X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • shadee Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2018, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaaq wrote:
    Smyk nie jest zly ale napy ma slabe..oczywiscie nie ma co równać z next..ale ja nexta mam bardzo duzo z lumpka za grosze. Nie chce mi sie wydawac grubej kasy na te najmniejsze ciuszki.

no właśnie zastanawiałam się nad tym sporo i doszłam do odwrotnego wniosku że jednak te malutkie ciuszki wolę mieć nowe lub "w spadku" po dzieciaku od kogoś kogo znam. Jakoś mam opór z zakupem w lumpeksie dla takiego maluszka ;)

9ewndqk37cm5zgbo.png

k0kdjw4z4bjlhzwp.png

• Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2018, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panan12 wrote:
    Czyli femibion 2 to kicha bo jest tylko 200 mg dha. Będę we wtorek na wizycie to zapytam
    Całą poprzednią ciążę brałam femibion 2 od 14 tygodnia ciązy. Wszystko z nim jest ok.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2018, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shadee wrote:
    no właśnie zastanawiałam się nad tym sporo i doszłam do odwrotnego wniosku że jednak te malutkie ciuszki wolę mieć nowe lub "w spadku" po dzieciaku od kogoś kogo znam. Jakoś mam opór z zakupem w lumpeksie dla takiego maluszka ;)
    Mialam bede miala i jest dobrze:) pralka jest wysokie stopnie sa a te ciuszki sa jak.nowe. nie biore zmechaconych czy z plamami. Kto co lubi.

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2018, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dostałam w czwartek maila z ovu odnośnie zmiany w programie. Zaraz wam wkleję.

Witaj,

z początkiem Nowego Roku przygotowaliśmy dla Ciebie kilka zmian w BellyBestFriend!

Chcemy wspierać Cię w przeżywaniu zdrowej i spokojnej ciąży w bardziej kompleksowy sposób, na trzech płaszczyznach:

analiza przebiegu ciąży w Kalendarzu Ciąży
    dobór zaleceń dietetycznych do Twojego profilu i dolegliwości w ciąży
    wsparcie po urodzeniu - zaprosimy Cię do naszego Kalendarza Zdrowia i Rozwoju Dziecka!
    W związku z powyższymi zmianami wdrożyliśmy jednolitą politykę cenową - od 12 stycznia za dostęp do wszystkich powyższych funkcjonalności będzie obowiązywała jedna cena - 29 zł miesięcznej opłaty. Płacisz raz a my odnowimy dla Ciebie opłatę co miesiąc! W każdym momencie możesz zrezygnować. Zależy nam na szczęśliwych użytkowniczkach, dlatego jeśli nie spełnimy Twoich oczekiwań w przeciągu pierwszych 30 dni korzystania z BellyBestFriend możesz zażądać zwrotu, a my bez żadnych pytań, w przeciągu dwóch dni zwrócimy Ci zainwestowaną kwotę.

Jeśli nie zdecydujesz się na abonament Premium w dalszym ciągu możesz korzystać ze społeczności, jednak w tej wersji abonamentu nie będzie już możliwe korzystanie z kalendarza ciąży, z żadnych jego funkcjonalności.

Staramy się dla Was ulepszać! Już wkrótce dostępna będzie również aplikacja mobilna.

Jesteśmy tutaj dla Ciebie - jeśli masz jakiekolwiek pytania lub wątpliwości, napisz do nas!

Z pozdrowieniami,

zespół BellyBestFriend

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • karolcia87 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2018, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaaq wrote:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/fbb76bd8134f.png

Belly mnie rozpitala tym poganianiem.tygodni. ze niby 5 miesiąc bueheheheheh sie usmialam.po pachy

W sumie zgadza się tylko to, że 5 miesiąc zaczyna się od 18 tygodnia ale pełnego więc 18+0 a nie z takim przyspieszeniem świetlnym jakie ma belly ;) ale to i tak u Ciebie już tuż tuż :)

aniołek w niebie Mikołaj 12.2013
    Córka Aurelka 09.2015 <3
    klz9krhm9br6smg4.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2018, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaaq wrote:
    Mialam bede miala i jest dobrze:) pralka jest wysokie stopnie sa a te ciuszki sa jak.nowe. nie biore zmechaconych czy z plamami. Kto co lubi.
    Ja też dużo tych najmniejszych dostałam z lumka bo siostra dawniej często chodziła z mamą i bardzo dużo nakupowała mi za grosze, oryginalne i wcale nie poniszczone. Niektóre z metkami za kilka złotych :D Mam program w pralce babyprotect i nigdy nic nie było małej. Zresztą, pisałam już to kiedyś, że w sklepie też te ciuszki są wydotykane a na magazynie też nie wiemy co się z nimi dzieje więc ja i tak wszystkie ciuszki co miały bezpośredni kontakt z ciałem małej prałam przed założeniem i prasowałam chyba do roku (body, kaftaniki, półśpiochy czy pajace).

magdaaq, melbusia88 lubią tę wiadomość

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2018, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolcia87 wrote:
    W sumie zgadza się tylko to, że 5 miesiąc zaczyna się od 18 tygodnia ale pełnego więc 18+0 a nie z takim przyspieszeniem świetlnym jakie ma belly ;) ale to i tak u Ciebie już tuż tuż :)
    Lubie jednak sobie liczyc dzień za dniem i jak mam 17 to 17.a nie 18. Nie moge sie.do tego przekonać. W karcie tez mam zapisywane co do.dnia. jutro zaczynam 17 i napewno.nie czuje sie na 5 miesiac jak wg belly to wygląda.

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2018, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka89 wrote:
    Ja też dużo tych najmniejszych dostałam z lumka bo siostra dawniej często chodziła z mamą i bardzo dużo nakupowała mi za grosze, oryginalne i wcale nie poniszczone. Niektóre z metkami za kilka złotych :D Mam program w pralce babyprotect i nigdy nic nie było małej. Zresztą, pisałam już to kiedyś, że w sklepie też te ciuszki są wydotykane a na magazynie też nie wiemy co się z nimi dzieje więc ja i tak wszystkie ciuszki co miały bezpośredni kontakt z ciałem małej prałam przed założeniem i prasowałam chyba do roku (body, kaftaniki, półśpiochy czy pajace).
    Dokładnie nic dodać nic ująć

Urszulka89 lubi tę wiadomość

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • Mmargotka Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2018, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shadee wrote:
    Tak, od początku dostałam dodatkowo DHA, po 15 tygodniu lekarz kazał mi zwiększyć/ podwoić dawkę
    Mnie również tłumaczył że to bardzo ważne dla rozwoju dziecka - dlatego systematycznie łykam

Dzięki. Poczytałam teraz to i owo, przypominam sobie też książkę przeglądaną w poczekalni u ginekologa, gdzie była ta informacja. No i mój już został wysłany do apteki:) Jak mi się włączy czasem jakaś alarmowa zajawka, to nie ma zmiłuj;)

Mam tylko nadzieję że mogę to bez przeszkód suplementować bez konsultacji z lekarzem. Jestem trochę wkurzona, że moja gin, skądinąd sprawdzona, rekomendowana, ponoć jedna z najlepszych, mi tego nie powiedziała.

• Ineczka Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2018, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cuddlemuffin wrote:
    Dziewczyny dwa pytania- czy coś zmienili w systemie? W moim kalendarzu ciąży nie mogę nic zaznaczyć tj leków, aktywności, samopoczucia.. A jeszcze kilka dni temu mogłam, o co chodzi?

I drugie, ważniejsze pytanie o usg połówkowe- termin wizyty mam 30 stycznia, to bedzie koniec 18 tygodnia, wiec teoretycznie można by już zrobić.. Ale mój mąż chciał przy tym być a ma dzień wolny 26 lutego, to bedzie koniec 22tc, bodajze 21+5 czy to jeszcze ok czy za pozno? Umawiac sie jakos w polowie lutego na wieczór żeby luby zdążył z pracy wrócić?
    Ja mam ten segregator mamy ginekolog i tam każde usg jest opisane mam napisane ze najlepiej między 20-22 tygodniem.My jak pójdziemy będzie 17 wiec za wcześnie.Rozmawialm z gin radziła, żeby zrobić to bliżej 22 tygodnia wtedy dziecko jest już duże i można ze spokojem wszystko zobaczyć i pomierzyć :). A to, ze do 24 tyg można tez gdzieś czytałam,ale my idziemy w okolicach 22 tak jak nam radziła

v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2018, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ineczka wrote:
    Ja mam ten segregator mamy ginekolog i tam każde usg jest opisane mam napisane ze najlepiej między 20-22 tygodniem.My jak pójdziemy będzie 17 wiec za wcześnie.Rozmawialm z gin radziła, żeby zrobić to bliżej 22 tygodnia wtedy dziecko jest już duże i można ze spokojem wszystko zobaczyć i pomierzyć :). A to, ze do 24 tyg można tez gdzieś czytałam,ale my idziemy w okolicach 22 tak jak nam radziła
    Tak.tak ja nie mowie.ze w 24. Ja tez robilam w 22 i jest idealny to czas..dzieciątko większe i mozna dokładnie wszystko dojrzec. Nie ma sensu sie spieszyc. Ja bede teraz w 18 tyg u gin i nawet nie myslimy.o.polowkowych tylko na kolejnej czyli wypadnie 21 bo max co 3 tyg chodze

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • Mmargotka Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2018, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzimy że można spotkać różne opinie co do połówkowych w ramach kilkutygodniowego zakresu czasowego od 18 aż do 24 tygodnia.

Mnie się wydaje że warto zaufać lekarzowi do którego idziemy właśnie na to badanie - jak mój mówił na USG genetycznym, że najchętniej zobaczyłby nas na połówkowym w okolicy 19-20 tygodnia, to wierzę że wie co mówi robiąc od lat codziennie wielokrotnie takie badania:)
    Może inny lekarz ze swoim doświadczeniem woli oceniać bliżej 22 tygodnia.

• magdaaq Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2018, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmargotka wrote:
    Widzimy że można spotkać różne opinie co do połówkowych w ramach kilkutygodniowego zakresu czasowego od 18 aż do 24 tygodnia.

Mnie się wydaje że warto zaufać lekarzowi do którego idziemy właśnie na to badanie - jak mój mówił na USG genetycznym, że najchętniej zobaczyłby nas na połówkowym w okolicy 19-20 tygodnia, to wierzę że wie co mówi robiąc od lat codziennie wielokrotnie takie badania:)
    Może inny lekarz ze swoim doświadczeniem woli oceniać bliżej 22 tygodnia.
    Zgadza.sie. nie mozna na forum negowac lekarzy..oni wiedzą co robia..

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • Ineczka Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2018, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaaq wrote:
    Tak.tak ja nie mowie.ze w 24. Ja tez robilam w 22 i jest idealny to czas..dzieciątko większe i mozna dokładnie wszystko dojrzec. Nie ma sensu sie spieszyc. Ja bede teraz w 18 tyg u gin i nawet nie myslimy.o.polowkowych tylko na kolejnej czyli wypadnie 21 bo max co 3 tyg chodze
    To tak jak my jesteś tydzień przed nami :) Teraz nie ma sobie co głowy zawracać zrobimy na kolejnej :) A plus taki, ze nie będę musiała czekać znowu 4 tyg tylko 3:)

v5abi09kg49ph79h.png
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2018, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ineczka wrote:
    To tak jak my jesteś tydzień przed nami :) Teraz nie ma sobie co głowy zawracać zrobimy na kolejnej :) A plus taki, ze nie będę musiała czekać znowu 4 tyg tylko 3:)
    No:-) my jutro.17+0 zaczynamy..maj gat..chyba odsapne za jakies 10.tygodni...

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • Ineczka Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2018, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaaq wrote:
    Zgadza.sie. nie mozna na forum negowac lekarzy..oni wiedzą co robia..
    Polać jej soku :) omnomn chyba poproszę męża o budyń z sokiem malinowym tak tak

v5abi09kg49ph79h.png
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2018, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ineczka wrote:
    Polać jej soku :) omnomn chyba poproszę męża o budyń z sokiem malinowym tak tak
    O jaaaaaaaa zjadlabymmmm teraz...

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • Ineczka Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2018, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaaq wrote:
    O jaaaaaaaa zjadlabymmmm teraz...
    To robimy i wcinamy :)

magdaaq lubi tę wiadomość

v5abi09kg49ph79h.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2018, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jem zelazo (anemia), magnez i kwas foliowy.

• Osnowa Przyjaciółka

Wysłany: 13 stycznia 2018, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A te polowkowe to też przez Genetyka musi być robione? I płatne? Czy to normalny gin już robi?

ckaiskjo3c7906hm.png
‹‹ 567 568 569 570 571 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ