X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2018, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina.G wrote:
    A jak się czujesz? Wszystko w porzadku?
    Ja też kupilam kosmetyki tej firmy :)
    Ja sie czuje juz dobrze, caly czas jem pączki :) oczywiscie nadal po wypiciu kawy wymiotuje. A co tam u Ciebie.

Paulina.G lubi tę wiadomość

• cuddlemuffin Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2018, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdroszczę Wam tych brzuszków- u mnie nadal nic, choć mąż się upiera, że coś tam widzi.. Za to cycki dwie miseczki w górę i to go najbardziej cieszy:) moje samopoczucie się ostatnio bardzo poprawilo, libido wraca, więc często pozwalam mu nałożyć balsam na wszystkie rosnące części:) mam nadzieje, że wkrótce gin pozwoli też na więcej jesli łożysko sie przemiesci.

PixiDixi lubi tę wiadomość

• Ineczka Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2018, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tez póki co wyglada jakbym była wzdeta a nie w ciąży ;)

v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2018, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shadee wrote:
    mój brzuch wygląda jakby był rozlany i rozlazły i jest mega nieforemny
    niestety wciąż nie tyję - waga ani drgnie, czasem pół kilo w dół lub w górę
    może to "zasługa" diety cukrzycowej i mega zdrowego żywienia (oby)
    W poprzedniej ciąży nie przytyłam ani grama. Waga wyjściowa była taka sama jak w dniu porodu. Miałam w momencie zajścia w ciążę dużą nadwagę. Dziecko urodziło się zdrowe. Tak więc spokojnie.

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Duzaa Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2018, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki :) Czytam Was na bieżąco ale jakoś nie miałam nic do dodania... tak dużo piszecie że ciężko nadążyć :) ale przyszedł dzień w którym i ja mogę pochwalić się moim ufoludkiem! Na wczorajszych badaniach prenatalnych maleństwo urządziło sobie chyba bal przebierańców :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/51ddf6ecaf91.jpg

Dostaliśmy też najwspanialszą wiadomość jaką mogliśmy, wada genetyczna która wystąpiła u mojego synka rok temu nie pojawia się u maleństwa i wszystko jest w porządku :) wreszcie mogę się na prawdę cieszyć ciążą :)

Powodzenia wszystkim Mamusiom!

magdaaq, Kinga40, Lisha, Nalia, PixiDixi, melbusia88, kasiuleks, karolcia87, Sabinkak, Ineczka, magdis, kashanti lubią tę wiadomość

oar89jcggibdab41.png
  • Decadence Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2018, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale fajowe zdjęcie! :-)

ckaidqk32wjzio9b.png
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2018, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zjadlam obiad i znow mi niedobrze. Chyba tak bedzie juz do konca :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2018, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie brzuch to sama nie wiem czy jestem wzdęta czy to maluszek . Jeśli chodzi o kosmetyki to używam tylko zwykłej oliwki dla dzieci na piersi brzuch i uda.
    A ciuchy ciążowe to dla mnie czarna magia. Mama mi ostatnio przyniosła letnią sukienkę oczywiście za dużą ale ponoć nie mogła się oprzeć

• magdaaq Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2018, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/208813d18843.jpg

Aktywna sobota❤

Urszulka89, PixiDixi, kasiuleks, Kinga40, magdis, kashanti lubią tę wiadomość

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2018, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaaq wrote:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/208813d18843.jpg

Aktywna sobota❤
    Cudowna ta Lencia :D <3

magdaaq lubi tę wiadomość

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2018, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milego weekendu Dziewczyny :)

magdaaq, melbusia88, Zielona1911, kashanti lubią tę wiadomość

• magdaaq Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2018, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka89 wrote:
    Cudowna ta Lencia :D <3
    ❤❤Dziękuję

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2018, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry dziewczyny :-) wiecie, ze dopoki nie zaczal mi rosnac brzuszek, to nie zdawalam sobie sprawy jak ludzie maja swobodne zapedy, zeby go dotykac? Ja nigdy nie dotykalam brzuszkow innych kobiet w ciazy, nawet przyjaciolek, ale widze, ze nawet osoby, ktore nie sa mi jakos specjalnie bliskie głasną sobie przy okazji :-) mi alurat nie przeszkadza, bardziej zadziwia, ale zastanawiam sie jak z ttm czują sie osoby, ktore nie lubia takich "zlbizen" :-)

l22n6iyek016fbg8.png
  • cuddlemuffin Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2018, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Duzaa troche creepy to zdjecie, maluch naprawde wyglada jak Alien:) ale cieszę się, że wszystko ok i odetchnęłaś z ulgą.

Co tam u Was dziś na obiad? U nas dietetycznie- zupa krem z zielonego groszku z grzankami z ciabaty z pastą z czarnych oliwek. Po południu przychodzą znajomi, wiec bedzie ciasto i inne przekąski np humus i warzywa, guacamole i tortilla chips.. Mmm apetyt mi wrócił a waga ani rusz..

Duzaa lubi tę wiadomość

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2018, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:
    Dzien dobry dziewczyny :-) wiecie, ze dopoki nie zaczal mi rosnac brzuszek, to nie zdawalam sobie sprawy jak ludzie maja swobodne zapedy, zeby go dotykac? Ja nigdy nie dotykalam brzuszkow innych kobiet w ciazy, nawet przyjaciolek, ale widze, ze nawet osoby, ktore nie sa mi jakos specjalnie bliskie głasną sobie przy okazji :-) mi alurat nie przeszkadza, bardziej zadziwia, ale zastanawiam sie jak z ttm czują sie osoby, ktore nie lubia takich "zlbizen" :-)

Nie cierpie dotykania mnie a juz brzuszka to kompletnie nie pozwalam. Taka niedotykalska jestem:)

magdaaq, muminka83 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2018, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dzisiaj było czyste szaleństwo :) steki wołowe z pieczarkami i smażoną cebulką do tego zapiekane ziemnieczki i sałatka z czerwonej kapusty

• melbusia88 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2018, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Nie cierpie dotykania mnie a juz brzuszka to kompletnie nie pozwalam. Taka niedotykalska jestem:)
    No i masz do tego prawo :-) nie wiem skąd w ludziach takie zapędy ;-P zastanawiam się jak miałabym powiedzieć takiej przysłowiowej 50-letniej "Pani Wiesi" z pracy, że nie życzę sobie dotykania mojego brzucha :-) na szczęście mi nie przeszkadza.

PixiDixi lubi tę wiadomość

l22n6iyek016fbg8.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2018, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:
    No i masz do tego prawo :-) nie wiem skąd w ludziach takie zapędy ;-P zastanawiam się jak miałabym powiedzieć takiej przysłowiowej 50-letniej "Pani Wiesi" z pracy, że nie życzę sobie dotykania mojego brzucha :-) na szczęście mi nie przeszkadza.

Delikatnie lecz stanowczo.np.tak- Czuje sie niekomfortowo gdy ktos mnie dotyka. Dziekuje za zyczliwosc,ale prosze o uszanowanie i nie dotykanie mnie.

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2018, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maz zapieka kurczaka z marchewkami w tymuanku plus ziemniaczki i suroweczka jeju glodna jestem.

• cuddlemuffin Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2018, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotykanie brzucha jeszcze jakoś by mnie chyba nie raziło ( chociaz nie wiem, na razie nie mam to się ludzie nie garną), ale na pewno będzie mnie wściekać dotykanie dziecka- twarzy, rączek.. A ono zaraz te rączki do buzi.. Brrr ze wszystkimi bakteriami babci zdzisi z ostatniego pobytu w szpitalu ze stadem innych charchających emerytów. No nie, nie pozwalam i już, niech się obrażają.

PixiDixi, kashanti lubią tę wiadomość

‹‹ 563 564 565 566 567 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ