile może widzieć i tyle.
    Jutro USG plus pappa w Rudzie. Jestem o dziwo spokojna.
    Tfu tfu tfu od trzech dni zero plamienia, brudzenia. Tylko to co z luteiny.
    Dziś zrobiłam koktajl malinowy. Pycha
    muminka83 to jutro razem stresujemy, ja mam 10:15 USG. Z pappa zrezygnowałam, najwyżej jak USG wyjdzie zle to dorobie badania z krwi...

anecz_kaa, Lena21 lubią tę wiadomość

qb3cp07w5ku95ses.png
  • Loczek2018 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2018, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aż i ja spojrzałam na pierwszą stronę z naszą rozpiską:). Agniechaaaa nie mam serduszka dopisanego, jesli da się to uzupełnić, bo wiem że ten post Ci sie często rozjeżdża.

Agniechaaaa lubi tę wiadomość

qb3cp07w5ku95ses.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2018, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loczek2018 wrote:
    muminka83 to jutro razem stresujemy, ja mam 10:15 USG. Z pappa zrezygnowałam, najwyżej jak USG wyjdzie zle to dorobie badania z krwi...
    Też nie robię pappa. Będę polegać tylko na tych badaniach które są obowiązkowe chyba że lekarz jeszcze coś zleci

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2018, 18:35

• panan12 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Glass wrote:
    Dlatego dziewczyny robi się fejk konta. Nie dzielcie się swoją prywatnością z obcymi ludźmi. Mnie tam nie ma właśnie z tego powodu, że chcę być anonimowa i tak mnie wyuczył mój M- bezpieczeństwo przede wszystkim.

Wiesz Glass wymklo mi się ale człowiek na codzień jest przyzwyczajony do tego że jest imieniem i nazwiskiem... W tych czasach nie da się być anonimowym... Nawet dzwonią czasem i się człowiek dziwi skąd maja nr wiedzą gdzie mieszkam.. Godzimy się na przetwarzanie danych

f2w3k0s3plke7odf.png
  • anecz_kaa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loczek2018 wrote:
    Jakby to na mnie trafiło to bym też sie wkurzyła :|.
    Mój mąż lubi dopytywać co tam sobie dziś na forum pisałyśmy. I jak mu o tym opowiedziałam to wkurzył się bardziej niż ja i kazał mi to wyłączyć...
    Nie sluchaj i sie nie denerwuj :p

• dżelka Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2018, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia wrote:
    Grupa jest tajna, więc nie powinien.
    A czy ja też mogłabym dołaczyć do tej grupy?

f2wli09kb0h7bhmj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2018, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa i co do rozpiski to jak można to termin mam 21.07 a płci lokatora jeszcze nie znam :)

Loczek2018 lubi tę wiadomość

• anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2018, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez nie robilam pappa ale przez tą pepowinę zrobiłam nifty. Tylko dłuży mi się to czekanie już

• Loczek2018 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2018, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anecz_kaa wrote:
    Nie sluchaj i sie nie denerwuj :p
    Układam puzzle, spokój ducha wyczuwam <joda> :D nastawiam sie na jutro, musi byc ok:) te przezierności i inne pierdoly

anecz_kaa, Magic lubią tę wiadomość

qb3cp07w5ku95ses.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2018, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sunset wrote:
    Dziewczyny 30+ możecie podać swój wiek i jakie wam wyszlo ryzyko trisomii 21? Plissss

Pidstawowe

21: 1:80
    18: 1:100
    13: 1:640

Po korekcie
    Plod 1

1:531
    1:454
    1:6734

Plod 2

1:1122
    1:532
    1:11745

Zdecydowalam sie na Nifty.

• Glass Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2018, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anecz_kaa wrote:
    Ja tez nie robilam pappa ale przez tą pepowinę zrobiłam nifty. Tylko dłuży mi się to czekanie już
    Będzie dobrze, pępowina ma 2 najważniejsze naczynia :). Tylko nas straszą z każdej strony, a bo ty łożysko na ujściu, a tu cukrzyca. Cukry 90-92, a ostatnio nawet dwa razy 86 a cukrzycę wmawiają. Trochę męczące się to zaczyna robić.

l22ndf9h9ev1tba6.png
    2nn3vfxmbuq4kvth.png
  • kashanti Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2018, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Pidstawowe

21: 1:80
    18: 1:100
    13: 1:640

Po korekcie
    Plod 1

1:531
    1:454
    1:6734

Plod 2

1:1122
    1:532
    1:11745

Zdecydowalam sie na Nifty.
    Robilas tylko USG czy tez PAPPA? bo widze, ze niekotre dziewczyny maja tylko USG co daje najmniej wiarygodne wyniki...
    Trzymaj sie! wyniki nie sa wcale takie zle! Nifty na 100% bedzie dobre!

PixiDixi lubi tę wiadomość

• anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2018, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pixi i kiedy idziesz ??

Glass niby tak ale jak poczytam :( wolę sprawdzić. W poprzednich ciążach nie było takich problemów

• Loczek2018 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2018, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Glass wrote:
    Będzie dobrze, pępowina ma 2 najważniejsze naczynia :). Tylko nas straszą z każdej strony, a bo ty łożysko na ujściu, a tu cukrzyca. Cukry 90-92, a ostatnio nawet dwa razy 86 a cukrzycę wmawiają. Trochę męczące się to zaczyna robić.
    mi cukier na czczo wyszedl 93 i zaden z 2 ginekologów nie podniósł w ogole alarmu. Az sie zmartwilam brakiem reakcji heh...

qb3cp07w5ku95ses.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja rozluźnię atmosferę. Wpadła dzisiaj do nas ciotka a to jest ten typ który wszytko wie najlepiej i wierzy we wszystko co usłyszy i zrobiła mi wielką awanturę bo noszę na szyi złoty łańcuszek, to jest pamiątka z mojej pierwszej komunii i nigdy go nie ściągam mam na nim złoty medalik po babci. I kochana cioteczka doslownie chciala mi go zerwać z szyi bo przez moją nieodpowiedzialność dziecko się pępowiną owinie. Mąż o mało ze śmiechu się nie przekręcił, a ona tak całkiem na serio :)

• Urszulka89 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loczek2018 wrote:
    Układam puzzle, spokój ducha wyczuwam <joda> :D nastawiam sie na jutro, musi byc ok:) te przezierności i inne pierdoly
    Puzzli mam cały regał, mogę pożyczyć :D a bardziej moja córka
    Napewno będzie wszystko ok. Mnie mega stres dopadł jak położyłam się na łóżku do usg...

Loczek2018 lubi tę wiadomość

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2018, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Glass wrote:
    Ja też prawdopodobnie mam pępowinę dwunaczyniową. Ale wczoraj na genetycznym sprawdzał lekarz wszystkie przepływy w serduszku i wszystko ładnie wygląda. Mówił, żeby tym się zbytnio nie przejmować bo to już nie jest patologią (jak było jeszcze kilka lat temu) i najczęściej ta pępowina daje sobie tak samo radę jak pępowina trójnaczyniowa.

Glass lubi tę wiadomość

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Osnowa Przyjaciółka

Wysłany: 9 stycznia 2018, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka89 wrote:
    Aaa i co do rozpiski to jak można to termin mam 21.07 a płci lokatora jeszcze nie znam :)

To rodzimy razem :D hihi

ckaiskjo3c7906hm.png
‹‹ 522 523 524 525 526 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ