LIPIEC 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja mam urodziny za niecałe dwa tygodnie i cały czas się zastanawiam czy wziąć znajomych do knajpki na pizzę i posiedzieć na luzie czy do domu zaprosić i coś przygotować. Ale tak jakby hmm też mam problemy z podejmowaniem decyzji i pewnie będę się zastanawiać co przygotować i nic nie wymyślę satysfakcjonującego
-
magdaaq wrote:Ja juz tez mam osobistego kuriera odkąd leżę.
I to jest piekne...statystycznie najwiecej przesylek jest z DPD i "moj" kurier juz wie,ze przed 8 nie ma co sie pokazywac bo spie hihi.Zawsze zadzwoni,idzie dogadac siemagdaaq lubi tę wiadomość
-
karolcia87 wrote:Ja mam urodziny za niecałe dwa tygodnie i cały czas się zastanawiam czy wziąć znajomych do knajpki na pizzę i posiedzieć na luzie czy do domu zaprosić i coś przygotować. Ale tak jakby hmm też mam problemy z podejmowaniem decyzji i pewnie będę się zastanawiać co przygotować i nic nie wymyślę satysfakcjonującego
Ale chyba bym.wolala w domu bo bym mogla spokojnie z nimi pogadac a nie przekrzykiwac się
-
magdaaq wrote:Tez bym miala dylemat
Ale chyba bym.wolala w domu bo bym mogla spokojnie z nimi pogadac a nie przekrzykiwac sięmagdaaq, anecz_kaa lubią tę wiadomość
-
anecz_kaa wrote:Niestety dopiero amniopunkcja daje 100% pewności
Kinga ile masz lat?Adrian 19lat, Tomek 13lat, Aniołek [*] 9tc. 18.09.2015
hsg- podejrzenie obustronnej niedroznosci. 4.05. Laparoskopia - prawy jajowód udrożniony.
3.11 beta 178. 6.11 beta 786. 29.11 ❤
Moja Lenka ur.27.06.2018r. ❤ -
PixiDixi wrote:I to jest piekne...statystycznie najwiecej przesylek jest z DPD i "moj" kurier juz wie,ze przed 8 nie ma co sie pokazywac bo spie hihi.Zawsze zadzwoni,idzie dogadac sie
PixiDixi lubi tę wiadomość
-
PixiDixi wrote:Kashanti nie B12 a B2
B2 szybko redukuje objawy i spokjnie mozna w ciazy przyjmowac .
B2 - 1,6mg 114%
B12 - 2ug 80%
Jem suplement z witaminami dla kobiet w ciazy:) wiec mam tu pelen zestaw tych cudow... a, ze wszystkie badania w normie to lykam dalej.
+ dodatkowo suplementuje wit.D i zelazonormalnie pelna apteka;P
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2018, 20:58
PixiDixi lubi tę wiadomość
-
PixiDixi wrote:To Ty rocznik 1975? Ja 1977 z listopada jestem
I prosze mi nie mowic,ze sporo...sporo to bedziemy mialy za 40 latPixiDixi, magdaaq, kashanti lubią tę wiadomość
Adrian 19lat, Tomek 13lat, Aniołek [*] 9tc. 18.09.2015
hsg- podejrzenie obustronnej niedroznosci. 4.05. Laparoskopia - prawy jajowód udrożniony.
3.11 beta 178. 6.11 beta 786. 29.11 ❤
Moja Lenka ur.27.06.2018r. ❤ -
kashanti wrote:Juz poprawilam w poscie! jem wit b2! b12 tez:)
B2 - 1,6mg 114%
B12 - 2ug 80%
Jem suplement z witaminami dla kobiet w ciazy:) wiec mam tu pelen zestaw tych cudow... a, ze wszystkie badania w normie to lykam dalej.
+ dodatkowo suplementuje wit.D i zelazonormalnie pelna apteka;P
Kashanti fajny zestaw. Gdy mam zajada to kupuje sama witB2 i jak w dawkowaniu jest 1 dziennie to biore pierwszego dnia 3 tabletki,drugiego 2 i trzeciego 2 pizniej przez tydzien pi 1 i nie mam zajadow przez pol roku.... -
muminka83 wrote:Ja to mam czasem wrażenie że to ty jesteś Internet. Kobieto masz niesamowita wiedzę.
http://www.dfms.dk/Guidelines/Nakkefoldsguidelineforslag_oktober09.pdf
- niestety po dunskuale juz ci tu puszczam google translate;)
Strona 7:
Biochemiczne markery należy pobrać w tygodniu ciąży 8 + 0-13 + 6 ciąży.
Teoretycznie stwierdzono, że PAPP-A jest lepszym wskaźnikiem dla zespołu Downa
określa z próbki krwi pobranej stosunkowo wcześnie i pierwszego trymestru. Beta HCG działa jako
lepszy marker później i pierwszy trymestr (Cuckle i wsp. 1999, Malone i wsp. 2005).
Nowo opublikowane badanie z Danii, w tym 97 przypadków z zespołem Downa
przypadek przy wykrywalności zespołu Downa jest znacznie wyższy, jeśli z próbki krwi jest
badanie markerów biochemicznych wykonuje się przed 10 tygodniem ciąży (wskaźnik wykrywalności
100% przeciwko 77%, jeśli test zostanie wykonany po 10 tygodniu) (Kirkegaard i in., 2008).
Podsumowujac:
badanie krwi przed 10 tygodniem daje 100% wykrywalnosci a potem wraz z czasem spada do 77%. Ale badanie krwi to tylko jeden z kawalkow badania - zostaje jeszcze USG.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2018, 21:05
PixiDixi, muminka83 lubią tę wiadomość