LIPIEC 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Polowkowe.najlepiej robic miedzy 22 a 24 tyg.cuddlemuffin wrote:Dziewczyny dwa pytania- czy coś zmienili w systemie? W moim kalendarzu ciąży nie mogę nic zaznaczyć tj leków, aktywności, samopoczucia.. A jeszcze kilka dni temu mogłam, o co chodzi?
I drugie, ważniejsze pytanie o usg połówkowe- termin wizyty mam 30 stycznia, to bedzie koniec 18 tygodnia, wiec teoretycznie można by już zrobić.. Ale mój mąż chciał przy tym być a ma dzień wolny 26 lutego, to bedzie koniec 22tc, bodajze 21+5 czy to jeszcze ok czy za pozno? Umawiac sie jakos w polowie lutego na wieczór żeby luby zdążył z pracy wrócić?

-
Ja dzisiaj poirytowałam się bo w Gdyni w żadnym h&m nie było odzieży ciążowej i trzeba było jechać do Gdańska. Tam w sklepie też wybór marny, więc kupiłam tylko jedne spodnieAdrian 19lat, Tomek 13lat, Aniołek [*] 9tc. 18.09.2015
hsg- podejrzenie obustronnej niedroznosci
. 4.05. Laparoskopia - prawy jajowód udrożniony.
3.11 beta 178. 6.11 beta 786. 29.11 ❤
Moja Lenka ur.27.06.2018r. ❤ -
Co do witamin to ja mam pregna plus i kwas foliowy.
A ja to tak wogle zastanawiam, kto u mnie w domu jest w ciąży ja czy reszta mojej rodziny, bo mają oni zachcianki większe niż ja.Adrian 19lat, Tomek 13lat, Aniołek [*] 9tc. 18.09.2015
hsg- podejrzenie obustronnej niedroznosci
. 4.05. Laparoskopia - prawy jajowód udrożniony.
3.11 beta 178. 6.11 beta 786. 29.11 ❤
Moja Lenka ur.27.06.2018r. ❤ -
przyszły mi wszystkie zamówione ubranka czyli te kupione on-line
testowałam:
SMYK
5-10-15
H&M
NEXT (UK)
BON PRIX
zdecydowanie jakość NEXT kładzie na łopatki wszystkie inne
bawełna jest miła w dotyku, mięciutka, wszystko bardzo starannie wykończone
H&M nieźle
ale SMYK, 5-10-15 oraz BON PRIX odstają materiałowo od dwóch powyższych
może komuś, kto musi wszystko kupić przyda się takie subiektywne porównanie

-
Dobrze że podjęłyście temat DHA.
Nawet na samym suplemencie Pregna Plus (który biorę zalecony przez gin) tłustym drukiem widnieje napis "Zgodnie ze stanowiskiem Polskiej Grupy Ekspertów w sprawie suplementacji DHA i innych kwasów tłuszczowych omega-3 w populacji ciężarnych i karmiących piersią zaleca się suplementację DHA" i podane jest zalecenie Polskiego Towarzystwa Ginekologicznego jako 600 mg DHA.
Tymczasem w jednej kapsułce tego preparatu jest tylko 20 mg DHA (więcej EPA i kwasów omega 3).
Jeśli zalecane jest 600 mg, to dlaczego jak widać nie zawsze lekarze o tym mówią, a dawki są tak małe w suplemencie...
Suplementujecie osobno DHA?
Jeśli błędem było niebranie dotąd jeszcze osobno DHA, to na pocieszenie: "Po 20. tygodniu ciąży intensywnie rozwija się ośrodkowy układ nerwowy i dlatego od tego momentu DHA jest szczególnie ważne".
Dobrze jeść też ryby, ale też tyle syfu w tych rybach...
Skonsultuję to ze swoim lekarzem. -
Z smykiem i 5+10-15 się zgodzę. Jakość słaba. My bardzo lubimy next i Ewa kluczeshadee wrote:przyszły mi wszystkie zamówione ubranka czyli te kupione on-line
testowałam:
SMYK
5-10-15
H&M
NEXT (UK)
BON PRIX
zdecydowanie jakość NEXT kładzie na łopatki wszystkie inne
bawełna jest miła w dotyku, mięciutka, wszystko bardzo starannie wykończone
H&M nieźle
ale SMYK, 5-10-15 oraz BON PRIX odstają materiałowo od dwóch powyższych
może komuś, kto musi wszystko kupić przyda się takie subiektywne porównanie
-
Tez chodze do lekarza z listy. Mam nawet na druku od prenatalnych ze polowkowe miedzy22a24tygMmargotka wrote:Mnie doktor od badań prenatalnych (lekarz z listy) mówił ze na połowkowe najlepszy jest 19 i 20 tydzień.
Co do suplementów ja od początku biore z zalecenia lekarza Pregna Plus.
Oraz mnóstwo magnezu ze względu na krwiaka.

-
Smyk nie jest zly ale napy ma slabe..oczywiscie nie ma co równać z next..ale ja nexta mam bardzo duzo z lumpka za grosze. Nie chce mi sie wydawac grubej kasy na te najmniejsze ciuszki.muminka83 wrote:Z smykiem i 5+10-15 się zgodzę. Jakość słaba. My bardzo lubimy next i Ewa klucze

-
Kinga40 wrote:Ja dzisiaj poirytowałam się bo w Gdyni w żadnym h&m nie było odzieży ciążowej i trzeba było jechać do Gdańska. Tam w sklepie też wybór marny, więc kupiłam tylko jedne spodnie
Przynajmniej coś już kupiłaś
Mnie to czeka, spodnie zaczęły mocno uwierać, chociaż wszyscy wtajemniczeni twierdzą że jeszcze w ogóle brzucha nie widać u mnie
(początek 13. tygodnia, nie mogę zrobić suwaczka chociaż kiedyś już miałam) -
Teraz można tylko jak ma się wykupione konto premium wpisywać cokolwiek w wykres. Wiem bo na staraczkach dziewczyny wkurzone bo tam wszystko notowały, temp, owu itd i teraz wszystko poznikało.
-
Jak sobie przypomne ile ja nerwow uzylam przez to mamlanie raczek jak corka byla mala to mnie do tej pory krew zalewa.Doslownie kazdy znajomy,na ulicy,w sklepie,gdzie popadnie jak nas zobaczyl to zaraz bylo "czeeeeeesc" i ciach mamlanie po rekach. A mala za chwile te rece do buzi.Fuck,na poczatku zaciskalam i zęby i nosilam przy sobie chusteczki nawilzanie zeby malej co chwile rece wycierac ale w koncu juz mialam tak tego dosc ze moje wkur*wienie osiagnelo taki szczyt ze mowilam wprost :nie mamlac po dloniach! Mysle nawet o tym zeby malej pozmawiac jakies body z takim napisem zeby wszyscy widzieli bo przeszlam przez to prawdziwa gehenne. A corka brala lapki do buzi co chwile,zreszta jak chyba wiekszkosc maluchowcuddlemuffin wrote:Dotykanie brzucha jeszcze jakoś by mnie chyba nie raziło ( chociaz nie wiem, na razie nie mam to się ludzie nie garną), ale na pewno będzie mnie wściekać dotykanie dziecka- twarzy, rączek.. A ono zaraz te rączki do buzi.. Brrr ze wszystkimi bakteriami babci zdzisi z ostatniego pobytu w szpitalu ze stadem innych charchających emerytów. No nie, nie pozwalam i już, niech się obrażają.