X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • Sońkaa Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2017, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andziula, ja jestem ryczek... Wczoraj przez głupotę nie mogłam się opanować, to okropne jak hormony potrafią człowiekiem rządzić!

Też przeczytałam wiadomość o pustym jaju, a Idę dziś na wizytę wieczorem i zamiast się cieszyć jestem przerażona, ja też tych objawów mam jak na lekarstwo... Eh, musze się jakos wziąć w garść.

10 cs szczęśliwy <3

ckaiyx8d0qvwe3ub.png
  • Andziula_1988 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2017, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sońkaa wrote:
    Andziula, ja jestem ryczek... Wczoraj przez głupotę nie mogłam się opanować, to okropne jak hormony potrafią człowiekiem rządzić!

Też przeczytałam wiadomość o pustym jaju, a Idę dziś na wizytę wieczorem i zamiast się cieszyć jestem przerażona, ja też tych objawów mam jak na lekarstwo... Eh, musze się jakos wziąć w garść.
    Sońkaa myśl pozytywnie. Jak przychodzi zła myśl to w głowie sobie myśl m, że będzie dobrze i oczami wyobraźni zobacz siebie w ciąży albo z wózkiem. Może pomoże ;-) trzymam kciuki za wizytę! Będzie dobrze

dqpri09kh0x52aib.png
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2017, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:
    Eh to mega przykre i znam z własnego doświadczenia, wiem, ze to mało pocieszające dla niej moze być ale puste jajo płodowe praktycznie nie zdarza suw dwa razy pod rząd :/ a Ty kochana nie przybierają sobie do głowy, myśl o tym, ze bedzie dobrze

Aga a u Ciebie kiedy okazało się, że nie ma zarodka?
    Andziula ja czasem mam takie głupie myśli, że jest za dobrze i coś się stać musi... i właśnie pada na ciążę... ale mieliśmy w tym roku parę przykrych doświadczeń np jak był w pl ksawery to wjechałam na kłodę i rozwaliłam całe auto... cud, że nie dachowałam

a mnie muli wybitnie :( zjem źle, nie zjem też do kitu... tylko jak nie zjem kręci mi się w głowie, więc jem i siedzę i czekam, aż mi minie...

Aga ogórkowej zazdroszczę!!! Moje dziewczynu nie przepadają, mąż też... i w związku z tym baaaardzo rzadko robię, dziś mam jeszcze wczorajszy rosół, ale jutro robię pierogi a sobie ogórkową :D

a nie mówiłam Wam.. mamy psa, suczkę ma 7-8 mcy (znajda) i w dzien jest na podwórku, ale na noc śpi w domu... no i mój mąż wpuścił ja a ta zżarła moje l4!!!!

a co do zaparć też mam ;/ i polecam śliwki ze słoiczka, takie dla niemowlaków

• shadee Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2017, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andziula_1988 wrote:
    Czy Wy też jesteście takie płaczliwe?? Ja ma teraz zmienny nastrój, raz radość raz płacz - prawie, że na reklamie ;)

płaczu zero i oby tak zostało :)
    ale zauważyłam, że wrzeszczące w miejscach publicznych dzieci przestały mnie irytować :):):)

Agniechaaaa lubi tę wiadomość

9ewndqk37cm5zgbo.png

k0kdjw4z4bjlhzwp.png

Wysłany: 16 listopada 2017, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaa dziękuję za pomoc techniczną;-) buźki się dodają! Jupi!
    I thx za dodanie serduszka na pierwszej stronie;) widzę nad wszystkim panujesz na bierząco! Super like dla Ciebie ;*

Agniechaaaa lubi tę wiadomość

dqpri09kh0x52aib.png
  • Sońkaa Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2017, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andziula_1988 wrote:
    Sońkaa myśl pozytywnie. Jak przychodzi zła myśl to w głowie sobie myśl m, że będzie dobrze i oczami wyobraźni zobacz siebie w ciąży albo z wózkiem. Może pomoże ;-) trzymam kciuki za wizytę! Będzie dobrze
    Dzięki kochana! Wsparcie potrzebne od zaraz i proszę minuta osiem i jest pozytywny wpis, dzięki :*
    Myślę, że po wizycie będzie już łatwiej się pozytywnie nastroić i wyluzować. Trzymajcie kciuki :*

Andziula_1988 lubi tę wiadomość

10 cs szczęśliwy <3

ckaiyx8d0qvwe3ub.png
  • shadee Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2017, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    po_prostu_ja wrote:

Miłego dnia dziewczynki życzę :D

I mam pytanie, czy w ciąży można mieć znieczulenie? Orientuje się któraś? ;) wybieram się dziś na 9 i od wczoraj właśnie to chodzi mi po głowie :)

moja dentystka mówiła mi że można jakieś delikatniejsze, ale jednak odradzała w pierwszym trymestrze.

9ewndqk37cm5zgbo.png

k0kdjw4z4bjlhzwp.png

• anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2017, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja w ramach oszczędzania zrobiłam zamówienie w hm.. bez komentarza :P

• Lena21 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2017, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shadee wrote:
    moja dentystka mówiła mi że można jakieś delikatniejsze, ale jednak odradzała w pierwszym trymestrze.

Ja tez dziś idę do dentysty, dzwoniłam pare dni temu zapytać czy mam przychodzić czy przełożyć wizytę, tompowiedzual ze Normaknie leczą kobiety w ciąży i maja specjalne znieczulenia dla nich, a czytałam że ważne jest żeby dokończyć wszystkie ubytki bo stany zapalne mogą być o wiele bardziej niebezpieczne w ciąży niż samo znieczulenie.

• Sońkaa Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2017, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój gin też mnie na to uczulał i jak pytalam go o znieczulenie to powiedział, że spokojnie i że wie co mówi, bo jego żona jest dentystką ;)

anecz_kaa, po_prostu_ja lubią tę wiadomość

10 cs szczęśliwy <3

ckaiyx8d0qvwe3ub.png
  • shadee Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2017, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sońkaa wrote:
    Mój gin też mnie na to uczulał i jak pytalam go o znieczulenie to powiedział, że spokojnie i że wie co mówi, bo jego żona jest dentystką ;)

oczywiście że można a nawet powinno się chodzić do dentysty w ciąży :) ale w moim przypadku zagrożonej ciąży, po prostu odradzano mi zabiegi w pierwszym trymestrze, myślę że to dość indywidualna sprawa.

9ewndqk37cm5zgbo.png

k0kdjw4z4bjlhzwp.png

• Sońkaa Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2017, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shadee wrote:
    oczywiście że można a nawet powinno się chodzić do dentysty w ciąży :) ale w moim przypadku zagrożonej ciąży, po prostu odradzano mi zabiegi w pierwszym trymestrze, myślę że to dość indywidualna sprawa.
    No to jesteś wyjątkiem potwierdzającym regułę, a rozmawiamy raczej o ogóle ;)

10 cs szczęśliwy <3

ckaiyx8d0qvwe3ub.png
  • Paulina.G Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2017, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny.. nie jestem w stanie Was nadrobic ;) Zasuwacie jak szalone :D
    Zdecydowałam się dzisiaj isc do lekarza... zwolnienie mam do niedzieli.
    W pracy nie mogłam powiedziec o ciazy bo mialam problem z umowa, ktora stracila swoja waznosc w sierpniu, dostane na szczescie nowa-poprawiona do stycznia...
    Co nie zmienia faktu że jestem zatrudniona na czas okreslony :/

W pracy powiedzialam to co lekarka mi polecila, ze mam malutka cyste i musze pare dni polezec bo moze sama sie wchłonąć. Ciężko mi było kłamać...

A co do dentysty ... ja chodze co miesiąc, bo tak mnie moj dentysta lubi :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2017, 10:38

3i499vvjspjyuavk.png
  • sunset Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2017, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a może by tak do listy dodać miejscowość lub region? Może ktoś mieszka blisko siebie i będzie szansa na bliższą i osobistą znajomość

Andziula_1988 lubi tę wiadomość

c55fflw1uez1iz08.png

Wysłany: 16 listopada 2017, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina.G wrote:
    Hej Dziewczyny.. nie jestem w stanie Was nadrobic ;) Zasuwacie jak szalone :D
    Zdecydowałam się dzisiaj isc do lekarza... zwolnienie mam do niedzieli.
    W pracy nie mogłam powiedziec o ciazy bo mialam problem z umowa, ktora stracila swoja waznosc w sierpniu, dostane na szczescie nowa-poprawiona do stycznia...
    Co nie zmienia faktu że jestem zatrudniona na czas okreslony :/

W pracy powiedzialam to co lekarka mi polecila, ze mam malutka cyste i musze pare dni polezec bo moze sama sie wchłonąć. Ciężko mi było kłamać...

A co do dentysty ... ja chodze co miesiąc, bo tak mnie moj dentysta lubi :)
    Paulina też mam umowę na czas określony, koniec 1 trymestru wypada wcześniej niż zakończenie umowy. Przed końcem umowy będę musiała dostarczyć zaświadczenie, że minął 12 tydz i musza przedłużyć umowę do rozwiązania. A później macierzyński płaci ZUS.

dqpri09kh0x52aib.png

Wysłany: 16 listopada 2017, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sunset wrote:
    Dziewczyny a może by tak do listy dodać miejscowość lub region? Może ktoś mieszka blisko siebie i będzie szansa na bliższą i osobistą znajomość
    Świetny pomysł !

dqpri09kh0x52aib.png
  • Paulina.G Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2017, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko Kochana ja mieszkam w Niemczech.. tutaj jest troche inaczej... Kobieta w ciazy z umowa na czas okreslony ma brzydko mówiac "przesrane" jesli umowa konczy się w trakcie ciąży, nie dotyczy jej ochrona przed zwolnieniem. W sensie gdy umowa wygasa pracodawca nie ma obowiazku jej przedluzyc :/ Więc ja czekam az do stycznia bo wtedy przedłuża mi umowe o kolejny rok i bede spokojna o cala ciążę

3i499vvjspjyuavk.png
  • shadee Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2017, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina.G wrote:
    Tylko Kochana ja mieszkam w Niemczech.. tutaj jest troche inaczej... Kobieta w ciazy z umowa na czas okreslony ma brzydko mówiac "przesrane" jesli umowa konczy się w trakcie ciąży, nie dotyczy jej ochrona przed zwolnieniem. W sensie gdy umowa wygasa pracodawca nie ma obowiazku jej przedluzyc :/ Więc ja czekam az do stycznia bo wtedy przedłuża mi umowe o kolejny rok i bede spokojna o cala ciążę

a jak jest z urlopem macierzyńskim?

9ewndqk37cm5zgbo.png

k0kdjw4z4bjlhzwp.png

• anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2017, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pozegnałam sie z kawa! w zyciu nie wymiotowałam kawa! porazka... wogole jade dziś na zakupy bo mam mega chec na sałatki fete i tunczyka :P

a kawa to moja miłość :( ehhh trudno

• Paulina.G Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2017, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shadee wrote:
    a jak jest z urlopem macierzyńskim?
    Jesli umowa konczy się w trakcie to nie ma urlopu macierzynskiego, bo jesteś bez pracy :/

3i499vvjspjyuavk.png
‹‹ 52 53 54 55 56 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ