LIPIEC 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
panan12 wrote:Dziewczyny mam pytanie... Mam jeszcze ostatnie 6 tabletek femibion 1 i czas już będzie na dwójkę. Co wy zażywacie? Bo słyszałam że niektóre suplementy maja mało dha np femibion ma 200 mg. Ze czasem lekarze każą brać 1+2
-
cuddlemuffin wrote:Ja jutro będę kulinarnie rozpuszczona. Mąż zabiera mnie na randkę do naszej ulubionej libańskiej restauracji. Mmmm mazza, mmm bakłażan z sosem miętowym, bakaliami i granatem, mmm ciasto czekoladowo-daktylowe i lody z granatu... Mmmmmm..
Najgorsze jest to, że mi się chyba żołądek zmniejszył- dziś zrobiłam taką pyszną zupę krem i chrupiące grzanki.. I co, wmęczyłam 2/3 miseczki i dwie minigrzanki.. Buu a oczami bym zjadla wszystko...
Co do brzuszka bliscy znajomi oki, ale osoby dalsze czy obce nie ma opcji Tak jak nie lubie jak ktoś ze mna tak blisko rozmawia, ze prswie się dusze tak nie lubie jak ktoś mnie po brzuchu dotyka.A jak w kolejce ktoś mi stoi za plecami tak, ze czuje jego oddech na karku to mogłabym udusić, dlatego już dostałam od siostry koszulkę nie dotykać brzuszka i takiego szopa na nim
30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615 -
Urszulka89 wrote:Jeszcze mam femibion 1, jak skończę to przejdę na femibion 2. Będę dawkować tak jak w instrukcji czyli femibion 1 - 1 tabletka dziennie a femibion 2 - tam masz dwie tabletki (jedna z witaminami a druga z kwasem dha)
Czyli mam nadal kupować 1 i kupić muszę 2?
Dobra już rozumiem. I do końca ciąży 1 i 2?Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2018, 17:32
-
Ja biorę Femibion 2 i tak jak dziewczyny pisały jedna to witaminy a druga to dha
https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
panan12 wrote:Czyli mam nadal kupować 1 i kupić muszę 2?
Dobra już rozumiem. I do końca ciąży 1 i 2?
cuddlemuffin wrote:Ale to nie chodzi o rodzinę czy gości, tych możesz nauczyć, mi chodzi o takie babcie na ulicy, w warzywniaku, na placu zabaw, ogolnie obce, ktore lecą i tarmoszą dziecko za policzki bo takie słodkie. Nie znoszę czegoś takiego
-
Osnowa wrote:A ja biorę tylko kwas foliowy... Nic więcej gin mi nie kazał. To źle?
chm, może nie źle ale DHA by się przydało - zapytaj na kolejnej wizycie
info z netu
kwasem DHA to jeden z najważniejszych dla rozwoju płodu składników odżywczych. Jest potrzebny do tego, aby u dziecka prawidłowo wykształcił się i funkcjonował mózg oraz narząd wzroku, czyli oczy. Według zaleceń polskich ekspertów każda przyszła mama powinna przyjmować 500–600 mg DHA dziennie, a w ciąży zagrożonej porodem przedwczesnym – jeszcze więcej.
-
Osnowa wrote:Po prenatalnych wszystko ok z usg.
jeszcze wynik pappa za 10 dni przyjdzie pocztą. miałam dać znać jak tam po wizycie w Diagenie w Szczecinie u dr Halca. Pan doktor bardzo konkretny. Mówił o poszczególnych częściach ciała. Są nogi, są ręce, pokazywał każda nogę i rękę po kolei, pęcherz dobrze działa, żołądek też ok, przepływ w sercu ok, wielkość dobra na wiek ciąży, pepowina i łożysko też ok. Jeszcze coś mówił już nie pamiętam dokładnie. Na koniec powiedział, że z usg wynika, ze wszystko dobrze, że dziecko zdrowe. O płeć sama spytałam. Powiedział, że chłopak, ale może się mylić, pokazał mi na usg na jakiej podstawie to stwierdza. Coś tam widać, ale nie nastawiam się.
także nasze usg trwało jakieś 7minut ale wszystko konkretnie się dowiedziałam. Moje dziecko było bardzo grzeczne, bo się nie ruszalo i wszystko mógł szybciutko pomierzyc. Dopiero już po pomiarach zaczęło fikac i sam doktor powiedział oo już zaczyna fikac i bym nic nie zmierzył, cieszę się jak dziecko jest takie grzeczne. Zresztą ja jestem taka, że jak lekarz powiedział, że ok to nie studiuje już tych wyników z kartki na internecie.
wierzę mu. A tutaj zdjęcie dzidzi. W końcu przypomina małego człowieczka.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/8c422508acdc.jpgNo doktor szybki jest, ale czuję, że jak mówi, że ok, to jest ok - mi nic o pepowinie i łożysku nie mówił, mam nadzieję, że tak, jak u Ciebie - jest dobrze.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2018, 18:42
-
Oj dziewczyny... Leci czas nieubłagalnie
ja pamiętam jak byłam jeszcze w ciąży, jakby to było wczoraj a tu moje serduszko ma już 5,5 miesiąca
nie obejrzycie się a już będzie czerwiec i będziecie oczekiwać postów, że już któraś jest rozpakowana
Życzę Wam wytrwałości i spokojnej resztki ciąży
Pozdrawiam z Nikolą
Lipcówka 2017shadee, magdaaq, muminka83, Mmargotka, Urszulka89, Ineczka, kasiuleks, kashanti lubią tę wiadomość
-
ja biore perygne plus tylko gin stwierdzil ze to wystarczy
aa wlasnie zjadlam cala chałwe waniliowa! chcialam tylko kawalek ale byla taka pyszna ze nie moglam jej zostawic na pozniej. Hmm ciekawe czy to dziewczynka czy chlopczyk taki lakomczuch ze nie pozwolil zostawic nic na jutro
-
Dziewczyny dwa pytania- czy coś zmienili w systemie? W moim kalendarzu ciąży nie mogę nic zaznaczyć tj leków, aktywności, samopoczucia.. A jeszcze kilka dni temu mogłam, o co chodzi?
I drugie, ważniejsze pytanie o usg połówkowe- termin wizyty mam 30 stycznia, to bedzie koniec 18 tygodnia, wiec teoretycznie można by już zrobić.. Ale mój mąż chciał przy tym być a ma dzień wolny 26 lutego, to bedzie koniec 22tc, bodajze 21+5 czy to jeszcze ok czy za pozno? Umawiac sie jakos w polowie lutego na wieczór żeby luby zdążył z pracy wrócić?