X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2018, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas chyba pisałam kurczaczek frytki surowka. Już po.

PixiDixi lubi tę wiadomość

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2018, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cuddlemuffin wrote:
    Dotykanie brzucha jeszcze jakoś by mnie chyba nie raziło ( chociaz nie wiem, na razie nie mam to się ludzie nie garną), ale na pewno będzie mnie wściekać dotykanie dziecka- twarzy, rączek.. A ono zaraz te rączki do buzi.. Brrr ze wszystkimi bakteriami babci zdzisi z ostatniego pobytu w szpitalu ze stadem innych charchających emerytów. No nie, nie pozwalam i już, niech się obrażają.
    U mnie wszystkich nauczyłam mycia rąk jak.nas odwiedzali.mowilam wprost zapraszam tu jest lazienka prosze o umycie rąk:)

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2018, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaaq wrote:
    U nas chyba pisałam kurczaczek frytki surowka. Już po.

Czyzby nas mezowie sie zgadali z tym kurczakiem hihi ?

• magdaaq Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2018, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Czyzby nas mezowie sie zgadali z tym kurczakiem hihi ?
    Hihihi chyba :-)) ważne ze.juz.po jestem bo sline do podlogi mialam.:D

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2018, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cos mu nie idzie i tak soczyscie zaklnal hehe

• magdaaq Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2018, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na podwieczorek croissant czekoladowy czeka.

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2018, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Cos mu nie idzie i tak soczyscie zaklnal hehe
    Buhahhahah jak bym swojego słyszała :D

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2018, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaaq wrote:
    Hihihi chyba :-)) ważne ze.juz.po jestem bo sline do podlogi mialam.:D

Tetaz ja mam i mu krzycze taka przyspiewke

Kuchnia kychnia my chcemy jesc ,zoladek piszczy czlowiek sie niszczy , kuchnia, kuchnia my chcemy jesc....:)

magdaaq, Mmargotka, Sabinkak lubią tę wiadomość

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2018, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaaq wrote:
    Na podwieczorek croissant czekoladowy czeka.

U mnie slodycze slabiutko,ale to dobrze bo mam szanse nie wygladac jak slonica za 2 miesiace.

Edit szanse ....hehe

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2018, 15:23

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2018, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie mam smaku na słodkie czekolada leży u mnie już dwa tygodnie nie ruszona co dawniej mogłam zjeść całą w ciągu jednego filmu :)

• magdaaq Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2018, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ah dziewczyny to sie cieszcie. Mi.w sumie słodkie wchodzi :D ale kwaśne zupełnie nie. Leosiowi smakuje więc hmmm :-))

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2018, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dziś żurek i sznycelki, ziemniaczki, kiszona kapustka (dla mojej młodej buraczki).
    Na deser mam zamiar zrobić murzynka. Mniam :D

magdaaq, PixiDixi lubią tę wiadomość

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2018, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Tetaz ja mam i mu krzycze taka przyspiewke

Kuchnia kychnia my chcemy jesc ,zoladek piszczy czlowiek sie niszczy , kuchnia, kuchnia my chcemy jesc....:)
    Ja swojemu nic nie mówię bo widze ze by kurwicy szybciej dostal hihij. Czekam grzecznie zawsze :D

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2018, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaaq wrote:
    Ja swojemu nic nie mówię bo widze ze by kurwicy szybciej dostal hihij. Czekam grzecznie zawsze :D

Ja też się zwykle nie odzywam bo rzadko mu się chce coś gotować a jest w tym lepszy niż ja więc boję się go zniechęcić do dzialania

• magdaaq Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2018, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka89 wrote:
    Ja też się zwykle nie odzywam bo rzadko mu się chce coś gotować a jest w tym lepszy niż ja więc boję się go zniechęcić do dzialania
    Ja sie nie odzywam z wyrzutow sumienia chyba.

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • Osnowa Przyjaciółka

Wysłany: 13 stycznia 2018, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po prenatalnych wszystko ok z usg. :) jeszcze wynik pappa za 10 dni przyjdzie pocztą. miałam dać znać jak tam po wizycie w Diagenie w Szczecinie u dr Halca. Pan doktor bardzo konkretny. Mówił o poszczególnych częściach ciała. Są nogi, są ręce, pokazywał każda nogę i rękę po kolei, pęcherz dobrze działa, żołądek też ok, przepływ w sercu ok, wielkość dobra na wiek ciąży, pepowina i łożysko też ok. Jeszcze coś mówił już nie pamiętam dokładnie. Na koniec powiedział, że z usg wynika, ze wszystko dobrze, że dziecko zdrowe. O płeć sama spytałam. Powiedział, że chłopak, ale może się mylić, pokazał mi na usg na jakiej podstawie to stwierdza. Coś tam widać, ale nie nastawiam się. :) także nasze usg trwało jakieś 7minut ale wszystko konkretnie się dowiedziałam. Moje dziecko było bardzo grzeczne, bo się nie ruszalo i wszystko mógł szybciutko pomierzyc. Dopiero już po pomiarach zaczęło fikac i sam doktor powiedział oo już zaczyna fikac i bym nic nie zmierzył, cieszę się jak dziecko jest takie grzeczne. Zresztą ja jestem taka, że jak lekarz powiedział, że ok to nie studiuje już tych wyników z kartki na internecie. :) wierzę mu. A tutaj zdjęcie dzidzi. W końcu przypomina małego człowieczka. :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/8c422508acdc.jpg

magdaaq, Duzaa, Urszulka89, karolcia87, shadee, panan12, kasiuleks, Kinga40, magdis, kashanti, Lena21 lubią tę wiadomość

ckaiskjo3c7906hm.png
  • cuddlemuffin Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2018, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaaq wrote:
    U mnie wszystkich nauczyłam mycia rąk jak.nas odwiedzali.mowilam wprost zapraszam tu jest lazienka prosze o umycie rąk:)

Ale to nie chodzi o rodzinę czy gości, tych możesz nauczyć, mi chodzi o takie babcie na ulicy, w warzywniaku, na placu zabaw, ogolnie obce, ktore lecą i tarmoszą dziecko za policzki bo takie słodkie. Nie znoszę czegoś takiego

magdis lubi tę wiadomość

• shadee Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2018, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak czytam te wasze smakołyki, które wcinacie to mam ślinotok.
    u mnie z uwagi na cukrzycę dość rygorystyczna dieta więc w sumie to niewiele z tego co lubiłam zawsze mogę jeść - a ileż można wcinać jogurty czy sałatki. Zjadłabym pożądny kawałek czekoladowego ciasta albo hamburgera z restauracji pod złotymi łukami .... a tu nie można
    nawet mi się nie chce gotować

9ewndqk37cm5zgbo.png

k0kdjw4z4bjlhzwp.png

• cuddlemuffin Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2018, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jutro będę kulinarnie rozpuszczona. Mąż zabiera mnie na randkę do naszej ulubionej libańskiej restauracji. Mmmm mazza, mmm bakłażan z sosem miętowym, bakaliami i granatem, mmm ciasto czekoladowo-daktylowe i lody z granatu... Mmmmmm..
    Najgorsze jest to, że mi się chyba żołądek zmniejszył- dziś zrobiłam taką pyszną zupę krem i chrupiące grzanki.. I co, wmęczyłam 2/3 miseczki i dwie minigrzanki.. Buu a oczami bym zjadla wszystko...

• panan12 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2018, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie... Mam jeszcze ostatnie 6 tabletek femibion 1 i czas już będzie na dwójkę. Co wy zażywacie? Bo słyszałam że niektóre suplementy maja mało dha np femibion ma 200 mg. Ze czasem lekarze każą brać 1+2

f2w3k0s3plke7odf.png
‹‹ 564 565 566 567 568 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ