X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • shadee Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2018, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaaq wrote:
    Smyk nie jest zly ale napy ma slabe..oczywiscie nie ma co równać z next..ale ja nexta mam bardzo duzo z lumpka za grosze. Nie chce mi sie wydawac grubej kasy na te najmniejsze ciuszki.

no właśnie zastanawiałam się nad tym sporo i doszłam do odwrotnego wniosku że jednak te malutkie ciuszki wolę mieć nowe lub "w spadku" po dzieciaku od kogoś kogo znam. Jakoś mam opór z zakupem w lumpeksie dla takiego maluszka ;)

9ewndqk37cm5zgbo.png

k0kdjw4z4bjlhzwp.png

• Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2018, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panan12 wrote:
    Czyli femibion 2 to kicha bo jest tylko 200 mg dha. Będę we wtorek na wizycie to zapytam
    Całą poprzednią ciążę brałam femibion 2 od 14 tygodnia ciązy. Wszystko z nim jest ok.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2018, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shadee wrote:
    no właśnie zastanawiałam się nad tym sporo i doszłam do odwrotnego wniosku że jednak te malutkie ciuszki wolę mieć nowe lub "w spadku" po dzieciaku od kogoś kogo znam. Jakoś mam opór z zakupem w lumpeksie dla takiego maluszka ;)
    Mialam bede miala i jest dobrze:) pralka jest wysokie stopnie sa a te ciuszki sa jak.nowe. nie biore zmechaconych czy z plamami. Kto co lubi.

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2018, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dostałam w czwartek maila z ovu odnośnie zmiany w programie. Zaraz wam wkleję.

Witaj,

z początkiem Nowego Roku przygotowaliśmy dla Ciebie kilka zmian w BellyBestFriend!

Chcemy wspierać Cię w przeżywaniu zdrowej i spokojnej ciąży w bardziej kompleksowy sposób, na trzech płaszczyznach:

analiza przebiegu ciąży w Kalendarzu Ciąży
    dobór zaleceń dietetycznych do Twojego profilu i dolegliwości w ciąży
    wsparcie po urodzeniu - zaprosimy Cię do naszego Kalendarza Zdrowia i Rozwoju Dziecka!
    W związku z powyższymi zmianami wdrożyliśmy jednolitą politykę cenową - od 12 stycznia za dostęp do wszystkich powyższych funkcjonalności będzie obowiązywała jedna cena - 29 zł miesięcznej opłaty. Płacisz raz a my odnowimy dla Ciebie opłatę co miesiąc! W każdym momencie możesz zrezygnować. Zależy nam na szczęśliwych użytkowniczkach, dlatego jeśli nie spełnimy Twoich oczekiwań w przeciągu pierwszych 30 dni korzystania z BellyBestFriend możesz zażądać zwrotu, a my bez żadnych pytań, w przeciągu dwóch dni zwrócimy Ci zainwestowaną kwotę.

Jeśli nie zdecydujesz się na abonament Premium w dalszym ciągu możesz korzystać ze społeczności, jednak w tej wersji abonamentu nie będzie już możliwe korzystanie z kalendarza ciąży, z żadnych jego funkcjonalności.

Staramy się dla Was ulepszać! Już wkrótce dostępna będzie również aplikacja mobilna.

Jesteśmy tutaj dla Ciebie - jeśli masz jakiekolwiek pytania lub wątpliwości, napisz do nas!

Z pozdrowieniami,

zespół BellyBestFriend

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • karolcia87 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2018, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaaq wrote:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/fbb76bd8134f.png

Belly mnie rozpitala tym poganianiem.tygodni. ze niby 5 miesiąc bueheheheheh sie usmialam.po pachy

W sumie zgadza się tylko to, że 5 miesiąc zaczyna się od 18 tygodnia ale pełnego więc 18+0 a nie z takim przyspieszeniem świetlnym jakie ma belly ;) ale to i tak u Ciebie już tuż tuż :)

aniołek w niebie Mikołaj 12.2013
    Córka Aurelka 09.2015 <3
    klz9krhm9br6smg4.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2018, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaaq wrote:
    Mialam bede miala i jest dobrze:) pralka jest wysokie stopnie sa a te ciuszki sa jak.nowe. nie biore zmechaconych czy z plamami. Kto co lubi.
    Ja też dużo tych najmniejszych dostałam z lumka bo siostra dawniej często chodziła z mamą i bardzo dużo nakupowała mi za grosze, oryginalne i wcale nie poniszczone. Niektóre z metkami za kilka złotych :D Mam program w pralce babyprotect i nigdy nic nie było małej. Zresztą, pisałam już to kiedyś, że w sklepie też te ciuszki są wydotykane a na magazynie też nie wiemy co się z nimi dzieje więc ja i tak wszystkie ciuszki co miały bezpośredni kontakt z ciałem małej prałam przed założeniem i prasowałam chyba do roku (body, kaftaniki, półśpiochy czy pajace).

magdaaq, melbusia88 lubią tę wiadomość

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2018, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolcia87 wrote:
    W sumie zgadza się tylko to, że 5 miesiąc zaczyna się od 18 tygodnia ale pełnego więc 18+0 a nie z takim przyspieszeniem świetlnym jakie ma belly ;) ale to i tak u Ciebie już tuż tuż :)
    Lubie jednak sobie liczyc dzień za dniem i jak mam 17 to 17.a nie 18. Nie moge sie.do tego przekonać. W karcie tez mam zapisywane co do.dnia. jutro zaczynam 17 i napewno.nie czuje sie na 5 miesiac jak wg belly to wygląda.

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2018, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka89 wrote:
    Ja też dużo tych najmniejszych dostałam z lumka bo siostra dawniej często chodziła z mamą i bardzo dużo nakupowała mi za grosze, oryginalne i wcale nie poniszczone. Niektóre z metkami za kilka złotych :D Mam program w pralce babyprotect i nigdy nic nie było małej. Zresztą, pisałam już to kiedyś, że w sklepie też te ciuszki są wydotykane a na magazynie też nie wiemy co się z nimi dzieje więc ja i tak wszystkie ciuszki co miały bezpośredni kontakt z ciałem małej prałam przed założeniem i prasowałam chyba do roku (body, kaftaniki, półśpiochy czy pajace).
    Dokładnie nic dodać nic ująć

Urszulka89 lubi tę wiadomość

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • Mmargotka Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2018, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shadee wrote:
    Tak, od początku dostałam dodatkowo DHA, po 15 tygodniu lekarz kazał mi zwiększyć/ podwoić dawkę
    Mnie również tłumaczył że to bardzo ważne dla rozwoju dziecka - dlatego systematycznie łykam

Dzięki. Poczytałam teraz to i owo, przypominam sobie też książkę przeglądaną w poczekalni u ginekologa, gdzie była ta informacja. No i mój już został wysłany do apteki:) Jak mi się włączy czasem jakaś alarmowa zajawka, to nie ma zmiłuj;)

Mam tylko nadzieję że mogę to bez przeszkód suplementować bez konsultacji z lekarzem. Jestem trochę wkurzona, że moja gin, skądinąd sprawdzona, rekomendowana, ponoć jedna z najlepszych, mi tego nie powiedziała.

• Ineczka Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2018, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cuddlemuffin wrote:
    Dziewczyny dwa pytania- czy coś zmienili w systemie? W moim kalendarzu ciąży nie mogę nic zaznaczyć tj leków, aktywności, samopoczucia.. A jeszcze kilka dni temu mogłam, o co chodzi?

I drugie, ważniejsze pytanie o usg połówkowe- termin wizyty mam 30 stycznia, to bedzie koniec 18 tygodnia, wiec teoretycznie można by już zrobić.. Ale mój mąż chciał przy tym być a ma dzień wolny 26 lutego, to bedzie koniec 22tc, bodajze 21+5 czy to jeszcze ok czy za pozno? Umawiac sie jakos w polowie lutego na wieczór żeby luby zdążył z pracy wrócić?
    Ja mam ten segregator mamy ginekolog i tam każde usg jest opisane mam napisane ze najlepiej między 20-22 tygodniem.My jak pójdziemy będzie 17 wiec za wcześnie.Rozmawialm z gin radziła, żeby zrobić to bliżej 22 tygodnia wtedy dziecko jest już duże i można ze spokojem wszystko zobaczyć i pomierzyć :). A to, ze do 24 tyg można tez gdzieś czytałam,ale my idziemy w okolicach 22 tak jak nam radziła

v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2018, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ineczka wrote:
    Ja mam ten segregator mamy ginekolog i tam każde usg jest opisane mam napisane ze najlepiej między 20-22 tygodniem.My jak pójdziemy będzie 17 wiec za wcześnie.Rozmawialm z gin radziła, żeby zrobić to bliżej 22 tygodnia wtedy dziecko jest już duże i można ze spokojem wszystko zobaczyć i pomierzyć :). A to, ze do 24 tyg można tez gdzieś czytałam,ale my idziemy w okolicach 22 tak jak nam radziła
    Tak.tak ja nie mowie.ze w 24. Ja tez robilam w 22 i jest idealny to czas..dzieciątko większe i mozna dokładnie wszystko dojrzec. Nie ma sensu sie spieszyc. Ja bede teraz w 18 tyg u gin i nawet nie myslimy.o.polowkowych tylko na kolejnej czyli wypadnie 21 bo max co 3 tyg chodze

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • Mmargotka Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2018, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzimy że można spotkać różne opinie co do połówkowych w ramach kilkutygodniowego zakresu czasowego od 18 aż do 24 tygodnia.

Mnie się wydaje że warto zaufać lekarzowi do którego idziemy właśnie na to badanie - jak mój mówił na USG genetycznym, że najchętniej zobaczyłby nas na połówkowym w okolicy 19-20 tygodnia, to wierzę że wie co mówi robiąc od lat codziennie wielokrotnie takie badania:)
    Może inny lekarz ze swoim doświadczeniem woli oceniać bliżej 22 tygodnia.

• magdaaq Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2018, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmargotka wrote:
    Widzimy że można spotkać różne opinie co do połówkowych w ramach kilkutygodniowego zakresu czasowego od 18 aż do 24 tygodnia.

Mnie się wydaje że warto zaufać lekarzowi do którego idziemy właśnie na to badanie - jak mój mówił na USG genetycznym, że najchętniej zobaczyłby nas na połówkowym w okolicy 19-20 tygodnia, to wierzę że wie co mówi robiąc od lat codziennie wielokrotnie takie badania:)
    Może inny lekarz ze swoim doświadczeniem woli oceniać bliżej 22 tygodnia.
    Zgadza.sie. nie mozna na forum negowac lekarzy..oni wiedzą co robia..

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • Ineczka Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2018, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaaq wrote:
    Tak.tak ja nie mowie.ze w 24. Ja tez robilam w 22 i jest idealny to czas..dzieciątko większe i mozna dokładnie wszystko dojrzec. Nie ma sensu sie spieszyc. Ja bede teraz w 18 tyg u gin i nawet nie myslimy.o.polowkowych tylko na kolejnej czyli wypadnie 21 bo max co 3 tyg chodze
    To tak jak my jesteś tydzień przed nami :) Teraz nie ma sobie co głowy zawracać zrobimy na kolejnej :) A plus taki, ze nie będę musiała czekać znowu 4 tyg tylko 3:)

v5abi09kg49ph79h.png
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2018, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ineczka wrote:
    To tak jak my jesteś tydzień przed nami :) Teraz nie ma sobie co głowy zawracać zrobimy na kolejnej :) A plus taki, ze nie będę musiała czekać znowu 4 tyg tylko 3:)
    No:-) my jutro.17+0 zaczynamy..maj gat..chyba odsapne za jakies 10.tygodni...

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • Ineczka Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2018, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaaq wrote:
    Zgadza.sie. nie mozna na forum negowac lekarzy..oni wiedzą co robia..
    Polać jej soku :) omnomn chyba poproszę męża o budyń z sokiem malinowym tak tak

v5abi09kg49ph79h.png
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2018, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ineczka wrote:
    Polać jej soku :) omnomn chyba poproszę męża o budyń z sokiem malinowym tak tak
    O jaaaaaaaa zjadlabymmmm teraz...

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • Ineczka Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2018, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaaq wrote:
    O jaaaaaaaa zjadlabymmmm teraz...
    To robimy i wcinamy :)

magdaaq lubi tę wiadomość

v5abi09kg49ph79h.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2018, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jem zelazo (anemia), magnez i kwas foliowy.

• Osnowa Przyjaciółka

Wysłany: 13 stycznia 2018, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A te polowkowe to też przez Genetyka musi być robione? I płatne? Czy to normalny gin już robi?

ckaiskjo3c7906hm.png
‹‹ 567 568 569 570 571 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ