LIPIEC 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
magdaaq wrote:Smyk nie jest zly ale napy ma slabe..oczywiscie nie ma co równać z next..ale ja nexta mam bardzo duzo z lumpka za grosze. Nie chce mi sie wydawac grubej kasy na te najmniejsze ciuszki.
no właśnie zastanawiałam się nad tym sporo i doszłam do odwrotnego wniosku że jednak te malutkie ciuszki wolę mieć nowe lub "w spadku" po dzieciaku od kogoś kogo znam. Jakoś mam opór z zakupem w lumpeksie dla takiego maluszka
-
shadee wrote:no właśnie zastanawiałam się nad tym sporo i doszłam do odwrotnego wniosku że jednak te malutkie ciuszki wolę mieć nowe lub "w spadku" po dzieciaku od kogoś kogo znam. Jakoś mam opór z zakupem w lumpeksie dla takiego maluszka
-
Dostałam w czwartek maila z ovu odnośnie zmiany w programie. Zaraz wam wkleję.
Witaj,
z początkiem Nowego Roku przygotowaliśmy dla Ciebie kilka zmian w BellyBestFriend!
Chcemy wspierać Cię w przeżywaniu zdrowej i spokojnej ciąży w bardziej kompleksowy sposób, na trzech płaszczyznach:
analiza przebiegu ciąży w Kalendarzu Ciąży
dobór zaleceń dietetycznych do Twojego profilu i dolegliwości w ciąży
wsparcie po urodzeniu - zaprosimy Cię do naszego Kalendarza Zdrowia i Rozwoju Dziecka!
W związku z powyższymi zmianami wdrożyliśmy jednolitą politykę cenową - od 12 stycznia za dostęp do wszystkich powyższych funkcjonalności będzie obowiązywała jedna cena - 29 zł miesięcznej opłaty. Płacisz raz a my odnowimy dla Ciebie opłatę co miesiąc! W każdym momencie możesz zrezygnować. Zależy nam na szczęśliwych użytkowniczkach, dlatego jeśli nie spełnimy Twoich oczekiwań w przeciągu pierwszych 30 dni korzystania z BellyBestFriend możesz zażądać zwrotu, a my bez żadnych pytań, w przeciągu dwóch dni zwrócimy Ci zainwestowaną kwotę.
Jeśli nie zdecydujesz się na abonament Premium w dalszym ciągu możesz korzystać ze społeczności, jednak w tej wersji abonamentu nie będzie już możliwe korzystanie z kalendarza ciąży, z żadnych jego funkcjonalności.
Staramy się dla Was ulepszać! Już wkrótce dostępna będzie również aplikacja mobilna.
Jesteśmy tutaj dla Ciebie - jeśli masz jakiekolwiek pytania lub wątpliwości, napisz do nas!
Z pozdrowieniami,
zespół BellyBestFriend
-
magdaaq wrote:https://naforum.zapodaj.net/thumbs/fbb76bd8134f.png
Belly mnie rozpitala tym poganianiem.tygodni. ze niby 5 miesiąc bueheheheheh sie usmialam.po pachy
W sumie zgadza się tylko to, że 5 miesiąc zaczyna się od 18 tygodnia ale pełnego więc 18+0 a nie z takim przyspieszeniem świetlnym jakie ma bellyale to i tak u Ciebie już tuż tuż
-
magdaaq wrote:Mialam bede miala i jest dobrze:) pralka jest wysokie stopnie sa a te ciuszki sa jak.nowe. nie biore zmechaconych czy z plamami. Kto co lubi.
Mam program w pralce babyprotect i nigdy nic nie było małej. Zresztą, pisałam już to kiedyś, że w sklepie też te ciuszki są wydotykane a na magazynie też nie wiemy co się z nimi dzieje więc ja i tak wszystkie ciuszki co miały bezpośredni kontakt z ciałem małej prałam przed założeniem i prasowałam chyba do roku (body, kaftaniki, półśpiochy czy pajace).
magdaaq, melbusia88 lubią tę wiadomość
-
karolcia87 wrote:W sumie zgadza się tylko to, że 5 miesiąc zaczyna się od 18 tygodnia ale pełnego więc 18+0 a nie z takim przyspieszeniem świetlnym jakie ma belly
ale to i tak u Ciebie już tuż tuż
-
Urszulka89 wrote:Ja też dużo tych najmniejszych dostałam z lumka bo siostra dawniej często chodziła z mamą i bardzo dużo nakupowała mi za grosze, oryginalne i wcale nie poniszczone. Niektóre z metkami za kilka złotych
Mam program w pralce babyprotect i nigdy nic nie było małej. Zresztą, pisałam już to kiedyś, że w sklepie też te ciuszki są wydotykane a na magazynie też nie wiemy co się z nimi dzieje więc ja i tak wszystkie ciuszki co miały bezpośredni kontakt z ciałem małej prałam przed założeniem i prasowałam chyba do roku (body, kaftaniki, półśpiochy czy pajace).
Urszulka89 lubi tę wiadomość
-
shadee wrote:Tak, od początku dostałam dodatkowo DHA, po 15 tygodniu lekarz kazał mi zwiększyć/ podwoić dawkę
Mnie również tłumaczył że to bardzo ważne dla rozwoju dziecka - dlatego systematycznie łykam
Dzięki. Poczytałam teraz to i owo, przypominam sobie też książkę przeglądaną w poczekalni u ginekologa, gdzie była ta informacja. No i mój już został wysłany do apteki:) Jak mi się włączy czasem jakaś alarmowa zajawka, to nie ma zmiłuj;)
Mam tylko nadzieję że mogę to bez przeszkód suplementować bez konsultacji z lekarzem. Jestem trochę wkurzona, że moja gin, skądinąd sprawdzona, rekomendowana, ponoć jedna z najlepszych, mi tego nie powiedziała. -
cuddlemuffin wrote:Dziewczyny dwa pytania- czy coś zmienili w systemie? W moim kalendarzu ciąży nie mogę nic zaznaczyć tj leków, aktywności, samopoczucia.. A jeszcze kilka dni temu mogłam, o co chodzi?
I drugie, ważniejsze pytanie o usg połówkowe- termin wizyty mam 30 stycznia, to bedzie koniec 18 tygodnia, wiec teoretycznie można by już zrobić.. Ale mój mąż chciał przy tym być a ma dzień wolny 26 lutego, to bedzie koniec 22tc, bodajze 21+5 czy to jeszcze ok czy za pozno? Umawiac sie jakos w polowie lutego na wieczór żeby luby zdążył z pracy wrócić?. A to, ze do 24 tyg można tez gdzieś czytałam,ale my idziemy w okolicach 22 tak jak nam radziła
30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615 -
Ineczka wrote:Ja mam ten segregator mamy ginekolog i tam każde usg jest opisane mam napisane ze najlepiej między 20-22 tygodniem.My jak pójdziemy będzie 17 wiec za wcześnie.Rozmawialm z gin radziła, żeby zrobić to bliżej 22 tygodnia wtedy dziecko jest już duże i można ze spokojem wszystko zobaczyć i pomierzyć
. A to, ze do 24 tyg można tez gdzieś czytałam,ale my idziemy w okolicach 22 tak jak nam radziła
-
Widzimy że można spotkać różne opinie co do połówkowych w ramach kilkutygodniowego zakresu czasowego od 18 aż do 24 tygodnia.
Mnie się wydaje że warto zaufać lekarzowi do którego idziemy właśnie na to badanie - jak mój mówił na USG genetycznym, że najchętniej zobaczyłby nas na połówkowym w okolicy 19-20 tygodnia, to wierzę że wie co mówi robiąc od lat codziennie wielokrotnie takie badania:)
Może inny lekarz ze swoim doświadczeniem woli oceniać bliżej 22 tygodnia. -
Mmargotka wrote:Widzimy że można spotkać różne opinie co do połówkowych w ramach kilkutygodniowego zakresu czasowego od 18 aż do 24 tygodnia.
Mnie się wydaje że warto zaufać lekarzowi do którego idziemy właśnie na to badanie - jak mój mówił na USG genetycznym, że najchętniej zobaczyłby nas na połówkowym w okolicy 19-20 tygodnia, to wierzę że wie co mówi robiąc od lat codziennie wielokrotnie takie badania:)
Może inny lekarz ze swoim doświadczeniem woli oceniać bliżej 22 tygodnia.
-
magdaaq wrote:Tak.tak ja nie mowie.ze w 24. Ja tez robilam w 22 i jest idealny to czas..dzieciątko większe i mozna dokładnie wszystko dojrzec. Nie ma sensu sie spieszyc. Ja bede teraz w 18 tyg u gin i nawet nie myslimy.o.polowkowych tylko na kolejnej czyli wypadnie 21 bo max co 3 tyg chodze
Teraz nie ma sobie co głowy zawracać zrobimy na kolejnej
A plus taki, ze nie będę musiała czekać znowu 4 tyg tylko 3:)
https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
Ineczka wrote:To tak jak my jesteś tydzień przed nami
Teraz nie ma sobie co głowy zawracać zrobimy na kolejnej
A plus taki, ze nie będę musiała czekać znowu 4 tyg tylko 3:)
-
magdaaq wrote:Zgadza.sie. nie mozna na forum negowac lekarzy..oni wiedzą co robia..
omnomn chyba poproszę męża o budyń z sokiem malinowym tak tak
magdaaq wrote:O jaaaaaaaa zjadlabymmmm teraz...
magdaaq lubi tę wiadomość
nick nieaktualny