LIPIEC 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
cuddlemuffin wrote:Dziewczyny dwa pytania- czy coś zmienili w systemie? W moim kalendarzu ciąży nie mogę nic zaznaczyć tj leków, aktywności, samopoczucia.. A jeszcze kilka dni temu mogłam, o co chodzi?
I drugie, ważniejsze pytanie o usg połówkowe- termin wizyty mam 30 stycznia, to bedzie koniec 18 tygodnia, wiec teoretycznie można by już zrobić.. Ale mój mąż chciał przy tym być a ma dzień wolny 26 lutego, to bedzie koniec 22tc, bodajze 21+5 czy to jeszcze ok czy za pozno? Umawiac sie jakos w polowie lutego na wieczór żeby luby zdążył z pracy wrócić?
-
Ja dzisiaj poirytowałam się bo w Gdyni w żadnym h&m nie było odzieży ciążowej i trzeba było jechać do Gdańska. Tam w sklepie też wybór marny, więc kupiłam tylko jedne spodnieAdrian 19lat, Tomek 13lat, Aniołek [*] 9tc. 18.09.2015
hsg- podejrzenie obustronnej niedroznosci. 4.05. Laparoskopia - prawy jajowód udrożniony.
3.11 beta 178. 6.11 beta 786. 29.11 ❤
Moja Lenka ur.27.06.2018r. ❤ -
Co do witamin to ja mam pregna plus i kwas foliowy.
A ja to tak wogle zastanawiam, kto u mnie w domu jest w ciąży ja czy reszta mojej rodziny, bo mają oni zachcianki większe niż ja.Adrian 19lat, Tomek 13lat, Aniołek [*] 9tc. 18.09.2015
hsg- podejrzenie obustronnej niedroznosci. 4.05. Laparoskopia - prawy jajowód udrożniony.
3.11 beta 178. 6.11 beta 786. 29.11 ❤
Moja Lenka ur.27.06.2018r. ❤ -
przyszły mi wszystkie zamówione ubranka czyli te kupione on-line
testowałam:
SMYK
5-10-15
H&M
NEXT (UK)
BON PRIX
zdecydowanie jakość NEXT kładzie na łopatki wszystkie inne
bawełna jest miła w dotyku, mięciutka, wszystko bardzo starannie wykończone
H&M nieźle
ale SMYK, 5-10-15 oraz BON PRIX odstają materiałowo od dwóch powyższych
może komuś, kto musi wszystko kupić przyda się takie subiektywne porównanie
-
Dobrze że podjęłyście temat DHA.
Nawet na samym suplemencie Pregna Plus (który biorę zalecony przez gin) tłustym drukiem widnieje napis "Zgodnie ze stanowiskiem Polskiej Grupy Ekspertów w sprawie suplementacji DHA i innych kwasów tłuszczowych omega-3 w populacji ciężarnych i karmiących piersią zaleca się suplementację DHA" i podane jest zalecenie Polskiego Towarzystwa Ginekologicznego jako 600 mg DHA.
Tymczasem w jednej kapsułce tego preparatu jest tylko 20 mg DHA (więcej EPA i kwasów omega 3).
Jeśli zalecane jest 600 mg, to dlaczego jak widać nie zawsze lekarze o tym mówią, a dawki są tak małe w suplemencie...
Suplementujecie osobno DHA?
Jeśli błędem było niebranie dotąd jeszcze osobno DHA, to na pocieszenie: "Po 20. tygodniu ciąży intensywnie rozwija się ośrodkowy układ nerwowy i dlatego od tego momentu DHA jest szczególnie ważne".
Dobrze jeść też ryby, ale też tyle syfu w tych rybach...
Skonsultuję to ze swoim lekarzem. -
shadee wrote:przyszły mi wszystkie zamówione ubranka czyli te kupione on-line
testowałam:
SMYK
5-10-15
H&M
NEXT (UK)
BON PRIX
zdecydowanie jakość NEXT kładzie na łopatki wszystkie inne
bawełna jest miła w dotyku, mięciutka, wszystko bardzo starannie wykończone
H&M nieźle
ale SMYK, 5-10-15 oraz BON PRIX odstają materiałowo od dwóch powyższych
może komuś, kto musi wszystko kupić przyda się takie subiektywne porównanie -
Mmargotka wrote:Mnie doktor od badań prenatalnych (lekarz z listy) mówił ze na połowkowe najlepszy jest 19 i 20 tydzień.
Co do suplementów ja od początku biore z zalecenia lekarza Pregna Plus.
Oraz mnóstwo magnezu ze względu na krwiaka.
-
muminka83 wrote:Z smykiem i 5+10-15 się zgodzę. Jakość słaba. My bardzo lubimy next i Ewa klucze
-
Kinga40 wrote:Ja dzisiaj poirytowałam się bo w Gdyni w żadnym h&m nie było odzieży ciążowej i trzeba było jechać do Gdańska. Tam w sklepie też wybór marny, więc kupiłam tylko jedne spodnie
Przynajmniej coś już kupiłaśMnie to czeka, spodnie zaczęły mocno uwierać, chociaż wszyscy wtajemniczeni twierdzą że jeszcze w ogóle brzucha nie widać u mnie
(początek 13. tygodnia, nie mogę zrobić suwaczka chociaż kiedyś już miałam) -
Teraz można tylko jak ma się wykupione konto premium wpisywać cokolwiek w wykres. Wiem bo na staraczkach dziewczyny wkurzone bo tam wszystko notowały, temp, owu itd i teraz wszystko poznikało.
-
cuddlemuffin wrote:Dotykanie brzucha jeszcze jakoś by mnie chyba nie raziło ( chociaz nie wiem, na razie nie mam to się ludzie nie garną), ale na pewno będzie mnie wściekać dotykanie dziecka- twarzy, rączek.. A ono zaraz te rączki do buzi.. Brrr ze wszystkimi bakteriami babci zdzisi z ostatniego pobytu w szpitalu ze stadem innych charchających emerytów. No nie, nie pozwalam i już, niech się obrażają.